Menu
O Άδονις αποκαλύπτει τα σχέδιά του στην Πρωινή της Δευτέρας

O Άδονις αποκαλύπτει τα σ…

Με μια αποκαλυπτική ...

 ΚΕΣΥΠ: Ενημέρωση για το νέο Λύκειο

ΚΕΣΥΠ: Ενημέρωση για το …

Στους μαθητές του ...

«Από την Ολυμπία… προς όλο τον  κόσμο»

«Από την Ολυμπία… προς όλ…

Έξι έλληνες Ολυμπι...

 Δίπλα στην Ανθρώπινη Αλληλεγγύη η Confectis

Δίπλα στην Ανθρώπινη Αλλ…

Η καραμελοποιία CONF...

Μεσσήνιοι για την Ολύμπια Οδό: Να δεσμευτούν δημοσίως

Μεσσήνιοι για την Ολύμπια…

Δεν συζητήθηκε χθες ...

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς καταδικάζει τον ελληνικό λαό στη φτώχεια

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς καταδικ…

Η αξιωματική αντιπολ...

Ενώνοντας  τις δυο πλευρές του Ιονίου

Ενώνοντας τις δυο πλευρέ…

Τριήμερο εργαστήριο ...

Τι θα ισχύσει για τους πλειστηριασμούς μέχρι το 2015

Τι θα ισχύσει για τους πλ…

Για ακόμη ένα χρόνο ...

χαράτσι ηλιθίων

χαράτσι ηλιθίων

–Τελικά Σόλων, είμ...

Που είναι τα καροτσάκια;

Που είναι τα καροτσάκια;

Μπορεί ο δήμος Πύργο...

Πολίτες πια…

Πολίτες πια…

Του Δημήτρη Τερζή  ...

 «Καινοτομία για την επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα»

«Καινοτομία για την επιχ…

Η Καινοτομία και η Ε...

Σχηματίζει «μέτωπο» με Μεσσηνία- Αχαϊα ο Κ. Τζαβάρας

Σχηματίζει «μέτωπο» με Με…

Από την πλευρά του ο...

Δε φοβάται το παιχνίδι

Δε φοβάται το παιχνίδι

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, πως ο Παν...

 Τη συμπαράταξή της με το ΠΑΜΕ ανακοίνωσε η πρόεδρος του ΕΚ Αμαλιάδας

Τη συμπαράταξή της με το…

Τη συμπαράταξή της μ...

 Έφτασε η ώρα της ευθύνης για την Ολυμπία Οδό!

Έφτασε η ώρα της ευθύνης…

Οριστικοποιήθηκε για...

Prev Next
A+ A A-

Χωρίς Σφυρίχτρα

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

 

Η συγκρότηση της Επιτροπής Διαιτησίας

ΣΤΗΝ προ καιρού συγκρότηση της ΕΔ/ΕΠΣΗ έγινε μια σημαντική παράλειψη. Η Ένωση Ηλείας είναι μια από τις μεγάλες Ενώσεις της χώρας.

 Έχει να καλύψει 40 αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων, πέραν των αγώνων του παιδικού. Η Επιτροπή έχει συγκροτηθεί από τον πρόεδρο της ΕΠΣ που δε μπορεί να ασχοληθεί με ιδιαίτερα καθήκοντα και μέλη τους Γιαννόπουλο, Κυριακάκη. Ο δεύτερος διαμένει εκτός Πύργου, οπότε η μετακίνησή του είναι δύσκολη. Άρα το βάρος της Επιτροπής πέφτει στον αεικίνητο κ. Γιαννόπουλο, ο οποίος πρέπει να ορίζει διαιτητές, βοηθούς, παρατηρητές.

Να κάνει αλλαγές μέχρι και την τελευταία στιγμή. Να μαζεύει τις εκθέσεις παρατηρητών και να κωδικοποιεί, να διδάσκει και να κρατάει απουσιολόγιο.

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ να τα βγάζει πέρα άτυπα, όπως μάθαμε, έχει προσλάβει βοηθό, για γραμματειακή υποστήριξη τον εν ενεργεία διαιτητή Αλέξανδρο Σιδέρη που είναι γνώστης Η/Υ. Ο Σιδέρης παρίσταται, όπως είναι φυσιολογικό, στις συνεδριάσεις της Επιτροπής και δεν γνωρίζουμε, αν έχει και λόγο.

ΣΤΗ συγκρότηση της Επιτροπής θα μπορούσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ να τον έχει ορίσει βοηθός της ΕΔ με απόφαση του ΔΣ, αν έκρινε πως έπρεπε αυτός να είναι βοηθός κι όχι για παράδειγμα ο μη εν ενεργεία διαιτητής Αντώνης Καραγιάννης, ο οποίος και εκπαιδευτής είναι και γνώστης Η/Υ, εκτός κι αν δεν είναι πρόσωπο εμπιστοσύνης του προέδρου. Αυτά, γιατί γίνονται ποικίλα σχόλια για τον Αλέξανδρο, χωρίς ο ίδιος να φταίει. Άλλωστε ήταν και βοηθός παλαιότερα, πριν απουσιάσει στη Ζάκυνθο για ένα χρόνο. Και τότε το θέμα σχολιαζόταν από τους διαιτητές.

 

Το επιμορφωτικό μάθημα

ΣΤΟ μάθημα της περασμένης Δευτέρας ο πρόεδρος Άρης, συνοδευόμενος από το Σάκη Καραλάγα επισκέφθηκε τους διαιτητές στο Σύνδεσμο, αλλά δεν πήρε το λόγο. Αποσύρθηκε με τα μέλη της Επιτροπής και έκαναν τον ορισμό των διαιτητών της Τετάρτης. Το μάθημα έκανε ο εκπαιδευτής διαιτησίας, Νίκος Ρουμπάνης κι αναφέρθηκε σε θέματα κανονισμού, όπως υποσχόμενη επίθεση, προφανής ευκαιρία για γκολ, ριψοκίνδυνο και βάναυσο παιχνίδι.

ΠΗΡΕ το λόγο ο Σάκης Καραλάγας από την Επιτροπή Πρωταθλήματος και αναφέρθηκε σε λάθη και παραλείψεις των διαιτητών στο ΦΑ. Φαίνεται εδώ πως υπάρχει θέμα. Ορισμένοι διαιτητές είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως και θα πρέπει επιτέλους η Επιτροπη να τους καθίσει στα θρανία και να τους κάνει ειδικό μάθημα για το ΦΑ.

ΝΑ τους κεντρίσει το ενδιαφέρον, να τους νουθετήσει κι εν τέλει, αν ο διαιτητής δε μπορεί να γράψει ευανάγνωστα, να αναθέσει το έργο αυτό σ’ έναν από τους βοηθούς του.

 

Ενδιαφέρουν κι αυτά

* ΔΕ νομίζουμε, πως ο ρέφερι της συνάντησης Ολυμπιακός Λαμπετίου- Αλφειός, έκανε καλά τη δουλειά του, όταν του ζητήθηκε να διατυπωθεί ένσταση πλαστοπροσωπείας.

* Ο ΚΑΠ είναι αναλυτικός και λεπτομερειακός στην ένσταση αυτή. Ποιος ΚΑΠ λέει ότι ο διαιτητής πρέπει να φωτογραφίζει με το κινητό αυτούς για τους οποίους γίνεται ένσταση;

* ΠΟΛΥ πρόσφατα ο ορισμένος παρατηρητής διαιτησίας ασκούσε τα καθήκοντά του, λόγω της βροχής, από τα αποδυτήρια του γηπέδου κάτω από το στέγαστρο, συζητώντας με παράγοντες κι άλλους αργόσχολους. Φυσικά από εκεί έβλεπε τα μισά από τα τεκταινόμενα.

* ΠΑΝΤΩΣ ο διαιτητής του αγώνα δεν υπέπεσε σε κανένα λάθος και δε χρειαζόταν επιτηρητή σ’ ένα τόσο εύκολο παιχνίδι.

* ΕΚΕΙΝΟΝ τον πίνακα κατάταξης των διαιτητών ανά κατηγορία απαξιώνουν να τον στείλουν στον τύπο.

* ΚΑΛΑ για το ΔΣ του Συνδέσμου δε μιλάμε. Αυτοί έφτιαξαν τις Επιτροπές για τους εαυτούς τους.

 

Μικρά ενδιαφέροντα

* Ο ΝΙΚΟΣ Σταυρόπουλος έκανε το ταξιδάκι του μέχρι τη Ζάκυνθο την Τετάρτη, όπου μαζί με το φιλαράκι του, τον Άγγελο Αδαμόπουλο, σφύριξαν τις μικτές ομάδες Ζακύνθου- Αχαΐας.

* ΡΕΠΟ έχουμε στη Γ’ Εθνική. Έτσι ο Κούλης θα σφυρίξει παιχνίδι Νέοι Πανηλειακού- Αστέρας Μαγούλας το Σάββατο, με βοηθούς τους Ασημακόπουλο, Καραμέρο. Παρατηρητής διαιτησίας ο Γρηγόρης Ηλιόπουλος.

* ΑΚΟΜΗ ο Γιαννόπουλος θα είναι παρατηρητής διαιτησίας στον αγώνα κυπέλλου Γ’ Εθνικής Εθνικός Σαγεϊκων- Ατρόμητος Λάππα, θα δει τον Κορίνθιο Κακριδή.

Π.Κ.Τ.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα