Menu
Σύλλογος Πολυτέκνων Πύργου και Περιχώρων Βραβεύουν τους νέους φοιτητές

Σύλλογος Πολυτέκνων Πύργο…

Τους νέους φοιτητέ...

Γένους αρσενικού το πρώτο μωρό στην Ηλεία

Γένους αρσενικού το πρώτο…

Γεννήθηκε την 1η του...

 157 %  πάνω στο αγροτικό ρεύμα

157 % πάνω στο αγροτικό…

Παραμονή της Πρωτοχρ...

Η επανεθνικοποίηση της Ε.Ε.

Η επανεθνικοποίηση της Ε.…

Του Γιάνη  Βαρουφάκη...

Ποδαρικό στο Κατάκολο με Costa Deliziosa

Ποδαρικό στο Κατάκολο με …

Η Φιλαρμονική Απόλλω...

Τραγικό θάνατο βρήκε 60χρονος στην Αμαλιάδα - Μοιραία παραβίαση με… εγκατάλειψη!

Τραγικό θάνατο βρήκε 60χρ…

Τραγικό θάνατο βρήκε...

Αιχμές

Αιχμές

Απόλαυση ο… Καζαμίας...

Yπό δύο Εποχές.

Yπό δύο Εποχές.

Του Στάθης στον en...

Ο τρόμος του συστήματος

Ο τρόμος του συστήματος

Δεν χάνουν ευκαιρία ...

Δημιουργείται Βιοτεχνικό και Επιχειρηματικό Πάρκο στην Ηλεία

Δημιουργείται Βιοτεχνικό …

Σύσκεψη με το Επιμελ...

Δεκάδες Ηλείοι αιτήθηκαν στο παρά πέντε την επιστροφή της εισφοράς αλληλεγγύης

Δεκάδες Ηλείοι αιτήθηκαν …

Οργανώνονται οι Σύ...

 Νερό καφέ χρώματος

Νερό καφέ χρώματος

Καφέ βγαίνει από τις...

Η αλλαγή του χρόνου τους βρήκε στο καθήκον

Η αλλαγή του χρόνου τους …

Τα πρώτα περιστατι...

 Η Ολυμπία στα highlights!

Η Ολυμπία στα highlights…

Η εφημερίδα «The Nat...

Πανηλειακός: Νέα αρχή με Βύζαντα

Πανηλειακός: Νέα αρχή με …

Ένα νέο ξεκίνημα θέλ...

Πρωτοχρονιά στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας

Πρωτοχρονιά στην Περιφερε…

Τι είπε ο Χ. Καφύρας...

Prev Next
A+ A A-

Τελειώνει εντός του 2014 η κυβέρνηση του ολέθρου

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Η μόνη ελπίδα του  Ελληνικού λαού

  

Το 2013 τελείωσε και όλοι ευχόμαστε να πάει και να μην ξαναγυρίσει. Ο Ελληνικός λαός εξαντλήθηκε. Τρόικα και η υποτελής της κυβέρνηση οδήγησαν την κοινωνία στην απόλυτη εξαθλίωση.

Δεν έχει μείνει πλέον  τίποτα όρθιο. Όλα αυτά που γνωρίζαμε ως δημόσια αγαθά και τα απολαμβάναμε, έστω κι αν μας παρέχονταν με προβλήματα και εμπόδια, κατεδαφίστηκαν. Ο πολίτης είναι ανυπεράσπιστος.  Οδεύει στο άγνωστο… Ή ακόμη χειρότερα, στον γκρεμό. Ο Σαμαράς με τον συνεταίρο του Βενιζέλο , κατάφεραν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι η επόμενη μέρα μας θα είναι πολύ χειρότερη από την προηγούμενη. Έκλεψαν την ελπίδα από έναν ολόκληρο λαό. Τον βύθισαν στην κατάθλιψη. Οι Έλληνες, είμαστε από την φύση μας αισιόδοξοι. Ωστόσο ήταν αρκετή μια 4ετία ανάλγητης πολιτικής, για να χάσουμε το χαμόγελό μας. Το 2014 πρέπει να πούμε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο το μεγάλο όχι. Να ρίξουμε με δημοκρατικές και νόμιμες διαδικασίες  την ξενόδουλη εξουσία. Αν την αφήσουμε  στη θέση της για λίγο ακόμη,  η χώρα μας θα υποστεί βλάβη που δεν θα είναι αναστρέψιμη. Στο χέρι μας είναι να σταματήσουμε τον κατήφορο. Την ελεύθερη πτώση…    Αν δεν ασκήσουμε, ως λαός και ως κοινωνία, πίεση τέτοια που να μην μπορούν  να την αντέξουν οι συνεταίροι του ολέθρου, θα μας κόψουν και το οξυγόνο που αναπνέουμε. Να μην τους επιτρέψουμε. Να τους δώσουμε στις κάλπες ηχηρό χαστούκι. Να τους εξαφανίσουμε από τον πολιτικό χάρτη. Να τους παραδώσουμε στην ιστορία ως παράδειγμα καταστροφέων μιας ολόκληρης χώρας.  Την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, περιγράφουν σε δηλώσεις τους προς την «Π», εκπρόσωποι συλλόγων εργαζομένων της Ηλείας.  Προτείνουν,  μάλιστα, να αφυπνιστούμε και να ανακτήσουμε  την χαμένη μας ζωή. Δεν έχουμε λόγο, πλέον να σιωπούμε και να ανεχόμαστε. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να χάσουμε. Οι δηλώσεις των συνδικαλιστών που μίλησαν στην εφημερίδα μας έχουν ως εξής :  

Βίκυ Βασιλοπούλου: « Πάρε τη λέξη μου , δώσε μου το χέρι σου»

Ακούγοντας την καλογραμμένη έκθεση ιδεών του πρωθυπουργού μας, αυξάνεται ακόμα πιο πολύ η ανάγκη μας να δηλώσουμε ότι αυτή τη χρονιά που έρχεται πρέπει να τα αλλάξουμε όλα. Από αυτούς  που μας κυβερνούν ψηφίζοντας μνημόνια που δεν πρόλαβαν να διαβάσουν, χωρίς να αναλογιστούν τις συνέπειες των μέτρων για τους απλούς ανθρώπους,  που «πατάνε κάτω» στην κυριολεξία, οδηγώντας  στην φτωχοποίηση την μεσαία τάξη που έστησε αυτή τη χώρα, που ενοχοποιούν τις επιλογές μας,  περιμένω τα χειρότερα σε όλους τους τομείς …

Από τους εργαζόμενους, από τους Έλληνες γενικότερα, περιμένω να αποβάλλουν τα φοβικά τους σύνδρομα, ή την κακώς εννοούμενη, τη στείρα  αξιοπρέπεια και να κοινοποιήσουν τα προβλήματά τους. Γιατί είναι και προβλήματα του διπλανού. Το μόνο που μας σώζει είναι η οργάνωση σε ομάδες, η αλληλεγγύη με το διπλανό μας. Πρέπει να ξεπεράσουμε λογικές του παρελθόντος, περί της ασφαλούς «πεπατημένης». Εξάλλου η  ελληνική ιστορία, είναι γεμάτη παραδείγματα, πως τα μεγάλα βήματα, οι αλλαγές σε αυτόν τον τόπο, έγιναν από λίγους, από ρομαντικούς επαναστάτες!  Η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων –Νηπιαγωγών Πύργου στέλνει το μήνυμα πως όταν η θεραπεία αποτυχαίνει, αλλάζεις φάρμακο. Και καταλήγει με τους  στίχους του Εμπειρίκου, για το τι θα ήθελε και τι περιμένει από το 2014 : « Πάρε τη λέξη μου , δώσε μου το χέρι σου» !

Νατάσσα Παναγιωτάρα : Δουλειά, αξιοπρέπεια, ελπίδα

Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αμαλιάδας  εύχεται και ελπίζει όπως μας δήλωσε, το 2014 να είναι έτος αξιοπρέπειας, δουλειάς και ελπίδας. Χρονιά που ο ελληνικός λαός θα συνειδητοποιήσει τη ματαιότητα του να νομίζει ότι κυβερνάται, ότι ζει, ότι εργάζεται και υπάρχει! « Ελπίζω και εύχομαι οι Έλληνες να σηκωθούν από τους καναπέδες και τις πολυθρόνες, και να πάρει στο κυνήγι, αυτούς που χρόνια τώρα κλέβουν τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας, την υγεία μας… Να ξεπεράσουν το  φόβους πως κινδυνεύουν αν κατέβουν στους δρόμους και διεκδικήσουν, να καταλάβουν ότι ποτέ δεν θα ζήσουν με αξιοπρέπεια αν οι αποφάσεις για τη ζωή μας, δεν έχουν τη δική τους σφραγίδα. Αν δεν αποφασίζουν οι ίδιοι για τον εαυτό τους».  

Χρήστος Βούλγαρης : Στις επάλξεις

Τρία χρόνια τώρα η ελληνική κοινωνία μαραζώνει στην κυριολεξία. Οι κυβερνώντες για χρόνια δεν είχαν σκεφθεί τι θα πει σωστή διαχείριση, μας έφτασαν εδώ που μας έφτασαν και κοιτάζουν να επιτύχουν πλεόνασμα με διαθεσιμότητες και κινητικότητες που οδηγούν στην ανεργία. Προκαλώντας ασφυξία στους εργαζόμενους και το λαό, με συνεχή ύφεση δεν δημιουργούνται συνθήκες ανάπτυξης.  Τη νέα χρονιά πέρα από την υγεία μας ( προαπαιτούμενο για όλα τα υπόλοιπα)  απορρίπτουμε οποιαδήποτε σκέψη για απολύσεις και διαθεσιμότητες. Διεκδικούμε δουλειά για όλους μας, για όλο τον ελληνικό λαό και όταν λέμε δουλειά, εννοούμε δουλειά με αξιοπρέπεια!  Επαναφορά των μισθών και των μεροκάματων στις προ μνημονίου εποχές.  Εμείς ως εργαζόμενοι και αναφέρομαι στο σωματείο που εκπροσωπώ, των  εργαζομένων ΟΤΑ  Πρωτοδικείου Ήλιδας, δηλώνουμε ότι και για το 2014 θα είμαστε στις επάλξεις !

Χαράλαμπος Μικέλης : Παλεύουμε για την ανατροπή

Αυτό που περιμένουμε για το 2014 είναι να είμαστε γεροί και δυνατοί. Ξέρουμε ότι αυτή η χρονιά θα είναι «η χρονιά μας» καθώς από μας τους υπαλλήλους των Περιφερειακών Ενοτήτων και των ΟΤΑ, μεθοδεύουν οι κυβερνώντες να προκύψει το επόμενο,  μεγάλο κύμα  μετατάξεων και απολύσεων. Και εκεί θα μας βρουν απέναντι. Αντίσταση και αγώνας λοιπόν και για το νέο χρόνο από την πλευράς μας. Αμαχητί δεν θα πέσουμε, αυτό είναι το σίγουρο. Όμως όλοι οι εργαζόμενοι, είτε του ιδιωτικού, είτε του δημόσιου τομέα, το έχουμε πια εμπεδώσει : χωρίς ανατροπές δεν γίνεται τίποτα! Στα μετερίζια λοιπόν για ανατροπή των σημερινών πολιτικών.   

Πάνος Καραβίτης : Όρθιοι και το 2014

Το Ιούνιο του 2013 η Κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ και ήταν πιστεύουμε το γεγονός της χρονιάς., θα μας πει ο πρώην προϊστάμενος  της ΕΡΑ Πύργου. «Δεν έχει συμβεί ξανά κάτι τέτοιο  σε δημοκρατική χώρα. Το Νοέμβρη, η κυβέρνηση μπήκε με τα ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο  για να κάμψει το φρόνημα όλων όσων επιμένουν να αγωνίζονται για δημοκρατία και αξιοπρέπεια. Τα  Χριστούγεννα αποφάσισε να  διαγράψει τον εργασιακό βίο πολλών εργαζομένων της ΕΡΤ, αρνούμενη να καταβάλει αποζημιώσεις.

Η τακτική αυτή αποτελεί εκδικητική απάντηση της Κυβέρνησης επειδή δεν γίνεται αποδεκτή  από μας η πραξικοπηματική κατάργηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης .  Από τους εργαζόμενους που  με αυταπάρνηση συνεχίζουν,  απολυμένοι,  να ενημερώνουν τον ελληνικό λαό με τα μέσα που έχουν  στη διάθεσή τους και με την αλληλεγγύη εκατομμυρίων πολιτών.  

Η  ΕΡΤ μένει  ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΗ και το 2014 ! Στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τον Πύργο, σε όλη την Περιφέρεια μέχρι την δικαίωση! Δικαίωση που θα έρθει για μας και για όλους τους Έλληνες μόνο με την ανατροπή αυτής της πολιτικής που μας οδήγησε ως τον όλεθρο! Άλλος δρόμος δεν υπάρχει και το γνωρίζουμε, το μάθαμε όλους αυτούς τους μήνες…

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα