Menu
Ελληνικό Ωδείο: Πρώτη Συνάντηση Τμημάτων Παιδικής Χορωδίας

Ελληνικό Ωδείο: Πρώτη Συν…

Άρχισαν οι Εγγραφέ...

ΕΛΜΕ  Ηλείας - Μια πρώτη  νίκη!

ΕΛΜΕ Ηλείας - Μια πρώτη …

Παρούσες  χθες στη...

Άμεση σύγκληση της Ολομέλειας για το θέμα της Χρυσής Αυγής ζητά ο Αλ. Τσίπρας

Άμεση σύγκληση της Ολομέλ…

Να συγκληθεί άμεσα η...

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Αναγγελία ΕΛΓΑ για βροχόπτωση – χαλαζόπτωση

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Αναγγελία ΕΛΓΑ …

Σε αναγγελία προχώ...

«Νομικά εσφαλμένη» η αθώωση οφειλετών προς τον δήμο Ήλιδας…

«Νομικά εσφαλμένη» η αθώω…

Σύμφωνα με την έκθεσ...

 Έξοδος

Έξοδος

Στον απόηχο μίας ακό...

Να τη κατάφεραν κυβέρνηση και τρόικα- Mείωση  κατά  50% στις παροχές ασθενείας

Να τη κατάφεραν κυβέρνηση…

Σχεδόν το 50% άγγι...

Έφοδος σε αστυνομικά τμήματα για συνεργασία με την Χρυσή Αυγή

Έφοδος σε αστυνομικά τμήμ…

Σε εξέλιξη βρίσκεται...

Συμπαράσταση στον αγώνα των εκπαιδευτικών

Συμπαράσταση στον αγώνα τ…

Ψήφισμα από το Σύλ...

Συνεχίζεται μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014 το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι

Συνεχίζεται μέχρι το Σεπτ…

Μέχρι το Σεπτέμβρι...

ΕΠΣ Ηλείας: Οι δηλώσεις συμμετοχής στα Πρωταθλήματα Υποδομών

ΕΠΣ Ηλείας: Οι δηλώσεις σ…

Από την Ε.Π.Σ. Ηλε...

«Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου» για την φράουλα…

«Κρούουν τον κώδωνα του κ…

      Προβληματ...

. Αυγερινοπούλου. Χρηματοδότηση μελετών για μόνιμα αντιπλημμυρικά έργα στον Αλφειό

. Αυγερινοπούλου. Χρηματο…

Την ανάγκη άμεσης ...

Συνεχείς έλεγχοι στις λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Συνεχείς έλεγχοι στις λαϊ…

Συνεχίζονται με αμ...

ΠΑΟ Βάρδας: Βραχνής «Θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας…»

ΠΑΟ Βάρδας: Βραχνής «Θέλο…

Διάχυτος είναι ο ε...

«Είμαστε όλοι στην ίδια μοίρα…»

«Είμαστε όλοι στην ίδια μ…

      Συμβολικό...

Prev Next
A+ A A-

Πρωινή Γυμναστική

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

 

 

 

 

Γέλιο δια πάσα νόσο και πάσα συγκυρία

Γράφει ο Δικαιόπολις

  • Ο Κυνικός φιλόσοφος Διογένης εξακολουθεί να κατοικεί στη λαϊκή συνείδηση εξαιτίας της σκωπτικής συνήθειάς του να κυκλοφορεί με έναν αναμμένο φανό κατά τη διάρκεια της ημέρας, προς αναζήτηση τίμιων ανθρώπων. Ο Δικαιόπολις πάλι αποτελεί έξοχο αριστοφανικό δημιούργημα και πρωταγωνιστεί στην αρχαιότερη από τις σωζόμενες κωμωδίες του, τους «Αχαρνής». Ίσως η ιδιοσυγκρασία του τελευταίου να προσιδιάζει καλύτερα στις μύχιες επιδιώξεις τούτης της στήλης, μιας και ο Δικαιόπολις πέρα από υπόδειγμα τιμιότητας ήταν ένας φτωχός αγρότης που πάλευε τόσο για την προσωπική του επιβίωση όσο και για το γενικότερο καλό της πόλης του.  Επειδή ο εκδότης δεν ενθουσιάστηκε από την επιλογή του πρώτου ψευδωνύμου και εφόσον βασικό προαπαιτούμενο της στήλης ήταν να συνδυάζει την ευφυΐα με το χιούμορ, προσφεύγω στον Δικαιόπολη με την ελπίδα πως το αριστοφανικό πνεύμα θα καταστεί αρωγός των προσπαθειών μου.   
  • Μαθαίνω ότι σημαίνων στέλεχος του μεγάλου κυβερνώντος κόμματος, που η πολιτική του εμβέλεια και ακτινοβολία έχει ξεπεράσει τα όρια του νομού, θα επιθυμούσε σφόδρα να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο, φυσικά σε εκλόγιμη σειρά. Αυτό τουλάχιστον εξομολογήθηκε στους πολύ στενούς του φίλους.

Μάλιστα αν η επιθυμία του αυτή ικανοποιηθεί, ίσως να αποτελέσει την αφορμή για την αποκατάσταση των σχέσεών του με το μέγαρο Μαξίμου, οι οποίες σήμερα δε βρίσκονται και στο καλύτερο σημείο. Άραγε ο Αντώνης θα αδράξει την ευκαιρία για να τα ξαναβρεί με τον «φίλο» του; Ίδωμεν.

  • Την επιθυμία του να είναι ξανά επικεφαλής εξέφρασε, εμμέσως πλην σαφώς, στα στελέχη της παράταξής του ο Γαβρίλης Λιατσής. Βεβαίως, όπως χαρακτηριστικά είπε, αν κάποιος άλλος από την παράταξη θελήσει να μπει μπροστά, αυτός δεν θα έχει αντίρρηση. Φρόντισε όμως να τους θυμίσει ότι οι εκλογές στοιχίζουν και ότι ο ίδιος είναι ο μόνος ο οποίος διαθέτει τα αναγκαία. Καθαρές κουβέντες για να μη λογαριάζουν κάποιοι χωρίς τον ξενοδόχο.
  •  Διευρύνεται ο κύκλος των πολιτικών παραγόντων που θα βλέπανε με θετικό μάτι την κάθοδο δημοτικού άρχοντα του κάμπου στις περιφερειακές εκλογές. Μάλιστα τις τελευταίες 15 ημέρες, εθεάθη να συντρώγει δύο φορές με κορυφαίο πολιτικό παράγοντα του νομού, μία στην περιοχή της Κουρούτας και μία στο επίνειο της πρωτεύουσας. Όταν έχεις τέτοια μηνύματα, είναι δύσκολο να μην ενδώσεις στον πειρασμό…

  • Διετέλεσε επί δύο συνεχείς τετραετίες Νομάρχης Ηλείας. Θήτευσε –δυστυχώς όχι ολόκληρη τετραετία– στη Βουλή των Ελλήνων. Αν περιμένατε μετά από όλα αυτά να ακολουθήσει την πεπατημένη διεκδικώντας αργομισθία –ουκ έστιν αριθμός στο δημόσιο βίο– διαψευσθήκατε. Προτίμησε να είναι ένας ταπεινός δάσκαλος και κάθε μέρα μαθαίνει τα παιδιά μας γράμματα. Εάν δεν το έχετε ήδη ανακαλύψει, το όνομα αυτού Τάκης Δημητρουλόπουλος. Τα σχόλια δικά σας.
  • Με ρωτούν πολλοί αν βλέπω τον παλιό καλό μου φίλο Αντώνη Καράμπελα και αν γνωρίζω τι κάνει. Τους απαντώ ότι αυτό που ξέρω είναι πως ο Αντώνης θέλει να ξεκαθαρίσει όσο συντομότερα γίνεται με τις άδικες κατηγορίες που οδήγησαν στον πολιτικό του παροπλισμό, κάτι που σύμφωνα με τις πληροφορίες μου δεν θ’ αργήσει πολύ ακόμα και η δικαίωσή του αναμένεται πανηγυρική. Τώρα αν μετά από αυτά θα επανέλθει στον πολιτικό στίβο δριμύτερος, αυτό ειλικρινά δεν το γνωρίζω. Πάντως ο ίδιος αρέσκεται να λέει ότι «έχει ο καιρός γυρίσματα»…
  •  Όταν μας διαβεβαιώνουν ότι δε χρειάζονται νέα μέτρα, μην το παίρνετε τοις μετρητοίς, ότι το εννοούν κιόλας. Απλώς γνωρίζουν πως με μικρές παραλλαγές των ήδη υπαρχόντων, μπορούν εύκολα να αυξάνουν τα βάρη και τα χαράτσια που έχουν φορτώσει στις πλάτες μας. Όσο για τις κραυγές της κοινωνίας που δεν αντέχει άλλο και έχει ήδη γονατίσει, αυτές αποτελούν φωνές βοώντων εν τη ερήμω. Αρκεί να μη στεναχωρηθούν οι δανειστές μας.

  • Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, η πρόταση του διευθυντή της ΔΟΥ Πύργου κ. Χάρη Κότσυφα όσον αφορά στις αντικειμενικές αξίες, είναι μικρή αύξηση –έως 100 ευρώ– μόνο στην τιμή ζώνης και όχι στους συντελεστές των «προνομιούχων» περιοχών του νομού, και γενναία μείωση στις υπόλοιπες, υποβαθμισμένες και μη αναπτυσσόμενες λόγω κρίσης περιοχές. Μπορεί η εν λόγω πρόταση να απέχει από εκείνη του αντιδημάρχου Πύργου Γιάννη Αργυρόπουλου, ο οποίος είχε κάνει λόγο για μείωση 50%. Ωστόσο αν λάβει κανείς υπόψη του τις προθέσεις του υπουργείου για οριζόντιες αυξήσεις πάνω από 30% τότε, αν τελικά περάσει η πρόταση του κ. Κότσυφα, μάλλον θα πρόκειται για μικρό θαύμα.
  • Με το που έγινε γνωστό το ενδεχόμενο και νέας «βοήθειας», στην Ελλάδα τα ευχέλαια σημείωσαν δραματική αύξηση. Φοβού τους δανειστές και βοήθεια φέροντας!
  • Επίτιμος δημότης Μακρακώμης από το 1991 είναι ο Σόιμπλε, όταν και ανταποκρίθηκε στο αίτημα των κατοίκων για δωρεά ενός πυροσβεστικού οχήματος. Άραγε δημοτικά τέλη πληρώνει; Αν όχι, ας του πάει κάποιος το λογαριασμό βρε παιδιά.
  • Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ξαναχτύπησε, αποκαλώντας «αγράμματο» τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα,  ενώ δεν παρέλειψε να μας πληροφορήσει ότι η πλούσια γκαρνταρόμπα του δε διαθέτει Burberry. «Χαμηλές πτήσεις» από τον πολύπειρο πολιτικό, ο οποίος φαίνεται πως περνά πολλές από τις ώρες της πολιτικής του απραξίας ασχολούμενος με την αξιωματική αντιπολίτευση. 
  • Τις βάσεις για την άμεση συγκρότηση του τρίτου πόλου ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν ο αρχηγός της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης με τον αρχηγό της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα Ανδρέα Λοβέρδο. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στα γραφεία της Αγίου Κωνσταντίνου όπου κατέληξαν σε καταρχήν συμφωνία για την ανάγκη εκπροσώπησης του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Μάλιστα αναμένεται να πραγματοποιήσουν κοινή κάθοδο στις επικείμενες εκλογές για την Ευρωβουλή και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μένει να δούμε αν οι πολίτες θα ανταποκριθούν θετικά σε αυτήν την ιδιότυπη πολιτική κοινοπραξία ή αν θα αποφασίσουν πως πρωτοβουλίες σαν κι αυτές βρίσκονται εκτός «κλίματος» και πολιτικής πραγματικότητας.
  • Ένα δημοσίευμα βόμβα φιλοξένησε η τελευταία έκδοση της εβδομαδιαίας γερμανικής εφημερίδας «Die Zeit», η οποία αποκαλύπτει ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, πρότεινε στον αξιωματούχο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας Γιέργκ Άσμουσεν να «μαγειρέψουν» τα νούμερα ώστε να περιοριστεί ή και να εξαφανιστεί το δημοσιονομικό κενό της διετίας 2015-2016. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο κ. Άσμουσεν, μετά από αυτήν την πρόταση, έφυγε «τρέχοντας» από το γραφείο του κ. Βενιζέλου. Είναι νωρίς για να γνωρίζουμε αν και σε ποιο βαθμό ευσταθούν οι σοβαρές καταγγελίες της έγκριτης εφημερίδας. Ωστόσο όπου υπάρχει καπνός, συνήθως υπάρχει και φωτιά.

  • Το «λιντσάρισμα» στο πετσί του ένιωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος ο οποίος προπηλακίστηκε στο Κερατσίνι όπου είχε μεταβεί, συμμετέχοντας στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μία μικρή ομάδα διαδηλωτών του επιτέθηκε αναγκάζοντάς τον να τραπεί σε φυγή. Θυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν ο κ. Καμμένος είχε επικριθεί δριμύτατα για την δημόσια προτροπή του προς τους κατοίκους της Χαλκιδικής να «λιντσάρουν» τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα.  

  • Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός του συνταγματικού τόξου πέρασε και το ΚΚΕ, σύμφωνα με την τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη. Το εύρος του συνταγματικού τόξου κλείνει διαρκώς και βέβαια το ερώτημα πια δεν είναι ποιοι βρίσκονται εκτός αλλά ποιοι τελικά θα μείνουν εντός του, θεωρώντας τους εαυτούς τους φυσικούς υπερασπιστές της Ελληνικής Δημοκρατίας.
  • Εδώ και μέρες μας καθησυχάζουν οι πάντες ότι η «δημοκρατία δεν τρομοκρατείται». Περίεργο γιατί ίσως είναι η πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια που υπάρχει η διάχυτη αίσθηση στην ελληνική κοινωνία ότι αυτή η έρμη δημοκρατία είναι πιο τρομοκρατημένη από ποτέ.     

 

 

 

 

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα