Menu
Σταυροί την άλλη βδομάδα!

Σταυροί την άλλη βδομάδα!

Αργά χθες το απόγευμ...

Να ζήσουνε να μας… θυμούνται!

Να ζήσουνε να μας… θυμούν…

Άλλοι έκπτωτοι, άλ...

98,03% κατά

98,03% κατά

Ηχηρό όχι στην ιδι...

Άμα πάρει μπρος!!

Άμα πάρει μπρος!!

Το ασανσέρ στα δικ...

Ηλεία: Οι σταυροί προτίμησης για την Περιφέρεια

Ηλεία: Οι σταυροί προτίμη…

Στην Ηλεία σε 62 α...

Τραγικό τέλος για ταυρομάχο

Τραγικό τέλος για ταυρομά…

Τραγικό τέλος βρήκ...

 Ήλιδα:  Επικράτηση  Χριστοδουλόπουλου, κέρδισε η «Ανεξαρτησία»!

Ήλιδα: Επικράτηση Χρισ…

Αλλαγή συσχετισμών...

 Τέλος Ιουνίου οι μεταθέσεις 15.000 εκπαιδευτικών

Τέλος Ιουνίου οι μεταθέσ…

Στην αναμονή βρίσκον...

H φούσκα και το βόλι

H φούσκα και το βόλι

Του Στάθη στον eniko...

Μάχη Κατσιφάρα- Κατσανιώτη

Μάχη Κατσιφάρα- Κατσανιώτ…

Επικράτησαν στους ...

Άρης Αρχ. Ολυμπίας: Πανέτοιμος για Διαγόρα

Άρης Αρχ. Ολυμπίας: Πανέτ…

Πανέτοιμοι για το ...

Πανηλειακός: Σήμερα η συνέντευξη τύπου

Πανηλειακός: Σήμερα η συν…

Β’ Εθνική Την ανά...

Τσίπρας: Ή μαζί μας ή με τους μερκελιστές

Τσίπρας: Ή μαζί μας ή με …

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡ...

ΠΑΟ Βάρδας: «Κομπλέ» με Κόρινθο

ΠΑΟ Βάρδας: «Κομπλέ» με Κ…

Γ’ Εθνική Στους ρ...

Δήλωση Αντώνη Καράμπελα για το εκλογικό αποτέλεσμα

Δήλωση Αντώνη Καράμπελα γ…

Θέλω να ευχαριστήσ...

Tο πρόγραμμα των εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια -Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Tο πρόγραμμα των εξετάσεω…

Τις ημερομηνίες το...

Prev Next
A+ A A-

«Άνθρακες», η επίσκεψη Σαμαρά στο Κατάκολο

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Ήταν απλά μια τυπική  προεκλογική φιέστα

Όταν ο πρωθυπουργός της χώρας,  έρχεται στο Κατάκολο για να βγει  στις τηλεοράσεις από το μικρό μας λιμάνι , ανακοινώνοντας -σαν να ήταν  η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου-  το έργο της  επέκτασης  της «Σπίθας», σε πανελλήνιο ακροατήριο  και σε  εξαιρετικά  κρίσιμο πολιτικό χρόνο-  ένα 24ωρο πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και μια εβδομάδα πριν από τις ευρωεκλογές, οι οποίες  ενδέχεται να σημάνουν την εκπαραθύρωσή του από το «Μαξίμου», μας ζώνουν  τα  φίδια…  Φοβούμαστε  τον πολιτικό ηγέτη που  ανάγει   πολύ μικρού- σε  επίπεδο χώρας- κόστους,  έργα,   σε  μια περιοχή της περιφέρειας (Κατάκολο), σε μείζον πολιτικό γεγονός, μέσω του οποίου επιδιώκει να δώσει   απάντηση στο σχέδιο «Ζ» του διευθυντηρίου της Ευρώπης,   που προέβλεπε την αποβολή της Ελλάδας από την ευρωζώνη.  Οποία τιμή,  για τον μικρό μας,   άσημο τόπο και τους κατοίκους του… Πιστεύει ο κ. Σαμαράς  ότι με την επίσκεψή του   στο Κατάκολο και  την  αναγγελία  ενός   ελάσσονος  κλίμακας τεχνικού έργου(επέκταση της «Σπίθας»),  η οποία είχε ως αποδέκτες τον Ελληνικό λαό και τους Ευρωπαίους που επιβουλεύονται την χώρα μας και την ζωή μας, μπορεί να αποδείξει   πως η Ελλάδα   άρχισε να   τροχιοδρομεί  στον δρόμο της ανάπτυξης.  Φαίνεται πως θεωρεί αφελείς τους Έλληνες.  Αλλιώς δεν θα κατέφευγε σε ένα τόσο φθηνό   επικοινωνιακό  «εύρημα».  Δεν νομίζουμε ότι κατάφερε να πείσει .

 Σε ό,τι αφορά την Ηλεία, είναι πράγματι σημαντικά τα έργα στο Κατάκολο, αλλά εμείς ξέρουμε πως σε τίποτα δεν διευκόλυνε την υλοποίησή τους η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Κατά τα άλλα,  το πάγιο αίτημα των Ηλείων, που σκοτωνόμαστε στην καρμανιόλα της υποτιθέμενης εθνικής οδού Πύργου-Πάτρας(μόλις προχθές θρηνήσαμε την ολυμπιονίκη Πολλάτου, που βρήκε τον θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα, στη Βάρδα)μένει, ουσιαστικά ανικανοποίητο, καθώς κανείς μας δεν  πίστεψε τον υπουργό Υποδομών, που πριν από λίγες ημέρες για καθαρά προεκλογικούς λόγους, εξήγγειλε στον Πύργο, την δημοπράτηση με χρήματα από τον  κρατικό προυπολογισμό(!), του τμήματος «Πάτρα-Πύργος», της Ολυμπίας οδού. Θεωρούμε δε, ότι κορόιδευαν τους εαυτούς τους και τον κόσμο που καθένας τους εκπροσωπεί, οι σπεύσαντες  να κάνουν «μπούγιο» στον κ.  Σαμαρά, πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί παράγοντες, όταν έθεταν αίτημα  συνέχισης της Ολυμπίας οδού μετά τον Πύργο και μέχρι την Τσακώνα.  Είναι σαν να έχουν εξασφαλίσει την κατασκευή του δρόμου ως τον Πύργο και ζήτησαν  την επέκτασή του…    Ας μην έχουμε αυταπάτες. Η κυβερνητική πολιτική εξακολουθεί να υπονομεύει τα συμφέροντα του νομού μας. Δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς αυτό. Θα μπορούσαμε να έχουμε κάποια αποτελέσματα  σε θετική για μας κατεύθυνση, μόνο αν οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι άρθρωναν φωνή και όρθωναν ανάστημα  μπροστά στους ισχυρούς της εκάστοτε κεντρικής εξουσίας, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ μέχρι τώρα.

Σε αυτό, ακριβώς,  οφείλεται το τέλμα, στο οποίο βυθίζεται συνεχώς επί δεκαετίες,  η Ηλεία.  Τελικά, η επίσκεψη Σαμαρά στο νομό μας, δεν  κόμισε κάτι θετικό. Δεν διευκόλυνε σε τίποτα την προσπάθεια μας για την δημιουργία συνθηκών που θα επέτρεπαν την πρόοδο και την ευημερία στον εγκαταλελειμμένο  από τις κυβερνήσεις , τόπο μας. Καμιά προσδοκία του  Ηλειακού λαού,  δεν δικαίωσε   με τις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός.  Ήρθε εδώ για να πάρει και όχι για να δώσει. Οφείλουμε να το συνειδητοποιήσουμε αυτό για να μην καλλιεργούμε πλάνες και  να μην  εφησυχάζουμε.  Θα ήταν  έγκλημα κατά του εαυτού μας και κατά των επόμενων γενεών, κάτι τέτοιο.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα