Menu
ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα 16.000 θέσεων εργασίας

ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα 16.00…

Το νέο πρόγραμμα τ...

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων: Στην κορυφή η Μαρκοπούλου

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεα…

  Μία ακόμη μεγάλη ...

Τροχαίο με τραυματισμό στην Πατρών-Πύργου

Τροχαίο με τραυματισμό στ…

Νωρίς το μεσημέρι, τ...

Απορρίπτουν οι δήμοι την αξιολόγηση

Απορρίπτουν οι δήμοι την …

Την άρνηση της Κεντρ...

“Δεν πουλάω!”

“Δεν πουλάω!”

 Του Νίκου Μπογιόπ...

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσ…

Δεστε την βαθμολογ...

Αλλαγές σε Ασφάλεια και Δίωξη Ναρκωτικών Πύργου

Αλλαγές σε Ασφάλεια και Δ…

  Με διαταγή του Αρ...

Κι όμως μας αδίκησαν! -Το πέναλτι του Γκέκα έπρεπε να επαναληφθεί

Κι όμως μας αδίκησαν! -Το…

O Γάλλος δημοσιογρ...

Εντυπωσιακές οι καλοκαιρινές γιορτές λήξης της χρονιάς στην Πρότυπη Προσχολική Αγωγή «ΡΗΓΑΣ»

Εντυπωσιακές οι καλοκαιρι…

Ήταν όλα τέλεια! ...

Δημοτικό Ωδείο Αμαλιάδας: Ένα ταξίδι αισθήσεων με την μαγεία της κιθάρας…

Δημοτικό Ωδείο Αμαλιάδας:…

Μια βραδιά πλημμυρ...

 ΕΒΕ Ηλείας: Τα οφέλη από το φεστιβάλ της Dreamland  στην Ηλεία

ΕΒΕ Ηλείας: Τα οφέλη από…

Ημερίδα χθες στο Ε...

Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου Ολυμπίας: «Η αντιπαιδαγωγική Τράπεζα Θεμάτων»

Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργο…

  Ζητά απόσυρση τ...

Καλύπτουν τα σκουπίδια

Καλύπτουν τα σκουπίδια

Το Τμήμα Πολιτικής...

2.800 προσλήψεις – εξπρές μέσω ΑΣΕΠ σε νοσοκομεία

2.800 προσλήψεις – εξπρές…

Με 2.800 γιατρούς,...

Τα κριτήρια για μετεγγραφές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ

Τα κριτήρια για μετεγγραφ…

  Διευρύνονται τα κ...

Beach Racket: Μοναδικό θέαμα στην Κουρούτα

Beach Racket: Μοναδικό θέ…

  Ένα μοναδικό θέαμ...

Prev Next
A+ A A-

Ανοίγουν σήμερα τα σχολεία και κλείνουν τη Δευτέρα!

 

 

 

 

 

 

 

Κανονικά το πρώτο κουδούνι σε όλα τα σχολεία της Ηλείας αλλά τα κενά και τα προβλήματα είναι ακόμα πολλά.

Προσανατολίζονται σε απεργία και οι δάσκαλοι

Με πολλά προβλήματα κυρίως στο χώρο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανοίγουν σήμερα τα σχολεία για να…  κλείσουν από τη Δευτέρα, καθώς η ολομέλεια των προέδρων της ΟΛΜΕ αποφάσισε το βράδυ της Δευτέρας,

ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση, πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου. Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 72 ψήφων επί συνόλου 85 παρόντων προέδρων ΕΛΜΕ , δηλαδή με ποσοστό λίγο μεγαλύτερο του 90%. . Στην κατηγορία αυτή των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών ανήκει και η ΕΛΜΕ Ηλείας, αφού ο πρόεδρός της Γιάννης Γιαννόπουλος μετέφερε αυτήν ακριβώς την πρόταση στη Γ.Σ των προέδρων.   Οι κινητοποιήσεις θα αρχίσουν από τη Δευτέρα με τη μορφή πενθήμερων επαναλαμβανόμενες απεργιών.  Ωστόσο στο  χορό των κινητοποιήσεων φαίνεται ότι μπαίνουν δάσκαλοι νηπιαγωγοί και ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, αφού χθες το  ΔΣ της ΟΛΜΕ συναντήθηκε με τη ΔΟΕ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν από κοινού κινητοποιήσεις  όπως έχει εξαγγελθεί, ενώ την Πέμπτη θα γίνει η ολομέλεια των προέδρων προκειμένου να ληφθεί η τελική απόφαση και από τους δασκάλους.

Αγιασμός σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία

Το πρώτο κουδούνι χτυπά κανονικά σήμερα σε όλα τα σχολεία της Ηλείας, όπου θα πραγματοποιηθούν οι καθιερωμένοι αγιασμοί, χωρίς βεβαίως να γνωρίζει κανείς τι θα φέρει η επόμενη μέρα στην πράξη, αφού υπάρχουν ακόμα πολλά και άλυτα προβλήματα και όχι μόνο λειτουργικά και σε εκπαιδευτικό προσωπικό,  αφού υπάρχουν και ο παράπλευρες απώλειες. Η  μεταφορά των μαθητών είναι ακόμα στον αέρα, όπως και η καθαριότητα, οι σχολικοί τροχονόμοι και οι φύλακες.  Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηλείας, η Δ/ντρια κ. Ζωή Βουρλούμη τόνισε χθες μιλώντας στην «Πρωϊνή», ότι σήμερα θα χτυπήσει το κουδούνι σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της Ηλείας χωρίς απώλειες, αφού όπως είπε τα βασικά κενά έχουν καλυφθεί και ελλείψεις υπάρχουν ακόμα όπως συμβαίνει κάθε φορά στην αρχή της σχολικής χρονιάς, στις οχτώ ειδικότητες όπου έγιναν πρόσφατα οι μετατάξεις από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια και δεν έχει ολοκληρωθεί η στελέχωση.  Τέλος αν τα κενά δεν καλυφθούν με την νέα διαδικασία της διάθεσης προσωπικού, η κ. Βουρλούμη ανέφερε ότι θα γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ.

Περισσότερες ελλείψεις σε γυμνάσια- λύκεια  

Στην Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τις τελευταίες μέρες και ειδικά το τελευταίο διήμερο, επικρατεί «πυρετός», καθώς γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια να λειτουργήσουν γυμνάσια και λύκεια με όσο το δυνατόν λιγότερες ελλείψεις, αλλά όπως φαίνεται τα κενά που έχουν ήδη καταγραφεί ανά σχολείο είναι ακόμα πολλά με τις ανακατατάξεις που έγιναν από τον Ιούνιο και μετά. Οι τοποθετήσεις καθηγητών έχουν ήδη γίνει από το ΠΥΣΔΕ, η διαδικασία των αποσπάσεων έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η πρόσληψη αναπληρωτών καθηγητών για τα Γενικά Λύκεια αλλά και ωρομισθίων για τα ΕΠΑΛ για να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι ειδικότητες, που λίγες ώρες πριν το κουδούνι δεν έχουν ακόμα καθοριστεί με σαφήνεια.

Γράμμα της ΕΛΜΕ στους γονείς και πρόγραμμα δράσης

Ωστόσο η ΕΛΜΕ Ηλείας δρομολογεί το νέο πρόγραμμα κινητοποιήσεών της που θα κορυφωθεί με την έναρξη της πενθήμερης απεργίας την ερχόμενη Δευτέρα. Με γράμμα της προς τους γονείς, τους καλεί να είναι αλληλέγγυοι στον αγώνα τους και αναλύει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή όχι μόνο ο κλάδος, αλλά το δημόσιο σχολείο στο σύνολό του. Σύμφωνα με το πρόγραμμα δράσης η ΕΛΜΕ απόψε θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις της ΕΡΑ Πύργου ενώ Πέμπτη και Παρασκευή καλεί σε συνάντηση τους γονείς των μαθητών της Δευτεροβάθμιας. Ειδικότερα:

Σήμερα Τετάρτη 11/9, στις 8.00 μ.μ. η ΕΡΑ Πύργου, με αφορμή τους τρεις μήνες από το πραξικοπηματικό κλείσιμό της,  διοργανώνει  συναυλία, καλώντας όλους τους πολίτες να συνεχίσουν να αγωνίζονται, να συνεχίσουν να διεκδικούν την ενημέρωση και τον πολιτισμό!

Την Πέμπτη, 12/9, στις 7.00 μ.μ., στο 2ο Λύκειο Πύργου, η ΕΛΜΕ Ηλείας καλεί τα Δ.Σ των συλλόγων και κηδεμόνων, τους γονείς και τους μαθητές μας της περιοχής του Πύργου, σε ενημέρωση για όλες τις αλλαγές που ψηφίστηκαν και αφορούν τα γυμνάσια, το γενικό και το επαγγελματικό λύκειο ...και για τον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών.

ενώ την Παρασκευή ,13/9,στις 7μ.μ. στην Αμαλιάδα  στο Δημαρχείο Ήλιδας (Λαζαράκειο),  η  ΕΛΜΕ Ηλείας θα κάνει την αντίστοιχη ενημέρωση στους γονείς της περιοχής της Αμαλιάδας, με το ίδιο θέμα .

 

 

 

 

 

 

 

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα