Menu
Το πέρασμα του τρόμου… στην Αρχαία Ολυμπία

Το πέρασμα του τρόμου… στ…

Μια μακάβρια φάρσα...

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Φόρος Τιμής στους Αγωνιστές του Μεσολογγίου

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης…

Στις επετειακές εκ...

Γιώργος Κοντογιάννης: Ομόψυχο να είναι το όχι στο ιστορικό ατόπημα να μην γίνει αφή της φλόγας Ολυμπιακών Αγώνων Νέων στην Ολυμπία

Γιώργος Κοντογιάννης: Ομό…

Δεν δικαιολογούντα...

Το γνωστό παραμύθι

Το γνωστό παραμύθι

Ο  Σαμαράς μοιράζε...

Σώτη Τριανταφύλλου: « Η Σοβιετική νοοτροπία έχει πολλές ομοιότητες με την Ελληνική»

Σώτη Τριανταφύλλου: « Η Σ…

Το βιβλιοπωλείο ΚΟ...

Κόροιβος-Βασίλης Νιπεργιάλης: «Ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα!»

Κόροιβος-Βασίλης Νιπεργιά…

Α2 Εθνική Μπάσκετ-...

ΒΙΝΤΕΟ-Η ομιλία του Τσίπρα στο Αγρίνιο

ΒΙΝΤΕΟ-Η ομιλία του Τσίπρ…

Να ανατρέψουν την ...

Νέο, δροσερό και θηλυκό «αίμα» με την παράταξη Κατσιφάρα

Νέο, δροσερό και θηλυκό «…

Στην παρουσίαση του ...

Τα πασχαλινά δρομολόγια των πλοίων από και προς Κυλλήνη - Ζάκυνθο - Κεφαλονιά

Τα πασχαλινά δρομολόγια τ…

Τα δρομολόγια των πλ...

Δήμος Πύργου: Ωρα μηδέν για τα σκουπίδια

Δήμος Πύργου: Ωρα μηδέν γ…

Ο δήμαρχος καλεί σ...

Η Δώρα με τον Αλέξη

Η Δώρα με τον Αλέξη

Στην εκδήλωση παρουσ...

Διάρρηξη με λεία 5.000 ευρώ σε σούπερ μάρκετ της Γαστούνης

Διάρρηξη με λεία 5.000 ευ…

Σούπερ μάρκετ στην...

Την Κυριακή του Πάσχα αναβιώνει η καύση του Ιούδα στο Νιοχώρι Κυλλήνη

Την Κυριακή του Πάσχα ανα…

Για τέταρτη συνεχό...

Είχε κόσμο και Κακλαμάνο

Είχε κόσμο και Κακλαμάνο

ΤΗ 19η φετινή του ...

Με φόντο το Μουσείο της Ολυμπίας

Με φόντο το Μουσείο της Ο…

Στην Αρχαία Ολυμπί...

Υψηλές σφαίρες (κατά της) πολιτικής

Υψηλές σφαίρες (κατά της)…

Του Στάθης στον en...

Prev Next
A+ A A-

Marigoulas & mitsos farm στις αγορές!

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

 «Μήτσο μου πάρε την κάπα σου μην κρυώσεις και πάμε! Βγήκαμε στις αγορές!!!» φωνάζει η Μαριγούλα κατουρημένη από τη χαρά της, ως όφειλε δηλαδή να κάνει, γιατί αφού βλέπει όλη την κυβέρνηση και τα μεγάλα κανάλια σύσσωμα να πανηγυρίζουν και να αλληλοσυγχαίρονται για την επιτυχία,  καταλαβαίνει ότι κάτι πολύ σημαντικό έγινε και πρέπει κι εκείνη κάπως να εκδηλώσει την ευτυχία που την πλημμυρίζει.

Γιατί σε τούτη τη χώρα, δεν χρειάζεται να τα καταλαβαίνεις όλα! Άλλωστε λένε ότι το αποτέλεσμα της κρίσης είναι η αλληλεγγύη. Επομένως και κείνη πρέπει να σταθεί αλληλέγγυα στη χαρά της κυβέρνησης και του Σαμαρά! Έτσι… οφείλει!

Ο Μήτσος βέβαια ως γνωστόν αγράμματος, ντουβάρι γεννήθηκε και ντουβάρι θα πεθάνει, δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η Μαριγούλα έχει σηκώσει πανηγύρι και με κίνδυνο να φάει την αρβύλα στο κεφάλι, τολμάει να κάνει τη δύσκολη ερώτηση:

- Μάνα τι σημαίνει βγήκαμε στα αγορές;

- Ζώον όρθιο! Τι θέλεις να τα ξέρεις όλα; Δεν σου φτάνει που χαίρεται ο πρωθυπουργός μας και που η γερμανίδα τον αγκάλιασε εδώ που ήρθε με τόση θέρμη σαν να είδε τον Μιχαήλ τον Παλαιολόγο τον Ελευθερωτή; Τους είδες στα κανάλια πόσο ευτυχισμένοι κοιτάζανε την Ακρόπολη; Το μόνο που με φόβισε είναι μήπως και η Μέρκελ λιμπίστηκε και την Ακρόπολη και θέλει να της την δώσουμε κι αυτή. Αλλά άμα είναι να βγούμε στις αγορές, ας πάει και το παλιάμπελο που λέμε κι εμείς οι παλιοί! Παλιόπετρες είναι, μ’ ένα σεισμό θα αποκτήσουμε καινούργιες. Το πιο σημαντικό Μήτσο μου είναι ότι οι μεγαλοεπιχειρηματίες μας και οι τράπεζες θα μπορούνε πλέον να βγούνε σεργιάνι να ψάχνουνε πελάτες στας Ευρώπας! Τι δάνεια καινούργια θα πάρουνε, τι μετοχές θα πουλήσουνε, τι επενδύσεις, κοσμογονία! Γι αυτό και εγώ θα κάνω καινοτόμα ηλεκτρονική… πλατφόρμα, να πουλάμε το τριφύλλι, την πατάτα  και τους δυο τόνους αγγούρια που βγάζουμε στο Ίντερνετ και θα τους ξεναγώ ψηφιακά στη φάρμα μας! Marigoulas & mitsos farm θα το ονομάσω! Θα θαυμάσουνε τις κότες μας, τα γίδια και τα πρόβατά μας, την Κανέλω την κατσίκα μας που θα την κάνω διάσημη στην Ευρώπη- εσύ ξέρεις, μακριά της, όχι όπως συνηθίζεις επειδή δεν έχεις γκόμενα- θα την στολίσω, θα την κάνω βασίλισσα, το έμβλημα της πλατφόρμας μας!

- Μάνα στην πλατφόρμα θα στήσεις και… γερανό;

- Τι το πέρασες βρε ζώον, λιμενικά έργα θα κάνουμε; Άστα, μαύρα μεσάνυχτα έχεις από ίντερνετ και καινοτόμες επιχειρήσεις και δυστυχώς δεν θα σε καμαρώσω  ποτέ δίπλα από την Μέρκελ να της αναλύεις τα σχέδια μας. Δεν πειράζει, την άλλη φορά θα πάω εγώ. Θα με δείξουνε οι τηλεοράσεις, θα μάθουνε όλοι το «Marigoulas kai mitsos farm» και θα το κάνω και φρανσάιζ για να κονομήσουμε. Νοιώθω τέτοια ευτυχία! Μην άκουσες αν θα πάρω την σύνταξη του ΟΓΑ πριν το Πάσχα και το μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα για να ξεκινήσω την επένδυση;

- Ρε μάνα, πολλές άγνωστες λέξεις χρησιμοποιείς και δεν καταλαβαίνω. Πάντως την σύνταξη θα την δώσουνε μετά το Πάσχα είπε η τηλεόραση, στην πείνα θα την βγάλουμε.

- Μετά το Πάσχα θα τα δώσουνε; Να τους θερίσει η κακιά η γρίπη! Να τους κόψει το κρύο στις αγορές που θα βγούνε!   Πώς θα φτιάξω τη φάρμα μου άμα πάρω τη σύνταξη το Μάη; Πώς;

  

 

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα