Menu
Πύργος: Νεκρή 41χρονη Γερμανίδα σε ξενοδοχείο

Πύργος: Νεκρή 41χρονη Γερ…

Την τελευταία της πν...

Ομολογία του υπ. Παιδείας ή τα προεόρτια νέων επώδυνων μέτρων (Ηχητικό)

Ομολογία του υπ. Παιδείας…

Ακούστε το ηχητικό ...

Bρέθηκε λύση για παιδικούς -βρεφονηπιακούς σταθμούς: 68.000 νέες θέσεις

Bρέθηκε λύση για παιδικού…

Εισιτήριο για ένταξη...

Πύργος: Έκλεψαν τα χρήματα από πάρκινγκ

Πύργος: Έκλεψαν τα χρήματ…

Συνέβη και αυτό στον...

Πύργος: Η δήθεν πελάτισσα ξάφρισε το ταμείο

Πύργος: Η δήθεν πελάτισσα…

Η πελάτισσα, τελικά ...

 Σε φορείς του υπουργείου Δημόσιας Τάξης οι πρώην δημοτικοί αστυνόμοι

Σε φορείς του υπουργείου…

Σε φορείς και υπηρεσ...

Αποφάσισε 48ωρες η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Αποφάσισε 48ωρες η ΓΕΝΟΠ …

Σε 48ωρες επαναλαμ...

Ακόμα δύο συλλήψεις για την ληστεία στο Λευκοχώρι

Ακόμα δύο συλλήψεις για τ…

Είχαν αρπάξει 12.000...

Έκθεση Κορδαλή: Γελοιογραφίες στην εποχή των μνημονίων και της κρίσης

Έκθεση Κορδαλή: Γελοιογρα…

Στο Λάτσειο η 2η α...

Αίμα στην άσφαλτο της Βορείου Ελλάδας

Αίμα στην άσφαλτο της Βορ…

Δύο άνθρωποι έχασα...

Θα ενδιαφερθούν για τα σπήλαια της Ηλείας;

Θα ενδιαφερθούν για τα σπ…

Η παρουσίαση δύο ξ...

Εθνικός Αμαλιάδας: Καλή παρουσία

Εθνικός Αμαλιάδας: Καλή π…

ΠΕΡΥΣΙ ο ιστορικός...

Ο Οίκος του Ενός

Ο Οίκος του Ενός

Η σημαντικότερη ίσ...

ΕργαζόμενοΙ του «Βοήθεια στο Σπίτι»: Απλήρωτοι 9 μήνες!

ΕργαζόμενοΙ του «Βοήθεια …

Κραυγή αγωνίας από...

Μητρόπουλος: Προκαλείται το περί δικαίου αίσθημα

Μητρόπουλος: Προκαλείται …

Οβουλευτής του ΣΥΡ...

Περίεργη η λογική του ΟΑΕΕ

Περίεργη η λογική του ΟΑΕ…

Περίεργη λογική έχ...

Prev Next
A+ A A-

Γ. Λιατσής: «Στον Πύργο θα επανέλθει το τμήμα ΜΜΕ και Πληροφορικής γιατί μας το χρωστάνε!»

Αποκλειστική συνένετευξη στην «Πρωινή» του νεοκλεγέντος  δημάρχου Γαβρίλη Λιατσή

ΕΡ Λίγες μέρες μετά την εκλογή σας, ανεβήκατε στην Αθήνα και επισκεφτήκατε τον Υπουργό Παιδείας για το θέμα του ΤΕΙ Πύργου που μαραζώνει. Ποια είναι η στόχευσή σας για την αναβάθμισή του; Υπάρχει ελπίδα;

Γ.Λ.  Θα ξεκινήσω από το λάθος που έγινε στην υπόθεση του σχεδίου ΑΘΗΝΑ. Είμαι σίγουρος ότι με την φασαρία που γινόταν εκείνες τις ημέρες, ανακατεύτηκε πολύς κόσμος με λάθος προτάσεις, με αποτέλεσμα να γίνει αυτό που έγινε.  Ένα τμήμα πρωτοποριακό, εξαιρετικής σημασίας όπως των ΜΜΕ και Πληροφορικής, το μοναδικό στην Ελλάδα με αυτό το γνωστικό αντικείμενο που είχε φέρει 2000  σπουδαστές στον Πύργο μαζί με την Μουσειολογία, να μεταλλαχθεί σε ένα τμήμα… μπερδεμένο κουβάρι και να βρίσκεται σήμερα σε απόλυτο μαρασμό! Εγώ όπως είδατε, αμέσως μετά την εκλογή μου το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να επισκεφτώ τον υπουργό Παιδείας, σε λίγο βέβαια άτυχη  στιγμή, γιατί ο ανασχηματισμός άλλαξε τα δεδομένα. Όμως τα πρόσωπα δεν έχουν σημασία, έχουν οι προθέσεις και εκείνα που εμείς θέσαμε και απαιτήσαμε ως δημοτική αρχή. Πρέπει λοιπόν να ενώσουμε τώρα όλοι τις δυνάμεις μας στον Πύργο και να γίνει μια διοθρωτική πράξη από την πλευρά του Υπουργείου γιατί σύντομα θα υπάρξει και σχέδιο ΑΘΗΝΑ 2, όχι για ενίσχυση ενός αμφιλεγόμενου τμήματος που αργοπεθαινει, αλλά να ξαναβάλουν το παλιό ΤΕΙ στο κάδρο. Όταν το θέσαμε το αίτημα ήταν καθυστερημένο, μακάρι να το είχαμε κάνει παλιότερα γιατί θα προλαβαίναμε τα μηχανογραφικά γι αυτό και έτρεξα αμέσως. Αν είχα μια δεύτερη ευκαιρία για το δίκαιον του αιτήματος θα είχα πείσει τον Υπουργό. Επειδή όμως μπορεί να υπάρξει αντίδραση εκ μέρους του Υπουργείου για την επαναφορά του τμήματος ΜΜΕ και Πληροφορικής, πρέπει να βρούμε την μετεξέλιξη αυτού του τμήματος και να βρεθούμε ένα βήμα μπροστά και αυτό να απαιτήσουμε. Έχω έρθει σε συνεργασία με κάποιους επιστήμονες για το θέμα αυτό, για να διαμορφώσουν την φυσιογνωμία του νέου τμήματος, που θα είναι μετεξέλιξη των ΜΜΕ για να γίνει τροπολογία από το Υπουργείο Παιδείας και να προλάβουμε τα επόμενα μηχανογραφικά, Ιανουάριο- Φεβρουάριο. Αν δεν γίνει αυτό, πρέπει να έχουμε πρόταση για τμήμα ομοειδές του ΜΜΕ, να εγκατασταθεί στον ίδιο χώρο.  Όπως και να γίνει, στο ΑΘΗΝΑ 2 το τμήμα πρέπει να επανέλθει!

ΕΡ Ωστόσο κ. Λιατσή, η  στάση και η θέση του ΤΕΙ Πάτρας είναι αρνητική προς εμάς.

 

Γ.Λ Ο Καπλάνης δεν ξέρουμε αν θα είναι ο Καπλάνης, αλλά όποιος κι αν είναι μας χρωστάει! Πήρανε αντισταθμιστικά οφέλη για να φτιάξουνε μια άλλη κατάσταση με νέα πτέρυγα στο ΤΕΙ Πάτρας πατώντας πάνω στον Πύργο! Δεν μπορεί η Πάτρα να ζει αποκλειστικά από τα ΤΕΙ, τα Πανεπιστήμια, τα Νοσοκομεία, οι   γείτονες πόλεις να επιβιώνουν από τα ΤΕΙ και ο Πύργος να έχει πληρώσει τη νύφη και να ψυχορραγεί! Θα πρέπει να πάρουν ολοι θέση. Εμείς τότε, για να πάρουμε τα ΤΕΙ αποδείξαμε ότι η πόλη και ο οικονομικός της ιστός έχει αναβαθμιστεί ότι έχουμε 2000 διαμερίσματα στον Πύργο, που  όλα σήμερα ξενοίκιαστα. Οι  Πυργιώτες επενδύσανε στο ΤΕΙ τις τελευταίες ελάχιστες οικονομίες μιας ζωής για να φτιάξει μια γκαροσνιερίτσα και σήμερα χρωστάει και τη γκαρσονιέρα! Αυτή η απόλυτη αθλιότητα που μετέβαλλε την πόλη του Πύργου από φτωχή σε πάμφτωχη θα σταματήσει! Στον Πύργο λοιπόν θα επανέλθει το τμήμα των ΜΜΕ και της Πληροφορικής γιατί μας το χρωστάνε!

ΕΡ Με το Πανεπιστημιακό τμήμα και την προοπτική για δημιουργία Νομικής Σχολής στον Πύργο τι γίνεται;  

ΓΛ.  Μπορεί να μην είναι Νομική σχολή, θα είναι πάντως σχολή Θεωρητικού χαρακτήρα για να μην απαιτεί μεγάλους χώρους εργαστηρίων. Εμείς απαιτούμε, στρατηγικός στόχος της πενταετίας μας, την εξακτίνωση του Παν/μίου Πελοποννήσου και στον Πύργο, σε μια πρωτεύουσα νομού της Πελοποννήσου που η ιδιοτροπία του νόμου λέει ότι ανήκει στη Δυτική Ελλάδα και όχι στην Πελοπόννησο. Αν μας αποδείξουνε ότι εμείς δεν είμαστε στην Πελοπόννησο,  να μας κατευθύνουν στην Δυτική Ελλάδα λοιπόν, γιατί την Πάτρα την βγάζουν έξω από την Πελοπόννησο για πολιτικούς λόγους, για να αποφεύγουν την σύγκρουση με την Τρίπολη. Αν έχουνε νομικά κωλύματα για το Παν/μιο Πελοποννήσου, να πείσουν το Παν/μιο της Πάτρας να εξακτινωθεί στον Πύργο και να μας φέρει μια σχολή Θεωρητική που για εμάς,  θα είναι πάγιο και διαρκές αίτημα. Το άμεσο είναι όμως το ΤΕΙ.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα

Κονσόλα Αποσφαλάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων