Menu
EUROBANK: Ένα ακόμη σκάνδαλο, συσκευασμένο ως μέρος του ελληνικού Success Story

EUROBANK: Ένα ακόμη σκάνδ…

TOY Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ  Η...

Με οκτώ «Γαλάζιες Σημαίες» η Ηλεία και φέτος

Με οκτώ «Γαλάζιες Σημαίες…

Στη δεύτερη θέση στο...

Στις αρχές καλοκαιριού οι διαγωνισμοί για τα κοιτάσματα πετρελαίου σε Ιόνιο και νότια Κρήτη

Στις αρχές καλοκαιριού οι…

Οι διαγωνισμοί για τ...

Επιτέλους ξεκίνησε η αποκομιδή των σκουπιδιών

Επιτέλους ξεκίνησε η αποκ…

  Με τα σκουπίδια ν...

ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ- Για τον μουσικό Νίκο Γεωργακόπουλο από τη Νέα Φιγαλεία!

ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ…

Για μια θέση στο βιβ...

Μαθητές της Ηλείας: «Πάντρεψαν» την Επιστήμη με την Τέχνη

Μαθητές της Ηλείας: «Πάντ…

Ημερίδα Μαθητικής ...

Μαχαιριές και παρ' ολίγον φονικό στο Χειμαδιό με θύμα 18χρονο

Μαχαιριές και παρ' ολίγον…

Λίγο έλλειψε να με...

ΤΕΕ Ηλείας: «Απόπειρα συλλογικής εξαπάτησης των Ηλείων»!

ΤΕΕ Ηλείας: «Απόπειρα συλ…

Καταπέλτης η ΝΕ Ηλ...

Χωρίς δουλειά ξανά οι πενταμηνίτες Ηλείας

Χωρίς δουλειά ξανά οι πεν…

Έφυγε η πρώτη φουρ...

Ατυχέστατη επιλογή

Ατυχέστατη επιλογή

Έμειναν 10 μέρες γ...

Ίδρυμα Μελέτης «Κλεισθένης»: Να αξιοποιηθεί το Ινστιτούτο Κοροίβου

Ίδρυμα Μελέτης «Κλεισθένη…

Ανοιχτό κάλεσμα γι...

Η νύχτα της Φιλοσοφίας – ο Λόγος

Η νύχτα της Φιλοσοφίας – …

Η αφίσα έξω από το...

Τελικά ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Τελικά ποιοι είναι οι δικ…

Χήρα με σύνταξη ΟΓ...

Εκπαίδευση πυροσβεστών  της Π.Υ. Πύργου σε ρυθμούς ράλλυ

Εκπαίδευση πυροσβεστών τ…

  Του Γιάννη Σπυρού...

Η καταστροφή συνεχίζεται...

Η καταστροφή συνεχίζεται.…

Θυμάστε τους βανδαλι...

Prev Next
A+ A A-

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου:«Φεύγουν» για ΧΥΤΑ Ναυπάκτου τα σκουπίδια

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Εγκρίθηκε η σύμβαση στη χθεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου

Με τους σωρούς των σκουπιδιών να έχουν μετατραπεί σε βουνά ολόκληρα και τις γειτονιές του Πύργου και των δημοτικών διαμερισμάτων να πνίγονται στην κυριολεξία από τη δυσοσμία, η δημοτική αρχή φαίνεται πως έστω και καθυστερημένα κατάφερε να βρει λύση απομάκρυνσης των απορριμμάτων εκτός Νομού.

Στη διάρκεια κατεπείγουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του δήμου Πύργου και του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης Γεωγραφικής Ενότητας Νομού Αιτωλοακαρνανίας για την αποδοχή δεματοποιημένων ή μη απορριμμάτων του δήμου Πύργου και υγειονομική ταφή αυτών στο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας Ναυπάκτου.

Μάλιστα, με τη λήξη της συνεδρίασης ολοκληρώθηκε και η διαδικασία κατάθεσης προσφορών από μεταφορείς για τη μεταφορά των απορριμμάτων του Δήμου Πύργου στη Ναύπακτο. Στη διαδικασία σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκαν τρεις  οικονομικές προσφορές μεταφορέων που διαθέτουν νόμιμα μέσα και άδεια, η μια εκ των οποίων από τον μεταφορέα που είχε αναλάβει και τη μεταφορά των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ της Φυλής και σήμερα αναμένουμε τα νεώτερα με την εξέταση των προσφορών.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πύργου Μάκη Παρασκευόπουλο, από σήμερα κιόλας θα ξεκινήσει εντατικά η αποκομιδή των απορριμμάτων τόσο από την πόλη όσο και από τα δημοτικά διαμερίσματα, προκειμένου, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν ήδη ληφθεί να μεταφερθούν σε ΧΥΤΑ της Αιτωλοακαρνανίας.

 

Απάντηση Μάκη σε Χρυσοχοίδη

Εξάλλου, ο Δήμαρχος Πύργου, με αφορμή τα όσα ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης κατά την επίσκεψη του στην Ηλεία, σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη με τα απορρίμματα, δήλωσε: «Με απογοήτευσε ο κ. Χρυσοχοίδης γιατί δεν πίστευα ποτέ ότι θα στρατευόταν με έναν τόσο φτηνό τρόπο στην προεκλογική σκοπιμότητα διότι πολύ καλά γνωρίζει, ή όφειλε να γνωρίζει, ότι επί μήνες με αγωνιώδεις προσπάθειες έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς της κυβέρνησης για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος όχι με ευθύνη της δημοτικής αρχής και του δήμαρχου αλλά αποκλειστικά με ευθύνη της κυβέρνησης για την εφαρμογή των νόμιμων διαδικασιών και για την εξεύρεση λύσης.

Γνωρίζει ή όφειλε να γνωρίζει ότι όλοι οι δήμοι της Ηλείας και της Πελοποννήσου βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για το πρόβλημα των σκουπιδιών αλλά μόνο στον Πύργο δημιουργήθηκε η εφιαλτική αυτή κατάσταση.

Έστω και τώρα, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στον Πύργο που «είδε» και «γνώρισε» το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες πολίτες της Ηλείας ελπίζω να ευαισθητοποιηθεί και σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπουργούς να βοηθήσει άμεσα στη λύση του προβλήματος. Εγώ, παρότι μόνος μου, θα συνεχίσω να παλεύω για τη σωτηρία της πόλης και τον άμεσο καθαρισμό της».

Ιατρικός Σύλλογος Πύργου Ολυμπίας

Η δημόσια υγεία και το περιβάλλον κινδυνεύουν

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας με ανακοίνωση του, επισημαίνει για ακόμα μια φορά την έντονη ανησυχία του για την παρατεταμένη παραμονή των οικιακών απορριμμάτων στην πόλη του Πύργου και τα δημοτικά διαμερίσματα, τονίζοντας ότι είναι ένα θέαμα που αντικρίζουν όλοι και δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα δημόσιας υγείας. «Αναμένουμε το ταχύτερο δυνατό ενέργειες από όλα τα επίπεδα δημόσιας ευθύνης και αυτό είναι κατανοητό τι ακριβώς εννοούμε. Η δημόσια υγεία και το περιβάλλον κινδυνεύουν».

Κική Κολοβέρου

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα