Menu
Σταυροί την άλλη βδομάδα!

Σταυροί την άλλη βδομάδα!

Αργά χθες το απόγευμ...

Να ζήσουνε να μας… θυμούνται!

Να ζήσουνε να μας… θυμούν…

Άλλοι έκπτωτοι, άλ...

98,03% κατά

98,03% κατά

Ηχηρό όχι στην ιδι...

Άμα πάρει μπρος!!

Άμα πάρει μπρος!!

Το ασανσέρ στα δικ...

Ηλεία: Οι σταυροί προτίμησης για την Περιφέρεια

Ηλεία: Οι σταυροί προτίμη…

Στην Ηλεία σε 62 α...

Τραγικό τέλος για ταυρομάχο

Τραγικό τέλος για ταυρομά…

Τραγικό τέλος βρήκ...

 Ήλιδα:  Επικράτηση  Χριστοδουλόπουλου, κέρδισε η «Ανεξαρτησία»!

Ήλιδα: Επικράτηση Χρισ…

Αλλαγή συσχετισμών...

 Τέλος Ιουνίου οι μεταθέσεις 15.000 εκπαιδευτικών

Τέλος Ιουνίου οι μεταθέσ…

Στην αναμονή βρίσκον...

H φούσκα και το βόλι

H φούσκα και το βόλι

Του Στάθη στον eniko...

Μάχη Κατσιφάρα- Κατσανιώτη

Μάχη Κατσιφάρα- Κατσανιώτ…

Επικράτησαν στους ...

Άρης Αρχ. Ολυμπίας: Πανέτοιμος για Διαγόρα

Άρης Αρχ. Ολυμπίας: Πανέτ…

Πανέτοιμοι για το ...

Πανηλειακός: Σήμερα η συνέντευξη τύπου

Πανηλειακός: Σήμερα η συν…

Β’ Εθνική Την ανά...

Τσίπρας: Ή μαζί μας ή με τους μερκελιστές

Τσίπρας: Ή μαζί μας ή με …

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡ...

ΠΑΟ Βάρδας: «Κομπλέ» με Κόρινθο

ΠΑΟ Βάρδας: «Κομπλέ» με Κ…

Γ’ Εθνική Στους ρ...

Δήλωση Αντώνη Καράμπελα για το εκλογικό αποτέλεσμα

Δήλωση Αντώνη Καράμπελα γ…

Θέλω να ευχαριστήσ...

Tο πρόγραμμα των εξετάσεων σε Γυμνάσια και Λύκεια -Αναλυτικά οι ημερομηνίες

Tο πρόγραμμα των εξετάσεω…

Τις ημερομηνίες το...

Prev Next
A+ A A-

4ο Γυμνάσιο Πύργου: Μια ημέρα, γιορτή!

Οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πύργου παρουσίασαν τα προγράμματα και τις δράσεις της χρονιάς

Σε μια υπέροχη σχολική εορτή, μετατράπηκε η χθεσινή ημέρα για τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πύργου οι οποίοι παρουσίασαν τα προγράμματα και τις βιωματικές δράσεις που υλοποίησαν φέτος.
Αρχικά, παρουσιάστηκε η δράση από το πρόγραμμα Αγ. Σταδιοδρομίας, με θέμα: «Δρόμοι μετά το Γυμνάσιο», με συντονιστές και εμψυχωτές, τους κ. Γεώργιο Κομιώτη και Θωμά Τρούπκο.     

 
Το θέμα των εκπαιδευτικών - επαγγελματικών επιλογών των μαθητών είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα της εκπαίδευσης αλλά και της κοινωνίας γενικότερα. Ο έφηβος καλείται να αναλάβει ενεργητικό και συνειδητό ρόλο. Αυτός ο ρόλος συγκεκριμενοποιείται, όταν συνειδητοποιήσει τα κίνητρά του, τις προτιμήσεις του, τις ικανότητές του και κάνει ο ίδιος την επιλογή του. Απαραίτητες προϋποθέσεις μιας ώριμης απόφασης είναι η αυτογνωσία και η πληροφόρηση. Αφού, δηλαδή, ένας νέος γνωρίζει τον εαυτό του, πρέπει να προχωρήσει στη διερεύνηση των επιλογών του. Η διαδικασία λήψης αποφάσεων είναι εντελώς προσωπική και συγχρόνως καθημερινή υπόθεση για κάθε άτομο ενώ πρέπει να είναι μακροχρόνια και ουσιαστική. Κάθε νέος δε θα πρέπει να χάνει ευκαιρία να συλλέγει πληροφορίες. Η πιο μικρή απόφαση που παίρνει το άτομο επηρεάζει και καθορίζει τις επόμενες αποφάσεις του. Η ποιότητα των αποφάσεων που παίρνει είναι συνάρτηση των πληροφοριών που έχει. Κατά κανόνα όσο περισσότερα δεδομένα έχει υπόψη του τόσο πιο αποτελεσματικές είναι οι αποφάσεις.Αυτά διαπραγματεύθηκε το πρόγραμμα Αγ. Σταδιοδρομίας, με βιωματική επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Πατρών, έκδοση φυλλαδίου, παρουσίαση έρευνας σε ηλεκτρονική μορφή, DVD  και ανάρτησή της στην ιστοσελίδα του σχολείου.
Παρουσίαση περιβαλλοντικών προγραμμάτων


Στη συνέχεια έγινε παρουσίαση, στα πλαίσια δυο περιβαλλοντικών προγραμμάτων: «Το φυσικό περιβάλλον ως πηγή έμπνευσης στην τέχνη» και «Γαία και άνθρωπος …τέχνας κατεργάζονται», με την παιδαγωγική καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Νίκα Ελένης, Σοφίας Δημητροπούλου, Μαρίας Μπαντούνα, Ευσταθίου Λουμιώτη και Νεκτάριου Φυτανίδη.
Αναλυτικότερα, για την πρώτη δράση επιλέχθηκε να παρουσιαστούν έργα των μαθητών του προγράμματος, αφίσα, κατασκευές καθώς και συνοπτική παρουσίαση, τα οποία αναδείκνυαν την άρρηκτη σχέση μεταξύ φύσης και τέχνης, υπό το πρίσμα της επιστήμης της Βιολογίας καθώς και υλικό σε έντυπη μορφή και σε cd. Για τη δεύτερη δράση παρουσιάστηκε ένα θεατρικό δρώμενο από 14 μαθητές με τίτλο: «Γαία και Άνθρωπος… σε τροχιά σύγκρουσης». Οι μαθητές υποδυόμενοι ανάλογους ρόλους πλανήτη και ανθρώπου και κατέδειξαν ότι καταλυτικός παράγοντας στην αρμονική
Ακολούθησε το 3ο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Αγωγής: «Και γίναμε όλοι …σταφίδα!», υπό την παιδαγωγική ευθύνη των καθηγητριών κ. Αφροδίτης Τζανέτου και Γεωργίας Ταγαρίδη. Παρουσιάστηκε με ποικίλους τρόπους η γνώση που οι μαθητές αποκόμισαν σχετικά με την ιστορία, την οικονομία, την κοινωνική και πολιτιστική διάσταση του τοπικού προϊόντος, της σταφίδας. Παρουσιάστηκαν βίντεο και διαφάνειες, που δημιούργησαν οι μαθητές και  εκτέθηκαν έργα κεραμικής και ζωγραφικής. Οι μαθητές έδωσαν ακόμη και την επίγευση του πολύτιμου προϊόντος παρασκευάζοντας εδέσματα. Το  πρόγραμμα  ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση  σύντομου θεατρικού επεισοδίου, που οι μαθητές εμπνεύστηκαν από λογοτεχνικά κείμενα και δημοσιεύματα σχετικά με τη σταφίδα.Κατά τη διάρκεια της ημέρας εκτέθηκαν έργα μαθητών στο μάθημα της τεχνολογίας υπο την καθοδήγηση της καθηγήτριας κ. Ι. Αποστολοπούλου.
Στη συνέχεια οι μαθητές του χορευτικού, στο προαύλιο του σχολείου, χόρεψαν ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, τους οποίους είχαν διδάξει οι καθηγητές Φυσ. Αγωγής, κ. Δημήτρης Τζανέτος και Θωμάς Τρούπκος.
Με πρωτοβουλία των μελών του 15/μελους μαθητικού συμβουλίου και σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, προσφέρθηκε χρηματικό ποσό στο Χαμόγελο του Παιδιού, προϊόν της πώλησης ημερολογίων από τους μαθητές.Επίσης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Πύργου παρουσίασε διαφάνειες της δράσης ανακύκλωσης που υλοποιήθηκε φέτος από τους μαθητές.
Ακολούθως, έγιναν οι αγώνες των 80 μέτρων δρόμου αγοριών και κοριτσιών. Τα μετάλλια στους νικητές απένειμαν οι κ. Β.  Δημητρέλλος,  Δ/ντης Δ.Δ.Ε.  Ηλείας και η Πρόεδρος του Βαθμολογικού Κέντρου Ηλείας, κ. Π. Βασιλειάδου.
Η ημέρα σχολικών δραστηριοτήτων έκλεισε με τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ των μαθητών του σχολείου, τον οποίο παρακολούθησαν με ζωηρό ενδιαφέρον οι επίσημοι, οι γονείς και οι συμμαθητές τους.
Παρέστησαν εκτός των γονέων των μαθητών και οι: Δντής  Δ.Δ.Ε Ηλείας, κ. Β. Δημητρέλλος, η Πρόεδρος του Βαθμολογικού Κέντρου Ηλείας, κ. Π. Βασιλειάδου, οι Σχ. Σύμβουλοι κ. Σ. Σκλαβενίτη και Γ. Σιακκής, ο Προϊστάμενος Εκπ/κων Θεμάτων, κ. Ν. Αγγελόπουλος, οι Υπεύθυνοι  ΚΕΠΛΗΝΕΤ και Σχ. Δραστηριοτήτων κ. Β. Αγγελόπουλος και Γ. Γοροζίδης αντίστοιχα, η Δντρια του ΕΕΕΕΚ Πύργου κ. Α. Πετρόγιαννη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Β. Τσιπολίτης, και η εκπρόσωπος του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Δ. Μπίθα.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα