Menu
Κρίση και στη λαική…

Κρίση και στη λαική…

Απογοητευτική ήταν η...

Καλή χρονιά

Καλή χρονιά

 Η «Πρωινή» και η «Π...

Σκουπίδια: Ο χρόνος έκλεισε υπέρ του δήμου Πύργου

Σκουπίδια: Ο χρόνος έκλει…

Δεν έγιναν δεκτές οι...

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Κλειστές οι οικονομικές υπηρεσίες 2 &3 Ιανουαρίου

ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ: Κλειστές οι…

Ο αντιδήμαρχος Διοικ...

Πύργος: Τέλος στη λαϊκή αγορά στο Οινοποιείο

Πύργος: Τέλος στη λαϊκή α…

Μεταφέρεται λόγω έ...

Ήρθε ο Άγιο- Βασίλης

Ήρθε ο Άγιο- Βασίλης

ΤΟ ΝΕΡΟ μπήκε στο αυ...

Ο Μέγας Σατιρικός Καζαμίας του 2014

Ο Μέγας Σατιρικός Καζαμία…

Γεγονότα και κατασ...

Απ. Κατσιφάρας: Το 2014 να είναι η χρονιά που θα αμβλύνουμε τις μεγάλες αντιθέσεις

Απ. Κατσιφάρας: Το 2014 ν…

Στη συνοχή της ελλ...

Σήμερα, μόνο καλά

Σήμερα, μόνο καλά

–Λοιπόν σήμερα δε θέ...

Ο ΑΟ Μακρισίων φρέναρε τη Δόξα

Ο ΑΟ Μακρισίων φρέναρε τη…

«ΤΟ πεπρωμένον φυγεί...

Η γιορτή του 4ου Λυκείου Πύργου για τα Χριστούγεννα! (video)

Η γιορτή του 4ου Λυκείου …

Παρακολουθήστε το βί...

Κόσμος, κίνηση, χαμόγελα… σε ένα χρόνο που φεύγει

Κόσμος, κίνηση, χαμόγελα……

Τουλάχιστον ο κόσμος...

 2014 – Συντρίψτε το «τούνελ»!

2014 – Συντρίψτε το «τού…

Του  Νίκου Μπογιόπ...

Οικογένεια μουσικών !

Οικογένεια μουσικών !

Έχουν ήθος, καλλιέργ...

Εορταστικό κλίμα στην Αμαλιάδα!

Εορταστικό κλίμα στην Αμα…

Εορταστικό ήταν το...

Πανηλειακός - Βούζας: "Πάμε για μια νέα αρχή"

Πανηλειακός - Βούζας: …

Τιμή για τον ίδιο ...

Prev Next
A+ A A-

«Ένα ευρώ και πολύ τους είναι…»

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Ολοένα και περισσότεροι Ηλείοι καταβάλουν μέσω του Κινήματος 1 ευρώ για τα τέλη

Ουρές και χθες, προτελευταία ημέρα, στη Δ.Ο.Υ. Πύργου

 

Μπροστά στο οικονομικό αδιέξοδο που έχει διαμορφωθεί, ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας, επιλέγουν να μην πληρώσουν τα τσουχτερά τέλη κυκλοφορίας για το αυτοκίνητο τους αλλά να καταθέσουν μέσω του Κινήματος του «ενός ευρώ», το μικρό αυτό ποσό στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων,

 παραθέτοντας μια λίστα με τους λόγους που δεν συμφωνούν με την πληρωμή του λεγόμενου ανταποδοτικού τέλους. Έτσι και χθες, προτελευταία ημέρα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας, δεκάδες πολίτες δημιούργησαν «ουρά» στη Δ.Ο.Υ. Πύργου, μπροστά από το σημείο που τα μέλη του Κινήματος του Ενός ευρώ, παραλάμβαναν τα στοιχεία των ενδιαφερομένων και το ένα ευρώ, προκειμένου να τα συμπεριλάβουν στην κοινή αίτηση που θα καταθέσει  με εξώδικη επίδοση Δικαστικός Επιμελητής στο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τουλάχιστον 300 άτομα υπέγραψαν χθες την κοινή αίτηση, φθάνοντας συνολικά τα 500 από την Παρασκευή που ξεκίνησε η διαδικασία και όπως επισήμανε το μέλος του Κινήματος Γιώργος Δούνιας, ο αριθμός αυτός, θεωρείται σχεδόν βέβαιο στην περίπτωση που η πληρωμή των τελών παραταθεί, ότι θα ξεπεράσει τα 1000 άτομα!

«Η συμμετοχή του κόσμου είναι εντυπωσιακή και απόδειξη ότι πλέον δεν αντέχουν τα δυσβάσταχτα τέλη. Φέτος, μέχρι στιγμής, έχει σχεδόν διπλασιαστεί ο κόσμος που επέλεξε να καταθέσει ένα μόλις ευρώ υπέρ των τελών και πιστεύουμε ότι αν η πληρωμή των τελών παραταθεί και για την νέα χρονιά, τότε ο αριθμός των οδηγών που θα συμμετέχουν σε αυτή τη δράση θα είναι πολύ μεγάλος».

Πόσο όμως καλύπτονται από αυτή τη διαδικασία; Όπως εξήγησε ο κ. Δούνιας, μπορεί να μην καλύπτονται στο 100% ωστόσο για τα δυο τελευταία χρόνια που έχει ξεκινήσει αυτή η δράση, και εκατοντάδες πολίτες έχουν πληρώσει ένα ευρώ για τα τέλη τους, δεν έχουν λάβει κάποιο ειδοποιητήριο ή κάποιο πρόστιμο. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο είναι προετοιμασμένοι να αντιδράσουν, προσφεύγοντας οι Νομικοί του Κινήματος στα Δικαστήρια. «Εμείς βασιζόμαστε στην ανταποδοτικότητα των τελών κυκλοφορίας ζητώντας να μας αποδείξουν που πηγαίνουν όλα αυτά τα χρήματα που δίνουν οι οδηγοί της Ηλείας τη στιγμή που το οδικό εθνικό δίκτυο του Νομού παραμένει ίδιο και χειρότερο εδώ και πολλά χρόνια. Επίσης, δεν συμφωνούμε στην πληρωμή τους, διότι τα τέλη ζητούνται προκαταβολικά αντισυνταγματικά και παράνομα ενώ με την κίνηση μας αυτή, διαμαρτυρόμαστε και για την μη κατασκευή της Ολύμπιας Οδού. Περιμένουμε λοιπόν, όλους τους Ηλείους πολίτες, να μην φοβούνται και να αντιδράσουν γιατί δεν πάει άλλο! Και να γνωρίζουν ότι το Κίνημα του ενός ευρώ πλέον  δρα πλέον σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας με χιλιάδες υποστηρικτές».

Κική Κολοβέρου

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα