Menu
Κρίση και στη λαική…

Κρίση και στη λαική…

Απογοητευτική ήταν η...

Καλή χρονιά

Καλή χρονιά

 Η «Πρωινή» και η «Π...

Σκουπίδια: Ο χρόνος έκλεισε υπέρ του δήμου Πύργου

Σκουπίδια: Ο χρόνος έκλει…

Δεν έγιναν δεκτές οι...

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Κλειστές οι οικονομικές υπηρεσίες 2 &3 Ιανουαρίου

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Κλειστές οι…

Ο αντιδήμαρχος Διοικ...

Πύργος: Τέλος στη λαϊκή αγορά στο Οινοποιείο

Πύργος: Τέλος στη λαϊκή α…

Μεταφέρεται λόγω έ...

Ήρθε ο Άγιο- Βασίλης

Ήρθε ο Άγιο- Βασίλης

ΤΟ ΝΕΡΟ μπήκε στο αυ...

Ο Μέγας Σατιρικός Καζαμίας του 2014

Ο Μέγας Σατιρικός Καζαμία…

Γεγονότα και κατασ...

Απ. Κατσιφάρας: Το 2014 να είναι η χρονιά που θα αμβλύνουμε τις μεγάλες αντιθέσεις

Απ. Κατσιφάρας: Το 2014 ν…

Στη συνοχή της ελλ...

Σήμερα, μόνο καλά

Σήμερα, μόνο καλά

–Λοιπόν σήμερα δε θέ...

Ο ΑΟ Μακρισίων φρέναρε τη Δόξα

Ο ΑΟ Μακρισίων φρέναρε τη…

«ΤΟ πεπρωμένον φυγεί...

Η γιορτή του 4ου Λυκείου Πύργου για τα Χριστούγεννα! (video)

Η γιορτή του 4ου Λυκείου …

Παρακολουθήστε το βί...

Κόσμος, κίνηση, χαμόγελα… σε ένα χρόνο που φεύγει

Κόσμος, κίνηση, χαμόγελα……

Τουλάχιστον ο κόσμος...

 2014 – Συντρίψτε το «τούνελ»!

2014 – Συντρίψτε το «τού…

Του  Νίκου Μπογιόπ...

Οικογένεια μουσικών !

Οικογένεια μουσικών !

Έχουν ήθος, καλλιέργ...

Εορταστικό κλίμα στην Αμαλιάδα!

Εορταστικό κλίμα στην Αμα…

Εορταστικό ήταν το...

Πανηλειακός - Βούζας: "Πάμε για μια νέα αρχή"

Πανηλειακός - Βούζας: …

Τιμή για τον ίδιο ...

Prev Next
A+ A A-

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των κατοίκων για τις «Λίμνες»

Για εγκατάσταση δεματοποιητή μιλά η σχετική δικαστική απόφαση

 

 

Νέα δεδομένα τουλάχιστον σε πρώτη φάση, φαίνεται να δημιουργεί για την εγκατάσταση του δεματοποιητή στις «Λίμνες»,

 η απόφαση 315 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηλείας που ελήφθη στις 27-12-2013 και σύμφωνα με την οποία απορρίπτονται τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής από τις Τ.Κ Αφλειούσας, Μακρισίων και Φλόκα, ζητώντας να παύσει η εναπόθεση απορριμμάτων και να μην εγκατασταθεί εκεί  ο δεματοποιητής. Βεβαίως, το μέλλον της υπόθεσης των «Λιμνών» που φαίνεται να έχει κλείσει οριστικά μετά και την σθεναρή αντίδραση και αντίσταση των κατοίκων και των περιβαλλοντικών οργανώσεων, θα κριθεί από το ΣτΕ στο οποίο έχουν παράλληλα καταφύγει οι κάτοικοι για τον ίδιο λόγο. Εκτιμάται δε  από δικαστικούς κύκλους ότι αν και το ΣτΕ αργεί συνήθως να εξετάσει αντίστοιχα θέματα,  η απόφαση θα βγει σύντομα, οπότε κανείς δεν μπορεί προς το παρόν να προδικάσει τι θα συμβεί. Το σίγουρο είναι ότι οι κάτοικοι πέρα από τις δικαστικές διαμάχες, θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο τις «Λίμνες», ενώ σε μια παράγραφο της σχετικής απόφασης για τα ασφαλιστικά μέτρα, αν και αναφέρεται ότι η διαχείριση των απορριμμάτων θα γίνεται πλέον μέσω δεματοποίησης τονίζεται  ότι « παρόλο που το έργο της εγκατάστασης του δεματοποιητή πιθανολογείται ότι δεν πρόκειται να  αδειοδοτηθεί»!

 

Ειδικότερα  μεταξύ άλλων στην απόφαση αναφέρεται ότι «η διαχείριση των αστικών αποβλήτων στον επίδικο χώρο θα γίνεται πλέον μέσω δεματοποίησης από δεματοποιητή και με προσωρινή αποθήκευσή τους με σκοπό να οδηγούνται στην συνέχεια σε εγκεκριμένες μονάδες διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η νομιμότητα της λειτουργίας του εν λόγω ανήκει στην δικαιοδοσία των διοικητικών δικαστηρίων όσον αφορά την επικείμενη κατασκευή της άνω μονάδας δεματοποιητή στον επίδικο χώρο και την λειτουργία αυτού με την εναπόθεση δεματοποιημένων απορριμμάτων των άνω ΟΤΑ (ΣΣ Πύργου- Ολυμπίας), παρόλο που το έργο πιθανολογείται ότι δεν πρόκειται να αδειοδοτηθεί κατά τα οριζόμενα από την κείμενη νομοθεσία, δεν πιθανολογείται ότι είναι ικανή να προκαλέσει στο άμεσο μέλλον την προσβολή της προσωπικότητας που επικαλούνται οι αιτούντες».   

Στην δε αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που απορρίφθηκε, άσκησαν πρόσθετη παρέμβαση και διάφορα σωματεία της ευρύτερης περιοχής, ωστόσο σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης «η πρόσθετη αυτή παρέμβαση πρέπει να απορριφθεί ως απαράδεκτη, ελλείψει εννόμου συμφέροντος των προσθέτως παρεμβαινόντων».

 

Γ. Κονταξής: «Απόλυτα δικαιωμένος ο δήμος Πύργου»

 

O δικηγόρος του δήμου Πύργου κ. Γιώργος Κονταξής, χαρακτήρισε τις εξελίξεις θετικές για τον δήμο, αναφερόμενος και στην υπόθεση των Λιμνών, αλλά και στην Χάλκοβα:

«Η απορριπτική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηλείας επί της αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων κατοίκων, που ουσιαστικά επιτρέπει τη λειτουργία δεματοποιητή στη θέση «Λίμνες» και η χορήγηση προσωρινής διαταγής από το Ειρηνοδικείο Πύργου, με την οποία επιτρέπεται η εναπόθεση απορριμμάτων στη θέση «Χάλκοβα» συνιστούν θετικές εξελίξεις, που δικαιώνουν τις απόψεις και τις ενέργειες του Δήμου Πύργου σε σχέση με το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Απ’ ότι φάνηκε, όσοι προαναγγέλλουν δικαστικές αποφάσεις πριν τη έκδοσή τους, συνήθως δεν είναι έγκυροι στις προβλέψεις τους.

Είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να σεβόμαστε τις αποφάσεις των Δικαστηρίων, που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του δικαιικού μας συστήματος. Ο Δήμος Πύργου τηρεί στο ακέραιο αυτή την καταστατική αρχή.»

 

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα