Menu
Αλλαγές σε Ασφάλεια και Δίωξη Ναρκωτικών Πύργου

Αλλαγές σε Ασφάλεια και Δ…

  Με διαταγή του Αρ...

Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου Ολυμπίας: «Η αντιπαιδαγωγική Τράπεζα Θεμάτων»

Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργο…

  Ζητά απόσυρση τ...

Συνάντηση  Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου με τον αρχηγό του λιμενικού Σώματος

Συνάντηση Διονυσίας-Θεοδ…

  Συνάντηση με τον ...

Ανοίγουν τέλος της εβδομάδας τα Ιαματικά Λουτρά του Καϊάφα

Ανοίγουν τέλος της εβδομά…

Εκκρεμεί ακόμα η π...

Καθαριότητα στο πάρκο ΣΠΚ

Καθαριότητα στο πάρκο ΣΠΚ…

Φιλότιμη προσπάθει...

Εκδήλωση για την Αρχαία Ήλιδα

Εκδήλωση για την Αρχαία Ή…

Μια ενδιαφέρουσα ομι...

Αμαλιάδα: Δεν είχε απαρτία

Αμαλιάδα: Δεν είχε απαρτί…

Πολλά ήταν τα θέματα...

Προσφορά από την «Πρωϊνή»-Συγκεντρώστε κουπόνια!

Προσφορά από την «Πρωϊνή»…

Προσφορά βιβλίο μα...

Μητρόπουλος: Η "μαύρη Τρίτη" των επικουρικών συντάξεων

Μητρόπουλος: Η "μαύρ…

«Η σημερινή μέρα (...

Φορολογούν το επίδομα βιβλιοθήκης!

Φορολογούν το επίδομα βιβ…

Την άμεση αντίδρασ...

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων: Στην κορυφή η Μαρκοπούλου

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεα…

  Μία ακόμη μεγάλη ...

Γ’ ΕΣΚΑΗ: Ως πρωταθλητής στην Β’ ΕΣΚΑΗ ο Πανωλενιακός

Γ’ ΕΣΚΑΗ: Ως πρωταθλητής …

Της Μαρίας Καραντώ...

Κόροιβος: Με επιτυχία το σεμινάριο προπονητικής

Κόροιβος: Με επιτυχία το …

  Η Αμαλιάδα ζει με...

Ριζικές αλλαγές στις μετεγγραφές φοιτητών

Ριζικές αλλαγές στις μετε…

Αλλάζουν τα εισοδη...

Να ξυπνήσουν από το λήθαργο

Να ξυπνήσουν από το λήθαρ…

ΚΑΙΡΟΣ είναι, καθώ...

Αμοιβαίες μεταθέσεις με ένα «κλικ»

Αμοιβαίες μεταθέσεις με έ…

Οι μεταθέσεις των ...

Prev Next
A+ A A-

Η τέχνη του κινηματογράφου στην πράξη

Κινηματογραφικά εργαστήρια του Φεστιβάλ Ολυμπίας και της Camera Zizanio

Μεγάλο ενδιαφέρον σημειώνεται και φέτος για τη συμμετοχή στα κινηματογραφικά εργαστήρια του Φεστιβάλ Ολυμπίας και της Camera Zizanio από εκατοντάδες μαθητές και φοιτητές που καταθέτουν καθημερινά τις αιτήσεις τους στη γραμματεία του Φεστιβάλ. Άλλωστε τα εργαστήρια είναι μια από τις πιο δημιουργικές δραστηριότητες του θεσμού καθώς επαγγελματίες του κινηματογράφου προσφέρουν στους νέους τις γνώσεις και την πείρα τους ώστε να μπορούν να αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες μέσα από την κάμερα.  Οι συμμετέχοντες, μαθητές γυμνασίων, λυκείων και φοιτητές, έρχονται σε γνωριμία με τη γλώσσα και την τεχνική του κινηματογράφου, δημιουργούν τα δικό τους σενάρια, γυρίζουν και μοντάρουν ταινίες μικρού μήκους.

Φέτος θα πραγματοποιηθούν τρία εργαστήρια Σκηνοθεσίας-Μοντάζ για μαθητές γυμνασίων και λυκείων, με υπεύθυνους σκηνοθέτες τους Νίκο Αλευρά, Μαρία Σκουλά, Δαμιανό Βογανάτση, Γιώργο Διδυμιώτη και Κυριάκο Χαριτάκη. Παράλληλα κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα είναι σε εξέλιξη δύο εργαστήρια Animation για μαθητές γυμνασίων και λυκείων με υπεύθυνους τους Κώστα Κατράκη και Ευάγγελο Βλαχάκη και ένα για την εισαγωγή στην τεχνική του animation (stop motion) με τη βοήθεια των πολύ γνωστών animation box του Σουηδού Erling Eriksson. Η διδασκαλία θα γίνεται με την ευθύνη του Media Education Centre-Βελιγράδι Igor Gimbosh (Σερβία) και θα αφορά σε μαθητές δημοτικών σχολείων και γυμνασίων.

Ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέρον και για το εργαστήριο Ντοκιμαντέρ - Daily News, το οποίο παράγει καθημερινά ένα ολιγόλεπτο ντοκιμαντέρ με σχόλια πάνω στα τεκταινόμενα στο Φεστιβάλ. Υπεύθυνος σκηνοθέτης είναι ο Νίκος Θεοδοσίου και θα συμμετέχουν μαθητές γυμνασίων-λυκείων και φοιτητές. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο με θέμα «Προετοιμάζοντας μια ταινία» από τον γνωστό γερμανό σκηνοθέτη Bernd Sahling, που έχει σκηνοθετήσει την ταινία «Πετώντας στα τυφλά» και είναι διαγωνιζόμενος και φέτος στο 16ο Φεστιβάλ με νέα ταινία του.

Η οικονομική κρίση θα είναι το θέμα για την δημιουργία μικρών ταινιών, στο πλαίσιο του Mythosproject.  Το Mythos project είναι μια διεθνής πρωτοβουλία της Camera όπου οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε ομάδες και δημιουργούν ταινίες μικρού μήκους πάνω στο θέμα «Οι νέοι και η κρίση με τα πολλά πρόσωπα» με υπεύθυνη την Μαρία Μπετενίτη, που συμμετέχει στα εργαστήρια και τις δραστηριότητες του Φεστιβάλ από τα μαθητικά της χρόνια.

Παράλληλα με τα κινηματογραφικά εργαστήρια, θα συγκροτηθούν άλλες έξι ομάδες παιδιών και εφήβων, οι τέσσερις εκ των οποίων θα στελεχώσουν τις Κριτικές Επιτροπές των Παιδιών του 16ου Φεστιβάλ Ολυμπίας
και οι δύο τις Κριτικές Επιτροπές της 13ης
Camera Zizanio. Οι ομάδες αυτές, με την εμψύχωση εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών, λειτουργούν ως εργαστήρια κινηματογραφικής ανάλυσης.  Πρόκειται για την Κριτική Επιτροπή των Παιδιών 16ου Φεστιβάλ - Τμήμα Μυθοπλασίας Μεγάλου Μήκους για μαθητές γυμνασίων-λυκείων και φοιτητές, την Κριτική Επιτροπή των Παιδιών 16ου Φεστιβάλ - Τμήμα Μυθοπλασίας Μικρού μήκους, για μαθητές δημοτικών-γυμνασίων-λυκείων, την Κριτική Επιτροπή των Παιδιών 16ου Φεστιβάλ - Τμήμα Κινουμένου Σχεδίου Μικρού μήκους, για μαθητές δημοτικών-γυμνασίων-λυκείων, την Κριτική Επιτροπή των Παιδιών 16ου Φεστιβάλ - Τμήμα Kids & Docs, για μαθητές γυμνασίων-λυκείων και φοιτητές, την Κριτική Επιτροπή 13ης Camera Zizanio - Ελληνικό Τμήμα, για μαθητές γυμνασίων-λυκείων, φοιτητές, και την Κριτική Επιτροπή 13ης Camera Zizanio - Ευρωπαϊκό Τμήμα, για μαθητές γυμνασίων-λυκείων, φοιτητές.

Τέλος, άλλες δυο εφηβικές ομάδες συγκροτούν τις συντακτικές επιτροπές του Zizanio News,  παρακολουθούν όλες τις δραστηριότητες του 16ου Φεστιβάλ και της 13ης Camera Zizanio και καταγράφουν τις εντυπώσεις τους με σχόλια, συνεντεύξεις και ρεπορτάζ, την συντακτική επιτροπή zizanionews.wordpress.com και την συντακτική επιτροπή ZizanioLive.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα