Menu
 Το ανακόντα της Μαριγούλας!

Το ανακόντα της Μαριγούλ…

Γράφει η Ελένη Παπαδ...

Η ΔΗΜΑΡ εν τάφω

Η ΔΗΜΑΡ εν τάφω

του Γιώργου Δελαστίκ...

Η κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ

Η κλήρωση του ΤΖΟΚΕΡ

 Οι τυχεροί αριθμο...

Στο ΣτΕ η ΑΔΕΔΥ για την "αξιολόγηση" σε Ο.Τ.Α. και Ν.Π.Δ.Δ.

Στο ΣτΕ η ΑΔΕΔΥ για την …

Στο Συμβούλιο της Επ...

Αργά

Αργά

Ένα δροσερό αεράκι φ...

2 νέα προγράμματα για ανέργους

2 νέα προγράμματα για ανέ…

Μετά από συνεννόησ...

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών : Έρχονται 13 και φεύγουν 65

Μεταθέσεις εκπαιδευτικών …

Τις νέες θέσεις που ...

Λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις -Τι θα κοστίσει η υποβολή με καθυστέρηση

Λήγει η προθεσμία για τις…

Τη Δευτέρα εκπνέει η...

BINTEO-Η μαγευτική πανσέληνος του Σουνίου στο Reuters

BINTEO-Η μαγευτική πανσέλ…

Την μαγευτική εικό...

Οι 40άρηδες επιστρέφουν στο χωράφι λόγω κρίσης

Οι 40άρηδες επιστρέφουν σ…

Μια μικρή, αλλά ευδι...

Ξεψύχησε στην άσφαλτο πολύτεκνος πατέρας

Ξεψύχησε στην άσφαλτο πολ…

Την τελευταία του ...

Στίβος- Ν.Ο.ΖΑΧΑΡΩΣ: Πολύ καλή παρουσία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων και Παγκορασίδων

Στίβος- Ν.Ο.ΖΑΧΑΡΩΣ: Πολύ…

Περισσότεροι από 600...

Το μνημόνιο… σκοτώνει

Το μνημόνιο… σκοτώνει

Ασθενείς που δεν έχο...

ΕΟΦ Πάλης: Η Αρχαία Ολυμπία τη... σκυτάλη των διεθνών διοργανώσεων

ΕΟΦ Πάλης: Η Αρχαία Ολυμπ…

Η Αρχαία Ολυμπία θα ...

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν απαντά  για θέματα υγείας και σκουπίδια ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων»

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν απαντά για …

Απαντώντας στις σχετ...

Είμαστε σοβαροί;

Είμαστε σοβαροί;

Το υπό διαμόρφωση νέ...

Prev Next
A+ A A-

Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηλείας: Σε… ετοιμότητα, για τη διάλυση των φαρμακείων!

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

«Οριακή λειτουργία των φαρμακείων από τη μείωση κέρδους και τα χρωστούμενα  ΕΟΠΥΥ» επισημαίνει ο Δ. Θεοδωρόπουλος

Δεν θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, εντέλει οι Φαρμακοποιοί παρά τον περιορισμό κατά 2% στα ποσοστά κέρδους τους, όπως τουλάχιστον αποφασίστηκε στην συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας Δ. Θεοδωρόπουλος.

«Οι φαρμακοποιοί παραμένουν σε εγρήγορση και δηλώνουν ότι δεν θα αποδεχθούν άλλα μέτρα σε βάρος των φαρμακείων, που ωφελούν αποκλειστικά τους φαρμακοβιομήχανους και όχι τον ΕΟΠΥΥ και τους ασφαλισμένους» σημειώνει σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ενώ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας μίλησε για ακόμα μια προσπάθεια της κυβέρνησης που στόχο έχει την πλήρη διάλυση των φαρμακείων. Και εξηγεί. «Πριν λίγες μέρες ο νέος υπουργός προχώρησε στην υλοποίηση ενός ακόμη προαπαιτούμενου για να πάρουμε την δόση από τους δανειστές μας. Αυτό ήταν η μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακειών. Για όσους δεν ξέρουν να πούμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μειώνεται αυτό το ποσοστό και κατ ευθείαν και με διαφόρους λίαν ευρηματικούς τρόπους. Το αποτέλεσμα είναι ότι ήδη πολλά φαρμακεία δουλεύουν σε απολύτως οριακές συνθήκες αν μέσα σε όλα τα άλλα βάλουμε και τις καθυστερήσεις που προκύπτουν στις πληρωμές από τον ΕΟΠΥΥ που απ’ ότι λέγεται έχει ήδη χρεοκοπήσει».

Συνεχίζοντας, ο κ. Θεοδωρόπουλος, τονίζει ότι τα φαρμακεία παραμένουν «μόνιμος στόχος» της τρόικα, επισημαίνει όμως, ότι θα ήταν λάθος, αυτό να το αντιμετωπίσουν ξεκομμένα από την γενικότερη πολιτική που πάει να εφαρμοστεί στη χώρα όσον αφορά το δημόσιο σύστημα υγείας.

«Σε ένα τοπίο απόλυτης χρεοκοπίας των ασφαλιστικών ταμείων και αδυναμίας του κράτους να τα χρηματοδοτήσει είναι δυστυχώς επόμενο να υλοποιούνται σενάρια που γυρίζουν την χώρα πίσω στην δεκαετία του 50. Το φάρμακο όπως και γενικά η περίθαλψη, πλέον κάποια στιγμή θα κληθεί κατά μεγάλο ποσοστό να πληρωθεί από τους ιδίους τους ασφαλισμένους. Αυτό δημιουργεί εκ των πραγμάτων νέες συνθήκες στην αγορά και τα μεγάλα συμφέροντα περιμένουν να μπουν σε ένα τοπίο που σιγά- σιγά αποσυντίθενται. Δυστυχώς πολλά φαρμακεία δεν θα μπορούν να είναι κερδοφόρα με τις νέες συνθήκες και κάποια ίσως ψάξουν χρηματοδότηση από κάποιους που μετά θα τους καταπιούν. Δεν είναι κινδυνολογία είναι η κατάσταση που βιώνουμε και δυστυχώς από την πλευρά μας αυτά δεν λέγονται για πρώτη φορά».Παράλληλα, τονίζει ότι όχι μόνο ο κλάδος των φαρμακοποιών αλλά και άλλοι κλάδοι, βάλλονται από την συγκεκριμένη πολιτική και πως, παρότι έκαναν ότι μπορούσαν για να αποφύγουν κάποια μέτρα, έπεσαν όμως και αυτοί στην παγίδα,«από την μία μεριά των πολιτικών σκοπιμοτήτων της ηγεσίας μας και από την άλλη στην αδυναμία της βάσης να εκτιμήσει σωστά την κατάσταση».
«Αυτήν την στιγμή τα πράγματα είναι πολύ - πολύ δύσκολα και αυτό επισημάνθηκε και στην συνάντηση των προέδρων που έγινε το Σάββατο στα γραφεία του ΠΦΣ στην Αθήνα. Εκτιμήθηκε ότι σε αυτήν φάση δεν έχει νόημα μια 24ωρη απεργία.Δυστυχώς και με αυτήν την απόφαση τα πράγματα δεν είναι απλά δεδομένου ότι η μείωση του κέρδους είναι κλιμακωτή και ως εκ τούτου πρέπει να γίνει σωστή εκτίμηση της κατάστασης και να υπάρξουν και άλλες συναντήσεις για να καθορίσουμε την περεταίρω στάση μας».

Κική Κολοβέρου

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα