Menu
Τέσσερις Περιφέρειες προτείνει το ΓΕΩΤΕΕ για τη Νέα ΚΑΠ

Τέσσερις Περιφέρειες προτ…

Έμφαση στη γη υψηλής...

Στην ΕΛ.ΑΣ. χωρίς καθήκοντα

Στην ΕΛ.ΑΣ. χωρίς καθήκον…

Το παρών έδωσαν χθ...

Ξεκίνησε το πρόγραμμα κάλυψης θέσεων παιδιών σε Παιδικούς Σταθμούς μέσω του ΕΣΠΑ

Ξεκίνησε το πρόγραμμα κάλ…

Εκδόθηκε από την Ελλ...

Τι θα γίνει αν ο Τσίπρας μαζέψει τις 120 υπογραφές για δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ

Τι θα γίνει αν ο Τσίπρας …

Την άμεση σύγκληση τ...

3ο Γυμνάσιο Πύργου: Μια μαγική, αποχαιρετιστήρια γιορτή!

3ο Γυμνάσιο Πύργου: Μια μ…

  Όλα όσα έζησαν, τ...

Σαββόπουλος, Μαχαιρίτσας, Μουζουράκης στο Κατάκολο

Σαββόπουλος, Μαχαιρίτσας,…

Την Παρασκευή η με...

Εγκρίθηκε οριακά στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας

Εγκρίθηκε οριακά στη Βουλ…

  Με 52 ψήφους υπ...

Στον Πύργο ο Καραγκούνης

Στον Πύργο ο Καραγκούνης

  Λίγες μέρες μετά ...

Σύνταξη στα 62 για τους αγρότες ζητούν Τζαβάρας, Μαρίνος  και Κοντογιάννης

Σύνταξη στα 62 για τους α…

Την μείωση του ορί...

Δ.Σ Πύργου: Ομόφωνα κατά της αξιολόγησης των υπαλλήλων του δήμου με τον επιμερισμό ποσοστών

Δ.Σ Πύργου: Ομόφωνα κατά …

Συνεδρίασε χθες βρ...

Αλέξης Μητρόπουλος: «Σε σύντομο χρόνο η  προσφυγή στις κάλπες»

Αλέξης Μητρόπουλος: «Σε σ…

  Τι είπε για τις π...

Στίβος-Κόροιβος Αμαλιάδας: Στο πρώτο σκαλί και πάλι η Μαρκοπούλου

Στίβος-Κόροιβος Αμαλιάδας…

  Για ένα ακόμα Σαβ...

Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου Ολυμπίας: Μια πλούσια σε δράσεις χρονιά!

Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργο…

Μια πλούσια σε δρά...

Κόροιβος Αμαλιάδας: Συνεχίζουν εκτός απροόπτου Καρύδας και Νοέας

Κόροιβος Αμαλιάδας: Συνεχ…

  Η νέα σεζόν θα βρ...

Σε καλό «δρόμο» η Μονάδα Θεραπευτικής Αποκατάστασης στην Ηλεία…

Σε καλό «δρόμο» η Μονάδα …

Δυναμική χαρακτήρι...

Ο ήλιος ανατέλλει ξανά

Ο ήλιος ανατέλλει ξανά

Μία πλατεία ασφυκτ...

Prev Next
A+ A A-

Διονύσης Κοτσώνης: Από τον Πύργο στη Fed και από την Wall Street στην Eurobank

 

Κυκλοφόρησε  το βιβλίο  του Πυργιώτη Διονύση Κοτσώνη «Το ταξίδι»

Με σημείο εκκίνησης τον Πύργο της προπολεμικής Ελλάδας και τελικό σταθμό τη Ναυτιλία, ο Διονύσης Κοτσώνης διαγράφει μία διαδρομή ζωής μεστής από εμπειρίες, που του χάρισε την καταξίωση μιας επίζηλης επαγγελματικής πορείας. Ο ίδιος, αποφάσισε να καταγράψει όλη τούτη την διαδρομή στο βιβλίο του «Το ταξίδι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καλέντης. Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον βιβλίο, που προσπερνάει τα στενά πλαίσια της αυτοβιογραφίας μέσα από μια αφήγηση εκλεπτυσμένη, γοητευτική, γεμάτη χιούμορ, με σημαντικές τρυφερές αναφορές στον Πύργο των παιδικών του χρόνων ( 1930-1950) και στα ξένοιαστα καλοκαίρια στο κτήμα της οικογένειας, στην Λούμπα- όπως την βάφτισαν- Σκουροχωρίου. Χρόνια που όμως όπως λέει ο ίδιος δεν έχει καμία διάθεση να τα ξαναζήσει γιατί ήταν δύσκολα, κοιτάζει βέβαια πίσω στο παρελθόν με τρυφερότητα και έχει την άνεση να τα νοσταλγεί γιατί ξέρει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξανάρθουν!

Ακολουθεί το Κολέγιο Αθηνών, η Νέα Υόρκη των σπουδών αλλά και αφετηρία της σταδιοδρομίας του ως καθηγητή και ερευνητή οικονομολόγου στην Κεντρική Τράπεζα της Αμερικής, η μετάβαση στην Ουάσινγκτον ως ειδικού εμπειρογνώμονα σε οικονομική επιτροπή επί προεδρίας Κένεντι, η ανελέητη Γουόλ Στριτ, η επιστροφή στην Ελλάδα ως επικεφαλής της Τράπεζας Επενδύσεων του Ανδρεάδη και στη συνέχεια η ίδρυση της Ευρωεπενδυτικής Τράπεζας, νυν Eurobank, αποτελούν σταθμούς μιας προσωπικής, άκρως ενδιαφέρουσας κατάθεσης οκτώ δεκαετιών αλλά και μιας γλαφυρής καταγραφής του κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού πλαισίου που τις συνοδεύουν. Δραματικά στιγμιότυπα της ελληνικής ιστορίας, Κατοχή, Δεκεμβριανά, Εμφύλιος, χούντα και μεταπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, αλλά και της αμερικανικής, Μακαρθισμός, Κόλπος των Χοίρων, Βιετνάμ, περνούν σαν κρόουλ σε μια ταινία έντονα αυτοβιογραφική. Με συνοδοιπόρους το χιούμορ και τον αυτοσαρκασμό, ο Διονύσης Κοτσώνης ταξιδεύει τους αναγνώστες σε μια ολόκληρη εποχή που έγραψε Ιστορία. Τα προσωπικά "αρχεία" της ζωής του διαθέτουν "μέγεθος μνήμης", η πρόθεσή του έχει ειλικρίνεια και η διάθεσή του αποπνέει αισιοδοξία για το μέλλον.

Όπως ο ίδιος αναφέρει στο βιβλίο του «τόσες δεκαετίες, τόσα συμβάντα, τόσες συγκινήσεις, τόσες προκλήσεις. Πόσες απ’ αυτές μπορούν να χωρέσουν σε ένα βιβλίο; Πάντως ότι επέλεξα να συμπεριλάβω παρουσιάζει μια καλή εικόνα της μεταπολεμικής περιόδου όπως την έζησα…»

Ποιος είναι ο Διονύσης Κοτσώνης

Γεννήθηκε το 1930 στον Πύργο Ηλείας. Αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στην Αμερική – Bowdoin College BA, Columbia University PhD. Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή καριέρα του στην πολιτεία της Νέας Υόρκης διδάσκοντας Οικονομικά στο Hobart and William Smith Colleges (1957-1961), συνέχισε μέχρι το τέλος της καριέρας του να διδάσκει στην Αμερική – Brooklyn College and Hunter College, αλλά και σε ελληνικά πανεπιστήμια όπως το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πειραιά, το ALBA και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε ως ερευνητής οικονομολόγος στη Federal Reserve Bank of New York και επί προεδρίας Κένεντι διετέλεσε σύμβουλος της Επιτροπής Bernstein για το ισοζύγιο πληρωμών της Αμερικής στην Ουάσινγκτον. Στη συνέχεια μεταπήδησε στη Γουόλ Στριτ ως διεθνής τραπεζίτης και το 1968 επέστρεψε στην Ελλάδα, επικεφαλής της Τράπεζας Επενδύσεων του Ανδρεάδη, για να συνεχίσει ως οικονομικός διευθυντής στον Όμιλο Επιχειρήσεων «Σκαλιστήρης», και του Ομίλου «Τιτάν». Στα τέλη της δεκαετίας του '80 συμμετείχε στην ίδρυση της Ευρωεπενδυτικής Τράπεζας, η οποία μετονομάστηκε Eurobank, του Ομίλου Λάτση. Τερμάτισε την καριέρα του με κάτι πρωτόγνωρο γι' αυτόν – μάνατζερ στη Ναυτιλία.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα