Menu
Ηλεία: 27χρονη αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει με χλωρίνη

Ηλεία: 27χρονη αποπειράθη…

Τέλος στη ζωή της επ...

S.O.S εκπέμπει το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου!

S.O.S εκπέμπει το Κοινωνι…

Ανοιχτό κάλεσμα σε...

Αμαλιάδα: Στρατιωτικός αρνήθηκε έλεγχο αλκοτέστ και κατηγόρησε τους τροχονόμους πως τον έκλεψαν

Αμαλιάδα: Στρατιωτικός αρ…

Απίστευτο κι όμως αλ...

(Ηχητικό) «Η κυβέρνηση θέτει σε ομηρία περίπου δύο εκατομμύρια καταναλωτές προς όφελος του νέου ιδιώτη ιδιοκτήτη της “μικρής ΔΕΗ”»

(Ηχητικό) «Η κυβέρνηση θέ…

Ακούστε το ηχητικό ...

Ο νέος αντιδήμαρχος

Ο νέος αντιδήμαρχος

Σύμφωνα με όλες τι...

Παράταση στις συμβάσεις των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ

Παράταση στις συμβάσεις τ…

Την παράταση μέχρι...

Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρας που παρασύρθηκε από συρμό

Νεκρός ανασύρθηκε ο άνδρα…

Ολοκληρώθηκε από του...

Πρωτοβουλίες  Γαβρίλη

Πρωτοβουλίες Γαβρίλη

Πρωτοβουλίες όμως ...

Τα σκουπίδια δεν είναι αυτό που νομίζουμε

Τα σκουπίδια δεν είναι αυ…

Αν οι πολίτες έπαι...

Τι ζητούν από τον Λοβέρδο 17 "γαλάζιοι" βουλευτές- Κοντογιάννης και  Μαρίνος από την  Ηλείας

Τι ζητούν από τον Λοβέρδο…

Να δοθεί  δυνατότη...

ΓΣΕΒΕΕ: Σε οριακό σημείο οι ΜμΕ - Απώλειες 700.000 θέσεων εργασίας και «λουκέτο» σε 250.000 επιχειρήσεις στα χρόνια της κρίσης

ΓΣΕΒΕΕ: Σε οριακό σημείο …

«Σε οριακό σημείο ...

 Ρε πούλα τη γίδα!

Ρε πούλα τη γίδα!

Γράφει η Ελένη Παπ...

Εκκενώθηκε χωριό στη Μάνη-Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά

Εκκενώθηκε χωριό στη Μάνη…

Σε εξέλιξη βρίσκετ...

Προσφορά από την «Πρωϊνή»-Συγκεντρώστε κουπόνια!

Προσφορά από την «Πρωϊνή»…

Προσφορά βιβλίο μα...

 Πύργος: 29χρονος χαροπαλεύει μετά από εκτροπή δικύκλου

Πύργος: 29χρονος χαροπαλ…

Σοβαρά τραυματισμένο...

"70% μειώθηκε ο τουρισμός στις λουτροπόλεις χωρίς το επίδομα"

"70% μειώθηκε ο τουρ…

Μεγάλη μείωση, της...

Prev Next
A+ A A-

Αγροτικός Συνεταιρισμός Πύργου: Στα… χαρακώματα για τον δάκο!

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Συμβολική κατάληψη διαμαρτυρίας στον 3ο όροφο της ΠΕ Ηλείας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου για τον αποκλεισμό τους από τον διαγωνισμό παγιδοθεσίας

  • Η αρμόδια διεύθυνση της ΠΕ Ηλείας τονίζει ότι «κόπηκαν» γιατί ο φάκελος προσφοράς ήταν ελλιπής

Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησε χθες στον 3ο όροφο του διοικητηρίου της ΠΕ Ηλείας όπου στεγάζεται η Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών, ο πρόεδρος και μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου, διαμαρτυρόμενοι για τον αποκλεισμό του Συνεταιρισμού από τον ανοιχτό επαναληπτικό  διαγωνισμό που έγινε για την ανάθεση υλοποίησης του έργου της παγιδοθεσίας για τον δάκο. Ο κ. Πλαστουργός έκανε λόγο για στημένες επιτροπές, τονίζοντας ότι θεωρούν ότι δεν υπήρχε λόγος απόρριψης του φακέλου τους από τον διαγωνισμό και ότι η ένστασή τους απορρίφθηκε, ενώ τους ζήτησαν να συνοδεύεται από παράβολο 1000 ευρώ. Από την πλευρά τους οι αρμόδια διεύθυνση Διοικητικών και οικονομικών της ΠΕ Ηλείας, τονίζουν ότι ο φάκελος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου ήταν ελλειπής και την ένσταση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας την απέρριψε γιατί δεν συνοδευόταν από το παράβολο που ο νόμος ορίζει.

 

Το έργο φέρει τον τίτλο «παροχή υπηρεσιών για τον έλεγχο των δακοπληθυσμών με την μέθοδο της παγιδοθεσίας με παγίδες τύπου Mcphail στους ελαιώνες της ΠΕ Ηλείας, στα πλαίσια του προγράμματος Συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2014.» Με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της ΠΔΕ συγκροτήθηκε τριμελής επιτροπή διενέργειας, αποσφράγισης και αξιολόγησης των προσφορών του προαναφερόμενου διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχων παγιδοθεσίας στο πρόγραμμα δακοκτονίας 2014, στον οποίο συμμετείχαν με την υποβολή φακέλων δύο ενδαιφερόμενοι. Ο ένας ήταν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πύργου και ο άλλος ήταν η εταιρία AGROMAX- Μπίστολας Ο.Ε. Σύμφωνα με το προακτικό αποσφράγισης και αξιολόγησης των προσφορών, η επιτροπή του διαγωνισμού αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

« Κατά την αξιολόγηση των δικαιολογητικών διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

α) Οι προσφορές της AGROMAX- Μπίστολας Ο.Ε για τους τομείς 3,4,5,6,7,8,9,10,11 πληρούν τις προϋποθέσεις της υπ’ αριθμ 110722/2836/29-04-2014 διακήρυξης και γίνονται αποδεκτές.

β) Οι προσφορές του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου για τους τομείς 1.2.3.4.5.6.,7,8,9,10,11 δεν πληρούσαν την απαίτηση του άρθρου 4 παρ.3.4 της υπ αριθμ 110722/2836/29-04-2014 διακήρυξης και δεν γίνονται αποδεκτές.»

Τι υποστηρίζει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πύργου  

Ωστόσο, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου κ. Μιχάλης πλαστουργός μιλώντας χθες στην ‘Πρωϊνή΄για το θέμα αυτό τόνισε:

   « Τις προάλλες ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Πύργου κατέθεσε προσφορά για την παγιδοθεσία και η επιτροπή διαγωνισμού έκρινε ότι πρέπει να μας κόψει. Εμείς για τυπικούς λόγους στην συνέχεια καταθέσαμε και μια ένσταση, βέβαια ο κανονισμός έλεγε ότι πρέπει να δώσουμε και 1000 ευρώ. Εμείς εννοείται ότι δεν πέσαμε σε αυτήν την παγίδα, γιατί ξέραμε ότι η επιτροπή θεωρούμε ότι είναι στημένη. Εγώ ήμουνα παρών στην διαδικασία της αξιολόγησης και στην εταιρία που προκρίθηκε, έλειπαν δύο έγγραφα και από εμάς κανένα στον φάκελο μας. Εμείς ως Συνεταιρισμός είμαστε νόμιμοι από το υπουργείο Γεωργίας και βρήκαν λοιπόν την δικαιολογία ότι δεν είχαμε συντάξει καλά τα έγγραφα. Για μας ήταν όμως πολύ εντάξει. Έλεγε ότι πρέπει να έχουμε βεβαίωση ότι πρέπει ο εργαζόμενος να έχει πτυχίο του γεωτεχνικού επιμελητηρίου και εμείς βάλαμε το ίδιο το πτυχίο. Μας είπαν ότι έπρεπε να έχουμε κάνει σύμβαση με γεωπόνο. Είχαμε κάνει σύμβαση αλλά κατά την επιτροπή έπρεπε να λέει πλήρης απασχόληση, εμείς γράψαμε όλες τις ώρες και εργάσιμες ημέρες. Ποια λοιπόν η διαφορά; Με αυτό το πρόσχημα μας πέταξαν έξω από το διαγωνισμό. Στην συνέχεια προχώρησαν στο άνοιγμα της οικονομικής προσφοράς της άλλης εταιρίας και εμάς μας αποπέμψανε.  Σήμερα λοιπόν κάνουμε μια συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας και ζητάμε να εξετάσει η Οικονομική Επιτροπή της Πάτρας στην οποία πάει το πρακτικό της επιτροπής διαγωνισμού για επικύρωση, να εξετάσει από την αρχή και να αξιολογήσει και τους δύο φακέλους από την αρχή και να βγούμε στην δημοσιότητα κι αν είναι να κοπούμε, να κοπούμε. Έχουμε ζητήσει τα έγγραφα και δεν μας τα δίνουν. Εμείς την Τρίτη θα είμαστε πάλι εδώ συμβολικά και έχουμε σκοπό να παραστούμε και στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στην Πάτρα. Εμείς λοιπόν είμαστε συνεταιρισμός, εγώ είχα και την εξουσιοδότηση που απαιτούσε η επιτροπή και την σύμβαση, ενώ η άλλη εταιρία δεν τα είχε. Είμαστε εδώ γιατί πιστεύουμε ότι πρέπει να αγωνιζόμαστε, το αν θα δικαιωθούμε ή όχι δεν εξαρτάται από εμάς».

Τι λέει η αρμόδια διεύθυνση: «Ο φάκελος του Α.Σ.Π ήταν ελλιπής»

Ωστόσο από την πλευρά τους, στελέχη της αρμόδιας διεύθυνσης διοικητικών υπηρεσιών της ΠΕ Ηλείας μιλώντας για το θέμα αυτό, καταρρίπτουν τους ισχυρισμούς του κ. Πλαστουργού και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πύργου, τονίζοντας ότι η επιτροπή διαγωνισμού έκανε σωστά την δουλειά της, γιατί ο φάκελός τους δεν ήταν πλήρης, ήταν ελλιπής στα έγγραφα που έπρεπε να συνοδεύουν την προσφορά. Έλειπε το πτυχίο και η βεβαίωση γεωτεχνικού επιμελητηρίου γεωπόνων, καθώς και η σύμβαση πλήρους και αποκλειστικής σύμβασης του γεωπόνου που θα είχε τον έλεγχο της παγιδοθεσίας και νότι ο διαγωνισμός ήταν επαναληπτικός και όφειλαν να ξέρουν τι δικαιολογητικά απαιτούνταν. Τέλος επισημαίνουν ότι την ένσταση του Αγροτικού Συνεταιρισμού παρ’ όλο που δεν συνοδευόταν από το παράβολο των 1000 ευρώ την κοινοποίησε η υπηρεσία στην Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας, αλλά δεν την έκαναν αποδεκτή γιατί δεν πληρώθηκε το παράβολο που ο νόμος επιβάλλει.

Ελένη Παπαδοπούλου      

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα