Menu
«Στη γραμμή σου, γρήγορα»!

«Στη γραμμή σου, γρήγορα»…

Χτυπάει κουδούνι σ...

Επί τάπητος τα προβλήματα των επαγγελματιών

Επί τάπητος τα προβλήματα…

Έκτακτη Γενική Συν...

Αστέρας Αμ./ Πανόπουλο: Κοντά σε Κωνσταντινίδη

Αστέρας Αμ./ Πανόπουλο: Κ…

Πολύ κοντά στην ολ...

Η Κερδοφορία των Τραπεζών το αʼ Εξάμηνο του 2013

Η Κερδοφορία των Τραπεζών…

του Τρύφωνα Αθανασ...

Ο μήνας των ιώσεων ο Σεπτέμβρης

Ο μήνας των ιώσεων ο Σεπτ…

  Αρκετές ιώσεις ...

Διανομή αύριο από Ανθρώπινη Αλληλεγγύη

Διανομή αύριο από Ανθρώπι…

Η Ανθρώπινη Αλληλε...

Αναβάθμιση στις φωτογραφικές λήψεις των κινητών

Αναβάθμιση στις φωτογραφι…

Η νέα σειρά φωτογρ...

Τροχονόμοι μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια στα σχολεία

Τροχονόμοι μοιράζουν ενημ…

Σήμερα στο 2ο και ...

Μήνυμα Χ.  Καφύρα για την νέα σχολική χρονιά

Μήνυμα Χ. Καφύρα για την…

«Για την νέα σχολι...

Η πρόταση Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ για την Συρία

Η πρόταση Ειρήνης του ΣΥΡ…

Παρουσίαση  από το...

 Η  ΕΡΤ  ήταν μόνον η αρχή …

Η ΕΡΤ ήταν μόνον η αρχ…

Όλοι το είχαν αντι...

Σύσκεψη Υπουργών για το πρόβλημα της φράουλας ζητά ο Κοντογιάννης

Σύσκεψη Υπουργών για το π…

Παράλληλα, κατέθεσ...

Στις 2 Οκτώβρη ο δεματοποιητής θα είναι στις Λίμνες

Στις 2 Οκτώβρη ο δεματοπο…

Αποφάσεις του Δ.Σ ...

Πανηλειακός:  Με τον Φωστήρα στον Πύργο για το κύπελλο

Πανηλειακός: Με τον Φωστ…

Με τον Ατρόμητο Αθ...

Prev Next
A+ A A-

Επιχείρηση… γης μαδιάμ!

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

 

 

 

Επεισόδια προκλήθηκαν το Σάββατο στην λαϊκή αγορά Αμαλιάδας κατά τους ελέγχους για το παρεμπόριο – Επίθεση στον πρόεδρο πωλητών Μ. Ανυφαντή

«Δριμύ κατηγορώ Ανυφαντή κατά Λυμπέρη – Παραιτείται από την Δημοτική Κοινότητα

Επεισοδιακός ήταν ο έλεγχος καταγραφής και απομάκρυνσης των παράνομων πωλητών από τον χώρο της λαϊκής αγορά Αμαλιάδας το πρωί του Σαββάτου,

από μικτό κλιμάκιο που απαρτιζόταν από στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, δημοτικούς αστυνομικούς και εργαζόμενους του δήμου Ηλίας και την  συνδρομή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αμαλιάδας.

Το κλιμάκιο προπηλακίστηκε από παράνομους πωλητές και αναγκάστηκαν τελικά να φύγουν από τον χώρο, ενώ λίγα λεπτά αργότερα ξεκινούσε η αντιδικία μεταξύ παρανόμων με κάποιους νόμιμους πωλητές. Μάλιστα, όπως κατήγγειλε, μιλώντας στην εφ. «Πρωινή» ο πρόεδρος του Συλλόγου Πωλητών Λαϊκών Αγορών Ν. Ηλείας «Ο Άγιος Αθανάσιος» Μιχάλης Ανυφαντής, η οικογένεια του που εργάζεται μαζί του, δέχτηκε «επίθεση», ενώ προκάλεσαν ζημιά στο αυτοκίνητο του. Ο κ. Ανυφαντής για την κατάσταση που επικράτησε το Σάββατο στο χώρο της λαϊκής αγοράς χαρακτήρισε ως υπεύθυνους τον δήμαρχο Ήλιδας Γιάννη Λυμπέρη και το Δημοτικό Συμβούλιο, λέγοντας ότι με την στάση τους και με τις αποφάσεις τους, συνέβαλλαν στην μεγιστοποίηση του φαινομένου της εισχώρησης παράνομων πωλητών στην λαϊκή αγορά.

Για το θέμα αυτό πάντως τον «κώδωνα του κινδύνου» είχε κρούσει με σχετικό ρεπορτάζ η εφ. «Πρωινή» πριν από έναν μήνα και συγκεκριμένα στις 12 Αυγούστου, όπου τότε οι πωλητές αναφέρονταν στην άσχημη κατάσταση που έχει περιέλθει η λαϊκή αγορά λόγω της έλλειψης ελέγχων από τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες.

«Κόκκινο πανί» το κλιμάκιο εξαρχής…

Το κλιμάκιο παρουσιάστηκε περίπου στις 10 το πρωί. Αμέσως, ξεκίνησε τους ελέγχους και όταν εντόπιζε παράνομους πωλητές, επέβαλλε πρόστιμα και στη συνέχεια προέβαινε στην κατάσχεση των εμπορευμάτων, τα οποία φορτώνονταν σε όχημα του δήμου, ώστε να καταστρέφονταν στην συνέχεια. Μόλις, έγινε αντιληπτό το κλιμάκιο, πολλοί από τους παράνομους πωλητές άρχισαν να μαζεύουν πράγματα και να απομακρύνονται γρήγορα από το χώρο, κάτι που κατάφεραν πολλοί.

Οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν και πολλοί  ζητούσαν από το κλιμάκιο τουλάχιστον  να μην τους αφαιρέσει τα εμπορεύματα, λέγοντας ότι προσπαθούν να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Τα αίματα άρχισαν να «ανάβουν» και τότε κάποιοι πωλητές κατά την συντριπτική τους πλειοψηφία τσιγγάνοι, καταφέρθηκαν εναντίον του κλιμακίου, με το αιτιολογικό ότι οι έλεγχοι επικεντρώθηκαν σε αυτούς.

Τα μέλη του κλιμακίου εξηγούσαν ότι απλά έκαναν την δουλειά τους και ότι έπρεπε να καταγράψουν τυχόν παρανομίες, σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος. Τότε περικυκλώθηκαν από εξαγριωμένους πωλητές, οι οποίοι άρχισαν να τους βρίζουν και στη συνέχεια με απειλές και σπρωξίματα, τους έβγαλαν στην έξοδο της λαϊκής αγοράς!

Αντί να ηρεμήσει η κατάσταση μετά την απομάκρυνση του κλιμακίου, η κατάσταση έλαβε άλλες διαστάσεις. Μερίδα πωλητών πήγε στον πάγκο του κ. Ανυφαντή και καταφέρθηκαν εναντίον του, θεωρώντας τον υπεύθυνο για την παρουσία του κλιμακίου στην λαϊκή αγορά, κι όλα αυτά μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κόσμου, που προσπαθούσε να απομακρυνθεί από τις «εμπόλεμες ζώνες» που είχαν στηθεί.

Κλίμα τρομοκρατίας…

Για κλίμα τρομοκρατίας μίλησε ο κ. Ανυφαντής λίγο μετά τα επεισόδια, λέγοντας ότι ο κύριος υπεύθυνος όσων έγιναν είναι ο δήμαρχος Ήλιδας: «Επικράτησε ένα κλίμα τρομοκρατίας για να φοβίσουν το κλιμάκιο. Έδειραν την κόρη και τον γαμπρό μου που ήρθε να μας προφυλάξει και επιτέθηκαν  σε μένα και στη γυναίκα μου. Προκάλεσαν ζημιά στο αυτοκίνητο μου και φώναζαν ότι εγώ έφερα το κλιμάκιο.

Φταίω δηλαδή εγώ που ήρθε ένα κλιμάκιο για να κάνει την δουλειά του, όπως οφείλει σε κάθε λαϊκή αγορά; Φταίω εγώ που υπάρχουν τόσοι και τόσοι παράνομοι μέσα και έξω από το χώρο και δουλεύουν εις βάρος αυτών που έχουν άδειες, που πληρώνουν φόρους, ταμείο, εκδίδουν τιμολόγια κ.λ.π.; Είναι παράνομοι, δεν πληρώνουν τίποτα και θέλουν να επιβληθούν, μας απειλούν και τώρα μας χτυπούν. Η αστυνομία που ήταν; Γιατί δεν υπήρχαν πολλοί αστυνομικοί; Δηλαδή να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας;

Ο πρώτος που φταίει είναι ο δήμαρχος Ήλιδας ο κ. Λυμπέρης και βέβαια το Δημοτικό Συμβούλιο για την αδιαφορία που επιδεικνύουν και δεν κάνουν τίποτα όλα αυτά τα χρόνια για το φαινόμενο του παρεμπορίου. Αντίθετα, δίνουν επανειλημμένες παρατάσεις ότι δήθεν θα κάνουν ρυθμίσεις όσοι οφείλουν και στην ουσία δεν γίνεται απολύτως τίποτα», δήλωσε αγανακτισμένος ο κ. Ανυφαντής.

Σήμερα αναμένεται να επισκεφθεί την Εισαγγελία Αμαλιάδας για να προβεί σε καταγγελία, ενώ γνωστοποίησε ότι την περασμένη Δευτέρα κατέθεσε μήνυση κατά του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας για παράβαση καθήκοντος.

Ο κ. Ανυφαντής γνωστοποίησε ότι μετά από όλα αυτά δεν μπορεί να παραμείνει στην θέση του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αμαλιάδας, στο οποίο έχει εκλεγεί με την παράταξη Λυμπέρη: «Εγώ δεν μπορώ να παραμείνω στη θέση αυτή. Δεν γίνεται τίποτα, δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον και δεν αξίζει πλέον.

Βλέπουμε την αντιμετώπιση που έχουν οι νόμιμοι πωλητές, οι επαγγελματίες που προσπαθούν να βγάλουν με μεγάλη δυσκολία το μεροκάματο. Είναι ντροπή για τους δημάρχους και τις αρχές που δεν βγήκαν να πουν κάτι για τα γεγονότα αυτά, που είναι πραγματική ντροπή να συμβαίνουν στον 21ο αιώνα…».

 

 

 

 

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα