Menu
Bατερλώ για τους μαθητές της Α’ Λυκείου

Bατερλώ για τους μαθητές …

Σχεδόν 4 στους 10 ...

Οι «αποχρώσεις» του λευκού

Οι «αποχρώσεις» του λευκο…

Το λευκό είναι το ...

 "Εθνικό έγκλημα η εκποίηση της ΔΕΗ" (Ηχητικό)

"Εθνικό έγκλημα η ε…

Ακούστε το ηχητικό ...

 Επιμελητήρια πυρόπληκτων νομών: Ρύθμιση των  δανείων τώρα

Επιμελητήρια πυρόπληκτων…

Κοινή επιστολή με τι...

Διήμερο εκδηλώσεων: «Εκπαιδευτικό καφενείο» στον Πολυχώρο ΔΕΞΑΜΕΝΗ

Διήμερο εκδηλώσεων: «Εκπα…

  Μια ποιητική και ...

ΚΚΕ: Να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων

ΚΚΕ: Να καταργηθεί η Τράπ…

Να καταργηθεί η Τρ...

Σκάνδαλο-"Ληστεία" στην Τράπεζα Θεμάτων

Σκάνδαλο-"Ληστεία…

Σκάνδαλο παραχάραξ...

 Παράνομο ένα στα πέντε τσιγάρα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα

Παράνομο ένα στα πέντε τ…

Παράνομο είναι σχεδό...

Μ. Κανελλοπούλου: "Στη δίκη για τις ματωμένες φράουλες της Μανωλάδας διακυβεύεται ο πολιτισμός μας"

Μ. Κανελλοπούλου: "Σ…

Η Βουλευτής Αχαΐας...

ΣΥΡΙΖΑ για Νοσοκομείο Πύργου : «Λύση υπάρχει και είναι ο διορισμός μονίμων ιατρών»

ΣΥΡΙΖΑ για Νοσοκομείο Πύρ…

Κλιμάκιο του τομέα...

Πέντε οι Ηλείοι έφηβοι βουλευτές

Πέντε οι Ηλείοι έφηβοι βο…

4-7 Ιουλίου η ΙΘ Σ...

Ηλεία: Αυτοκτόνησε 80χρονος στο Καλλίκωμο

Ηλεία: Αυτοκτόνησε 80χρον…

Τέλος στη ζωή του ...

Τρίζουν τα θεμέλια της δημόσιας παιδείας

Τρίζουν τα θεμέλια της δη…

Προβληματισμό ως προ...

Επιστροφή στο Μεσαίωνα!

Επιστροφή στο Μεσαίωνα!

Καταργείται με τον...

Έζησαν το θρίαμβο τρεις Πυργιώτες!

Έζησαν το θρίαμβο τρεις Π…

Πυργιώτες, φίλοι τ...

 Νοσοκομείο Πύργου :   Η τύχη μας στον… Υπουργό

Νοσοκομείο Πύργου : Η …

  Τη λύση στο … γρί...

Prev Next
A+ A A-

«Η κοροϊδία συνεχίζεται….»

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΦΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 6η ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΥ 2007  

Για τις ανοιχτές «πληγές» της Ηλείας, τις υποσχέσεις από την Πολιτεία που έμειναν υποσχέσεις, την συνεχιζόμενη κοροϊδία από όλες τις κυβερνήσεις που πέρασαν και την δεδομένη αγανάκτηση των Ηλείων, μίλησε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας με αφορμή την  6η επέτειο από τις πυρκαγιές του 2007.

 

Ειδικότερα ο κ. Καφύρας δήλωσε τα εξής:

«Έξι χρόνια μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου του 2007 η Ηλεία και ιδιαίτερα οι πυρόπληκτες περιοχές, έχει ακόμα ανοιχτές «πληγές», αναμένει την πραγματοποίηση των έργων που έχουν υποσχεθεί όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, επαναφέρει στο προσκήνιο  τα Σχέδια Ανασυγκρότησης και Αναγέννησης που δεν εφαρμόστηκαν αν και χτύπησαν  δυο νέες καταστροφές  ( Σεισμός 2008 – πλημμύρες 2012 ) και ελπίζει να δοθεί επιτέλους μια εξήγηση για αυτή την συνεχιζόμενη κοροϊδία.

Τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη ακόμα παραμένουν αναξιοποίητα (παρόλα τα μικρά βήματα που έγιναν τους τελευταίους μήνες), τα χρήματα του Ταμείου Αληλλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατατέθηκαν σε ξένες προς τους πυρόπληκτους ανάγκες (χωρίς κανείς να εξηγήσει γιατί και καμία έρευνα δεν έχει γίνει) και το χειρότερο, αντιμετωπίζουμε μια συνολική απαξίωση της πυρόπληκτης Ηλείας, με την Ολύμπια οδό να οδεύει προς ακύρωση, το Αεροδρόμιο να παραπέμπεται σε (…) νέες μελέτες, να έχει σταματήσει η σιδηροδρομική συγκοινωνία, το οδικό δίκτυο να είναι σε άθλια κατάσταση και συνολικά τα μεγάλα έργα υποδομών που όλοι οι πρωθυπουργοί και οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις έταξαν, έμεινα ως προεκλογικές υποσχέσεις.

Αποτέλεσμα αυτών η Ηλεία να βιώνει τα αποτελέσματα της εγκατάλειψης και των ανεκπλήρωτων υποσχέσεων και εξαγγελιών, με την μείωση του πληθυσμού της κατά 17% (στις πυρόπληκτες περιοχές 40% περίπου), την κατάταξη τη στην 50η θέση στο δείκτη ευημερίας και ανάπτυξης, την 41η θέση στο επίπεδο κινδύνου φτώχειας και σε συνδυασμό της γενικότερης οικονομικής κρίσης, ο νομός μας βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση σε οικονομικοκοινωνικό γκρεμό.

Έξι χρόνια μετά τις πυρκαγιές, οι λέξεις δεν φτάνουν να εκφράσουν την αγανάκτηση των Ηλείων και καμιά φορά νιώθω ότι δεν υπάρχει νόημα να επαναλαμβάνεις κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια, να ακούς τις ίδιες ομιλίες και υποσχέσεις (αν και αυτές λιγοστεύουν πια), να επαναλαμβάνεται το ίδιο «επετειακό» σκηνικό κάθε Αύγουστο, να βγαίνουν ανακοινώσεις, καταγγελίες, προτάσεις, να υπάρχουν επισκέψεις   Επιτροπών και πορίσματα, όλα επικοινωνιακού τύπου και ουσιαστικά να μην γίνεται τίποτα.

Τι ζητάμε από την κυβέρνηση

Εμεις μέχρι την αποκατάσταση της Ηλείας , θα αγωνιζόμαστε, θα  επαναλαμβάνουμε  τα αιτήματα μας , θα τα προβάλουμε και θα τα υπενθυμίζουμε με κάθε τρόπο και ελπίζω κάποιοι να τα ακούσουν και να τα κάνουν πράξη.

Ζητάμε:

  • Να διατεθούν άμεσα τα χρήματα του Ταμείου Μολυβιάτη στην Ηλεία σε ποσοστό 50% (Συνολικό ποσό είναι 218.000.000€ και απομένουν 97.000.0000€) επί του συνόλου των πόρων του ΕΤΑΕΑ, όχι επί των υπολοίπων του.

Η Ηλεία με βάση τα στοιχεία, έχει λάβει το 14,7% ή 32.000.000€, ήτοι : Μέσω της ΣΑΕΠ 269 (αποκατάσταση πυρόπληκτων κτισμάτων – ΤΑΣ) το ποσό των 28.300.000€. Μέσω της ΣΑΕΠ 401 (έργα στις πυρόπληκτες περιοχές) το ποσό των 3.700.000€. Σύνολο μέχρι τώρα εισροών στην Ηλεία από Ταμείο Μολυβιάτη : 32.000.000€ .

  • Να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα που έχουν προβλεφθεί από τη ΣΑΕΠ 401 καθώς οι  επισης πρέπει να γίνει άμεσα η κατανομή των τελευταίων  πιστώσεων προς τους Δήμους.
  •  Να γίνει αναλυτική έρευνα και ενημέρωση  για την μέχρι τώρα δαπάνη των πόρων του ΕΤΑΕΑ (Ειδικό Ταμείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών – Ταμείο Μολυβιάτη), καθώς επίσης για χρήματα του Ταμείου Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (89.700.000€) που δεν διατέθηκαν  στην Ηλεία.
  • Να καλυφθεί επαρκώς και πλήρως το απαιτούμενο υπόλοιπο ποσό για την ολοκλήρωση της Οικιστικής Αποκατάστασης των πυρόπληκτων και να γίνει αναλυτική έρευνα γιατί η Ηλεία με ποσοστό ζημιάς 53%, έχει λάβει το 35% της Δωρεάς Κρατικής Αρωγής, η Αχαΐα με ποσοστό ζημιάς 7,23% έχει λάβει το 14,3%, η Αρκαδία με ποσοστό ζημιάς 5%, έχει λάβει το 37% (!!), η Εύβοια με ζημιά 6,6%, το 11,7% και η Μεσσηνία με ζημιά 5,6%έχει λάβει το 9,32% και να διασφαλιστεί η  συνέχισης της λειτουργίας του ΤΑΠ Πύργου (γιατί μεθοδεύεται η κατάργηση του στα πλαίσια της ¨κινητικότητας¨ στο Δημόσιο)με το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού της καθώς και την παραμονή του, στο νομό μας . 
  • Να γίνει η ενημέρωση πώς θα καλυφθεί το Πρόγραμμα των πυρόπληκτων συνολικά, όταν απομένουν 97.000.000€ ως διαθέσιμες πιστώσεις στο  ΕΤΑΕΑ και βάση τις εξαγγελίες απατούνται  124.500.000€, ήτοι : 30.532.500 για την ολοκλήρωση της ΣΑΕΠ 401, 46.057.132 για την οικιστική αποκατάσταση πυρόπληκτων ΣΑΕΠ 269 και 47.500.000€ για το νέο πρόγραμμα  στους Δήμους.
  • Να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις για τα Σχέδια Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης της Ηλείας ή τουλάχιστον να υλοποιηθεί η υπόσχεση του σημερινού Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, για «την χάραξη ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού για τον Νομό, με την Αρχαία Ολυμπία ως επίκεντρο».
  • Να πραγματοποιηθούν στην Ηλεία μεγάλα αναπτυξιακά έργα, όπως η Ολύμπια Οδός σε όλο το μήκος της Ηλείας (ακόμα εκκρεμεί η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό), το Αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, η επαναλειτουργία του Σιδηρόδρομου, η διαχείριση των απορριμμάτων, να εκσυγχρονιστεί το αρδευτικό και αποστραγγιστικό δίκτυο, να ιδρυθεί Πανεπιστημιακή Σχολή και αυτόνομο ΤΕΙ, να κατασκευαστεί ο οδικός άξονα Πύργος-Αρχ. Ολύμπια-Τρίπολη, να υπάρξει μια ελπίδα για την Ηλεία.

Κλείνοντας, ελπίζω του χρόνου στην 7η επέτειο των πυρκαγιών να μην επαναλάβουμε τις ίδιες εκτιμήσεις και αιτήματα αλλά ελπίζω κάτι να αλλάξει, να υπάρξει μια θετική προοπτική για τον τόπο μας, να πράξει επιτέλους η πολιτεία το καθήκον προς την πυρόπληκτη Ηλεία.»   

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα

Κονσόλα Αποσφαλάτωσης του Joomla!

Συνεδρία

Πληροφορίες Προφίλ

Χρήση Μνήμης

Ερωτήματα Βάσης Δεδομένων