Menu
 Η κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ

Η κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ

Οι τυχεροί αριθμοί τ...

«Νέα Ελλάδα»

«Νέα Ελλάδα»

«Μια καινούργια μέρα...

Εντοπίστηκε φορτηγό με κοκαΐνη στην Πάτρα

Εντοπίστηκε φορτηγό με κο…

Μεγάλη ποσότητα κοκα...

Επίσκεψη Μαρίνου στο Γενικό Νοσοκομείο και στο ΠΕΔΥ Πύργου

Επίσκεψη Μαρίνου στο Γενι…

  Επίσκεψη πραγματο...

 Αμαλιάδα: Πήγε στο νοσοκομείο για εξετάσεις και πέθανε εκεί

Αμαλιάδα: Πήγε στο νοσοκ…

Ένας 66χρονος άφησε ...

Η Σαλτάρη για το 4ο δημοτικό σχολείου Αμαλιάδας

Η Σαλτάρη για το 4ο δημοτ…

«Μαθητές-γονείς-εκ...

Κλοπές στην Ηλεία

Κλοπές στην Ηλεία

Στον Πύργο άγνωστο...

Ηλεία: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί για διακίνηση  λαθραίων τσιγάρων

Ηλεία: Συνελήφθησαν τρεις…

Κατασχέθηκαν 11.000 ...

Εύλογες απορίες αναγνωστών

Εύλογες απορίες αναγνωστώ…

Αναγνώστης της  Πρωι...

Συνελήφθη και ο πέμπτος δραπέτης!

Συνελήφθη και ο πέμπτος δ…

Συνελήφθη χθες λίγο ...

Ο ποιητής των στίχων

Ο ποιητής των στίχων

«Εκεί που φύτρωνε ...

ΠΑΟ Βάρδας: Νίκησε και… περιμένει την Κόρινθο!

ΠΑΟ Βάρδας: Νίκησε και… π…

Γ’ Εθνική: ΠΑΟ Βάρ...

Στους 282 οι νεκροί στην Τουρκία

Στους 282 οι νεκροί στην …

Νέα πτώματα ανασύρθη...

1.080 παιδιά του Πύργου «Κυκλοφόρησαν με ασφάλεια»

1.080 παιδιά του Πύργου «…

Όμιλος «Πολιτεία Ή...

1,5 εκατομμυρία ευρω θα κατανεμηθεί τελικά στους Ηλείους σεισμοπαθείς

1,5 εκατομμυρία ευρω θα κ…

Κάλυψη οφειλών ως ...

Σέκουλα: Την σκότωσε το μοσχάρι

Σέκουλα: Την σκότωσε το μ…

Έζησε 97 χρόνια γι...

Prev Next
A+ A A-

4ο Δ.Σ Αμαλιάδας: «Ποτέ ξανά στα λυόμενα!»

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες γονείς και μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας

Την έντονη διαμαρτυρίας τους για την στασιμότητα που επικρατεί σχετικά με τις εργασίες ανακατασκευής του σεισμόπληκτου σχολικού συγκροτήματος, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει για έβδομη σχολική σεζόν η πιθανότητα οι μαθητές να κάνουν και πάλι μάθημα σε λυόμενες αίθουσες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία τους και την ποιότητα των μαθημάτων, εξέφρασαν χθες το πρωί οι ίδιοι οι μαθητές και οι γονείς του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας.

Πλέον, δεν είναι διατεθειμένοι να ξανακάνουν μάθημα στις λυόμενες αίθουσες και σίγουρα αυτό δεν πρόκειται να συμβεί από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στην περίπτωση δε, που θα διαφανεί ότι το σχολείο δεν θα παραδοθεί προς χρήση από τον Σεπτέμβριο, θα αναζητηθεί  κατάλληλος προσωρινός χώρος.

 

Κατάληψη και πορεία…

Χθες το κουδούνι στο 4ο Δημοτικό δεν χτύπησε, αφού μαθητές και γονείς αποφάσισαν την συμβολική κατάληψη του σχολείου, διαμαρτυρόμενοι για την πολύ μεγάλη καθυστέρηση ολοκλήρωσης της ανακατασκευής του κτιριακού συγκροτήματος, που επλήγη από το σεισμό του Ιουνίου του 2008. Εκεί βρέθηκε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ν. Ηλείας Γιάννης Γιαννόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την συμπαράσταση του στο αίτημα τους.

Λίγο αργότερα, ξεκινούσαν πορεία με πανό και συνθήματα για το δημαρχείο. Εκεί ήταν η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, ο υποψήφιος δήμαρχος Ήλιδας Τάσος Σμέρος, ενώ λίγο αργότερα ήρθε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης και ο υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Οι γονείς ζήτησαν, για μια ακόμη φορά, από τον κ. Λυμπέρη ενημέρωση για τους λόγους που δεν «προχωρά» το έργο, διαμηνύοντας ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν τα μαθήματα στις λυόμενες αίθουσες.

Τόνισαν δε, ότι θα προσφύγουν στην εισαγγελία Αμαλιάδας για την μη καταλληλότητα του σχολείου, σύμφωνα και με στοιχεία του «Δημόκριτου».

Ο δήμαρχος Ήλιδας τόνισε  ότι είναι στο πλευρό τους και ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, δηλώνοντας  χαρακτηριστικά: «Αποκλείεται να είναι τα παιδιά στα λυόμενα την νέα σχολική χρονιά. Πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια απ’ όλους να ολοκληρωθεί το σχολείο μέσα στο καλοκαίρι. Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν γίνει, να βρεθεί ένας άλλος χώρος».

 

Σύσκεψη με τους υποψηφίους δημάρχους…

Το απόγευμα της Δευτέρας είχε προηγηθεί σύσκεψη με την συμμετοχή των υποψηφίων δημάρχων, την οποία συγκάλεσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων.  Στην σύσκεψη παρέστησαν οι υποψήφιοι Νίκος Διαμαντόπουλος, Άγγελος Κολόσακας και Τάσος Σμέρος.

Τον δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη, που είχε ανειλημμένη υποχρέωση, εκπροσώπησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Παναγιωτάρας. Τον υποψήφιο δήμαρχο Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, εκπροσώπησε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Νώντας Παναγιωτόπουλος. Ο λόγος που δεν παραβρέθηκε ο κ. Χριστοδουλόπουλος ήταν γιατί την Δευτέρα το απόγευμα μιλούσε στους ετεροδημότες στην Αθήνα.

Αρχικά, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε, ότι εφόσον αναλάβουν την δημοτική αρχή, η λύση του προβλήματος θα αποτελέσει προτεραιότητα, φροντίζοντας για την εξασφάλιση μεγαλύτερης χρηματοδότησης, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.

Από την πλευρά του ο κ. Παναγιωτάρας, αναφέρθηκε στο ιστορικό, στις δυσκολίες και στην προσπάθεια του δήμου για την ολοκλήρωση του έργου, λέγοντας ότι την ευθύνη έχει η κεντρική εξουσία και ο ΟΣΚ, αφού από εκεί απορρέουν οι χρηματοδοτήσεις.

Ο κ. Κολόσακας τόνισε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση έχει αναδείξει από την πρώτη στιγμή το θέμα, μέσω και επερώτησης στη Βουλή από το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι η θέση ότι ο δήμος δεν έπρεπε να αναλάβει αυτό το έργο, αλλά ο ΟΣΚ και η τότε Νομαρχία ούτε στηρίχτηκε, ούτε ψηφίστηκε, με αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια τα παιδιά να κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες.

Ο κ. Σμέρος μίλησε για έναν διαρκή εμπαιγμό μαθητών και γονέων, επισημαίνοντας ότι αυτό που καταλαβαίνει είναι ότι τελικά δεν υπάρχουν τα χρήματα. Κάλεσε δε όλους, σε αγώνα για να λυθεί το πρόβλημα.

Ο κ. Διαμαντόπουλος ζήτησε από μια ανεξάρτητη αρχή να υπάρξει μια έκθεση που αναφέρει τους λόγους που το έργο δεν «προχωρά».

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα