Menu
Στάχτη 20 στρέμματα και ο αρχαιολογικός χώρος στα Περιβόλια Φιγαλείας

Στάχτη 20 στρέμματα και ο…

Από πυρκαγιά που ξ...

(Ηχητικό) Γιάννης Αγγελάκας: «Δυστυχώς δεν αποφασίζουμε να... σπάσουμε τον καναπέ μας»

(Ηχητικό) Γιάννης Αγγελάκ…

Ακούστε το ηχητικό ...

(Ηχητικό) Α. Μαραγκοπούλου: "Να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ που απειλεί την ανεξαρτησία της χώρας"

(Ηχητικό) Α. Μαραγκοπούλο…

Ακούστε το ηχητικό ...

 (VIDEO) Α. Τσίπρας: "Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο έγκλημα της πώλησης της ΔΕΗ"

(VIDEO) Α. Τσίπρας: …

Την άμεση σύγκλιση τ...

Θαύμα-θαύμα! Η Βούλτεψη ξεπέρασε τον Κεδίκογλου!

Θαύμα-θαύμα! Η Βούλτεψη ξ…

Του Γιώργου Ανανδραν...

Μια από τα ίδια…

Μια από τα ίδια…

Και εκεί που είχε ...

Η τάξη των μεγαλόσχημων

Η τάξη των μεγαλόσχημων

Οι μεγαλόσχημοι εί...

Επεα θανάσιμα

Επεα θανάσιμα

Του Στάθη στον eni...

Πλοίο-φάντασμα το CAPE RAY με τα χημικά της Συρίας

Πλοίο-φάντασμα το CAPE RA…

  Πηγή φωτογραφίας:...

Ο αριθμός των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές

Ο αριθμός των εισακτέων σ…

Εκδόθηκε η συμπληρωμ...

Κρίστο Χάσα: «Η κοινωνία έχει ανάγκη από τον Πολιτισμό και την Τέχνη…»

Κρίστο Χάσα: «Η κοινωνία …

Στον Πύργο μετακόμ...

Θρήνος στην κηδεία του Ερνέστου Παπαδόπουλου

Θρήνος στην κηδεία του Ερ…

Θρήνος και σπαραγμός...

​  «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»

​ «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκ…

του Διονύση Κορκολ...

Άγρια δολοφονία νυχτοφύλακα

Άγρια δολοφονία νυχτοφύλα…

Σεπλήρη εξέλιξη βρ...

Αρχ. Ολυμπία: Έσπασε ο αγωγός του Ερυμάνθου ξανά στη Μουριά

Αρχ. Ολυμπία: Έσπασε ο αγ…

Μεγάλες ζημιές έχο...

Εξιχνιάστηκαν εικοσιτέσσερις διαρρήξεις αυτοκινήτων στο Αγρίνιο

Εξιχνιάστηκαν εικοσιτέσσε…

Δράστης είναι ένας 2...

Prev Next
A+ A A-

ΓΕΩΤΕΕ: Προβλήματα στην αγορά γεωργικών φαρμάκων

Το Παράρτημα Πελοποννήσου & Δυτ. Στερεάς Ελλάδας του ΓΕΩΤ.Ε.Ε. με αφορμή την παρέλευση έξι μηνών από την έναρξη εφαρμογής της ηλεκτρονικής καταγραφής των γεωργικών φαρμάκων απέστειλε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων επιστολή σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην χημική φυτοπροστασία και τα οποία αναμένεται να οξυνθούν το επόμενο χρονικό διάστημα με την έναρξη εφαρμογής και άλλων μέτρων όπως αυτό του επαγγελματία χρήστη.

Περισσότερα...

Τέσσερις Περιφέρειες προτείνει το ΓΕΩΤΕΕ για τη Νέα ΚΑΠ

Έμφαση στη γη υψηλής παραγωγικότητας

Mε το προεδρείο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας συναντήθηκαν χθες ο Υπουργός κ. Γιώργος Καρασμάνης και ο Αναπληρωτής Υπουργός,  κ. Πάρις Κουκουλόπουλος. Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνεχίζει τις συναντήσεις με φορείς του αγροτικού και γεωπονικού κλάδου της χώρας, στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου που εγκαινίασε για την εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ). Η βασική πρόταση του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου ήταν η δημιουργία τεσσάρων Περιφερειών (διαφορετική από την πρόταση Τσαυτάρη που έκανε λόγο για τρεις όσο και από την πρόταση της ΠΑΣΕΓΕΣ που προτείνει μια Περιφέρεια). Ειδικότερα, το Προεδρείο του ΓΕΩΤΕΕ προτείνει τη διαίρεση της χώρας σε 4 Περιφέρειες: αρδευόμενες ετήσιες ή πολυετείς, ξηρικές ετήσιες ή πολυετείς, βοσκότοπους και ξεχωριστά δενδρώδεις καλλιέργειες.

Η πρόταση του ΓΕΩΤΕΕ

Ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Σπύρος Μάμαλη σχετικά με τη  συνάντηση στο Υπουργείο ανέφερε : «Θα πρέπει να υπάρξει σύνδεση της παραγωγικότητας με τις επιδοτήσεις. Θα πρέπει να υπάρξουν περιφέρεις που θα λαμβάνουν υπόψη τους αγρονομικά και οικονομικά κριτήρια. Προτείνουμε λοιπόν τη δημιουργία τεσσάρων Περιφερειών . Θα πρέπει εκεί που υπάρχουν επενδύσεις και είναι παραγωγικές οι εκτάσεις να δίνεται μεγαλύτερη επιδότηση στη λογική της διατήρησης της γης υψηλής παραγωγικότητας. Αν για παράδειγμα δίνεται σε όλες τις κατηγορίες η ίδια επιδότηση γιατί να μην δώσει ένας αγρότης ένα ποτιστικό χωράφι να γίνει φωτοβολταϊκό πάρκο; Επίσης με τον διαχωρισμό αυτό δεν θα υπάρχει ενδιαφέρον από τα ξένα found να αγοράσουν την ελληνική αγροτική γη».

Αδικήθηκαν οι νέοι αγρότες

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ αναφέρθηκε στη φιλοσοφία τους  για τους νέους αγρότες. «Θεωρούμε ότι οι νέοι αγρότες της προηγούμενης περιόδου αδικήθηκαν διότι δεν υπήρχε σωστή διαχείριση του εθνικού αποθέματος. Δεν μπορείς λοιπόν να χρησιμοποιείς και σε αυτή την ΚΑΠ εργαλεία τα οποία παραπέμπουν στα προηγούμενα δικαιώματα, στα οποία αδικήθηκαν οι νέοι αγρότες. Είναι γνωστό ότι οι νέοι αγρότες την προηγούμενη διαχειριστική περίοδο έπαιρναν μόνο το 23% της αξίας των δικαιωμάτων από αυτή που έπαιρναν όλοι οι υπόλοιπο».

Να σημειωθεί ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γ. Καρασμάνης, σε αυτή την πρώτη έκτακτη συνεδρίαση με το προεδρείο του ΓΕΩΤΕΕ, ζήτησε να υπάρξει στενή συνεργασία με το Επιμελητήριο σε όλα τα θέματα που απασχολούν το Υπουργείο ενώ έκανε γνωστό στους συμμετέχοντες στη συνάντηση ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει συνάντηση με το σύνολο του Δ.Σ. του ΓΕΩΤΕΕ.

68 εκπαιδευτικά προγράμματα μελισσοκόμων

Εξήντα οκτώ ταχύρυθμα εκπαιδευτικά προγράμματα, προϋπολογισμού 99.960 ευρώ, που απευθύνονται σε μελισσοκόμους, θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντα μήνα σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης.

Περισσότερα...

Ενισχύσεις 16,9 εκατ. ευρώ σε 12.852 νέους αγρότες

  • Κατηγορία: Ελλάδα

Τα αναλυτικά στοιχεία όσον αφορά στην κατανομή ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης σε νέους γεωργούς και κτηνοτρόφους έδωσαν χθες στη δημοσιότητα ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Πάρις Κουκουλόπουλος, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή τους για  την ταχεία ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας από τον  ΟΠΕΚΕΠΕ.

Περισσότερα...

Κατάλληλη για ορεινές περιοχές της Ηλείας η καλλιέργεια αρωματικών φυτών

Ενδιαφέρουσα η προχθεσινή ημερίδα της Αναπτυξιακής Εταιρίας της ΠΕ Ηλείας  που πραγματοποιήθηκε στον Πύργο στο πλαίσιο του έργου RE.HERB

 

 

 

Εξαιρετικά ενδιαφέρον ήταν το προχθεσινό διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο διοικητήριο της ΠΕ Ηλείας και  αφορούσε ενημέρωση για τα θεραπευτικά βότανα.

Περισσότερα...

Αγροτικός Συνεταιρισμός Πύργου: Στα… χαρακώματα για τον δάκο!

  • Κατηγορία: Ηλεία

Συμβολική κατάληψη διαμαρτυρίας στον 3ο όροφο της ΠΕ Ηλείας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου για τον αποκλεισμό τους από τον διαγωνισμό παγιδοθεσίας

  • Η αρμόδια διεύθυνση της ΠΕ Ηλείας τονίζει ότι «κόπηκαν» γιατί ο φάκελος προσφοράς ήταν ελλιπής

Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησε χθες στον 3ο όροφο του διοικητηρίου της ΠΕ Ηλείας όπου στεγάζεται η Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών, ο πρόεδρος και μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου, διαμαρτυρόμενοι για τον αποκλεισμό του Συνεταιρισμού από τον ανοιχτό επαναληπτικό  διαγωνισμό που έγινε για την ανάθεση υλοποίησης του έργου της παγιδοθεσίας για τον δάκο. Ο κ. Πλαστουργός έκανε λόγο για στημένες επιτροπές, τονίζοντας ότι θεωρούν ότι δεν υπήρχε λόγος απόρριψης του φακέλου τους από τον διαγωνισμό και ότι η ένστασή τους απορρίφθηκε, ενώ τους ζήτησαν να συνοδεύεται από παράβολο 1000 ευρώ. Από την πλευρά τους οι αρμόδια διεύθυνση Διοικητικών και οικονομικών της ΠΕ Ηλείας, τονίζουν ότι ο φάκελος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου ήταν ελλειπής και την ένσταση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας την απέρριψε γιατί δεν συνοδευόταν από το παράβολο που ο νόμος ορίζει.

Περισσότερα...

Κατρακυλάει η τιμή στο πρώιμο καρπούζι στην Ηλεία

Απογοητευμένοι οι παραγωγοί μιλούν για τις αιτίες του κακού

Επιμέλεια Γιάννης Σπυρούνης

Άσχημη πορεία ακολουθεί το καρπούζι στην Ηλεία, καθώς οι τιμές υποχωρούν.

Περισσότερα...

Κτηνιατρική Υπηρεσία: «Αδύνατον να λειτουργήσουμε χωρίς κτηνιάτρους»!

  • Κατηγορία: Ηλεία

Τα χέρια ψηλά λόγω έλλειψης προσωπικού σηκώνει η Κτηνιατρική Υπηρεσία της ΠΕ Ηλείας
Χωρίς αποτέλεσμα η χθεσινή σύσκεψη με τους εκπροσώπους των 4 σφαγείων της Ηλείας με αίτημα να κοπεί μια μέρα κρεοσφαγής

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου

Περισσότερα...

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα