Menu
Γ.Σ Δασκάλων-Νηπιαγωγών Πύργου: Έκδηλη η αγωνία για το δημόσιο σχολείο

Γ.Σ Δασκάλων-Νηπιαγωγών Π…

Μαζική Γ.Σ των Δασ...

Ποιοι θα πάρουν τη 2η δόση του οικογενειακού επιδόματος

Ποιοι θα πάρουν τη 2η δόσ…

Προϋπόθεση να υποβάλ...

«Η τελευταία συνάντηση της χρονιάς» του Λυκείου των Ελληνίδων στον Πύργο

«Η τελευταία συνάντηση τη…

Η γιορτή λήξης της...

Όχι από το δήμο Ήλιδας για την Τριανταφυλλιά!

Όχι από το δήμο Ήλιδας γι…

Συνάντηση χθες Λυμπέ...

24ωρη πανελλαδική απεργία στα νοσοκομεία

24ωρη πανελλαδική απεργία…

Με προσωπικό ασφαλ...

 Αρχαία Ολυμπία:  Η διαχείριση των σκουπιδιών βασικό θέμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Αρχαία Ολυμπία: Η διαχε…

Το σοβαρό ζήτημα της...

Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη:  «Βροχή» ερωτήσεων στην Βουλή για φλέγοντα αγροτικά ζητήματα

Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρ…

Ερώτηση προς τον Υπο...

Δικαστές αντιδρούν στην έκθεση του ΔΝΤ

Δικαστές αντιδρούν στην έ…

Δύο μέλη του Διοικ...

"Κρατικές" καθαρίστριες ή κρατικοδίαιτοι εργολάβοι;

"Κρατικές" καθα…

Του Νίκου Μπουγιόπ...

Τα θέματα και οι απαντήσεις στο μάθημα Στοιχεία Αιματολογίας – Αιμοδοσίας ΕΠΑΛ

Τα θέματα και οι απαντήσε…

Σχόλιο: Στο μάθημα...

ΦΩΤΟ-Αυτός είναι ο σατανιστής της Γλυφάδας

ΦΩΤΟ-Αυτός είναι ο σατανι…

Αποτροπιασμό προκαλε...

Συνελήφθη ο Ρέμος για χρέη του ΗΡΑΚΛΗ

Συνελήφθη ο Ρέμος για χρέ…

Ο Αντώνης Ρέμος συνε...

Δ.Σ Πύργου: Διαπαραταξιακή συνεργασία για το θέμα των σκουπιδιών

Δ.Σ Πύργου: Διαπαραταξιακ…

Σε συναινετικό κλί...

Ο γ.γ. του ΥΠΑΑΤ με τους καλλιεργητές ροδιάς

Ο γ.γ. του ΥΠΑΑΤ με τους …

Αυτή η περίπτωση τ...

Ανθρώπινη Αλληλεγγύη- Αμαλιάδα: Φαγητό για 80 οικογένειες!

Ανθρώπινη Αλληλεγγύη- Αμα…

Διήμερη διανομή τρ...

Έκαψαν ζωντανό τον διάσημο «Greek Kamaki»

Έκαψαν ζωντανό τον διάσημ…

Ο Μπρούνο από τη Ρόδ...

Prev Next
A+ A A-

Στον «πάγο» η διαμάχη Αθανάσουλα - Δημητρουλόπουλου

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Δεν εκδικάστηκε η υπόθεση καθώς ο πρώην βουλευτής προέβη σε ανάκληση της μήνυσης

Του Γιάννη Σπυρούνη

Έλαβε τέλος η δικαστική διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ του αρθρογράφου και εκπαιδευτικού Χρήστου Αθανάσουλα και του πρώην βουλευτή και νομάρχη Ηλείας Τάκη Δημητρουλόπουλου, με αφορμή σχολιασμό παραπομπής ενημερωτικού ιστότοπου σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Ο τελευταίος απέσυρε τη μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του πρώτου για συκοφαντική δυσφήμιση, μόλις έφτασε η ώρα να εκδικαστεί η υπόθεση στο ακροατήριο χθες το μεσημέρι στα Δικαστήρια Πύργου. Είχε προηγηθεί προς την Έδρα η γραπτή εξήγηση του κ. Αθανάσουλα που ανέφερε όσα είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή του στην Αστυνομία. Έτσι μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε πανελλαδικά το θέμα.

 

Ο κ. Αθανάσουλας δεν βρέθηκε μόνος στα Δικαστήρια, καθώς εκεί ήταν για να τον στηρίξουν ανεξαρτήτως της εξέλιξης της υπόθεσης δημοσιογράφοι, πολιτικοί παράγοντες, τοπικοί φορείς και φίλοι του, ενώ την υπεράσπισή του είχε αναλάβει η υποψήφια δήμαρχος Πύργου Δώρα Καλάκου. Εξερχόμενος από τα Δικαστήρια ο κ. Αθανάσουλας ανέφερε τα εξής: «Ο μηνυτής ανακάλεσε τη σε βάρος μου μήνυση και δικαστικά τελείωσε αυτή η ιστορία. Θέλω να πω πως προσωπικά εγώ, αλλά και η πλειοψηφία όσων γράφουν δημόσια στον Πύργο, σέβονται απόλυτα τις προσωπικότητες των ανθρώπων, είτε είναι απλοί άνθρωποι είτε άρχοντες. Επιτέλους πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί και η αντίστροφή διαδικασία. Οι τοπικοί παράγοντες να αρχίσουν να σέβονται τις προσωπικότητες αυτών που δημόσια γράφουν. Και κυρίως εσάς (σ.σ. τους δημοσιογράφους) που ζείτε επαγγελματικά από αυτή τη δουλειά, υποφέρετε καθημερινά και με τρόμο διατυπώνεται γεγονότα και καταστάσεις. Με τρόμο για το τι μπορεί να σας συμβεί. Για άλλη μια φορά μου δίνεται η ευκαιρία να πω ότι δεν πρέπει να μεταφέρονται στα δικαστήρια πολιτικές σκέψεις και κρίσεις. Ήταν μια επώδυνη διαδικασία για μένα που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου».

Μιλώντας για τη γραπτή εξήγηση που κατέθεσε στο δικαστήριο ο Χρήστος Αθανάσουλας είπε πως «η δήλωσή μου περιελάμβανε αυτά που είπα στην κατάθεσή μου στην Αστυνομία και σε όποια συζήτηση είχα με τα μέσα και με τους φίλους. Ότι υπήρχαν στην ανάρτηση αυτή δύο σκέλη. Το πρώτο αναφερόταν σε άτομο άσχετο με τη δικαστική αυτή υπόθεση, για το οποίο έχω κατ’ εξακολούθηση έχω γράψει κριτικές, επειδή καταφερόταν κατά του κοινωνικού φροντιστηρίου. Αυτές τις κριτικές ο μέσος ανθρώπινος νους διαβάζοντας τες δεν μπορεί να σκεφτεί ποτέ το μηνυτή. Το δεύτερο αναφερόταν σε μια κοινοποίηση άλλης ανάρτησης». Σχολιάζοντας περαιτέρω το θέμα επισήμανε πως «οι πολιτικές τοποθετήσεις και κριτικές δεν είναι δικαστηριακή ύλη. Όπως και το αντίθετο ο δημοσιογράφος να μηνύει κάποιον πολιτικό για τέτοια θέματα. Υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά πράγματα αυτή την εποχή, αλλά και πάντα στη δημοκρατία η δικαιοσύνη δεν μπορεί να την εμπλέκουμε σε πολιτικές διαφωνίες ή παρατηρήσεις. Γιατί δεν ήταν καν μια πολιτική διαφωνία αυτό, αλλά μια πολιτική επισήμανση». 

Στη συνέχεια απευθυνόμενος και προς την κα Καλάκου, είπε ότι «ο αγώνας συνεχίζεται με τις δημοτικές εκλογές, λεβέντικα θα τα καταφέρουμε Δώρα». Ο κ. Αθανάσουλας αναφέρθηκε και στο Κοινωνικό Φροντιστήριο λέγοντας πως ενώ σκεφτόταν να σταματήσει την εκεί δραστηριότητά του και να καλέσει ΕΛΜΕ και δήμο Πύργου να αναλάβουν, αυτή η υπόθεση του δίνει δύναμη να συνεχίζει. «Μετά από αυτό το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργήσει οπωσδήποτε τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά και θα είμαι εκεί. Σας ευχαριστώ για τη συμπαράσταση, γιατί χωρίς αυτή δεν ξέρω τι θα είχε συμβεί» είπε προς τους δημοσιογράφους ο κ. Αθανάσουλας.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα