Menu
Ηλεία: Ξεκινά η αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Ηλεία: Ξεκινά η αναδιάρθρ…

Ποιο είναι το σχέδιο...

Λιμάνι Κυλλήνης: Ακάλυπτο το τέταρτο σε κίνηση επιβατών λιμάνι στη χώρα

Λιμάνι Κυλλήνης: Ακάλυπτο…

Μετά την κατάργηση τ...

Ανδραβίδα: Πυροβόλησαν εν ψυχρώ 51χρονο – Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Ανδραβίδα: Πυροβόλησαν εν…

Ο δράστης χρησιμοποί...

   CAMERA ZIZANIO:  Προβλήθηκαν οι ταινίες μαθητών της Ηλείας

CAMERA ZIZANIO: Προβλ…

Ενθουσιώδης η χθεσιν...

Ηλεία: Δωρεάν ασύρματο ίντερνετ στην ορεινή Φιγαλεία!

Ηλεία: Δωρεάν ασύρματο ίν…

Σε μια σπουδαία κί...

Ολυμπία Οδό: Στη Βουλή οι νέες συμβάσεις για την επανεκκίνηση των έργων

Ολυμπία Οδό: Στη Βουλή οι…

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊ...

Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας: Καλωσόρισμα νέων φοιτητών

Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιά…

Εκδήλωση για την υ...

Εκλογές για  πρόεδρο  της νομαρχιακής επιτροπής  Ηλείας της Ν.Δ.  - Μοναδικός υποψήφιος ο Γιώργος Χήνος

Εκλογές για πρόεδρο της…

Την  Κυριακή    θα...

Εξαρθρώθηκε και δεύτερη εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές στον Πύργο

Εξαρθρώθηκε και δεύτερη ε…

Συνελήφθησαν και τ...

Zizanio News: Και σήμερα με την Πρωινή

Zizanio News: Και σήμερα …

Διαβάστε από σήμερα ...

Τα παιδιά και το φεστιβάλ

Τα παιδιά και το φεστιβάλ

Και κάπου εδώ, τέλ...

Εμείς γιατί όχι;

Εμείς γιατί όχι;

Όπως κάθε χρονιά, ...

Εδώ και πάλι

Εδώ και πάλι

Οι προετοιμασίες ά...

ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ

ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ

Νοέμβρης, ο βασανι...

Κατά τύχη δεν μπήκα

Κατά τύχη δεν μπήκα

Μπορεί το φεστιβάλ...

Δώστε δρόμο ή πάρτε δρόμο!

Δώστε δρόμο ή πάρτε δρόμο…

Του  Σεραφείμ Α. Κο...

Prev Next
A+ A A-

Η… απόβαση των πενταμηνιτών στο Διοικητήριο

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Πως θα αξιοποιηθούν οι 250  της κοινωφελούς εργασίας από την Π.Ε Ηλείας;

Γιατροί, νοσηλευτές, ψυχολόγοι και βρεφοκόμοι  στα  γραφεία!

Ένα διαφορετικό, από κάθε άποψη, πρόβλημα καλείται να επιλύσει η ηγεσία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας. Πρόκειται για την σταδιακή… απόβαση στην κυριολεξία 250 συνολικά ωφελούμενων από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στο Διοικητήριο.

Πονοκέφαλο έχει δημιουργήσει στον αντιπεριφερειάρχη και στους διευθυντές των υπηρεσιών στις οποίες πρόκειται να τοποθετηθούν οι νέο- προσληφθέντες με πεντάμηνες συμβάσεις, η πρώτη ομάδα των οποίων ( 15 συνολικά ) καταφθάνουν από την επόμενη εβδομάδα για να  αναλάβουν υπηρεσία. Και μπορεί αυτή η πρώτη ομάδα να αποτελείται από εργαζόμενους χαμηλής εξειδίκευσης ( πρόκειται για όσους προσελήφθησαν από την κατηγορία υποχρεωτικής εκπαίδευσης), αλλά ακολουθούν εν συνεχεία οι της Δευτεροβάθμιας, της Τεχνολογικής και της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

Σε μια δομή της Περιφέρειας, στις υπηρεσίες της οποίας στον Πύργο, υπηρετούν σήμερα λιγότεροι από 150 υπάλληλοι, θα προστεθούν όχι ένας και δυο, αλλά 250!  

Και το πρόβλημα δεν είναι μόνον αριθμητικό, αν και  στην κυριολεξία δεν θα υπάρχουν καθίσματα  να καθίσουν.

Το πρόβλημα, είναι που και πως θα αξιοποιήσουν τις γνώσεις και τα προσόντα τους οι νεοπροσληφθέντες , καθώς ανάμεσά τους υπάρχουν επτά γιατροί, επτά νοσηλευτές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και 5 Τεχνολογικής, πέντε επόπτες Υγείας, έξι βρεφοκόμοι τεχνολογικής Εκπαίδευσης, 26 Κοινωνικοί λειτουργοί Τεχνολογικής  Εκπαίδευσης, 18 Ψυχολόγοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, ακόμα και έξι βρεφοκόμοι Τεχνολογικής Εκπαίδευσης !

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε μια και μόνον διεύθυνση, των υπηρεσιών υγείας, που σήμερα απασχολεί 15 υπαλλήλους, θα παρουσιαστούν για να αναλάβουν υπηρεσία, 90 (!) άτομα όλων των προαναφερόμενων ειδικοτήτων.

Μπορεί τα νοσοκομεία να μην έχουν γιατρούς και νοσηλευτές, οι υπηρεσίες πρόνοιας κοινωνικούς λειτουργούς, οι παιδικοί σταθμοί βρεφονηπιοκόμους, θα έχει όμως η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας !

Σαρανταπέντε είναι με ειδικότητα  Πληροφορικής ( 30 ΠΕ, 10 ΤΕ και 15 ΔΕ), ενώ υπάρχουν και οι διοικητικοί Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, μόλις τέσσερις, άλλοι τόσοι Τεχνολογικής και 17 δευτεροβάθμιας.

 Χωρίς σχεδιασμό, χωρίς πρόβλεψη

Χωρίς προγραμματισμό χωρίς πρόβλεψη για την απασχόλησή τους, χωρίς καν να έχουν σχεδιαστεί κάποια προγράμματα στα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν οι επιστημονικές τους γνώσεις!

Και δεν είναι τυχαία η καταγγελία του περιφερειακού συμβούλου Νίκου Μιχαλόπουλου, για την τοποθέτηση στην Ηλεία 35 κτηνιάτρων με αυτή την «σχέση εργασίας» και μόλις τριών γεωπόνων και τεσσάρων τεχνολόγων γεωπονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Γιατί ο επιβλέπων φορέας, δηλαδή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, δεν συνεργάστηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, αλλά ούτε κανέναν υπηρεσιακό παράγοντα από την Π. Ε Ηλείας, ώστε να προτείνουν βάσει των αναγκών που πράγματι υπάρχουν, τον αριθμό των εργαζομένων που θα μπορούσαν να τοποθετηθούν στις υπηρεσίες της Π. Ε Ηλείας, αλλά και τις ειδικότητες που απαιτούνται.

Απλά, οι προσλήψεις  αυτές, έγιναν με πρόταση της Π.Δ. Ε και  είναι γνωστό τοις πάσι, πως στοχεύουν στην προσωρινή μείωση της ανεργίας και μάλιστα στους νέους επιστήμονες. Εργαζόμενοι για πέντε μήνες, χωρίς ασφαλιστικά ή άλλα δικαιώματα, παρά μόνον ιατρικο-φαρμακευτική κάλυψη και με μηνιαίες αποδοχές 460 ευρώ ! « Ενοικιαζόμενοι» και περιφερόμενοι για ένα πεντάμηνο… Με την  λήξη του πενταμήνου δεν προβλέπεται αξιολόγηση της προσφοράς τους, αλλά ούτε καμιά πρόβλεψη για τη μελλοντική τους εργασιακή αποκατάσταση.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα