Menu
Το ζεϊμπέκικο... του Αντώνη! (Βίντεο)

Το ζεϊμπέκικο... του Αντώ…

Τα «ΑμΕΑ» διασκέδα...

Κίνημα τέλη του 1ος ευρώ: Δυναμικό «παρών» από δεκάδες πολίτες

Κίνημα τέλη του 1ος ευρώ:…

      Εκδικάστη...

Μεγάλο το κόστος

Μεγάλο το κόστος

Η έλλειψη σεβασμού σ...

Γιατροί Πύργου: Διεκδικούν κονδύλια για την κάλυψη των πρόσθετων εφημεριών

Γιατροί Πύργου: Διεκδικού…

Ένωση Νοσοκομειακώ...

Ολοκληρώνεται το αρχαιολογικό μουσείο Πύργου

Ολοκληρώνεται το αρχαιολο…

Μπαίνουν και οι τε...

Πανηλειακός: Κοντά σε πολύ έμπειρο και ικανό μέσο!

Πανηλειακός: Κοντά σε πολ…

Παράλληλα με την π...

Πώληση-δώρο  της ηλεκτρικής μας  βιομηχανίας

Πώληση-δώρο της ηλεκτρικ…

 Της Έφη Γεωργοπού...

Στάθμευση μόνο στο… παρκινγκ

Στάθμευση μόνο στο… παρκι…

Τέλος στην άναρχη στ...

Πύργος: Σύλληψη 37χρονου για χρέη 67.000 ευρώ

Πύργος: Σύλληψη 37χρονου …

Συνελήφθη το πρωί τη...

«Σχέδιο Μανίλα»!

«Σχέδιο Μανίλα»!

 Του Νίκου Μπογιόπ...

Έκοψε την πίτα της η Ομάδα θεάτρου ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Έκοψε την πίτα της η Ομάδ…

Συνεχίζει τις επιτ...

Και εγένετο η… Μαιευτική κλινική Ηλείας!

Και εγένετο η… Μαιευτική …

Σε 20 μέρες προβλέ...

Εδώ είναι Βαλκάνια

Εδώ είναι Βαλκάνια

Το ότι τα ετερώνυμα ...

 Τετράστιχο: Αφιέρωμα αύριο στον Παύλο Σιδηρόπουλο

Τετράστιχο: Αφιέρωμα αύρ…

Ζωντανά αύριο στο ...

Σε απεργία προχωρά η ΟΛΜΕ

Σε απεργία προχωρά η ΟΛΜΕ

Απεργίες και συλλα...

19ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός: Συμμετοχή και διάκριση Ηλείων μαθητών

19ος Πανελλήνιος Διαγωνισ…

19ος Πανελλήνιος Δ...

Prev Next
A+ A A-

Φούμαρα ή πικρή αλήθεια για την Ολυμπία οδό;

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

 

 

 


«Αυτοψία στα εργοτάξια της  Ιόνιας οδού στην Αιτωλοακαρνανία, πραγματοποίησε χθες ο Υπουργός  Δημοσίων Έργων Μιχ. Χρυσοχοίδης. 

Κατά την περιοδεία του, τον συνόδευε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, που τον κάλεσε να επισκεφθεί εντός του επόμενου δεκαημέρου και τα έργα που έχουν γίνει ως τώρα κατά μήκος της Ολυμπίας οδού μέχρι Πύργο και Καλό Νερό.  
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να ηγηθεί σύσκεψης των συναρμοδίων φορέων των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας και Ηλείας προκειμένου να συζητηθούν τα χρονοδιαγράμματα, οι χρηματοδοτήσεις καθώς και όλες οι εξελίξεις για όλα τα τμήματα του οδικού άξονα.
«Παραμένουμε σε εγρήγορση και προσπαθούμε να διαμορφώσουμε τις εξελίξεις και όχι να τρέχουμε πίσω από αυτές» δήλωσε ο κ. Κατσιφάρας» .
Τα παραπάνω  αναφέρονται  σε δελτίο τύπου που εξέδωσε  η Περιφέρεια για να ενημερώσει σχετικά με την επιθεώρηση από τον υπουργό   Χρυσοχοίδη , των έργων της Ιόνιας στην Αιτωλοακαρνανία  και ταυτόχρονα για να αναγγείλει  την επανάληψη  της ενέργειας του υπουργού μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, στην Ηλεία και   στα όποια έργα έχουν γίνει ως τώρα στο πλαίσιο της κατασκευής του τμήματος Πάτρα –Καλό Νερό, της Ολυμπίας οδού.   Διαβάζοντας όλα αυτά και καλούμενοι να τα μεταδώσουμε στους αναγνώστες μας, προβληματιζόμαστε με ποιόν τρόπο να παρουσιάσουμε την είδηση της έλευσης  στο νομό μας ενός κυβερνητικού στελέχους  που έχει την ευθύνη  ιδιαιτέρως νευραλγικού τομέα πολιτικής. Των δημοσίων έργων. Υπό άλλες συνθήκες θα ήταν αυτό θετικό γεγονός, καθώς όλοι θα περιμέναμε να βγει  κάτι καλό για τον τόπο μας.  Τώρα όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι  διατηρούμε κάποιες προσδοκίες. Ξέρουμε ποιά   είναι  τα όρια  προσφοράς  στο λαό, της  παρούσας  κυβέρνησης… Στενά…  Σαμαράς και οι υπουργοί του, το Καλοκαίρι  από το Ζευγολατιό φρόντισαν να  ξεδιαλύνουν  την σύγχυση περί του πως και μέχρι πού θα κατασκευαζόταν η Ολυμπία οδός. Έλυσαν την απορία μας αν θα εξαιρούνταν ή όχι η Ηλεία, από το μεγάλο έργο. Η  εκεί παρουσία ως φτωχών συγγενών και επαιτών των εκπροσώπων της Ηλειακής κοινωνίας δεν τάραξε την  κυβερνητική φιέστα. Το έχουμε εμπεδώσει ότι σύγχρονο δρόμο εμείς στην Ηλεία δεν πρόκειται να δούμε. Τι  θα  κομίσει λοιπόν, ο Χρυσοχοίδης που θα ρθει να μας δει αύριο μεθαύριο.  Τίποτα  άλλο από προεκλογικές και ως εκ τούτου ψεύτικες υποσχέσεις.  Γνωρίζουμε καλά την ρητορική τους. Την έχουμε πληρώσει πολύ ακριβά.  Ο λαός της Ηλείας  θα πρέπει να γυρίζει την πλάτη στον υπουργό. Να του μηνύσει ότι δεν χρειάζεται να επισκεφθεί το νομό αν δεν σκοπεύει- που εμείς είμαστε βέβαιοι πως δεν σκοπεύει- να μιλήσει συγκεκριμένα για το πώς –δηλ. με τι λεφτά -και πότε θα κατασκευαστεί ο δρόμος.  Πότε θα δημοπρατηθεί και πότε θα παραδοθεί για χρήση…  Αν δεν είναι έτοιμος να απαντήσει συγκεκριμένα και απλά-απλή είναι η αλήθεια- σε αυτά τα ερωτήματα που μας καίνε να μας κάνει την χάρη να μείνει στη ζεστασιά του υπουργικού του γραφείου. Ας μην τρέχει από την Αθήνα  στα μέρη μας. Ας μην  χάσει    την βολή του…  Αν θα μας πει φούμαρα θα τον καταλάβουμε και θα τον  κρίνουμε αναλόγως…  Ξύπνησαν οι ιθαγενείς! 

 

 

 

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα