Menu
Μια από τα ίδια…

Μια από τα ίδια…

Και εκεί που είχε ...

Η τάξη των μεγαλόσχημων

Η τάξη των μεγαλόσχημων

Οι μεγαλόσχημοι εί...

Επεα θανάσιμα

Επεα θανάσιμα

Του Στάθη στον eni...

Πλοίο-φάντασμα το CAPE RAY με τα χημικά της Συρίας

Πλοίο-φάντασμα το CAPE RA…

  Πηγή φωτογραφίας:...

Ο αριθμός των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές

Ο αριθμός των εισακτέων σ…

Εκδόθηκε η συμπληρωμ...

Κρίστο Χάσα: «Η κοινωνία έχει ανάγκη από τον Πολιτισμό και την Τέχνη…»

Κρίστο Χάσα: «Η κοινωνία …

Στον Πύργο μετακόμ...

​  «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον»

​ «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκ…

του Διονύση Κορκολ...

Άγρια δολοφονία νυχτοφύλακα

Άγρια δολοφονία νυχτοφύλα…

Σεπλήρη εξέλιξη βρ...

Αρχ. Ολυμπία: Έσπασε ο αγωγός του Ερυμάνθου ξανά στη Μουριά

Αρχ. Ολυμπία: Έσπασε ο αγ…

Μεγάλες ζημιές έχο...

Εξιχνιάστηκαν εικοσιτέσσερις διαρρήξεις αυτοκινήτων στο Αγρίνιο

Εξιχνιάστηκαν εικοσιτέσσε…

Δράστης είναι ένας 2...

«Θέαμα η προσαγωγή με χειροπέδες»

«Θέαμα η προσαγωγή με χει…

Το ερώτημα εάν πρέ...

Συνελήφθη 68χρονος καλλιεργητής χασίς

Συνελήφθη 68χρονος καλλιε…

Εντοπίστηκε από ασ...

Πύργος: Τι θα ζητήσει ο εμπορικός κόσμος την Πέμπτη από τον Υπουργό Εργασίας

Πύργος: Τι θα ζητήσει ο ε…

Την Πέμπτη το ραντ...

Δύο παραστάσεις  από το 1ο Λύκειο Αμαλιάδας και το Λύκειο Λεχαινών - Η Αρχ. Ήλιδα… στους μαθητές!

Δύο παραστάσεις από το 1…

Η Αρχ. Ήλιδα… στου...

Γ. Αργυρόπουλος: Χρωστούν πάνω από 2 εκ. ευρώ στο Δήμο Πύργου

Γ. Αργυρόπουλος: Χρωστούν…

Εγκύκλιος με ευνοϊ...

ΟΣΥΑΠΕ: Καμιά υπογραφή για  απόλυση συναδέλφου!

ΟΣΥΑΠΕ: Καμιά υπογραφή γι…

Καταγγέλλει  Διευθ...

Prev Next
A+ A A-

Γαβρίλης Λιατσής: Απαίτησε αναβάθμιση του ΤΕΙ Πύργου και δημιουργία Παν/κής Σχολής

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Οι πρώτες συναντήσεις του δημάρχου Γαβρίλη Λιατσή στην Αθήνα για θέματα Παιδείας και Αθλητισμού  με Υπουργό και Υφυπουργό Παιδείας
Υπουργικές δεσμεύσεις για δημιουργία Πρότυπου Πειραματικού σχολείου στον Πύργο και ένταξη στα ΣΔΙΤ νέου κολυμβητηρίου ολυμπιακών προδιαγραφών

Λίγες μόνο μέρες μετά την εκλογή του, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, ανασκουμπώνει τα μανίκια και προετοιμάζει το έδαφος για την ανάληψη των καθηκόντων του το Σεπτέμβριο, θέλοντας να κάνει πράξη τις προεκλογικές του δεσμεύσεις σε όλα τα επίπεδα. Έτσι, ξεκίνησε την μετεκλογική του δραστηριότητα,  με  τα θέματα της Παιδείας και του αθλητισμού (ΤΕΙ, Σχολεία, Στάδιο, κ.λπ.), που θεωρεί σημαντικά για την αναπτυξιακή πορεία του δήμου, καθώς πολλά από αυτά πρέπει να μπουν σε καινούργια βάση. Αξιοποιώντας λοιπόν το τρίμηνο αναμονής της ανάληψης των καθηκόντων του, προγραμμάτισε μια σειρά επαφών και συναντήσεων με την κεντρική Διοίκηση αφ’ ενός  για να ενημερώσει τους κυβερνητικούς αρμοδίους για τα επείγοντα και κρίσιμα του Δήμου και αφ’ ετέρου να αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε την Δευτέρα το απόγευμα  με τον Υπουργό Παιδείας κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο και τον Υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού κ. Γιαν. Ανδριανό, απ’ όπου προέκυψαν και ειδήσεις, όπως η ανακοίνωση δημιουργίας Προτυπου Πειραματικού σχολείου στον Πύργο, ενώ μελετάται και η ίδρυση Μουσικού σχολείου στην πόλη μας.  Παράλληλα προέκυψε δέσμευση για ένταξη στα ΣΔΙΤ νέου κολυμβητηρίου Ολυμπιακών διαστάσεων.

 

Οι δεσμεύσεις Αρβανιτόπουλου  

Στον κ. Αρβανιτόπουλο ο νέος δήμαρχος κ. Λιατσής έθεσε όλα τα προαναφερθέντα θέματα, απαιτώντας την άμεση παρέμβασή του, ξεκινώντας από το μέγα κεφάλαιο το ΤΕΙ, την ίδρυση Παν/κής σχολής και μεγαλύτερες δαπάνες για τα σχολεία του δήμου.

 «Ο Πύργος και ο δήμος μας ευρύτερα, αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα», είπε στον κ. Υπουργό. «Δύο χιλιάδες διαμερίσματα άδειασαν, κανένα έργο υποδομής δεν γίνεται, τα σκουπίδια πνίγουν την πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα, η αγορά έχει νεκρωθεί. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ζητούμε την ενδυνάμωση του ΤΕΙ, την ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής αλλά και εύρυθμα και ασφαλή σχολεία».Απαντώντας ο  Υπουργός κ. Αρβανιτόπουλος, αφού ευχήθηκε στον κ. Λιατσή καλή επιτυχία στο δημαρχιακό έργο του, τόνισε ότι αγαπά τον Πύργο και την Ηλεία και θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε την ίδρυση στον Πύργο, Προτύπου Πειραματικού Σχολείου και ότι μελετά και την ίδρυση Μουσικού Σχολείου (Γυμνασίου) στην πόλη μας. «Σύντομα», είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος, «θα είμαι σε θέση να μιλήσω για τα θέματα της εκπαίδευσης του Πύργου». Στη συνάντηση παρίστατο ο βουλευτής Ηλείας κ. Ανδρέας Μαρίνος και συνεργάτες του νεοεκλεγέντος δημάρχου Πύργου.

Προοπτική για ένταξη στα ΣΔΙΤ νέου κολυμβητηρίου

Λίγο μετά ο κ. Λιατσής είχε συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού, κ. Γιαν. Ανδριανό, με τον οποίο είχε μακρά συνεργασία για τα ζητήματα αθλητισμού του Δήμου. Ο νέος δήμαρχος έθεσε υπόψη του κ. Υφυπουργού την ανάγκη αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων των δημοτικών αθλητικών κέντρων (κολυμβητήριο, Στάδιο, κ.λπ.). Ο κ. Ανδριανός ανταποκρίθηκε θετικά στα τεθέντα αιτήματα, δεσμευθείς να συμπεριλάβει τον Πύργο στο νέο πρόγραμμα ΣΔΙΤ για τη δημιουργία νέου κολυμβητηρίου, ολυμπιακών προδιαγραφών. «Το πρόγραμμα αυτό που έληξε προ μηνός, είπε ο κ. Υφυπουργός, δημιουργεί 5 κολυμβητήρια της κατηγορίας αυτής στην Περιφέρεια. Ατυχώς δεν είχαμε στο Υπουργείο κανένα τέτοιο αίτημα από τον δήμο Πύργου», πρόσθεσε.
Ο κ. Λιατσής είπε στον κ. Ανδριανό ότι υπάρχει σχετική μελέτη και ο χώρος για το έργο αυτό και αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του θα καταθέσει το σχετικό φάκελο.Τέλος, να σημειώσουμε  ότι ο  κ. Λιατσής έχει προγραμματίσει σειρά συναντήσεων και επαφών με Υπουργούς και άλλους φορείς της Κεντρικής Διοίκησης στο διάστημα που ακολουθεί και μέχρι της έναρξης της δημαρχιακής του θητείας.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα