Menu
Οι επιτάφιοι του Πύργου- Ώ γλυκύ μου έαρ… με χειμωνιάτικο καιρό

Οι επιτάφιοι του Πύργου- …

Στην καρδιά της άνοι...

Μ. Παρασκευή… μετά βροχής και ήλιου στην Αμαλιάδα!

Μ. Παρασκευή… μετά βροχής…

Πολλές… εναλλαγές ...

Επιτάφιος θρήνος

Επιτάφιος θρήνος

 Ποιος το περίμενε ό...

Σεισμός 7,3 στο Μεξικό

Σεισμός 7,3 στο Μεξικό

Ισχυρή σεισμική δό...

Κόροιβος  Βόλεϊ :  Κέρδισε με 3-2 σετ τον Απόλλωνα

Κόροιβος Βόλεϊ : Κέρδισ…

Νίκη με 3-2 σετ πέτυ...

Ξεκληρίστηκε οικογένεια σε τροχαίο στη Γορτυνία! Νεκροί γονείς και παιδιά!

Ξεκληρίστηκε οικογένεια σ…

Το τροχαίο δυστύχημα...

 Όχι άλλη χαμένη ευκαιρία  για τον δήμο Πύργου

Όχι άλλη χαμένη ευκαιρία…

Ποιος αμφιβάλλει ότι...

Πύργος: Πάσχα αγκαλιά με τα σκουπίδια…

Πύργος: Πάσχα αγκαλιά με …

Μερική αποκομιδή κ...

Στην Έξοδο του Μεσολογγίου το Λύκειο των Ελληνίδων Πύργου

Στην Έξοδο του Μεσολογγίο…

Στις εκδηλώσεις εο...

Κοσμοπλημμύρα χθες στην Πασχαλινή αγορά του Πύργου

Κοσμοπλημμύρα χθες στην Π…

Κορυφώνεται η κίνη...

Γλυκές γεύσεις στα ζαχαροπλαστεία του Πύργου

Γλυκές γεύσεις στα ζαχαρο…

Όλου του κόσμου τα...

Ανάθεμα τον Μοροζίνι

Ανάθεμα τον Μοροζίνι

Μπαίνοντας στο λιμ...

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Γι’ αυτές τις μέρε...

Κυριακή του Πάσχα Λαϊκό γλέντι στο «Τετράστιχο»

Κυριακή του Πάσχα Λαϊκό γ…

Με λαϊκό πρόγραμμα...

Κυριακή του Πάσχα στο «AmaliasHotel»

Κυριακή του Πάσχα στο «Am…

Το μεσημέρι της Κυ...

M. Σάββατο: «PreSummerParty» μετά την Ανάσταση στο «Thalassa»

M. Σάββατο: «PreSummerPar…

Το «Thalassa» διορ...

Prev Next
A+ A A-

Γολγοθάς για τους δημότες του Πύργου

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Μεγάλη Εβδομάδα με σωρούς σκουπιδιών στους δρόμους

Πέντε μήνες μετά το αδιέξοδο  στο οποίο βρέθηκε ο δήμος Πύργου σε σχέση με το μεγάλο πρόβλημα των σκουπιδιών,  ο εφιάλτης ζωντανεύει  και μάλιστα σε εορταστική και αυτή την φορά περίοδο.  Οι εικόνες  με τους σωρούς των σκουπιδιών να πνίγουν  χριστουγεννιάτικα την πόλη του Πύργου και τα δημοτικά διαμερίσματα, επαναλαμβάνονται σήμερα, παραμονές του Πάσχα. Παρά το γεγονός ότι  απειλήθηκε  σοβαρά ,τότε,  η δημόσια υγεία και επλήγησαν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων, που περίμεναν τις γιορτές  των Χριστουγέννων για να  βγάλουν ένα μεροκάματο, καμιά πρόοδος δεν  σημειώθηκε  στο σημαντικό θέμα, στους μήνες που πέρασαν από τον Δεκέμβριο.  Στους δρόμους του Πύργου και των δημοτικών διαμερισμάτων άρχισαν να συσσωρεύονται ξανά τόνοι απορριμμάτων.  Αναζωπυρώνονται οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία, ενώ η  πλήττεται και η αγορά. Οι καταστηματάρχες κρατούν την ανάσα τους όχι μόνο για να  αποφύγουν την έντονη δυσοσμία αλλά και γιατί  τρέμουν να μην επαληθευτούν οι φόβοι τους ότι  οι πωλήσεις τους θα είναι μειωμένες αν μείνουν  στους δρόμους   τα βουνά των σκουπιδιών κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, που ξεκινά σήμερα. Σε εποχές  τόσο μεγάλης δυσπραγίας όπως είναι αυτή που διανύουμε δεν υπάρχουν περιθώρια  και γι άλλες απώλειες.  Η δημοτική αρχή Πύργου έχει μεγάλες ευθύνες για το πρόβλημα. Έχει τονιστεί αυτό πολλές φορές από την «Πρωινή».  Στα 7 χρόνια της θητείας της  είχε την δυνατότητα και τον χρόνο να αναζητήσει και να βρει βιώσιμη λύση.  Ήταν το χρέος της, αλλά δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε σε αυτό. Άφησε την υπόθεση σκουπίδια να καρκινοβατεί  και τελικά ήταν αναπόφευκτο με αυτή την τακτική να φθάσουμε στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. 

Το δέον γενέσθαι τούτη την ώρα είναι  να σκύψει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα πάνω στο πρόβλημα και να δώσει αμέσως λύση. Η υπομονή των δημοτών εξαντλήθηκε.  Επ’ ουδενί επιτρέπεται να  αφεθούν  45000 άνθρωποι  να ξαναπνιγούν  από την βρωμιά και μια  ούτως ή άλλως παραπαίουσα αγορά, να  βουλιάξει, όπως έγινε  την περίοδο των Χριστουγέννων, που πέρασαν. Στην προσπάθειά της η απερχόμενη  δημοτική αρχή πρέπει να βρει αρωγούς και  όλους τους διεκδικητές της δημαρχίας του Πύργου.  Οι υποψήφιοι δήμαρχοι οφείλουν να συνεισφέρουν στην ανεύρεση λύσης. Άλλωστε ένας από αυτούς θα είναι αύριο ο νέος δήμαρχος που θα κληθεί να πιάσει στα χέρια του την καυτή πατάτα. Ας  καταθέσουν προτάσεις για το μείζον θέμα των σκουπιδιών, για να ξέρουν και οι πολίτες αν οι αυτοί που ζητούν την ψήφο τους είναι σε θέση να διαχειριστούν με αποτελεσματικότητα  τα δύσκολα θέματα, την επαύριον των εκλογών. 

Δήμαρχος και επικεφαλής των παρατάξεων που θα λάβουν μέρος στις δημοτικές εκλογές, μπορούν να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να συζητήσουν με καλή προαίρεση και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον  και πάνω από όλα την δημόσια υγεία, αναζητώντας την  ενδεδειγμένη λύση. Ας  καλέσουν να ακούσουν και ειδικούς  ή και αυτοδιοικητικούς παράγοντες από  δήμους που διαχειρίστηκαν  θετικά το ζήτημα   της διάθεσης των σκουπιδιών.  Να ξέρουν ότι  η κοινωνία του δήμου Πύργου δεν θα συγχωρήσει την αδράνεια και την πρόταξη στενών προσωπικών πολιτικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων.     

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα