Φρέσκο, φρεσκότερο, φρεσκότατο …
- Γράφτηκε από τον/την NewsRoom
« Η φρεσκάδα δεν μπορεί να ορίζεται με επίθετα διότι είναι ποιοτικός δείκτης» κι επεσήμανε πως «όταν ορίζεις μια έννοια με επίθετα θα πρέπει να υπάρχει η έννοια των βαθμών, φρέσκο, φρεσκότερο, φρεσκότατο».
Ποιος ο υποστηρικτής των ανωτέρω; Μα ο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ, Τσαυτάρης, ο οποίος ως επιστήμων, αντέδρασε στην προωθούμενη υιοθέτηση αιτήματος του ΟΟΣΑ για το γάλα. Κινδύνους για την υγεία του καταναλωτή αλλά και την ελληνική οικονομία ενέχει η επέκταση του χρονικού περιθωρίου πώλησης του φρέσκου γάλακτος, δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρης, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. «Την άποψή μου τη λέω δημόσια με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο» τόνισε και εξήγησε ότι στην Ελλάδα η φρεσκότητα υπολογίστηκε σε πέντε ημέρες, ενώ σε βορειότερες χώρες, όπως στην Ολλανδία ή τη Φινλανδία, φτάνει στις επτά ημέρες διότι επικρατούν συγκεκριμένες συνθήκες παραγωγής» είπε . Εμείς τι να προσθέσουμε;