Menu
Μόνο το κέντρο μαζεύτηκε…

Μόνο το κέντρο μαζεύτηκε…

Μόλις είδαν οι Πυργι...

Εχθρός της αγοράς ο καιρός της Μ. Παρασκευής

Εχθρός της αγοράς ο καιρό…

Με βροχές, καταιγίδε...

Τους ένωσε ο καταστροφικός σεισμός της Κεφαλονιάς

Τους ένωσε ο καταστροφικό…

Αδελφοποίηση Συλλόγο...

Αλαλούμ στην αγορά

Αλαλούμ στην αγορά

«Ραβασάκια» στους εμ...

ΠΕΔΥ-α τα Κέντρα Υγείας

ΠΕΔΥ-α τα Κέντρα Υγείας

Δυναμικό ρόλο, αναλα...

Αμαλιάδα: Η κορύφωση του Θείου Δράματος

Αμαλιάδα: Η κορύφωση του …

Σε κλίμα κατάνυξης χ...

Έφτασαν και οι τελευταίοι επισκέπτες

Έφτασαν και οι τελευταίοι…

Αυξημένη κίνηση σε Κ...

Προσδοκία Ανάστασης για την Παιδεία και τον Πολιτισμό μας

Προσδοκία Ανάστασης για τ…

Του Αθανάσιου Κατσ...

   Πασχαλινο Μηνυμα  του  Γιώργου  Χήνου 				Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας

Πασχαλινο Μηνυμα του …

Συμπατριώτες και Συμ...

 Τους κράζουν για την  κοροϊδία

Τους κράζουν για την κο…

Άνεργοι, υπερήλικο...

Τέλος οι συνταξιούχοι κάτω των 62 ετών

Τέλος οι συνταξιούχοι κάτ…

Αλλαγές στις συντά...

«Ντου» από την Επιθεώρηση

«Ντου» από την Επιθεώρηση

Άφωνοι έμειναν χθες ...

Οι αδικίες της εγκυκλίου για το επίδομα: Ποιοι το χάνουν

Οι αδικίες της εγκυκλίου …

Έως τις 10 Μαΐου 2...

Οι επιτάφιοι του Πύργου- Ώ γλυκύ μου έαρ… με χειμωνιάτικο καιρό

Οι επιτάφιοι του Πύργου- …

Στην καρδιά της άνοι...

Μ. Παρασκευή… μετά βροχής και ήλιου στην Αμαλιάδα!

Μ. Παρασκευή… μετά βροχής…

Πολλές… εναλλαγές ...

Prev Next
A+ A A-

Περιμένοντας την Ανάσταση…

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Η «Πρωινή» κυκλοφορεί από σήμερα σε τρεις διαδοχικές εκδόσεις το Πασχαλινό της ένθετο

Μύρισε άνοιξη, μύρισε Πάσχα! Μετά από τέσσερα χρόνια «σταύρωσης»  στον  σταυρό του μαρτυρίου του  Μνημονίου και της τρόϊκας, η Ελλάδα από άκρη σε άκρη γιορτάζει την ανάσταση του Θεανθρώπου προσδοκώντας την πολυπόθητη ανάσταση της οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας. Το Πάσχα είναι η λαμπρότερη γιορτή της Χριστιανοσύνης. Στις εκκλησίες, οι πιστοί βιώνουν με κατάνυξη, ευλάβεια και συντριβή τα Πάθη του Θεανθρώπου και την κορύφωση του Θείου Δράματος, αναμένοντας το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης. Τούτες τις δύσκολες εποχές για τα ελληνικά νοικοκυριά, το μήνυμα της Ανάστασης αποτελεί για όλους μας την ύψιστη προσδοκία. Ευτυχώς και το μόνο ίσως που έχει διασωθεί από αυτήν την λαίλαπα, είναι οι δεσμοί της οικογένειας, γιατί το Πάσχα είναι μια οικογενειακή γιορτή. Σε αλλοτινές μάλιστα εποχές ευμάρειας, ακόμα και οι ξενιτεμένοι μας επέστρεφαν Μ. Εβδομάδα στον τόπο τους για να γιορτάσουν μαζί με τις οικογένειές τους γύρω από το Λαμπριάτικο τραπέζι και να τσουγκρίσουν τα κόκκινα αυγά, να πιουν ένα ποτηράκι κρασί από τα οικογενειακά βαγένια και να ανταλλάξουν ευχές με τους αγαπημένους τους. Το Πάσχα σε κάθε εποχή λοιπόν, αποτελεί το προσκλητήριο της οικογενειακής μάζωξης και ως τέτοιο θα γιορτάζεται πάντα, με την ψυχή και την καρδιά μας ανοιχτή στην ελπίδα και την αγάπη.

Η «Πρωϊνή» κυκλοφορεί λοιπόν από σήμερα και σε τρεις διαδοχικές εκδόσεις μαζί με την εφημερίδα μας, το δικό της Πασχαλινό ένθετο, Μ. Δευτέρα, Μ. Τετάρτη και Μ. Παρασκευή. Ένα χρήσιμο γιορτινό οδηγό που περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα!   

Εύκολες και πρωτότυπες ιδέες για να μπείτε στο Πασχαλινό κλίμα, ρεπορτάζ αγοράς από την αγορά και τα μαγαζιά της Ηλείας  που ειδικά αυτές τις μέρες ζητούν την στήριξη της τοπικής οικονομίας και των επιχειρήσεών τους προσδοκώντας την δική τους ανάσταση, προτάσεις για Πασχαλινές συνταγές, για να βάψετε τα αυγά σας και να φτιάξετε τα κουλούρια σας, τα καθιερωμένα τσουρέκια και το ψήσιμο του οβελία.  Γιατί και η προετοιμασία για την μαγειρίτσα και το αρνί, έχουν τα δικά τους μυστικά.

 Ιδέες για να  διακοσμήσετε το τραπέζι της Λαμπρής με φινέτσα και στυλ, αλλά και να δημιουργήσετε το ιδανικό ανοιξιάτικο σκηνικό σε όλους τους χώρους σας και πολλά άλλα που μπορείτε να ανακαλύψετε στις σελίδες των τριών ενθέτων μας. Από το ένθετο μας δεν θα μπορούσε να λείψει η αγορά της λαμπάδας, αφού τα βαφτιστήρια περιμένουν με λαχτάρα να πάρουν την Ανάσταση το Άγιο Φως  με όμορφα και πρωτότυπα στολισμένα κεριά που φέρνει η νονά μαζί με το τσουρέκι. 

Φυσικά υπάρχει και ένα μεγάλο αφιέρωμα  στα  Έθιμα του Πάσχα που αρχίζουν από την Μ. Δευτέρα και κυρίως την Μ. Πέμπτη και Μ. Παρασκευή με το στόλισμα και την περιφορά του Επιταφίου,  γιατί από την ημέρα αυτή αρχίζουν οι προετοιμασίες για το Πάσχα. Από το πρωί οι γυναίκες ζυμώνουν τα καθιερωμένα λαμπροκούλουρα ( ή αυγοκούλουρα), τις κουλούρες της Λαμπρής με διάφορα μυρωδικά και τις στολίζουν με ξηρούς καρπούς και στολίδια από ζυμάρι. Ανάλογα με τις περιοχές τις ονομάζουν κουτσούνες, κουζουνάκια, κοφίνια, καλαθάκια, δοξάρια, αυγούλες, λαζαράκια.. Βάζουν στη μέση ένα αυγό κόκκινο και τις πασπαλίζουν με αμύγδαλα και σουσάμι και μπαίνουν πάντα στο κέντρο του λαμπριάτικου τραπεζιού. Όλα τούτα η οικογένεια και κυρίως τα μικρά παιδιά τα περιμένουν με λαχτάρα.

Είθε λοιπόν το Άγιο Φως της Ανάστασης, να φέρει στις καρδιές μας την γαλήνη και να φωτίσει το δρόμο μας, να σκορπίσει ελπίδα και αγάπη, να βοηθήσει την ελληνική κοινωνία αλλά και τους Ηλείους που βιώνουν δύσκολες καταστάσεις να απεγκλωβιστούν από την οδό του μαρτυρίου.

Καλό Πάσχα, με ΥΓΕΙΑ και ΑΓΑΠΗ!!!

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα