Menu
«Άνθρακες»,  η επίσκεψη Σαμαρά στο Κατάκολο

«Άνθρακες», η επίσκεψη Σ…

Ήταν απλά μια τυπι...

Ο Δημήτρης Ζέρβας διαπρέπει και στα γήπεδα της Νέας Υόρκης!

Ο Δημήτρης Ζέρβας διαπρέπ…

ο Δημήτρης Ζέρβας ...

Φθίνουσα πορεία…

Φθίνουσα πορεία…

Ο στίβος στην Ηλεί...

 Μαυρίστε, όσους επέτρεψαν ή συναίνεσαν να μας  μαυρίσουν  τη ζωή !

Μαυρίστε, όσους επέτρεψα…

Τι να θυμηθούμε στ...

Ημερίδα στο δημαρχείο Πύργου και μαθητικές δράσεις από 27 σχολεία της Ηλείας

Ημερίδα στο δημαρχείο Πύρ…

Διοργάνωση Α/βαθμι...

4ο Γυμνάσιο Πύργου: Μια ημέρα, γιορτή!

4ο Γυμνάσιο Πύργου: Μια η…

Οι μαθητές του 4ου...

Ζαχάρω: Ιερέας στο αυτόφωρο για καβγά που ξεκίνησε για τα εκλογικά

Ζαχάρω: Ιερέας στο αυτόφω…

Στο αυτόφωρο κατέληξ...

.Πανελλήνια συγκίνηση απο το χαμό του «χρυσού κοριτσιού» της ρυθμικής που "έσβησε" στην Πατρών- Πύργου

.Πανελλήνια συγκίνηση απο…

Το πανελλήνιο έχει σ...

Σε εκλογικά τμήματα στην Πάτρα βρέθηκε ο Απόστολος Κατσιφάρας Συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο Τύπου του συνδυασμού του

Σε εκλογικά τμήματα στην …

Τα εκλογικά τμήματ...

Γιάννης Λυμπέρης :  Για να μείνει ο πήχυς ψηλά!

Γιάννης Λυμπέρης : Για ν…

 Στο δήµο Ήλιδας β...

Βάρδα: Νεκρή η 31χρονη Ολυμπιονίκης της Ρυθμικής Άννα Πολλάτου σε τροχαίο στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου

Βάρδα: Νεκρή η 31χρονη Ολ…

Η 31χρονη χάλκινη Ολ...

Σημαντική η ψήφος των ετεροδημοτών!

Σημαντική η ψήφος των ετε…

Τα γραφεία υποψηφίων...

 Αλήθεια

Αλήθεια

΄Ηταν κάποτε ένας άν...

 Μας λείπουν 7,5 χιλιάδες ψηφοφόροι !

Μας λείπουν 7,5 χιλιάδες…

Μέσα σε μια τετραετί...

 «Καθάρισαν»  για όλους μας

«Καθάρισαν» για όλους μ…

Χαμόγελα αισιοδοξί...

Όχι και… σελοτέιπ ρε παιδιά!

Όχι και… σελοτέιπ ρε παιδ…

Δεν θέλαμε να διαταρ...

Prev Next
A+ A A-

Από το Κατάκολο: Ψήφο εξόντωσής μας ζητά ο πρωθυπουργός

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

 «Καστελόριζο – Κατάκολο», ταξίδι στην κόλαση με οδηγούς Παπανδρέου –Σαμαρά

 Η επίσκεψη ενός πρωθυπουργού σε έναν τόπο, υπό φυσιολογικές συνθήκες, αποτελεί θετικό γεγονός. Και όταν λέμε φυσιολογικές συνθήκες εννοούμε το ακριβώς αντίθετο από αυτές που επικρατούν σήμερα στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στο νομό μας.

 Ο κ. Σαμαράς πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στην Ηλεία και θα επικοινωνήσει με πολίτες και θα περάσει από το Κατάκολο όπου πρόκειται σε λίγες μέρες να ξεκινήσουν τα έργα αναβάθμισης του λιμανιού και μετά από κάποιους μήνες οι ερευνητικές γεωτρήσεις για πετρέλαιο.

Χωρίς να παραγνωρίζουμε τη σημασία που έχουν για την οικονομία της περιοχής μας τα έργα στο Κατάκολο – για τα πετρέλαια διατηρούμε επιφυλάξεις – θεωρούμε ότι δεν αντισταθμίζουν την μεγάλη ζημιά που έχουν κάνει στη χώρα μας και στον μικρό τόπο που ζούμε, οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, μεταξύ των οποίων και η σημερινή κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.

Ως εκ τούτου, για να επανέλθουμε στην αρχή του σημειώματός μας, η εδώ επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού είναι αφορμή για να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή μας. Θα προτιμούσαμε  ασφαλώς το συναίσθημα της ευφορίας που θα μας καταλάμβανε αν ερχόταν με διάθεση να προσφέρει αυτά που δικαιούμαστε ως έλληνες πολίτες και όχι για να αποκομίσει επικοινωνιακά οφέλη ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης των τριπλών εκλογών, από τις οποίες φοβάται ότι θα βγει πληγωμένος και ηττημένος.

Πληροφορούμαστε ότι στις συναντήσεις που θα έχει αύριο με πολίτες και παράγοντες στην Ηλεία και ειδικά στο Κατάκολο, έχει την πρόθεση να αναφερθεί εκτός από τα έργα στο λιμάνι και τα πετρέλαια και στο τμήμα « Πάτρα –Πύργος» της Ολυμπίας Οδού. Πρέπει να ξέρει ο αυτόκλητος σωτήρας, ότι χορτάσαμε από υποσχέσεις και μεγάλα λόγια. Αυτό η πραγματικότητα μέσα στην οποία ζούμε, χρόνια τώρα στο νομό Ηλείας, χαρακτηρίζεται από την εγκατάλειψη, τη στασιμότητα, την αναπτυξιακή υστέρηση, την δυσπραγία.

Όλα αυτά οφείλονται στην αδιαφορία, που δείχνουν για τους Ηλείους, σαν να ήταν πολίτες Β κατηγορίας, οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Η προσπάθεια του πρωθυπουργού να υποστηρίξει εκλογικά την υποψηφιότητα περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, του εκλεκτού του συνεργάτη Ανδρέα Κατσανιώτη, δεν θα έχει το προσδοκώμενο για αυτόν αποτέλεσμα. Οι ψηφοφόροι θα ταυτίσουν ακόμη περισσότερο τον υποψήφιο περιφερειάρχη με τις κυβερνητικές επιλογές και θα στείλουν την παράταξή του στα αζήτητα.  

Εν τέλει η σημερινή παρουσία του κ. Σαμαρά στο λιμάνι του Κατακόλου, συνδέεται για μας –πιστεύουμε και για όλους τους Έλληνες-  συνειρμικά, με την προ τεσσάρων ετών εμφάνιση στους τηλεοπτικούς δέκτες με φόντο το λιμάνι του Καστελόριζου, του τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Βγήκε να μας ανακοινώσει αυτός –λοιπόν – το άνοιγμα της θύρας της κολάσεως, την οποία διαβήκαμε και βράζουμε  στα γνωστά από το μύθο καζάνια,  από τότε.

Ο έτερος «σωτήρας» κύριος Σαμαράς, θα προσπαθήσει σήμερα  να πείσει τον ελληνικό λαό, εμφανιζόμενος από το γραφικό μας λιμάνι του Κατακόλου, στην αντίπερα πλευρά του Αιγαίου, στο Ιόνιο πέλαγος αυτή τη φορά, ότι  στηρίζοντας με την ψήφο του τη Νέα Δημοκρατία θα εξασφαλίσει τη σωτηρία. Ζητά να τον ψηφίσουμε και να του δώσουμε τη δυνατότητα να λεηλατήσει κι άλλο τη ζωή μας. ..

Να προχωρήσει το σχέδιό του για διάλυση και παράδοση στα αδηφάγα ιδιωτικά συμφέροντα των τομέων της υγείας και της παιδείας, την οριστική κατάργηση του κοινωνικού κράτους, την αποδόμηση του παραγωγικού ιστού, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των όποιων κερδοφόρων κρατικών οργανισμών έχουν απομείνει. Αυτή την πολιτική εκφράζει ο κ. Σαμαράς και εμείς την απορρίπτουμε και την καταδικάζουμε.

Δεν θέλουμε να αυτοκτονήσουμε, κυριολεκτικά και μεταφορικά. Επιθυμούμε να ζήσουμε στη χώρα μας μέσα σε συνθήκες εθνικής αξιοπρέπειας. Αγαπάμε τον τόπο μας και ραγίζει η καρδιά μας όταν εμείς οι ίδιοι ως γονείς, αναγκαζόμαστε να σπρώχνουμε τα παιδιά μας στη μετανάστευση. «Ευχαριστούμε» τον κ. Σαμαρά για τον όλεθρο που μας υπόσχεται, αλλά δεν θα πάρουμε !

  

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα