Menu
Γολγοθάς για τους δημότες του Πύργου

Γολγοθάς για τους δημότες…

Μεγάλη Εβδομάδα με...

Οι έμποροι της Ηλείας προσδοκούν… Ανάσταση της αγοράς

Οι έμποροι της Ηλείας προ…

«Ανάσταση» της τοπ...

Παλιά Αγορά Πύργου: Μια πόλη βγαλμένη απ’ τα παλιά

Παλιά Αγορά Πύργου: Μια π…

Ζωντάνεψε η γειτον...

Περιμένοντας την Ανάσταση…

Περιμένοντας την Ανάσταση…

Η «Πρωινή» κυκλοφο...

Οι δρόμοι του χρήματος

Οι δρόμοι του χρήματος

Τα χρήματα του Ταμεί...

Παρενέργειες του θερμομέτρου

Παρενέργειες του θερμομέτ…

Δόθηκαν οι αναγκαί...

«Αβυσσαλέο»  είπατε κ. Γιούγκερ ;

«Αβυσσαλέο» είπατε κ. Γι…

«Το ότι η Ελλάδα επι...

Με χίλια ο γιατρός

Με χίλια ο γιατρός

Για τον «φτερωτό» ...

Χαμένοι στη μετάφραση (ξανά)

Χαμένοι στη μετάφραση (ξα…

Η διαστρέβλωση της...

Είχε συγκεκριμένους αποδέκτες

Είχε συγκεκριμένους αποδέ…

Διάβασα με ιδιαίτε...

Δώρα Καλάκου: Η κοινωνία θα επιβάλει βιώσιμη λύση !

Δώρα Καλάκου: Η κοινωνία …

Παρουσίαση της πρό...

Δυναμικό come back

Δυναμικό come back

Ήρθε η ώρα, όπως μ...

DIGEA τώρα και για τα Ραδιόφωνα

DIGEA τώρα και για τα Ραδ…

Στο μεταξύ, σύμφωνα ...

Κέρδισε τις καρδιές μας

Κέρδισε τις καρδιές μας

Με μια μεστή διακή...

Πως θα επανιδρυθεί η Ευρώπη

Πως θα επανιδρυθεί η Ευρώ…

Την Πέμπτη 2 Απριλίο...

 Marigoulas & mitsos farm στις αγορές!

Marigoulas & mitsos …

Γράφει η Ελένη Παπ...

Prev Next
A+ A A-

Δημιουργικό απόγευμα για δεκάδες παιδιά…

Τα παιδιά απόλαυσαν την παρουσίαση των νέων βιβλίων της συγγραφέως Ελένης Σβορώνου στο βιβλιοπωλείο Κορκολή στον Πύργο

Ένα πολύ όμορφο και κυρίως δημιουργικό απόγευμα, με διαδραστικό παιχνίδι, πέρασαν δεκάδες παιδιά την Πέμπτη λίγο μετά τις εφτά, στον κήπο του βιβλιοπωλείου ΚΟΡΚΟΛΗ, μαζί με την γνωστή συγγραφέα Ελένη Σβορώνου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης  παρουσίασης των νέων βιβλίων της συγγραφέως από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ « ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΑΝΕΛΑ» και « ΤΑ ΔΕΚΑΤΡΙΑ ΦΤΕΡΝΙΣΜΑΤΑ».

 

Η Ελένη Σβορώνου που πέρα από συγγραφέας είναι είναι φιλόλογος, με ειδίκευση  στην Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς  από το Πανεπιστήμιο του Birmingham και από το  1994 εργάζεται στο WWF Ελλάς, συντονίζοντας την εθελοντική εργασία, το παιδικό τμήμα της οργάνωσης, το Panda Club και προγράμματα εκπαίδευσης ενηλίκων, στις παρουσιάσεις παιδικών βιβλίων επιστρατεύει τους ήρωες των έργων της μαζί με τα παιδιά που συμμετέχουν, πλάθοντας ιστορίες μέσα από το παιχνίδι και τη γνώση. Το ίδιο έκανε και προχθές στον Πύργο, στο βιβλιοπωλείο Κορκολής, όπου μαζί με τον Πότη και την Μηλίτσα- τους δύο ήρωες των βιβλίων της- κάλεσε τα παιδιά να λύσουν το μυστήριο της παραβιασμένης βιτρίνας.

Τα παιδιά κλήθηκαν να ενώσουν τα κομμάτια μιας ιστορίας, να ανακαλύψουν τα «ποιος» και τα «γιατί» και στο τέλος παρέα θα φτιάξουν τη δική τους αστυνομική περιπέτεια.  Πολλά από αυτά που έχουν ενημερωθεί εκ των προτέρων, έφεραν μαζί τους διάφορα μικρά αντικείμενα που σχετίζονται με το άθλημα που τους αρέσει (πχ. τις μπαλαρίνες του χορού, το κορδόνι από τα παπούτσια του μπάσκετ, την αθλητική φανέλα τους, κτλ). αλλά και υλικά που παραχώρησε το βιβλιοπωλείο, για να μπουν στο πνεύμα της ιστορίας και του παιχνιδιού. Και πραγματικά το διασκέδασαν αφάνταστα, απέκτησαν ιστορικές γνώσεις ξεκινώντας από το Μουσείο Βραυρώνας, συνέχισαν  στο Βυζαντινό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη και εξιχνίασαν μαζί με την συγγραφέα πολλές άλυτες υποθέσεις.  Η συνάντηση με την Ελένη Σβορώνου, που έχει τεράστια εμπειρία στον συντονισμό εργαστηρίων συμμετοχικού σχεδιασμού σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών, έμεινε αξέχαστη σε όλα τα παιδιά αλλά και στους γονείς που  τα συνόδεψαν στο βιβλιοπωλείο. Η προσωπικότητά της, μάγεψε μικρούς και μεγάλους, που είχαν συνηθίσει… κάπως αλλιώς τις παρουσιάσεις βιβλίων, χωρίς δηλαδή να είναι πρωταγωνιστές και συμμέτοχοι σε όλη αυτή τη δημιουργική διαδικασία. Στο τέλος, η συγγραφέας φωτογραφήθηκε με όσα παιδιά της το ζήτησαν και υπέγραψε τα βιβλία της.

Να σημειώσουμε ότι η Ελένη Σβορώνου που όπως προαναφέραμε εργάζεται στο WWF Ελλάς, σήμερα είναι υπεύθυνη της ομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης που σχεδιάζει, παράγει και εμψυχώνει προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με το ευρύ θέμα «Οικολογικό Αποτύπωμα και Καθημερινότητα» και ειδικότερα θέματα: κλιματική αλλαγή, γεωργία-διατροφή-περιβάλλον και δάσος.

Έχει εκδώσει 14 παιδικά βιβλία ενώ αρθρογραφεί τακτικά στην παιδική εφημερίδα Ερευνητές. Διηγήματά της ενήλικης λογοτεχνίας έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικό έργο των εκδόσεων Μίνωας και στο περιοδικό (Δε)κατά. Διδάσκει δημιουργική γραφή με θέμα το Παιδικό Βιβλίο στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ).

Ελένη Παπαδοπούλου

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα