Menu
Φιλοζωϊκός Σύλλογος Πύργου: «Να συνδράμει ο κόσμος το έργο του Συλλόγου»

Φιλοζωϊκός Σύλλογος Πύργο…

Εκδήλωση χθες του Φι...

Ανδραβίδα: Στο ελληνικό Top Gun τρεις Αρχηγοί για την άσκηση "Ηνίοχος"

Ανδραβίδα: Στο ελληνικό T…

Στο ΚΕΑΤ στην 117 ΠΜ...

Η… ουσία ήταν κρεολίνη στο 2ο Λύκειο Αμαλιάδας

Η… ουσία ήταν κρεολίνη στ…

Αναστάτωση προκλήθ...

Τον βρήκε κρεμασμένο η μητέρα του

Τον βρήκε κρεμασμένο η μη…

Τέλος στη ζωή του ...

Πρόστιμα 600 ευρώ σε καταστήματα του Πύργου για το κάπνισμα!

Πρόστιμα 600 ευρώ σε κατα…

Επιβλήθηκαν ήδη σε τ...

Μεταγραφές στο ψηφοδέλτιο του κ. Σώκου

Μεταγραφές στο ψηφοδέλτιο…

Διαβουλεύσεις με   π...

Έντονες διαβουλεύσεις στον Πύργο

Έντονες διαβουλεύσεις στο…

Στην Ηλεία  βρέθηκε ...

Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Λυκείου Πρωταθλητής το 3ο ΓΕΛ Πύργου!

Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφ…

Με δυο γκολ του Νεκτ...

Ο Ν. Μαρκάτος  σήμερα στην Ηλεία

Ο Ν. Μαρκάτος σήμερα στη…

Επίσκεψη στην Ηλεία ...

Ένταση και χθες στην Χάλκοβα για τα σκουπίδια

Ένταση και χθες στην Χάλκ…

Κάτοικοι της περιοχή...

Κόροιβος Αμαλιάδας:  Να… τριτώσει με ΑΕΚ!

Κόροιβος Αμαλιάδας: Να… …

Έχοντας ως παρακατ...

Ημερίδα για την διοίκηση αγροτικών επιχειρήσεων στην Αμαλιάδα

Ημερίδα για την διοίκηση …

Επιστημονική – εκπ...

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Εκδήλωση Π.Ο.Α. για οστεοπόρωση

ΑΜΑΛΙΑΔΑ: Εκδήλωση Π.Ο.Α.…

Ο Πεζοπορικός Όμιλ...

Έρευνες των Αρχών: Η Ηλεία στο στόχαστρο ληστών – τρομοκρατών

Έρευνες των Αρχών: Η Ηλεί…

Του Γιάννη Σπυρούνη ...

Το βίντεο Μπαλτάκου επιδείνωσε την ήδη δύσκολη θέση Σαμαρά

Το βίντεο Μπαλτάκου επιδε…

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ* Βί...

Σεισμός 5.4R κοντά στην Ύδρα

Σεισμός 5.4R κοντά στην Ύ…

Σεισμική δόνηση 5.4 ...

Prev Next
A+ A A-

Γ. Χήνος: «Πρόκειται για πολιτική αλητεία»

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας, Γ. Χήνος  σχετικά  με δημοσιεύματα στον Τύπο

Τριγμοί στη Ν.Δ  από την  υποψηφιότητα Κατσανιώτη στην ΠΔΕ

«Πολιτική αλητεία», χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας Γιώργος Χήνος, την διαρροή προς τον τύπο της Αχαΐας επιστολής που ο ίδιος είχε απευθύνει στο πλαίσιο των εσωτερικών  διεργασιών ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, στα όργανα  του κόμματος.

Ο κ. Χήνος, φανερά εκνευρισμένος με τη δημοσιοποίηση από τρίτους της επιστολής του , απάντησε σε ερωτήσεις που του θέσαμε, ότι όντως είχε συγκεκριμένες απόψεις τις οποίες και εξέφρασε δια της κομματικής οδού. Απόψεις που αφορούσαν  στα χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να πληροί  ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδα της Ν. Δ, προκειμένου να συσπειρώσει και να ενεργοποιήσει τα οργανωμένα μέλη, τους οπαδούς και ψηφοφόρους του κόμματος στην Περιφέρεια, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία.

Ωστόσο, διευκρινίζει ο κ. Χήνος, από τη στιγμή που ανακοινώθηκε επίσημα η υποψηφιότητα του κ. Κατσανιώτη, ως κομματικό στέλεχος οφείλω να  την στηρίξω και αυτό θα πράξω.

Ο ίδιος ο κ. Χήνος θεωρεί ως προϊόν υποκλοπής το κείμενο της εσωκομματικής επιστολής που είχε συντάξει και μάλιστα γνωρίζει από πού διοχετεύτηκε στον τύπο, τώρα. 

Επαναλαμβάνει ότι πρόκειται για κακοήθεια που όμοιά της δεν έχει συναντήσει τόσα χρόνια που πολιτεύεται και εκτιμά ότι αυτός που  διέπραξε το ατόπημα, εζήλωσε την «δόξα» του Κασιδιάρη για να δημιουργήσει μια «τοπική Μπαλτακιάδα» πλήττοντας τη Νέα Δημοκρατία, επειδή προφανώς δεν επελέγη   ο ίδιος για τη θέση που επιθυμούσε στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο.

Και καθώς αντιλαμβανόμαστε ποιόν «φωτογραφίζει» ο κ Χήνος, να συμπληρώσουμε εμείς ότι σήμερα ή το αργότερο αύριο,  αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες για Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία στο ψηφοδέλτιο του κ. Ανδρέα Κατσανιώτη. 

Πάντως για την Ηλεία, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες μας,  ο κ. Θ. Βλαγκούλης, επί σειρά ετών πολιτευτής της Ν. Δ.  στο νομό.

 

  Τι δημοσιεύτηκε  στον Αχαϊκό Τύπο

Την απόσυρση της υποψηφιότητας του Ανδρέα Κατσανιώτη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την παροχή στήριξης σε άλλο πρόσωπο, που θα ομογενοποιεί και θα συσπειρώνει τις δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας, ζητά μ' επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας Γιώργος Χήνος!

Η παρέμβαση της ΝΟΔΕ Ηλείας συνιστά επί της ουσίας την πρώτη ανοικτή διαφωνία με την επιλογή Κατσανιώτη ως υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Ο συντάκτης αναφέρει  ότι από τις 31 Μαρτίου έχει σταλεί επιστολή στον κ. Σαμαρά  με την οποία η ΝΟΔΕ Ηλείας χαρακτηρίζει την παρουσία Κατσανιώτη στο νομό «αναιμική έως ανύπαρκτη».

Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται ότι ήδη η ΝΟΔΕ έχει ενημερώσει σχετικά τους τρεις βουλευτές Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τζαβάρα, Γιώργο Κοντογιάννη και Ανδρέα Μαρίνο. Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Χήνος αναφέρει ότι «με δεδομένα τα χαρακτηριστικά του νομού Ηλείας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θεωρείται πολύ πιθανή, όχι απλά η ήττα, αλλά η εκλογική συντριβή στις εκλογές της 18ης Μαΐου».

Είναι προφανές ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έχει αντίκτυπο και στις ευρωεκλογές που ακολουθούν μια εβδομάδα αργότερα, κάτι που υπογραμμίζει στην επιστολή του ο κ. Χήνος ενώ στη συνέχεια καταθέτει την άποψη ότι «απαιτείται άμεσα η αντικατάσταση του υποψηφίου Περιφερειάρχη μ' έναν καθαρά κομματικό υποψήφιο που τουλάχιστον θα συσπειρώσει τις δυνάμεις της παράταξης στη Δυτική Ελλάδα και θα φέρει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα».

Η επιστολή της ΝΟΔΕ Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας και ιδίως το αίτημα αντικατάστασης του κ. Κατσανιώτη δείχνει ότι η υποψηφιότητα τουδεν συναντά την αποδοχή του συνόλου των κομματικών στελεχών και των μελών της παράταξης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 Σε μικρότερη κλίμακα αντιδράσεις - που δεν εκδηλώνονται δημοσίως- υπάρχουν και στην Αχαΐα.

Ωστόσο, άλλοι κύκλοι της τοπικής Νέας Δημοκρατίας έλεγαν ότι είναι νωρίς να κριθεί η υποψηφιότητα Κατσανιώτη (μόλις χθες αναγγέλθηκε επίσημα) και ότι οι επιφυλάξεις που υπάρχουν ίσως αρθούν το επόμενο διάστημα και όσο θα πλησιάζουμε προς τις κάλπες. Υπενθύμιζαν δε ότι η υποψηφιότητα Κατσανιώτη είναι επιλογή του στενού πυρήνα της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα