Menu
Μάκη Παρασκευόπουλου: Αλήθειες και ψέματα για την Τριανταφυλλιά

Μάκη Παρασκευόπουλου: Αλή…

Ανακοίνωση Δημάρχου ...

Εισαγγελία διαφθοράς για Βενιζέλο

Εισαγγελία διαφθοράς για …

Σάλος έχει προκληθ...

Αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον 4ο όροφο

Αυτοκτόνησε πέφτοντας από…

Συγκλονισμένη είνα...

Τέλος Ιουνίου οι βαθμολογίες

Τέλος Ιουνίου οι βαθμολογ…

Τέλος Ιουνίου με α...

Κακοποιούσε επί 3 χρόνια την κόρη του

Κακοποιούσε επί 3 χρόνια …

Τον εφιάλτη της σε...

Παρουσιάστηκε στον Πύργο το βιβλίο της Μίτσης Πικραμένου «Δεν έκαμα στη ζωή όσα ήθελα, μα όσα μπόρεσα»

Παρουσιάστηκε στον Πύργο …

«Ο Ίωνας Δραγούμης...

ΥΠΑΝ: Όλες τις Κυριακές του χρόνου ανοιχτά καταστήματα

ΥΠΑΝ: Όλες τις Κυριακές τ…

«Θα εφαρμοστεί ο ν...

Γ.Σ Δασκάλων-Νηπιαγωγών Πύργου: Έκδηλη η αγωνία για το δημόσιο σχολείο

Γ.Σ Δασκάλων-Νηπιαγωγών Π…

Μαζική Γ.Σ των Δασ...

Παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ του Κώστα Εφήμερου για την ΕΡΤ

Παρακολουθήστε το ντοκιμα…

Παρακολουθήστε από τ...

Τα θέματα και οι απαντήσεις στο μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΠΑΛ)

Τα θέματα και οι απαντήσε…

  Για να δείτε τα...

Τα «Χρώματα της Ήλιδας»: «Δε λες Κουβέντα» στο Επαρχείο

Τα «Χρώματα της Ήλιδας»: …

Το Σάββατο 28 Ιούν...

Άναψαν «φωτιές» οι εφημερίες στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας!

Άναψαν «φωτιές» οι εφημερ…

Έκτακτη κοινή Γ.Σ....

Χρονιά Εθνικού Αμπελοκάμπου κι Αετού

Χρονιά Εθνικού Αμπελοκάμπ…

  ΩΣ χρονιά του Εθν...

Απ. Κατσιφάρας: «Μόνο οφέλη θα επιφέρει στη διάδοση του Ολυμπιακού Πνεύματος η αδελφοποίηση τη Αρχαίας Ολυμπίας και του Colorado Springs»

Απ. Κατσιφάρας: «Μόνο οφέ…

«Με την αδελφοποίη...

Ξέμειναν από γιατρό σε Άσπρα Σπίτια – Βασιλάκι

Ξέμειναν από γιατρό σε Άσ…

Του Γιάννη Σπυρούν...

Αν δεν είναι νόμιμα, ξεριζώστε τα!

Αν δεν είναι νόμιμα, ξερι…

Ηλεκτρονικά θα υποβά...

Prev Next
A+ A A-

Δ.Σ Πύργου: Διαπαραταξιακή συνεργασία για το θέμα των σκουπιδιών

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Σε συναινετικό κλίμα η χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ Πύργου με τρέχοντα θέματα

Σε συναινετικό και ήρεμο κλίμα, από τη στιγμή που δεν υπήρχε προγραμματισμένο θέμα συζήτησης σκουπιδιών, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου με κυρίαρχο θέμα ένα πακέτο αναγκαίων προσλήψεων ανταποδοτικού χαρακτήρα για να λειτουργήσει ο τομέας καθαριότητας. Ωστόσο, προ ημερησίας ετέθη ξανά θέμα σκουπιδιών χωρίς ωστόσο να λάβει διαστάσεις, αφού ο κ. Αργύρης Σαλπέας μετά από μια ανταλλαγή επιστολών και δημοσιευμάτων τις προηγούμενες μέρες με τον δήμαρχο Πύργου κ. Μάκη Παρασκευόπουλο που τον είχε καλέσει να καταθέσει η εταιρία του ολοκληρωμένη πρόταση για τα σκουπίδια μαζί όμως με τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις προτεινόμενου δικού του χώρου, παρευρέθηκε για να ενημερώσει το σώμα. Με λίγα λόγια, ο κ. Σαλπέας ζήτησε να συσταθεί μια επιτροπή από το δημοτικό συμβούλιο με άτομα που έχουν τεχνικές όμως γνώσεις για να αναλύσει την πρότασή του και ότι αυτή αποφασίσει θα το αποδεχθεί. Ο πρόεδρος του Δ.Σ κ. Στάθης Καννής τον κάλεσε να φέρει πρώτα τις αδειοδοτήσεις του χώρου και μετά υπάρχει όπως είπε και τεχνική υπηρεσία να απευθυνθεί, κλείνοντας στην ουσία με αυτόν τον τρόπο το θέμα που εδώ και μέρες κάνει… διαδικτυακή περιήγηση στο f/b! Βεβαίως εκείνο που ειπώθηκε και που στην ουσία κρατάμε, είναι ότι οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου είναι σε συνεννόηση για το θέμα της εξεύρεσης λύσης, κάτι που επιβεβαίωσε και ο κ. Ανδριόλας από την νέα πλέον δημοτική αρχή και όπως είπε «όποιος επιθυμεί μπορεί να πάρει πληροφορίες από τον δήμαρχο». Πάντως, πέραν αυτού, ουδέν και άφησαν να διαφανεί ότι δεν υπάρχει τίποτα ανακοινώσιμο, ωστόσο στο παρασκήνιο υπάρχει κάποια κινητικότητα για το θέμα των σκουπιδιών, γιατί κανένας εκ των δημοτικών συμβούλων δεν έδωσε περαιτέρω διαστάσεις. Ελπίζουμε αυτό να μην σημαίνει ότι από την στιγμή που μαζεύτηκαν τα σκουπίδια υπάρχει εφησυχασμός! Να σημειώσουμε ακόμα ότι ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα σε ότι αφορά το δεματοποιητή – υπάρχει και σχετική ανακοίνωση του δήμου Πύργου- τονίζοντας ότι βρίσκεται σε άριστη κατάσταση έτοιμος να λειτουργήσει όποτε χρειαστεί.

Στα προ ημερήσιας τέθηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα, παράταση του έργου για τα ΣΧΟΑΑΠ καθώς η μελέτη βρίσκεται στην Β1 φάση και πρέπει να προχωρήσει μετά από κάποια προβλήματα γραφειοκρατικά που οδήγησαν σε μεγάλη καθυστέρηση, τουλάχιστον 3 ετών πέραν του χρονοδιαγράμματος και όπως ενημέρωσε ο κ. Β. Παναγόπουλος πιστεύουν ότι μέχρι τον Ιούλιο του 2015 θα έχει ολοκληρωθεί και η Β 2 φάση. Επίσης εγκρίθηκε τροποποιηση της μελέτης για το θεματικό πάρκο Ξυστρή και παράταση για το έργο.
Στα θέματα ημερήσιας διάταξης, εγκρίθηκε η πρόσληψη τριών ατόμων με δίμηνη σύμβαση για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών αναγκών του δήμου και ελήφθη απόφαση για τον καθορισμό ειδικοτήτων για την πρόσληψη προσωπικού ΙΔΟΧ σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα με 8μηνες συμβάσεις για πρόσληψη 13 συνοδηγών απορριματοφόρων και 5 οδηγών και 1 χειριστή, 1 ηλεκτροσυγκολλητής και  στην πρώτη φάση και ακολούθως 13 συνοδηγών και 5 οδηγών από 1-1-2 2014 με κάποιες ίσως τροποποιήσεις στην λίστα που θα στείλουν στην γενική διεύθυνση προσωπικού για να ακολουθήσει η διαδικασία των προσλήψεων.

Ελένη Παπαδοπούλου

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα

Κονσόλα Αποσφαλάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων