Menu
Στις Περιφέρειες το αγροτικό ΕΣΠΑ

Στις Περιφέρειες το αγροτ…

Καταθέτουν προτάσε...

"Έδεσε" στο λιμάνι ο Ανδρέας Σάμαρης

"Έδεσε" στο λιμ…

Το ελληνικό του μέ...

 Και πεθαίνουμε και δεν γεννάμε !

Και πεθαίνουμε και δεν γ…

Ο πληθυσμός της Ελλά...

Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα για να διαπράττει μεγάλες ατιμίες

Η Ελλάδα είναι μικρή χώρα…

Του Νίκου Μπουγιόπ...

Πανελλαδικές: «Πάτωσαν» οι υποψήφιοι στα ειδικά μαθήματα

Πανελλαδικές: «Πάτωσαν» ο…

Ανασχετικά στην άνοδ...

Η ευθύνη … της αριστεράς

Η ευθύνη … της αριστεράς

Του Βαγγέλη Πάλλα ...

Αθωώς ο Χρήστος Κωνσταντόπουλος που είχε κατηγορηθεί από μέλη της ΕΔΗ

Αθωώς ο Χρήστος Κωνσταντό…

 Όποιος ελεύθερα σ...

Πρόσβαση ανασφάλιστων σε ΠΕΔΥ και Νοσοκομεία της Ηλείας

Πρόσβαση ανασφάλιστων σε …

«Πράσινο φως» από ...

Με απουσία ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ άρχισε η συζήτηση για το δημοψήφισμα

Με απουσία ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ κα…

Το Α΄Θερινό Τμήμα ...

ΑΕ Πηνείας: Ξανά πρόεδρος ο Γαλάνης

ΑΕ Πηνείας: Ξανά πρόεδρος…

  Στοχεύοντας σε μι...

Μαρίνος : Να διορθωθούν οι φορολογικές αδικίες σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών

Μαρίνος : Να διορθωθούν ο…

Ερώτηση κατατέθηκε...

Ξεπέρασαν τα τρία εκατομμύρια οι άνεργοι στη χώρα !

Ξεπέρασαν τα τρία εκατομμ…

Δυτική Ελλάδα: Άνε...

Τρεις σούπερ-πανσέληνοι αυτό το καλοκαίρι

Τρεις σούπερ-πανσέληνοι α…

Μια πολύ φωτεινή π...

Απ. Κατσιφάρας: Να μην ιδιωτικοποιηθούν οι Αλυκές Μεσολογγίου

Απ. Κατσιφάρας: Να μην ιδ…

  Την παρέμβαση του...

Ποιοτικό φεστιβάλ φέτος στην Ολυμπία

Ποιοτικό φεστιβάλ φέτος σ…

Παρουσιάστηκε το π...

Κόροιβος Αμαλιάδας: Τα πρώτα ονόματα

Κόροιβος Αμαλιάδας: Τα πρ…

Μετά την ανακοίνωσ...

Prev Next
A+ A A-

Μαθητές της Ηλείας: «Πάντρεψαν» την Επιστήμη με την Τέχνη

Ημερίδα Μαθητικής Δημιουργίας με τη συμμετοχή 22 Γυμνασίων και Λυκείων της Ηλείας
345 μαθητές της Ηλείας παρουσίασαν χθες στο 2ο Γυμνάσιο τις εργασίες τους

Μια πραγματικά μαθητική γιορτή, στην οποία συμμετείχαν 22 σχολεία της Ηλείας που υλοποίησαν ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο να συνδέσουν την Επιστήμη με τις Καλές Τέχνες, πραγματοποιήθηκε χθες στο Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου Πύργου.

Στη διάρκεια της Ημερίδας Μαθητικής Δημιουργίας με θέμα «Τέχνη και Φυσικές Επιστήμες: Έμπνευση και Εφαρμογή», 345 συνολικά μαθητές παρουσίασαν τις εργασίες που είχαν προετοιμάσει στη διάρκεια του προγράμματος, εξερευνώντας με δημιουργικότητα και φαντασία στον καλλιτεχνικό χώρο και έχοντας στη φαρέτρα τους, εργαλεία από τη φυσική, τη Χημεία και τη Βιολογία.

Οι μαθητές ασχολήθηκαν με τη βοήθεια καθηγητών Φυσικών Επιστημών αλλά και άλλων ειδικοτήτων, με τις εφαρμογές της Επιστήμης στην Τέχνη, δημιουργώντας πρωτότυπες κατασκευές και καλλιτεχνήματα.

Η εκδήλωση, τελούσε υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και διοργανώθηκε από την Σχολική Σύμβουλο για τις Φυσικές Επιστήμες κ. Σπυριδούλα Σκλαβενίτη και τον Διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Πύργου κ. Γιώργο Φωτεινόπουλο.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιελάμβανε ομιλίες σχετικές με την διδακτική αξιοποίηση της Τέχνης στην Εκπαίδευση, παρουσίαση των εργασιών από τους ίδιους τους μαθητές και έκθεση με έργα των μαθητών.

Στην ημερίδα, εργασίες παρουσίασαν οι μαθητές του 1ου, 2ου, 3ου και 4ου Γυμνασίου Πύργου, των Γυμνασίων Ανδραβίδας, Αρχαίας Ολυμπίας, Βάρδας, Βαρθολομιού, Καλλιθέας, Κρεστένων, Λάλα, Λαμπείας, Νεοχωρίου, Ν. Φιγαλείας και Πανόπουλου αλλά και του 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας, 2ου ΓΕΛ Πύργου, 1ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας, και των ΓΕΛ Βαρθολομιού, Λεχαινών, Πελοπίου, Σιμόπουλου και Λ.Τ. Λαμπείας.

 

«Γιορτάζουμε το αποτέλεσμα»

Στο καλωσόρισμα του, ο διευθυντής κ. Φωτεινόπουλο επισήμανε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου 22 σχολειά και 350 μαθητές που συμμετέχουν στην ημερίδα δημιουργικής έκφρασης. Όταν οι φυσικές επιστήμες συναντούν τις τέχνες, το αποτέλεσμα είναι οι δημιουργίες των μαθητών που εκτίθενται στο Γυμναστήριο του σχολείου μας και παρουσιάζονται στην εκδήλωση. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην Σύμβουλο των Φυσικών κ. Σπυριδούλα Σκλαβενίτη και στον υπεύθυνο του ΕΚΦΕ κ. Ηλία Καλογήρου για τη σημερινή εκδήλωση. Συγχαρητήρια αξίζουν οι μαθητές των σχολείων καθώς και οι υπεύθυνοι καθηγητές τους. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές του σχολείου μας καθώς και τους μαθητές για την προσπάθεια που έκαναν».

Ακολούθως η Σχολική Σύμβουλος κ. Σκλαβενίτη αναφέρθηκε στο σπουδαίο πρόγραμμα που συμμετείχαν 22 σχολεία του νομού, τονίζοντας ότι μέσα από εφαρμογές, οι μαθητές κατάφεραν να παντρέψουν την επιστήμη με την τέχνη. «Τώρα λοιπόν, το γιορτάζουμε με την παρουσίαση των εργασιών τους. Εργασίες σοβαρές και μαγευτικές γιατί μπαίνουν στο χώρο των τεχνών, με ζωγραφική, μουσική, γλυπτική και βίντεο άρτ».

Με τη σειρά του, ο υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Ηλείας κ. Καλογήρου επισήμανε ότι η σχέση μεταξύ τέχνης και επιστήμης, είναι η πιο κατάλληλη που αντίστοιχη στη μαθητική ζωή, διότι ο μαθητής εκ φύσεως είναι ένας μικρός καλλιτέχνης που έχει ανάγκη κάποιος να του δώσει την ώθηση, την πρόκληση. «Σα να είναι ένα σπίρτο για να ανάψει. Σήμερα, κάθε μαθητής θα βρει ένα πεδίο να εκφραστεί ή μια πρόκληση για να αναδείξει την καλλιτεχνική του φλέβα».

Κική Κολοβέρου

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα