Menu
Μικτή Χορωδία Πύργου: Ένας Πύργος από τα παλιά

Μικτή Χορωδία Πύργου: Ένα…

Νύχτα νοσταλγίας μ...

 Λιατσής : «Θα αποκαταστήσουμε με κάθε τρόπο την αξιοπρέπεια των Πυργιωτών»

Λιατσής : «Θα αποκαταστή…

Αποκλειστική συνέν...

Προσφυγιά

Προσφυγιά

Με τόση προπαγάνδα...

Γ. Λιατσής: «Στον Πύργο θα επανέλθει το τμήμα ΜΜΕ και Πληροφορικής γιατί μας το χρωστάνε!»

Γ. Λιατσής: «Στον Πύργο θ…

Αποκλειστική συνέν...

Λιατσής για τα σκουπίδια: «Ο Πύργος μέσα στα όρια του θα κάνει ότι είναι συμφέρον για το δήμο»

Λιατσής για τα σκουπίδια:…

Αποκλειστική συνέν...

Μουσικές διαδρομές

Μουσικές διαδρομές

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα ...

Ας το σκεφθεί καλύτερα

Ας το σκεφθεί καλύτερα

Μαθαίνω ότι ο επαν...

Δήμαρχο βγάζει ο λαός

Δήμαρχο βγάζει ο λαός

Αναβλήθηκε δια ολί...

Αποτελεί εξαίρεση

Αποτελεί εξαίρεση

Στον δήμο Πύργου η...

Στους ΑΝ-ΕΛ

Στους ΑΝ-ΕΛ

Το δελτίο καιρού ε...

Τι θα γίνει;

Τι θα γίνει;

Ότι ο χώρος που πα...

Πήραν διαζύγιο

Πήραν διαζύγιο

Αν και αποδέκτης τ...

Παρουσιάστηκαν οι νέες εκδόσεις στην έκθεση Ξενόγλωσσου βιβλίου

Παρουσιάστηκαν οι νέες εκ…

Στην καθιερωμένη ε...

ΣΥΡΙΖΑ: Θα «οργώσει» όλο  το νομό

ΣΥΡΙΖΑ: Θα «οργώσει» όλο …

Αγροτικό κλιμάκιο ...

Ορεινή Ηλεία: Εκεί που η φυσική ομορφιά συναντά τον θρύλο

Ορεινή Ηλεία: Εκεί που η …

Δύο άγνωστα στο ευ...

Prev Next
A+ A A-

Την έσωσαν τα τσίπουρα!

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Γράφει  η Ελένη Παπαδοπούλου

Τι τσάι με λεμόνι και ελιτίστικες καταστάσεις μου λέτε τώρα, δυο μπουκάλια… τσίπουρο κατέβασε η θεία Μαριγούλα, περιμένοντας τρεις μέρες συνέχεια στο  αντίσκηνο που έστησε έξω από την τράπεζα για να πάρει την βλογιοκομμένη σύνταξη! Στο τέλος έγινε… ντίρλα και μπήκε στην τράπεζα και τα’ κανε λαμπόγυαλο, παραμονή Χριστουγέννων, ποιος την είδε και δεν τηνε  φοβήθηκε!  

Βλέπετε το ιστορικό ήταν μεγάλο, όπως μεγάλη και η απόφαση να κατεβεί από το χωριό, μεγάλη και η προετοιμασία, γιατί κάτι είχε πάρει το αυτί της για το τι πρόκειται να της συμβεί κι έτσι, αν μη τι άλλο, ήταν αποφασισμένη για όλα. Έζεψε λοιπόν τον γάϊδαρο, γιατί είχε και βαρύ φορτίο, πώς να πάει με το ΚΤΕΛ, ετοίμασε τη σκηνή, τα κατσαρολικά της για κανέναν πρόχειρο τραχανά για την αναμονή, το μονό μάτι με το γκαζάκι, το τσίπουρο βεβαίως – βεβαίως, το βελονάκι για να πλέξει την δαντέλα  να περάσει η ώρα και η μέρα και  μια αλλαξιά εσώρουχα γιατί όλα κι όλα, το ίδιο βρακί δεύτερη μέρα δεν  φοράει.

 Δώστου- δώστου κάποτε έφτασε στην πόλη, έδεσε  το γάϊδαρο μπροστά από τα δικαστήρια αφού είδε πολλά αυτοκίνητα παρκαρισμένα στη σειρά, που να της περισσέψει 5ευρω για να δώσει στο πάρκινγκ, ξεφόρτωσε τα μπογαλάκια κι όταν έφτασε στην τράπεζα, έστησε αμέσως  τη σκηνή, βραδάκι γαρ, να ρίξει κανέναν υπνάκο μέχρι να’ ρθει το ξημέρωμα. Κρέμασε και το…  σέξι το μπραζίλιαν στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο – συνθηματικό ήτανε μήπως και περάσει κανένα τεκνό από τα μπαρ και κάνει πρόωρο… Πασχα στο αντίσκηνο- αλλά… ούτε μαύρος γάτος! Γι αυτό και έπνιξε τον πόνο της στο πιώμα!

 Κι εδώ αρχίζει το β΄ μέρος της περιπέτειας, αφού ούτε την πρώτη, ούτε τη δεύτερη  μέρα μπόρεσε να πλησιάσει στο γκισέ. Διότι, τη  μια δεν άκουσε τον… κόκορα για να ξυπνήσει εγκαίρως να πιάσει σειρά στην ουρά – βλέπετε για όλα μερίμνησε αλλά τον κόκορα ξέχασε να τον φέρει μαζί- και τη αφύπνιση στο κινητό δεν της την είχε μάθει ο Μήτσος, οπότε το… τρένο το’ χασε!  Την άλλη  στήθηκε στην ουρά από τις 6 το πρωί και μόλις έφτασε το μεσημέρι στο ταμείο της είπαν ότι… έπεσε το σύστημα και εκεί ήταν που έγινε έξαλλη και άρχισε στα μπινελίκια τον ταμία!

 « Ποιος σύστημα και μ…ς μου λέτε τώρα, εγώ το μόνο εργαλείο που έχω δει να πέφτει είναι…  του συχωρεμένου! Και εκείνο μετά τα εβδομήντα γιατί είμαστε  και βαρβατόσογο! Για να μην πεις λοιπόν το… δεσπότη Παναγιώτη, φέρε τη σύνταξη τώρα!» Τον βουτάει τον καημένο από το γιακά κι όπως έχει γίνει ντίρλα από τα τσίπουρα της αναμονής, τον κάνει τόπι στο ξύλο! Βέβαια το βράδυ την έβγαλε η Μαριγούλα στη… στενή μαζί με κάτι αλλοδαπούς, αλλά την σύνταξη πάντως την πήρε κι ας τα φα’ γε στο δικηγόρο!!!  Τον άλλο μήνα θα μάθει να δουλεύει το… web banking κι ας πάνε οι τράπεζες να πνιγούνε!

 

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα

Κονσόλα Αποσφαλάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων