Menu
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΤ…

Σχετικά με το δημοσί...

Ο Γιώργος Κανέλλης εξελέγη νέος Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας

Ο Γιώργος Κανέλλης εξελέγ…

Eξαιτίας της παραί...

Ανδρέας Κατσανιώτης: Ο Γιώργος Χήνος υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας

Ανδρέας Κατσανιώτης: Ο Γι…

Τον οδοντίατρο και...

Τουλάχιστον 5.000 Ηλείοι θα ζητήσουν την ψήφο μας!

Τουλάχιστον 5.000 Ηλείοι …

Μπορεί να μειώθηκε...

Κάλλιο άνεργος!

Κάλλιο άνεργος!

Φοροεπιδρομή περιμ...

 Μια υπογραφή για ένα καταφύγιο

Μια υπογραφή για ένα κατ…

Άνοιξε χθες και θα σ...

Το πέρασμα του τρόμου… στην Αρχαία Ολυμπία

Το πέρασμα του τρόμου… στ…

Μια μακάβρια φάρσα...

Νέο, δροσερό και θηλυκό «αίμα» με την παράταξη Κατσιφάρα

Νέο, δροσερό και θηλυκό «…

Στην παρουσίαση του ...

Γ’ Εθνική-ΠΑΟ Βάρδας: «Κοιτάμε την επόμενη μέρα»

Γ’ Εθνική-ΠΑΟ Βάρδας: «Κο…

  Η εντός έδρας ήττ...

Art of Speed: Πλούσιο θέαμα στο 4ο Drift Show & GP Tunning

Art of Speed: Πλούσιο θέα…

Με επιτυχία ολοκληρώ...

Η αυτοδιοίκηση και ο ρόλος της-Οι καιροί ου μενετοί…

Η αυτοδιοίκηση και ο ρόλο…

Του Δημήτρη ΝτοάΕν...

Οι «παράπλευρες απώλειες»…

Οι «παράπλευρες απώλειες»…

Με τέτοια «βουνά» ...

Ηλείας… εγκώμιον: Λαμπερή εκδήλωση για το νομό, τον πολιτισμό, την τέχνη

Ηλείας… εγκώμιον: Λαμπερή…

Συγκίνηση και θαυμ...

Ευκαιρία

Ευκαιρία

Στη σύσκεψη που θα γ...

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΕΜΑΤΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ?

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΕ…

Ας αφήσουμε αυτή τ...

3ο ΓΕΛ Πύργου: Γιορτή  ραδιοφώνου

3ο ΓΕΛ Πύργου: Γιορτή ρα…

Στο 1ο Πανελλήνιο ...

Prev Next
A+ A A-

Τιμωρητική αναπλήρωση ωρών λόγω… καταλήψεων!

Μαθήματα σε τρία σχολεία της Ηλείας εν μέσω Πασχαλινών διακοπών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας χθες στο Λύκειο Πελοπίου

Θύελλα διαμαρτυριών από γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς τριών σχολείων της Ηλείας, του Λυκείου Πελοπίου, του 3ου ΓΕΛ Πύργου και του 3ου Γυμνασίου Πύργου, έχει προκαλέσει απόφαση υπογεγραμμένη από τον Περιφερειακό Δ/ντη εκπαίδευσης, ότι τα συγκεκριμένα σχολεία καλούνται να λειτουργήσουν στις 24 και 25 Απριλίου 2014, δηλαδή κατά τη διάρκεια των αργιών του Πάσχα, για να αναπληρωθούν οι διδακτικές ώρες που χάθηκαν εξαιτίας τριών και τεσσάρων ημερών καταλήψεων! Μάλιστα όπως λένε εκπαιδευτικοί αυτών των σχολείων, οι ώρες αυτές αναπληρώθηκαν «εσωτερικά», δηλαδή διδάχθηκε η ύλη τους  με ευθύνη των καθηγητών. Εκπαιδευτικοί και γονείς θεωρούν ότι το μέτρο είναι τιμωρητικό και δημιουργεί πολλά προβλήματα. Μάλιστα χθες στο Λύκειο Πελοπίου, υπήρξε συγκέντρωση διαμαρτυρίας των γονιών παρουσία και του προέδρου της ΕΛΜΕ Ηλείας κ. Γιάννη Γιαννόπουλου και της γραμματέως της ΕΛΜΕ η. Μαρίας Κουτσούκου.  

Η Κουτσούκου, τόνισε εκ μέρους της ΕΛΜΕ ότι με  απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή, έχουμε και στην Ηλεία, λόγω των καταλήψεων, τρία σχολεία, που οι μαθητές καλούνται Πέμπτη και Παρασκευή μετά το Πάσχα, να έρθουν να αναπληρώσουν τις ώρες που χάθηκαν τις ημέρες των καταλήψεων.

«Εκτίμησή μας είναι ότι η απόφαση αυτή είναι μια πρόβα τζενεράλε που θέλει να δείξει ότι τηρούν τους νόμους, με το προεδρικό διάταγμα που ψηφίστηκε τα Χριστούγεννα για την αναπλήρωση.  Σήμερα ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα. Οι μαθητές εκείνες τις ημέρες δεν έχουν συγκοινωνία για να μεταφερθούν στα σχολεία. Οι οικογενειακές υποχρεώσεις είναι προγραμματισμένες και τα παιδιά με τους γονείς τους θα μετακινηθουν, το εργασιακό δικαίωμα των εκπαιδευτικών που ενώ είμαι μέρες αργίας θα αναγκαστούν να επιστρέψουν και πολύ περισσότερο χωρίς να υπάρχει ούτε η εγκύκλιος που θα μπορεί να τους αποζημιώσει,  δεν προβλέπεται όπως μας έχουν πει διεύθυνση και περιφέρεια».

 

 

Τι λένε οι γονείς στο Λύκειο Πελοπίου

Αντίθετοι ωστόσο με την προοπτική λειτουργίας του σχολείου εν μέσω των Πασχαλινών διακοπών είναι και οι γονείς των μαθητών του Λυκείου Πελοπίου που έκαναν και σχετικές δηλώσεις.

 

Κώστας Τσίγλας γονιός

Χθες ήρθε ένα έγγραφο από την Περιφέφει να κάνουν τα παιδιά μάθημα 3 ημέρες μετά το Πάσχα, εμείς αντιδρούμε σε όλη αυτή τη διαδικασία γιατί πιστεύουμε ότι γίνεται μόνο και μόνο, όχι γιατί θέλει το υπουργείο να μορφωθούν περισσότερο, αλλά για να πιέσουν καταστάσεις, για να τιμωρήσουν τα παιδιά, γονείς, καθηγητές ίσως και να τα εκβιάζουν ώστε να μην διεκδικούν τίποτα και να έχουν πάντα το φόβο της ποινής. Εμείς σαν γονείς κάνουμε μια συνάντηση και θα βγάλουμε απόφαση για το πώς θα κινηθούμε. Είμαστε αντίθετοι και θα το παλέψουμε όσο μπορούμε

Γιάννης Παφιλιάρης γονιός

Σύμφωνα με το έγγραφο του Περιφερειακού Διευθυντή, δεν συμπεριλαμβάνονται όλα τα σχολεία. Δηλαδή τα άλλα σχολεία που είχαν περισσότερες ημέρες κατάληψης πως κάλυψαν τα κενά; Έκοψαν εκλογές, έκαναν παραπάνω ώρες σχολείου; Πως, να μας εξηγήσουν… εμείς είμαστε αποφασισμένοι, εγώ δε θα αφήσω τα παιδιά μου να έρθουν, έστω κι αν μετακινούνται με τα πόδια. Οι 65 μαθητές είναι μεταφερόμενοι και αν δεν έρθουν θα πάρουν απουσίες και κάποια είναι στο όριο, θα κοπούν…

Επιστολή διαμαρτυρίας και του Συλλόγου Γονέων του 3ου ΓΕΛ Πύργου

Εν τω μεταξύ, ο Σύλλογος Γονέων του 3ου ΓΕΛ Πύργου, έστειλε χθες για το ίδιο θέμα επιστολή διαμαρτυρίας στην  Περιφερειακή Δθνση Πρωτ. & Δευτερ. Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας, εκφράζοντας την αντίθεσή του για τον επιβεβλημένο αυτό τρόπο αναπλήρωσης των χαμένων ωρών στο σχολείο τους, τονίζοντας ότι η απόφαση αυτή είναι μεροπληπτική, τιμωρητική και υποκριτική. Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

     “Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου ΓΕΛ Πύργου αιφνιδιάστηκε δυσάρεστα όταν πληροφορήθηκε ότι το σχολείο, μετά από απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας ( Φ.11/ΚΔ/3370/4-4-2014), καλείται να λειτουργήσει στις 24 και 25 Απριλίου 2014, δηλαδή κατά τη διάρκεια των αργιών του Πάσχα, για να αναπληρωθούν οι διδακτικές ώρες που χάθηκαν εξαιτίας τεσσάρων ημερών καταλήψεων, εκ των οποίων οι δύο μέρες συνέπεσαν με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Στην πραγματικότητα λοιπόν οι διδακτικές ώρες για αναπλήρωση είναι για  δύο ημέρες και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου έχει προχωρήσει στην υλοποίηση της αναπλήρωσης.

     Προξενεί εντύπωση το γιατί επιλέγεται από τη Διοίκηση αυτή η χρονική στιγμή για αναπλήρωση αφού η κατάληψη του σχολείου από τους μαθητές σημειώθηκε στις αρχές του σχολικού έτους ενώ τώρα βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν το Πάσχα! Διαφεύγει της προσοχής σας ότι ένα μεγάλο μέρος των μαθητών του σχολείου μας προέρχεται από χωριά και για τη μετακίνησή τους χρησιμοποιούν το ΚΤΕΛ το οποίο δεν καλύπτει τη μεταφορά τους κατά τις ημέρες των διακοπών.

     Προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός και κινεί υπόνοιες για μεροληπτική στάση έναντι μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου το ότι στην περιοχή μας υπήρχαν σχολεία που ενώ  είχαν περισσότερες μέρες κατάληψης, λόγω σημαντικότατων προβλημάτων τους που δεν επιλύονταν (π.χ έλλειψη προσωπικού μέχρι και μετά τα Χριστούγεννα),  αυτά τα σχολεία δεν περιλαμβάνονται στην απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης  για αναπλήρωση. Φαίνεται ότι δεν προβλέπεται η αναπλήρωση χιλιάδων χαμένων ωρών από υπαιτιότητα του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας!

     Ακόμη αξιοσημείωτο είναι ότι δεν προβληματίζει τους ιθύνοντες το γεγονός ότι εξαιτίας της λειτουργίας στο μέγιστο δυνατό βαθμό άλλων σχολικών προγραμμάτων και δραστηριοτήτων, απαραίτητων για τη σχολική ζωή όταν υλοποιούνται με μέτρο, χάνονται πολλές διδακτικές ώρες, που είναι αναγκαίες  για την ουσιαστική και όχι τυπική προετοιμασία των μαθητών του Λυκείου, ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για να ανταπεξέλθουν στις σκληρές εξεταστικές διαδικασίες που τους επιβάλλει το εκπαιδευτικό σύστημα!

     Η συγκεκριμένη απόφαση λοιπόν για τους λόγους που προαναφέρθηκαν είναι υποκριτική αλλά και αυταρχική γιατί τιμωρεί, μεροληπτεί, κατηγοριοποιεί, αιφνιδιάζει και ανατρέπει τον οικογενειακό προγραμματισμό των μαθητών και των οικογενειών τους.

     Η κοινή λογική λοιπόν και το αίσθημα δικαίου απαιτεί την αναίρεση της υλοποίησης της συγκεκριμένης απόφασης.”

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα