Menu
Φωτιά σε διώροφη κατοικία στα Σαβάλια

Φωτιά σε διώροφη κατοικία…

Φωτιά ξέσπασε χθες σ...

ΟΛΜΕ: 3ωρες στάσεις στα σχολεία από την Τετάρτη

ΟΛΜΕ: 3ωρες στάσεις στα σ…

Με αφορμή την απόφ...

Η ''Καλή Πράξη'' των Παλαιών Προσκόπων στο Άσυλο Ανιάτων'' Ν.Βασιλειάς'

Η ''Καλή Πράξη'' των Παλα…

Την παραδοσιακή ''Κα...

Αριστερή πολιτική και ΕΕ, δύο δρόμοι ασύμβατοι

Αριστερή πολιτική και ΕΕ,…

Παναγιώτης Μαυροει...

Γρηγόρης Λαμπράκης: Η «άλλη» 21η Απριλίου

Γρηγόρης Λαμπράκης: Η «άλ…

ΤουΝίκου Μπογιόπου...

Έχει το ΚΚΕ προτάσεις για το σήμερα; Μήπως τα παραπέμπει όλα στο σοσιαλισμό;

Έχει το ΚΚΕ προτάσεις για…

Του  Χρήστου Γιάνν...

Το γλέντι με τις μπαλωθιές έγινε τραγωδία

Το γλέντι με τις μπαλωθιέ…

Σοκαρισμένη είναι η ...

 47 χρόνια μετά την 21η Απριλίου

47 χρόνια μετά την 21η Α…

Όλα τα κόμματα στι...

Χρόνια πολλά στην εθνοσωτήρια κυβέρνηση και κυρίως στη Νέα Δημοκρατία

Χρόνια πολλά στην εθνοσωτ…

Σαν σήμερα, πριν α...

Μονόπρακτα του Τσέχοφ από τνη θεατρική ομάδα ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Μονόπρακτα του Τσέχοφ από…

Πρεμιέρα στο Γύθειο ...

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης: Άρση προβλημάτων ύδρευσης σε Δημοτικά Διαμερίσματα και οικισμούς

Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης…

Στην δημιουργία  δύο...

Μήνυμα Κώστα Τζαβάρα: Χρόνια πολλά, καλή Ανάσταση.

Μήνυμα Κώστα Τζαβάρα: Χρό…

Εύχομαι σε όλους,  τ...

Προσδοκώ

Προσδοκώ

Σχεδόν όρμηξε μέσα σ...

Δεν πρέπει να αφήσουμε να αργήσει η Ανάσταση

Δεν πρέπει να αφήσουμε να…

Είναι η πέμπτη χρονι...

Χρόνια πολλά από την Πρωινή Ενημέρωση

Χρόνια πολλά από την Πρωι…

Η Πρωινή Ενημέρωση ε...

‘‘Aληθώς ο Κύριος”…

‘‘Aληθώς ο Κύριος”…

Του  Νίκου Μπογιόπου...

Prev Next
A+ A A-

Για την Υπέρβαση της παρακμής και του τέλματος

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Του Γιάννη Αργυρόπουλου

Υποψήφιου Δημάρχου Πύργου

O συμβολισμός των ημερών που μας θυμίζει το Πάθος του Θεανθρώπου, αλλά και των περισσότερων συμπολιτών μας, δεν επιτρέπει προεκλογικούς υπολογισμούς και ιδιοτελείς πολιτικές σκοπιμότητες.

Όλοι «βράζουμε στο ίδιο καζάνι» της οικονομικής, κοινωνικής και εθνικής αλλοτρίωσης, που τα υπερσυντάγματα των Μνημονίων, προσδιορίζουν. Και όλοι, άλλοι νωρίτερα, άλλοι αργότερα, άλλοι την υστάτη στιγμή, συνειδητοποιούμε το μέγεθος της περιπέτειας της Πατρίδας μας και της ανθρωπιστικής κρίσης.

Γι’ αυτό, το μεγάλο ζητούμενο των ημερών μας δεν είναι ο προσδιορισμός των ευθυνών των κυρίαρχων πολιτικών δυνάμεων και προσώπων.  Ούτε ασφαλώς η περιχαράκωση του καθενός μας στην ξεχωριστή ιδεολογία ή στην πρότερη πολιτική του θέση. Η κατάργηση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, η καλπάζουσα ανεργία, κυρίως των νέων, η διάλυση πολλών μικρομεσαίων στρωμάτων και επαγγελματιών, ο παντελής κατακερματισμός του κοινωνικού ιστού, μας υπαγορεύουν κατεπείγουσες ενοποιητικές διαδικασίες στη βάση.

Τα προβλήματα είναι κοινά. Οι ενοποιητικές γραμμές είναι ολοφάνερες. Το μόνο που απομένει είναι να τις διαβούμε όλοι μαζί, ερμηνεύοντας σωστά τα κοινωνικά συμφέροντα της συντριπτικής πλειονότητας των συμπολιτών μας.

Το κατάντημα άλλωστε της πόλης μας κατά τις Άγιες αυτές ημέρες, όπου τα σκουπίδια σωρεύονται σε κάθε γωνιά, καταλαμβάνοντας δρόμους και πεζοδρόμια που με τη βροχή διαχέονται και επιμολύνουν όλο τον περίγυρο, δημιουργώντας για τη σωματική ακεραιότητα και την υγεία όλων, εγχώριων και επισκεπτών, αποδεικνύει την χρεοκοπία της παραδοσιακής κλασικής πολιτικής σκέψης των μακροχρόνιων αρχόντων της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.

Ένα πρόβλημα άμεσης προτεραιότητας για τον τουριστικό χαρακτήρα της περιοχής μας που έπρεπε να σχεδιαστεί με τις μεθόδους τελευταίας γενιάς και να εκτελεστεί από την Νομαρχία και την Περιφέρεια με την συνδρομή των πρωτοβάθμιων αυτοδιοικήσεων, παραμένει άλυτο.

Οι λέξεις «κομποστοποίηση» των ζωικών και φυτικών υπολειμμάτων ανά πολυκατοικία ή τετράγωνο, η διαλογή στην πηγή με ξεχωριστούς κάδους ανακύκλωσης για χαρτικά, γυαλιά, αλουμίνια, λοιπά μέταλλα κλπ,. είναι παντελώς άγνωστες στην πόλη μας. Η δευτεροβάθμια επεξεργασία τους, που θα προσέφερε λίπασμα και ωφέλιμες ύλες για τα πάρκα, τα δέντρα και το εν γένει περιβάλλον οικολογικό σύστημα, δεν προβλέπονται στους μελλοντικούς σχεδιασμούς της Περιφέρειας.  

Η περίπτωση της διαχείρισης των σκουπιδιών είναι το απτό δείγμα χρεοκοπίας της πολιτικής της Περιφέρειας και της Αυτοδιοίκησης της Ηλείας. Το ίδιο συμβαίνει και με τα προβλήματα της ανάπτυξης της περιοχής, της αξιοποίησης του θαλάσσιου μετώπου, της οργάνωσης της αγροτικής παραγωγής, της μεταποίησης, της δημιουργίας θέσεων πλήρους και ασφαλισμένης απασχόλησης για τους προικισμένους με πολλά τυπικά και ουσιαστικά προσόντα νέους μας.\

Το «βουβό» μήνυμα των ημερών από πρόσωπα και πράγματα είναι να βγούμε όλοι από τον εφησυχασμό, την παρακμή μας, να ξεβολευτούμε από τις καταστάσεις που μας έκαναν μοιραίους άρχοντες και ανθρώπου. Το αιώνιο δίδαγμα του Πάθους και της Ανάστασης μας προτρέπει να κάνουμε ειλικρινή αυτοκριτική, να αποδώσουμε στους εαυτούς μας το δίκαιο μερίδιο ευθύνης για το κατάντημα τους τόπου που του αναλογεί και να αλλάξουμε γραμμή πλεύσης. Ο δήμος του Πύργου θα βγει από το τέλμα της υπανάπτυξης εάν εμείς που φιλοδοξούμε να ηγηθούμε στις τοπικές αυτοδιοικήσεις αλλάξουμε τους εαυτούς μας ή έστω αν οι κυρίως υπεύθυνοι παραμερίσουν για να έρθουν άλλοι  πιο δημιουργικοί, λιγότερο φθαρμένοι και οραματικοί συμπολίτες μας στα πράγματα.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα