Menu
EUROBANK: Ένα ακόμη σκάνδαλο, συσκευασμένο ως μέρος του ελληνικού Success Story

EUROBANK: Ένα ακόμη σκάνδ…

TOY Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ  Η...

Με οκτώ «Γαλάζιες Σημαίες» η Ηλεία και φέτος

Με οκτώ «Γαλάζιες Σημαίες…

Στη δεύτερη θέση στο...

Στις αρχές καλοκαιριού οι διαγωνισμοί για τα κοιτάσματα πετρελαίου σε Ιόνιο και νότια Κρήτη

Στις αρχές καλοκαιριού οι…

Οι διαγωνισμοί για τ...

Επιτέλους ξεκίνησε η αποκομιδή των σκουπιδιών

Επιτέλους ξεκίνησε η αποκ…

  Με τα σκουπίδια ν...

ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ- Για τον μουσικό Νίκο Γεωργακόπουλο από τη Νέα Φιγαλεία!

ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΡΕΚΟΡ ΓΚΙΝΕΣ…

Για μια θέση στο βιβ...

Μαθητές της Ηλείας: «Πάντρεψαν» την Επιστήμη με την Τέχνη

Μαθητές της Ηλείας: «Πάντ…

Ημερίδα Μαθητικής ...

Μαχαιριές και παρ' ολίγον φονικό στο Χειμαδιό με θύμα 18χρονο

Μαχαιριές και παρ' ολίγον…

Λίγο έλλειψε να με...

ΤΕΕ Ηλείας: «Απόπειρα συλλογικής εξαπάτησης των Ηλείων»!

ΤΕΕ Ηλείας: «Απόπειρα συλ…

Καταπέλτης η ΝΕ Ηλ...

Χωρίς δουλειά ξανά οι πενταμηνίτες Ηλείας

Χωρίς δουλειά ξανά οι πεν…

Έφυγε η πρώτη φουρ...

Ατυχέστατη επιλογή

Ατυχέστατη επιλογή

Έμειναν 10 μέρες γ...

Ίδρυμα Μελέτης «Κλεισθένης»: Να αξιοποιηθεί το Ινστιτούτο Κοροίβου

Ίδρυμα Μελέτης «Κλεισθένη…

Ανοιχτό κάλεσμα γι...

Η νύχτα της Φιλοσοφίας – ο Λόγος

Η νύχτα της Φιλοσοφίας – …

Η αφίσα έξω από το...

Τελικά ποιοι είναι οι δικαιούχοι;

Τελικά ποιοι είναι οι δικ…

Χήρα με σύνταξη ΟΓ...

Εκπαίδευση πυροσβεστών  της Π.Υ. Πύργου σε ρυθμούς ράλλυ

Εκπαίδευση πυροσβεστών τ…

  Του Γιάννη Σπυρού...

Η καταστροφή συνεχίζεται...

Η καταστροφή συνεχίζεται.…

Θυμάστε τους βανδαλι...

Prev Next
A+ A A-

Πλέι οφ και… ζήσε Μάη μου

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

ΕΛΗΞΕ το όγδοο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας. Πρωταθλητής είναι ο Αργοναύτης που επανέρχεται στην Α’ τοπική.

Ο Ατρόμητος Καβασίλων είτε απευθείας, είτε μέσω πλέι οφ θα διεκδικήσει την άνοδο στην Α’ μετά από κάμποσα χρόνια, αλλά αυτό θα το ξέρουμε στις 4 Ιουνίου ή λίγο πιο μπροστά. Στον ίδιο χρόνο θα ξέρουμε, αν ο Ηλειακός Βαρθολομιού ή ο Νέος Απόλλων, είτε ο ένας είτε και οι δύο πάρουν την άνοδο (εσχάτη περίπτωση ανόδου 4 ομάδων).

ΟΛΑ αυτά βγαίνουν μέσα από τη δαιδαλώδη προκήρυξη της ΕΠΣ, η οποία είναι επινόηση, για να γράψουμε το πιο απλό.

ΕΥΤΥΧΩΣ δεν υπάρχουν προβλήματα στον υποβιβασμό, ούτε θα λειτουργήσει ο θεσμός των πλέι άουτ. Υποβιβάζονται Ολυμπιακός Λαμπετίου, ο Ατρόμητος Βαρβάσαινας, ο Αετός Αλποχωρίου και ο Ολυμπιακός Μυρτιάς.


Τσάκισε… κόκαλα

ΤΣΑΚΙΖΕ κόκαλα το ντέρμπι του γηπ. Δουνεϊκων, το οποίο είδαν καμιά διακοσαριά φίλαθλοι, πολλοί Επιταλιώτες. Η σημασία του αγώνα έκανε τους παίκτες και ιδιαίτερα τους γηπεδούχους, εκτός εαυτού, αφού δεν ήθελαν με τίποτε να χάσουν το πλεονέκτημα της εισόδου στα πλέι οφ. Οι φιλοξενούμενοι του Σωτήρη Τζέμου ανταποκρίθηκαν πλήρως στις προκλήσεις κι απαιτήσεις του αγώνα. Προηγήθηκαν 0-2, είχαν δοκάρι στο 0-0 και τα έδωσαν όλα. Όμως μια αβελτηρία της άμυνας κόστισε το γκολ. Στο 42’ πέτυχαν με κεφαλιά του Β. Μερτζάνη το 0-2 και στο 43’ δέχτηκαν τα 1-2. Αν πήγαιναν αλώβητοι στα αποδυτήρια τα πράγματα θα ήταν αλλιώς.

 

Η ισοφάριση στα χασομέρια

ΔΕΝ είχαν εναλλακτικές λύσεις ούτε ο Ανδριόλας ούτε ο Τζέμος. Ο Ζώης στο 60’ έβαλε μέσα το Ζαχαρία (Χριστοδουλόπουλο), ο οποίος βοήθησε στην πίεση στην εστία του Βυθούλκα. Υπάρχουν δύο δοκάρια στην επιταλιώτικη εστία (65’ Χριστοδουλόπουλος Β. και 87’ Μπαρλέτης). Ο Τζέμος στο 74’ βάζει μέσα το Βαρβούνη να βοηθήσει. Στο 86’ ο Πάνος Φωτεινόπουλος δεν ενεργεί σωστά και χάνει την ευκαιρία του αγώνα (άουτ). Ο ρέφερι δείχνει τρία λεπτά καθυστέρηση, ενώ ο αγωνιστικός χώρος από την τιτάνια προσπάθεια των παικτών έχει μεταβληθεί σε… κόλαση! Και τότε, στο 92’, ένας αμυντικός που ήρθε στο Νέο Απόλλωνα από το Λευκό Αστέρα, ο Βασίλης Γιαννακόπουλος σε σύγχυση παραβιάζει την εστία του Βυθούλκα! Το 2-2 είναι γεγονός που πανηγυρίζεται από τους Δουναίους παίκτες και φιλάθλους. Ίσως ο Τζέμος να μην πρόλαβε να κάνει και τρίτη αλλαγή. Ίσως, γιατί όταν θέλει η στρογγυλή… θεά όλα γίνονται.

ΑΒΡΑΜΗΣ, Μπαρλέτης, Γιαννακόπουλος, Χριστόπουλος και Αχαμνός από τη μια μεριά. Μερτζάνης, Σεμπέκος, Ψηλογιαννόπουλος, Βυθούλκας, Ζούλης από την άλλη ξεχώρισαν σ’ ένα ματς θρίλερ.

 

Μισό βήμα πριν την άνοδο

Μισό βήμα πριν την άνοδο στα μεγάλα… σαλόνια βρίσκεται ο Ατρόμητος Καβασίλων, αφού ως δευτεραθλητής μπορεί κι απευθείας να μπει στην Α’ τοπική. Αυτά είναι πλέον γνωστά.

ΤΟ σκορ της νίκης στο φινάλε επί του Ατρομήτου Βαρβάσαινας έφτασε στο 8-1. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με τα πρωτοδεύτερα, απέναντι στον συνώνυμο Ατρόμητο που παρατάχτηκε με ΔΕΚΑ. Τα γκολ τρία ο Αντωνάτος (έφτασε τα 24 φέτος), δύο ο κήπερ Κολίντζας που έπαιξε μέσα ως αλλαγή στο 60’ κι από ένα οι Γιάννης Παπαδόπουλος, Σταθακόπουλος, Μπουρούκης. Το γκολ της τιμής για τη Βαρβάσαινα ο Χηνοφώτης.

 

Έπαιξε ως πρωταθλητής!

Ο ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ στο αποχαιρετιστήριο φετινό παιχνίδι, έπαιξε ως πρωταθλητής. Παρότι από το 44’ έπαιξε με ΔΕΚΑ, λόγω αποβολής του κορυφαίου του παίκτη, Αβραμόπουλο, γιατί ανέτρεψε τον έχοντα προφανή ευκαιρία Κράγκαρη, εν τούτοις επικράτησε με 4-2 του Μυρσιναϊκού. Καρέ τερμάτων έκανε ο Παργινος, ενώ ο Μυρσιναϊκός προηγήθηκε με 0-1 από το 15’ (Κραγκαρης) και ο Μουσερης είχε ισοφαρίσει σε 2-2 στο 55’.

 

Του αρκούσε το 0-0

ΙΣΟΠΑΛΙΑ ήθελε ο Ηλειακός Βαρθολομιου και την πήρε στο γηπεδο Πελοπίου απέναντι στον ΑΟ Χελιδόνια. Ήταν ένα παιχνίδι κέντρου, χωρίς φάσεις. Οργανωτής για τους γηπεδούχους ο Γιώργος Πετρόπουλος, ενώ στο 93’ ο Χηνοφώτης σε σουτ του Ράλλη έκανε την απόκρουση του αγώνα!

* ΜΕ μια σπουδαία επιτυχία έκλεισε τη χρονιά ο κεραυνός Καλλικώμου, νικώντας στα Λεχαινά τον Ηλειακό με 2-1. Παρότι οι «κυανόλευκοι» προηγήθηκαν με το νεαρό Μαρινόπουλο, στην επανάληψη η ομάδα του Κώστα Δρακόπουλου, πέτυχε την ανατροπή στο σκορ με τους Μπόκολο, Δημητρακόπουλο.

* ΝΙΚΗΦΟΡΑ έκλεισε τη σεζόν η Αλφειονίδα νικώντας τον Πέλοπα με 3-2. Το παιχνίδι στην Αλφειούσα είχε πάθος κι ένταση. Οι Απόστολος Μουζής, Κάββουρας έδωσαν προβάδισμα στους γηπεδούχους (2-0). Μείωσε ο Λιακόπουλος (πεν.). Ο Γεωργίου έκανε το 3-1 και ο Μάζης έκλεισε το σκορ.

* ΙΣΟΠΑΛΟ τέλος έληξε το τοπικό ντέρμπι στη Μυρτιά, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Αετό (3-3). Τα γκολ για τους γηπεδούχους οι Πήττας, Αττίκος (2), Παντελής (2), Λιανός.

 

Μικρά

* ΘΕΩΡΩ ατόπημα αυτό που έγινε στα Καβάσιλα. Μια ομάδα που κατεβαίνει με ΔΕΚΑ δεν τις βάζεις (8) οκτώ. Αρκείσαι στα… πέντε. Δεν την ξεφτιλίζεις! Αυτό αντίκειται στο «ευ αγωνίζεσθαι». Το ατόπημα αυτό το έκαναν κι άλλες ομάδες σε βάρος του Ατρομήτου Βαρβάσαινας, που ήθελε να τελειώσει το πρωτάθλημα χωρίς μείον.

* ΧΡΥΣΟΣ σκόρερ στο όγδοο πρωτάθλημα της Α2 αναδείχτηκε ο Χρήστος Μουσερής με 42 γκολ, έναντι 38 του Βασίλη Χριστοδουλόπουλου.

* ΤΡΕΙΣ κόκκινες στην Αλφειούσα. Από τους γηπεδούχους βγήκαν οι Δημητρόπουλος, Κάββουρας και από τον Πέλοπα ο Πλατής, άπαντες για ψιλοπαραπτωματα. Κόκκινη κι ο Αβραμόπουλος (Αργοναύτης).

* ΚΡΑΤΗΣΕ το παιχνίδι στα Δουνέικα ο ρέφερι Κυριαζής. Με πάμπολλες κίτρινες, αλλά χωρίς κόκκινη.

* ΜΕ ενδιαφέρον είδε το παιχνίδι στα Δουνέικα ο προπονητής του Ηλειακού Βαρθολομιού, Γιάννης Δούμας, αφού στην καλή περίπτωση θα έπαιζε με μια από τις δύο ομάδες!

* ΕΙΧΑΜΕ και παρουσία αστυνομικής δυναμης στα Δουνέικα, αφού φίλαθλοι εκατέρωθεν έπαιξαν… ξύλο!

* ΔΟΘΗΚΕ στον Αργοναύτη κύπελλο αναμνηστικό της ανάδειξης του ως πρωταθλητής από το ίδιο το ΔΣ του σωματείου! Ακολούθησε ολονύχτιο γλέντι για την άνοδο!

Π.Κ.Τ.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα