Menu
 Έφυγε ο Γιάννης Γιαννόπουλος - Τον πρόδωσε η καρδιά …

Έφυγε ο Γιάννης Γιαννόπο…

Σαν κεραυνός εν αιθρ...

Tέσσερα παιδιά της Αμαλιάδας στους κορυφαίους της Φυσικής!

Tέσσερα παιδιά της Αμαλιά…

Τέσσερα Αμαλιαδιωτ...

Σαμάνοι σκέπουν την χώρα των Μακάρων

Σαμάνοι σκέπουν την χώρα …

Του Απόστολου Λυκεσά...

ΔΝΤ: Νέα μέτρα αυστηρής λιτότητας για την Ελλάδα

ΔΝΤ: Νέα μέτρα αυστηρής λ…

Νέα μέτρα για την δι...

Μπήκε λουκέτο στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Μπήκε λουκέτο στο ΤΕΙ Στε…

Λόγω έλλειψης χρηματ...

Η κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ

Η κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ

Οι τυχεροί αριθμοί...

Τύχη βουνό !

Τύχη βουνό !

Στο "Ελευθέριος Βενι...

Αυτοκτόνησε 45χρονος στο Βόλο

Αυτοκτόνησε 45χρονος στο …

Σοκ έχει προκαλέσει ...

Eurostat: Οι Έλληνες πληρώνουν ακριβά τα τρόφιμα

Eurostat: Οι Έλληνες πληρ…

Δύο μονάδες πάνω α...

Πύργος: Απλήρωτες παραμένουν οι σχολικές καθαρίστριες

Πύργος: Απλήρωτες παραμέν…

Διαβεβαίωση αντιδη...

Αχαία: Σοκ στα Αγιοβλασίτικα- Αλβανός σκότωσε τη γυνάικα του

Αχαία: Σοκ στα Αγιοβλασίτ…

 Συνελήφθη και κρα...

Αλλαγή της προέδρου ζήτησαν οι συνήγοροι των μεταναστών της Μανωλάδας

Αλλαγή της προέδρου ζήτησ…

Αίτημα αλλαγής της...

Άλλο περονόσπορος στην Ηλεία, άλλο στην Κορινθία !

Άλλο περονόσπορος στην Ηλ…

Μεγάλες οι ζημιές ...

Εκτός... αιγιαλού οι Δήμοι

Εκτός... αιγιαλού οι Δήμο…

Στο Υπουργείο Οικο...

Μάκη Παρασκευόπουλου: Αλήθειες και ψέματα για την Τριανταφυλλιά

Μάκη Παρασκευόπουλου: Αλή…

Ανακοίνωση Δημάρχου ...

Ήρθε η ώρα του μηχανογραφικού

Ήρθε η ώρα του μηχανογραφ…

Μετά τον εξεταστικ...

Prev Next
A+ A A-

Δήμος Πύργου: Ωρα μηδέν για τα σκουπίδια

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Ο δήμαρχος καλεί σε επείγουσα σύσκεψη σήμερα τους επικεφαλής των συνδυασμών που θα μετάσχουν  στις εκλογές

Με μια διπλή πρόσκληση, την οποία απευθύνει προς τους δημότες αλλά και  τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, η  δημοτική αρχή του Πύργου προσπαθεί να αντιμετωπίσει το συνεχώς διογκούμενο κύμα αγανάκτησης, για το γεγονός ότι μετά τα Χριστούγεννα θα «γιορτάσουμε» και την Ανάσταση με τα σκουπίδια  να «κοσμούν» τους δρόμους του Πύργου και των δημοτικών διαμερισμάτων ( καθώς για δεύτερη εβδομάδα τώρα δεν έχει γίνει η αποκομιδή  τους ενώ δεν υπάρχει καν  τέτοια  προοπτική).   

Η δημοτική αρχή του Πύργου και ο δήμαρχος Μάκης Παρασκευόπουλος, που ασφαλώς φέρουν ακεραία την ευθύνη για όσα δεν κατάφεραν να πράξουν επτά χρόνια τώρα, μπροστά στο νέο αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, προσπαθεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση με άλλους όρους.

Εξάλλου, θα ήταν άστοχο  σε προεκλογική περίοδο να επιλεγεί η τακτική ευθείας αντιπαράθεσης με τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της « Χάλκοβα», στην οποία είχε επιλεγεί και πάλι ιδιωτικό μη αναδασωτέο οικόπεδο για την ταφή των απορριμμάτων όλου του δήμου.

Έτσι, οδός «διαφυγής» μπορεί να προκύψει μόνον αν μπουν στο «παιχνίδι»  όσο το δυνατό περισσότεροι από αυτούς που έχουν εκλεγεί ή επιδιώκουν να εκλεγούν για να διαχειριστούν τις τύχες των δημοτών του Πύργου,  σε ένα μήνα από σήμερα.    Η κοινή σύσκεψη, στην οποία καλεί  ο κ. Παρασκευόπουλος,  σήμερα το μεσημέρι στις 12 τους επικεφαλής των παρατάξεων  και τους υποψηφίους δημάρχους – φαντάζει μονόδρομος για τη λήψη της όποιας απόφασης χειρισμού του μείζονος αυτού θέματος.

Ταυτόχρονα, η ανακοίνωση που στάλθηκε χθες από το γραφείο του δημάρχου, μας επιτρέπει να εξάγουμε το συμπέρασμα, ότι καμιά απολύτως πρόοδος  δεν επετεύχθη, κατά το χθεσινό ταξίδι του δημάρχου Πύργου και του αντιδημάρχου Β. Παναγόπουλου στην Αθήνα.

 Τούτο σημαίνει ότι η κεντρική εξουσία στην προκειμένη περίπτωση παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, όπως άλλωστε -καθυστερημένα αναφέρει στην χθεσινή ανακοίνωση του ο δήμος.  Αξιοσημείωτο μάλιστα είναι το γεγονός, ότι η θέση αυτή δεν εκφράστηκε στον κρίσιμο χρόνο, γιατί προφανώς η δημοτική αρχή Πύργου εκλιπαρούσε αντί να απαιτήσει με δυναμισμό τους καρεκλοκένταυρους της Αθήνας να της ανοίξουν μια προοπτική διεξόδου. Την στάση της υποτέλειας την πληρώνει πολύ ακριβά ο δήμος και ως μετακυλιόμενη τιμωρία οι δημότες.  

Η ανακοίνωση του Δήμου Πύργου

Όπως είναι σε όλους γνωστό, μετά από την ακύρωση της λύσης για την προσωρινή εναπόθεση των απορριμμάτων στο χώρο που παραχώρησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός στη θέση Χάλκοβα, με τον χαρακτηρισμό της ως αναδασωτέας, ο Δήμος Πύργου ενεργοποίησε την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία είχε εκδοθεί μετά από αίτημά μας από τους υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, για τη μεταφορά 2.200 τόνων στον ΧΥΤΑ Φυλής.

Γνωρίζοντας ότι το όριο αυτό θα εξαντλείτο σύντομα, όπως άλλωστε έγινε, ο Δήμος Πύργου φρόντισε έγκαιρα για την εξασφάλιση άλλης έκτασης στη θέση Χάλκοβα, μη δασικής και μη αναδασωτέας. Παράλληλα ζήτησε και πέτυχε την έκδοση απόφασης από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, κατόπιν εξουσιοδότησης του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με την οποία παρατάθηκε η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στους δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας μέχρι 15/06/2014 και ορίστηκε ως χώρος προσωρινής εναπόθεσης η ανωτέρω ιδιωτική έκταση.

Δυστυχώς το Δασαρχείο Πύργου χαρακτήρισε αναδασωτέα την πρόσβαση-δίοδο των 10-15 τετραγωνικών μέτρων προς το χώρο εναπόθεσης, ακυρώνοντας έτσι τη δυνατότητα χρήσης.

Σημειώνουμε ότι οι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας είχαμε εξασφαλίσει και άλλη έκταση για την εγκατάσταση του δεματοποιητή σε απομακρυσμένη και δυσπρόσιτη περιοχή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, αλλά παρά τη θετική γνωμοδότηση της αρχαιολογικής υπηρεσίας, η εξασφαλισθείσα έκταση δεν εγκρίθηκε από Αρχαιολογικό Συμβούλιο Πατρών.

 

Ο Δήμος Πύργου επαναλαμβάνει ότι έχει εξασφαλίσει νόμιμα αδειοδοτημένο χώρο για την εγκατάσταση του δεματοποιητή (Λίμνες) και επίσης νόμιμο χώρο για την προσωρινή εναπόθεση των απορριμμάτων λόγω της έκτακτης ανάγκης (Χάλκοβα).

Παρ’ όλα αυτά, η πολιτεία με τα συντεταγμένα όργανά της άλλοτε απούσα και ολιγωρούσα και άλλοτε εχθρικά διακείμενη απέναντί μας, μας απαγορεύει ουσιαστικά να προβούμε στην αποκομιδή και διάθεση των απορριμμάτων.

Υπό τις συνθήκες αυτές ο εφιάλτης απειλεί και πάλι τον πληθυσμό. Αυτή τη στιγμή η δημόσια υγεία και η ζωή των πολιτών βρίσκονται στα χέρια της πολιτείας.

Από την πλευρά του ο Δήμος Πύργου και δημοτική αρχή συνεχίζει να αγωνίζεται νύχτα-μέρα για την εξεύρεση λύσης, για την άμεση δηλαδή απομάκρυνση των σκουπιδιών και τον καθαρισμό της πόλης και των χωριών.

Στο μεταξύ παρακαλούνται οι δημότες να κατανοήσουν την κρισιμότητα του προβλήματος και να ελαχιστοποιήσουν την παραγωγή απορριμμάτων, να διαχωρίζουν τα οργανικά από τα μη οργανικά και να αποφεύγουν για μερικές ημέρες να βγάζουν τα σκουπίδια στους δρόμους.

Καλούνται οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και οι υποψήφιοι δήμαρχοι σε κοινή σύσκεψη αύριο (Μ. Τρίτη) στις 12μμ στο δημαρχείο προκειμένου να αναζητηθεί άμεση λύση στο πρόβλημα. Μπροστά σε τέτοιες κρίσιμες ώρες ο καθένας οφείλει να σταθεί με ευθύνη και συγκεκριμένες προτάσεις.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα

Κονσόλα Αποσφαλάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων