Menu
«Στη γραμμή σου, γρήγορα»!

«Στη γραμμή σου, γρήγορα»…

Χτυπάει κουδούνι σ...

Επί τάπητος τα προβλήματα των επαγγελματιών

Επί τάπητος τα προβλήματα…

Έκτακτη Γενική Συν...

Αστέρας Αμ./ Πανόπουλο: Κοντά σε Κωνσταντινίδη

Αστέρας Αμ./ Πανόπουλο: Κ…

Πολύ κοντά στην ολ...

Η Κερδοφορία των Τραπεζών το αʼ Εξάμηνο του 2013

Η Κερδοφορία των Τραπεζών…

του Τρύφωνα Αθανασ...

Ο μήνας των ιώσεων ο Σεπτέμβρης

Ο μήνας των ιώσεων ο Σεπτ…

  Αρκετές ιώσεις ...

Διανομή αύριο από Ανθρώπινη Αλληλεγγύη

Διανομή αύριο από Ανθρώπι…

Η Ανθρώπινη Αλληλε...

Αναβάθμιση στις φωτογραφικές λήψεις των κινητών

Αναβάθμιση στις φωτογραφι…

Η νέα σειρά φωτογρ...

Τροχονόμοι μοιράζουν ενημερωτικά φυλλάδια στα σχολεία

Τροχονόμοι μοιράζουν ενημ…

Σήμερα στο 2ο και ...

Μήνυμα Χ.  Καφύρα για την νέα σχολική χρονιά

Μήνυμα Χ. Καφύρα για την…

«Για την νέα σχολι...

Η πρόταση Ειρήνης του ΣΥΡΙΖΑ για την Συρία

Η πρόταση Ειρήνης του ΣΥΡ…

Παρουσίαση  από το...

 Η  ΕΡΤ  ήταν μόνον η αρχή …

Η ΕΡΤ ήταν μόνον η αρχ…

Όλοι το είχαν αντι...

Σύσκεψη Υπουργών για το πρόβλημα της φράουλας ζητά ο Κοντογιάννης

Σύσκεψη Υπουργών για το π…

Παράλληλα, κατέθεσ...

Στις 2 Οκτώβρη ο δεματοποιητής θα είναι στις Λίμνες

Στις 2 Οκτώβρη ο δεματοπο…

Αποφάσεις του Δ.Σ ...

Πανηλειακός:  Με τον Φωστήρα στον Πύργο για το κύπελλο

Πανηλειακός: Με τον Φωστ…

Με τον Ατρόμητο Αθ...

Prev Next
A+ A A-

Σχολικά για όλα τα βαλάντια

Πανέτοιμα για τις αγορές των μαθητών τα βιβλιοπωλεία του Πύργου

  • Συνδυάζουν ποιότητα και καλές τιμές

Ο Σεπτέμβρης είθισται να θεωρείται ο μήνας του μαθητή, αφού η νέα σχολική χρονιά είναι πλέον προ των πυλών και η κάθε οικογένεια προετοιμάζεται όσο τουλάχιστον αντέχει η τσέπη της με δεδομένη και την οικονομική κρίση, για να εξασφαλίσει στα παιδιά της όλον τον απαραίτητο σχολικό εξοπλισμό. Η αγορά σχολικών της Ηλείας είναι πανέτοιμη με όλα τα καλούδια των μαθητών, κίνηση υπάρχει ειδικά στις τσάντες και οι βιτρίνες βιβλιοπωλείων και καταστημάτων με σχολικά είδη είναι ιδιαίτερα ελκυστικές για τα παιδιά και κυρίως σε τιμές προσιτές για όλα τα βαλάντια.

Η προσπάθεια που έχει γίνει από τους επιχειρηματίες του χώρου όπως μας λένε και οι ίδιοι στη συνέχεια, είναι να συνδυάσουν την ποιότητα με τις προσιτές τιμές, αφού και εκείνοι κατανοούν ότι ο οικογενειακός προϋπολογισμός επιβαρύνεται ιδιαίτερα κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Ο προϋπολογισμός ξεκινά κατ ελάχιστο από 20- 40  ευρώ για τα βασικά χαρτικά, επεκτείνεται με τσάντες, κασετίνες και φυσικά το κόστος βιβλίων και βοηθημάτων, ανάλογα με την ηλικία και την τάξη. Τσάντες υπάρχουν σε τεράστια ποικιλία και τιμές που ξεκινούν από 10-15 ευρώ και μπορεί να φτάσουν και τα 50 ευρώ για τις επώνυμες. Αυτά, που θεωρούνται απαραίτητα, για ένα μαθητή, διατίθενται, σε πολλές και διαφορετικές ποιότητες και τιμές. Βεβαίως εκείνο στο οποίο πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη βάση οι γονείς πέρα από την τιμή, είναι να μελετούν με προσοχή, τη σήμανση των σχολικών ειδών ειδικά για τα μικρότερα παιδιά. Βιβλιοπώλες και καταστηματάρχες σχολικών ειδών του Πύργου μιλούν σήμερα στην ‘Πρωϊνή’ για την προετοιμασία της αγοράς και τις προσδοκίες τους από την φετινή σεζόν.

  

«Ειδικά για την σχολική τσάντα, συνιστούμε πάντα στους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όσον αφορά την ποιότητα, την χωρητικότητα και την καλή στήριξη στην πλάτη» μας είπε η κ. Ε. Νεράντζη από το «Άρωμα Βιβλίου».

Η κ. Ευφροσύνη Νεράντζη από το «Άρωμα Βιβλίου» τονίζει ότι γονείς και μαθητές από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα έχουν ξεκινήσει διερευνητικά και έχουν προμηθευτεί κατ’ αρχήν τις σχολικές τσάντες και κασετίνες. « Διαθέτουμε μια μεγάλη ποικιλία, πολύ προσιτές τιμές και καλή ποιότητα. Τσάντες από 10-30 ευρώ και βεβαίως η πιο ακριβή και οι γνωστές επώνυμες μπορεί να φτάσουν  40-50 ευρώ για τα πιο μεγάλα παιδιά. Ειδικά για την σχολική τσάντα, συνιστούμε πάντα στους γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όσον αφορά την ποιότητα, την χωρητικότητα και την καλή στήριξη στην πλάτη γιατί τα παιδιά κουβαλάνε πλέον και πολλά βιβλία και είναι προτιμότερο να αγοράσουν  μια φορά μια καλή τσάντα και όχι δυο και τρεις φτηνές για να βγάλουν τη σχολική χρονιά. Τετράδια μπορούν να βρουν από 1,20 λεπτά έως και 5 ευρώ με πολλά θέματα, μολύβια από 40 λεπτά κ.ο.κ. Γενικά μια ολοκληρωμένη τσάντα με όλα τα σχολικά μέσα, για ένα παιδί του δημοτικού και του γυμνασίου κοστίζει γύρω στα 50 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση οι γονείς ψωνίζουν ανάλογα με τον προϋπολογισμό τους ενώ μπορούν να βρουν και προσφορές σε πολύ καλά είδη».

“Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και πολύ προσιτές τιμές, αφού φέτος αυτό το φροντίσαμε ιδιαίτερα” τόνισε η κ. Φώφη Κολόσακα από τον «Παιχνιδόκοσμο».

Η κ. Φώφη Κολόσακα από το κατάστημα «Παιχνιδόκοσμος» τονίζει ότι η κίνηση στα σχολικά έχει ξεκινήσει αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο αρχικά διερευνητικά και σταδιακά αρχίζει και η προμήθεια σχολικών ειδών. «Ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας της σχολικής τσάντας. Είναι το πρώτο πράγμα που αγοράζουν τα παιδιά ανάλογα με τα γούστα τους και τις ανάγκες τους και στη συνέχεια μόλις αρχίσουν τα σχολεία περνάμε στον υπόλοιπο σχολικό εξοπλισμό, τετράδια, χαρτικά, στιλό κ.λ.π. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και πολύ προσιτές τιμές, αφού φέτος αυτό το φροντίσαμε ιδιαίτερα. Βέβαια παρατηρούμε ότι φέτος πολλοί γονείς έρχονται μόνοι τους και ψωνίζουν σχολικά χωρίς τη συνοδεία των παιδιών και κοιτάνε τα πιο οικονομικά. Οι εποχές άλλαξαν βλέπετε…»

«Η κίνηση των σχολικών αγορών έχει ήδη ξεκινήσει από τις τσάντες, με τιμές και ποιότητες πολύ καλές» ανέφερε ο κ. Ν. Ζήρος από το Lexis

Ο κ. Νίκος Ζήρος από το βιβλιοπωλείο "Lexis" τονίζει ότι η αγορά της σχολικής τσάντας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί, ελάχιστα είναι τα παιδιά που δεν έχουν προμηθευτεί και αυτό γίνεται κυρίως για να μοιραστούν και τα έξοδα. « Η κίνηση των σχολικών αγορών έχει ήδη ξεκινήσει από τις τσάντες, με τιμές και ποιότητες πολύ καλές, μπορεί ένα παιδί να βρει τσάντα από 7 ευρώ έως και 35 η πιο ακριβή και μάλιστα επώνυμη και τις επόμενες μέρες ανάλογα με τις απαιτήσεις των δασκάλων θα περάσουν στον υπόλοιπο εξοπλισμό. Τα παιδιά αρχικά αγοράζουν τα είδη πρώτης ανάγκης για να ξεκινήσουν, δεν είναι όπως παλιά που ο γονιός ερχόταν με έναν ατέλειωτο κατάλογο και τα ψώνιζε όλα σε μια μέρα. Γι αυτό το λόγο και η δική μας πρόβλεψη είναι ότι ο κόσμος θα ψωνίζει σταδιακά τα σχολικά, μέχρι και τον Οκτώβρη. Πάντως τη φετινή σεζόν οι τιμές είναι ακόμα πιο χαμηλές από πέρυσι γιατί συνδυάσαμε την ποιότητα με την προσιτή τιμή. Επίσης να σημειώσουμε ότι υπάρχουν μεγάλες προσφορές σε σχολικά βοηθήματα και από τις ίδιες τις εταιρίες. »

 

«Θεωρώ ότι ο κόσμος θα αγοράσει φέτος τα απολύτως απαραίτητα για τα παιδιά του και δεν θα προχωρήσει σε σπατάλες» ανέφερε η κ. Δώρα Κορκολή.

Η κ. Δώρα Κορκολή από το βιβλιοπωλείο "Κορκολής" επισημαίνει ότι η απίστευτη ποικιλία και στα σχολικά είδη και στις τιμές, είναι το βασικό κίνητρο της φετινής σχολικής χρονιάς. « Ένα παιδί μπορεί να βρει πολύ οικονομική τσάντα ακόμα και με 10 ευρώ αλλά μπορεί να φτάσει και έως 50 ευρώ, κασετίνες από 6- 15 ευρώ γεμάτες, τετράδια από 0.90 λεπτά εως και 4 -5 ευρώ τα μεγάλα θεματικά κ.ο.κ. Βεβαίως θεωρώ ότι ο κόσμος θα αγοράσει τα απολύτως απαραίτητα για τα παιδιά του και δεν θα προχωρήσει σε σπατάλες, γιατί δεν έχει πια την οικονομική άνεση και εμείς δουλεύουμε πλέον με αυτή τη φιλοσοφία για αυτό και έχουμε και πολλές προσφορές.»

«Φροντίζουμε πάντα να διασφαλίζουμε στη γραφική μας ύλη την ποιότητα σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές» τόνισε ο κ. Αποστολόπουλος από το Copy center

Ο κ. Παναγιώτης Αποστολόπουλος από το "Copy Center" που εξειδικεύεται στην γραφική ύλη, επισημαίνει ότι φέτος υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία που συνοδεύεται από καλές τιμές αλλά και προσφορές. «Μπορεί ο μαθητής να βρει μολύβι ακόμα και με 10 λεπτά αλλά και τα καλά τα γερμανικά που έχουν σταθερές τιμές αλλά ασύγκριτη ποιότητα. Κασετίνες από 10 ευρώ, τετράδια με σκληρό εξώφυλλο από 1,5 ευρώ, αλλά και θεματικά έως 4 ευρώ που έχουν και την μεγαλύτερη ζήτηση. Έχουμε πολλά ελληνικά προϊόντα, τετράδια και γραφική ύλη σε άριστη ποιότητα και πολύ καλύτερες τιμές από τα εισαγόμενα. Φροντίζουμε πάντα να διασφαλίζουμε στη γραφική μας ύλη την ποιότητα και με αυτό το κριτήριο ψωνίζουμε. Η κίνηση προδιαγράφεται καλή, με εξαίρεση τις σημειώσεις από τα φροντιστήρια που έχουν σχεδόν εκλείψει». 

Ο κ. Γιώργος Παναγόπουλος από το βιβλιοπωλείο "ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΟ", τόνισε ότι η αγοραστική κίνηση έχει ξεκινήσει πρωτίστως από τις σχολικές τσάντες και με την ίδια ευκαιρία οι γονείς ρωτούν για τα υπόλοιπα σχολικά είδη και την γραφική ύλη και ενημερώνονται για τις τιμές. « Ο κόσμος είναι σαφές ότι είναι «κουμπωμένος» γιατί τα οικονομικά όλων μας είναι δύσκολα, αλλά όπως αποδεικνύεται γιατί κι εμείς γονείς είμαστε και το γνωρίζουμε, «εκπτώσεις» για τα παιδιά μας δεν κάνουμε. Προσπαθούν ωστόσο να συνδυάσουν την καλύτερη ποιότητα με την προσιτή τιμή, αυτό έχουμε φροντίσει κι εμείς για το βιβλιοπωλείο μας. Οι τιμές είναι ίδιες με πέρυσι και σε πολλά σχολικά είναι ακόμα χαμηλότερες, ενώ σε κάποια συγκεκριμένα είδη υπάρχουν και προσφορές. Η περσινή χρονιά ήταν δύσκολη από την άποψη του τζίρου μας, το ίδιο θεωρώ θα είναι και φέτος, όλες οι αγορές των σχολικών θα γίνουν με μέτρο».

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα