Menu
«Στη γραμμή σου, γρήγορα»!

«Στη γραμμή σου, γρήγορα»…

Χτυπάει κουδούνι σ...

Επί τάπητος τα προβλήματα των επαγγελματιών

Επί τάπητος τα προβλήματα…

Έκτακτη Γενική Συν...

Αστέρας Αμ./ Πανόπουλο: Κοντά σε Κωνσταντινίδη

Αστέρας Αμ./ Πανόπουλο: Κ…

Πολύ κοντά στην ολ...

Η Κερδοφορία των Τραπεζών το αʼ Εξάμηνο του 2013

Η Κερδοφορία των Τραπεζών…

του Τρύφωνα Αθανασ...

Ο μήνας των ιώσεων ο Σεπτέμβρης

Ο μήνας των ιώσεων ο Σεπτ…

  Αρκετές ιώσεις ...

Διανομή αύριο από Ανθρώπινη Αλληλεγγύη

Διανομή αύριο από Ανθρώπι…

Η Ανθρώπινη Αλληλε...

Αναβάθμιση στις φωτογραφικές λήψεις των κινητών

Αναβάθμιση στις φωτογραφι…

Η νέα σειρά φωτογρ...

Τροχονόμοι μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια στα σχολεία

Τροχονόμοι μοιράζουν ενημ…

Σήμερα στο 2ο και ...

Μήνυμα Χ.  Καφύρα για την νέα σχολική χρονιά

Μήνυμα Χ. Καφύρα για την…

«Για την νέα σχολι...

Η πρόταση Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ για την Συρία

Η πρόταση Ειρήνης του ΣΥΡ…

Παρουσίαση  από το...

 Η  ΕΡΤ  ήταν μόνον η αρχή …

Η ΕΡΤ ήταν μόνον η αρχ…

Όλοι το είχαν αντι...

Σύσκεψη Υπουργών για το πρόβλημα της φράουλας ζητά ο Κοντογιάννης

Σύσκεψη Υπουργών για το π…

Παράλληλα, κατέθεσ...

Στις 2 Οκτώβρη ο δεματοποιητής θα είναι στις Λίμνες

Στις 2 Οκτώβρη ο δεματοπο…

Αποφάσεις του Δ.Σ ...

Πανηλειακός:  Με τον Φωστήρα στον Πύργο για το κύπελλο

Πανηλειακός: Με τον Φωστ…

Με τον Ατρόμητο Αθ...

Prev Next
A+ A A-

Συμπλοκή θηροφυλάκων - λαθροκυνηγών στη Φολόη

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Σκότωσαν ένα θηλυκό αγριογούρουνο που μόλις είχε γεννήσει - Κοινή επιχείρηση Δασαρχείου και Αστυνομίας

 

Ένα ακόμα σοβαρό περιστατικό συμπλοκής των ομοσπονδιακών θηροφυλάκων και λαθροκυνηγών σημειώθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου στις παρυφές του δρυοδάσους της Φολόης. Αφορμή το παράνομο – εκτός εποχής – κυνήγι αγριογούρουνου και μάλιστα η θανάτωση ενός θηλυκού που πρόσφατα είχε γεννήσει τρία αγριογουρουνάκια και τα θήλαζε.

 Οι Αρχές σε κοινή επιχείρηση δεν κατάφεραν να συλλάβουν τους πέντε φερόμενους δράστες που διέφυγαν μετά τη συμπλοκή με τους θηροφύλακες, αλλά κατάσχεσαν ένα αυτοκίνητο, δύο κυνηγετικούς σκύλους και το θήραμα.


Με επικεφαλής το Δασάρχη Πύργου κ. Λάττα και το προσωπικό του Δασαρχείου, τη συνδρομή της Αστυνομίας, υπήρξε βοήθεια στους δύο ομοσπονδιακούς θηροφύλακες και τον έναν του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου, που κατά την διάρκεια ελέγχου δέχθηκαν την επίθεση των λαθροκυνηγών, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή στη συνέχεια. Παρά τις έρευνες που ακολούθησαν δεν κατέστη δυνατό να εντοπιστούν. Σε βάρος τους θα σχηματιστεί δικογραφία με σωρεία αδικημάτων για τα οποία κατηγορούνται και θα παραπεμφθεί η υπόθεση στον Εισαγγελέα Ηλείας. Οι φερόμενοι δράστες αναζητούνται στο όριο του αυτοφώρου. Το περιστατικό έγινε στη θέση «Χαραυγές» στο δ.δ. Κλινδιά στα όρια με το δρυοδάσος.

 

Σε δηλώσεις του ο Δασάρχης Πύργου κ. Λάττας τόνισε πως ήταν μια μεγάλη επιχείρηση της Θηροφυλακής, δίδοντας συγχαρητήρια στο προσωπικό. «Τα έβαλαν με ανθρώπους ασυνείδητους. Ενώ δεν έχει αρχίσει ακόμα το κυνήγι τους αγριόχοιρου, αυτοί ήρθαν οργανωμένοι με σύγχρονα μέσα και σκότωσαν ένα αγριογούρουνο θηλυκό που μόλις είχε γεννήσει. Ήταν μια αποτρόπαια πράξη τώρα που ξεκινά γενικά η κυνηγετική περίοδος. Απορούμε πως αυτοί οι άνθρωποι ρισκάρουν μια περιουσία, όπως οι ακριβοί κυνηγετικοί σκύλοι και διακινδυνεύουν οι ίδιοι για μια τέτοια πράξη» σχολίασε ο κ. Λάττας. Παράλληλα τόνισε πως είναι γνωστοί οι συγκεκριμένοι λαθροθήρες και υπάρχουν καταγγελίες για αυτούς. «Το θέμα πρέπει να γίνει γνωστό για να καταλάβουν όλοι πως πρέπει να σεβόμαστε τους νόμους» είπε ο Δασάρχης, που ευχαρίστησε την Αστυνομία για τη συνδρομή. «Ευχόμαστε να σταματήσουν τόσο την λαθροθηρία, όσο και την παράνομη υλοτομία» είπε ο κ. Λάττας.

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου, Άλκης Κωνσταντόπουλος, καταδίκασε το συμβάν και όποια άλλη αντίστοιχη παράνομη ενέργεια. Έδωσε συγχαρητήρια στους θηροφύλακες για την δράση τους αψηφώντας τους κινδύνους και ευχαρίστησε το Δασαρχείο Πύργου και την Αστυνομία για την άμεση επέμβαση και συνεργασία, ώστε να πάρει το θέμα το δρόμο της δικαιοσύνης. «Τον τελευταίο καιρό έχουμε πολύ καλή συνεργασία με το Δασαρχείο με περιπολίες για την λαθροθηρία και την παράνομη υλοτομία. Πιστεύω ότι αυτό θα συνεχιστεί και στο μέλλον, για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην προστασία του θηράματος και του δασικού πλούτου». Να σημειωθεί πως το κυνήγι του αγριόχοιρου ξεκινά στις 15 Σεπτέμβρη και επιτρέπεται μόνο τις ημέρες Σάββατο, Κυριακή και Τετάρτη, ενώ ολοκληρώνεται στις 20 Ιανουαρίου.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα