Menu
Σύνορα  Ηλείας – Μεσσηνίας πυρκαγιά έκαψε 100 στρέμματα δάσους

Σύνορα Ηλείας – Μεσσηνία…

Τέθηκε υπό έλεγχο η ...

Τραυματίστηκε μαθήτρια από πτώση δέντρου

Τραυματίστηκε μαθήτρια απ…

Μια μαθήτρια γυμνα...

Φωτιά σε διαμέρισμα στον  Πύργο

Φωτιά σε διαμέρισμα στον …

Φωτία ξέσπασε σε δια...

Απόστολος Κατσιφάρας: «Όχι στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων»

Απόστολος Κατσιφάρας: «Όχ…

Την πάγια θέση της...

Εισαγγελική παρέμβαση για τα σκουπίδια του Πύργου

Εισαγγελική παρέμβαση για…

Εντολή για τη διενέρ...

Διακοπές ρεύματος αύριο στον Δήμο Ήλιδας και στον  Δήμου Πηνειού

Διακοπές ρεύματος αύριο σ…

Ειδοποιούνται οι ε...

Από μέτριο έως κακοί;

Από μέτριο έως κακοί;

Με τα άρθρα 20-32 ...

Απαντήσεις Μαθηματικών Γ ΕΠΑΛ

Απαντήσεις Μαθηματικών Γ …

Δείτε τις απατήσει...

Μαθηματικά Γ ΕΠΑΛ: Δείτε τα θέματα

Μαθηματικά Γ ΕΠΑΛ: Δείτε …

ΣχόλιοΤα θέματα εί...

Το μέτρο του Μπαλτά-κου

Το μέτρο του Μπαλτά-κου

Μία ελαφρά ανατριχ...

Τα διατηρούν «φρέσκα» με ψέκασμα

Τα διατηρούν «φρέσκα» με …

  Κάποτε έλεγαν οι ...

Δύσκολο καλοκαίρι…

Δύσκολο καλοκαίρι…

  Δύσκολο τρίμηνο θ...

Κάντε το όπως η Ήπειρος

Κάντε το όπως η Ήπειρος

Δεν υπάρχει χωριό ...

Νίκη Τραγανού: Αποχώρησε και τυπικά ο Κολοτούρος

Νίκη Τραγανού: Αποχώρησε …

Α1 Κατηγορία- Βέρρ...

ΥΠΕΚΑ: Πράσινο φως για τμήμα του έργου Τρίπολη - Βυτίνα - Αρχαία Ολυμπία

ΥΠΕΚΑ: Πράσινο φως για τμ…

  Το "πράσινο φως" ...

Πάνε οι Τρεις Ιεράρχες!

Πάνε οι Τρεις Ιεράρχες!

Με την νέα υπουργι...

Prev Next
A+ A A-

Πρώτη φορά ο νομός μας ψηφίζει αριστερά!

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Ιστορική η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και στην Ηλεία

Του  Δημήτρη Μπαξεβανάκη

Η ετυμηγορία του λαού μας στις πρόσφατες ευρωεκλογές είναι γενναία και πεντακάθαρη. Καταδίκασε αποφασιστικά την κυβέρνηση Σαμαρά και την πολιτική των μνημονίων. Και για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας ανέδειξε την αριστερά πρώτη δύναμη και με σημαντική διαφορά 4 μονάδων.

Το αποτέλεσμα διέλυσε κάθε πρόσχημα νομιμότητας της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Η ΝΔ χάνει 7 μονάδες και ας κάνει πως δεν καταλαβαίνει ο κ. Σαμαράς, το χαστούκι ήταν ηχηρό. Το ΠΑΣΟΚ χάνει 4 μονάδες, η αλλαγή ονόματος και η «ελιά» δεν διέσωσε τον αλαζόνα Βενιζέλο. Τα κόμματα των μνημονίων υπέστησαν συντριβή. Η ΔΗΜΑΡ που στήριξε, έστω και προσωρινά, τους υπαλλήλους της Μέρκελ, εξαερώθηκε.

Στην Ηλεία η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαρωτική με ποσοστό 28,6% και με διαφορά 6 μονάδων από τη ΝΔ. Στο νομό μας, για πρώτη φορά στην ιστορία, ένα κόμμα της αριστεράς έρχεται πρώτο! Και μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τη δύναμή του κατά 2,5 μονάδες! Αποδεικνύεται με πολύ εμφαντικό τρόπο ότι όσοι ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το 2012 δεν το έκαναν ευκαιριακά ή μόνο ως διαμαρτυρία. Αυτός ο κόσμος παραμένει μετά από δύο χρόνια πιστός στο κόμμα της αριστεράς. Και μάλιστα προστίθενται σ’ αυτούς και χιλιάδες νέοι ψηφοφόροι.

Ιδιαίτερη αξία έχει το γεγονός ότι αυτή η σταθεροποίηση και η αύξηση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται σε όλους τους Δήμους του νομού μας (όπως φαίνεται στο σχετικό πίνακα). Και γίνεται ακόμα σημαντικότερη αν σκεφτεί κανείς ότι συνέβη σε ευρωεκλογές, όπου η ψήφος είναι σχετικά χαλαρή. Τούτο προεξοφλεί ότι σε συνθήκες εθνικών εκλογών, όπου το ζήτημα της διακυβέρνησης θα είναι κρίσιμο, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να εκτοξευθούν σε όρια αυτοδυναμίας.

Τα αποτελέσματα αυτά εκφράζουν κυρίως τη συσπείρωση στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ ευρύτερων δυνάμεων, με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής και βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων. Είναι η μεγάλη μάζα των πολιτών που βλέπουν τη ζωή τους μέρα τη μέρα να καταστρέφεται, που δεν αντέχουν άλλο, που αναζητούν διέξοδο.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά για όλη την Ευρώπη, ότι οι Έλληνες (παρά το σημαντικό ποσοστό της νεοναζιστικής συμμορίας της Χ.Α.) αναζητούν τη λύση όχι στο φασισμό και στην ξενοφοβία αλλά σε προοδευτικούς δρόμους, σε αριστερή κατεύθυνση.

Το μεγάλο αυτό βήμα σημαντικού μέρους των πολιτών δεν ήταν και δεν είναι εύκολο ούτε αυτονόητο. Επιστρατεύθηκαν ξανά, όπως και το 2012, κάθε είδους αθέμιτα μέσα και εκβιασμοί από οικονομικά κέντρα, εντός και εκτός Ελλάδας, για να μην επιλέξουν οι πολίτες το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς. Η εχθρική για τον ΣΥΡΙΖΑ στάση των μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης, ειδικά όλων των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών, ακόμα και το βράδυ του Σαββάτου, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Η πρώτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτω απ’ αυτές τις αντίξοες συνθήκες, με αυτή τη σημαντική διαφορά, αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα του ελληνικού λαού, στην πορεία για την οριστική ήττα των μνημονιακών δυνάμεων. Φαίνεται ότι οι μέρες της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου είναι μετρημένες. Όσα επικοινωνιακά παιχνίδια κι αν χρησιμοποιήσουν, γνωρίζουν (και δυστυχώς γι’ αυτούς το γνωρίζουν όλοι – και μέσα και έξω από τη χώρα) ότι δεν έχουν λαϊκή νομιμοποίηση.

Ο λαός έδωσε εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώξει τη συγκρότηση μιας πλατιάς δημοκρατικής, προοδευτικής και πατριωτικής συμμαχίας, που, όχι μόνο θα κερδίσει τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, αλλά θα αποτελέσει τη νέα μεγάλη πλειοψηφία στην Ελλάδα. Την πλειοψηφία που θα αναλάβει το έργο της σωτηρίας από την κοινωνική καταστροφή που συντελείται στη χώρα μας τα τέσσερα τελευταία χρόνια. Την πλειοψηφία που θα πρωτοστατήσει στην ανασυγκρότηση της πατρίδας μας, σε σύγχρονους ευρωπαϊκούς δρόμους, μακριά από το πελατειακό κράτος που συντήρησαν επί δεκαετίας το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.  Την πλειοψηφία που θα χτυπήσει τη διαπλοκή και τη διαφθορά στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Την πλειοψηφία που θα αποκαταστήσει τη δημοκρατία στην Ελλάδα και θα μετατρέψει τη χώρα μας, από κράτος – αποικία της κ. Μέρκελ, σε ισότιμο εταίρο στην Ευρώπη, που θα δώσει ξανά περηφάνια στους πολίτες της.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα