Menu
Καταγγελία του  Αγροτικού τμήματος  του  ΣΥΡΙΖΑ  :  Νέο  ληστρικό  χαράτσι για το ΟΣΔΕ

Καταγγελία του Αγροτικού…

Ως νέο σκάνδαλο στον...

Τίτλοι τέλους για το Λιμενικό Σταθμό Παλουκίου!

Τίτλοι τέλους για το Λιμε…

Δημοσιεύθηκε στο Φ...

Συνελήφθη 55χρονος στον Πύργο για χρέη 799.000 ευρώ!

Συνελήφθη 55χρονος στον Π…

Συνελήφθη, σήμερα ...

Δημοτικός Σύμβουλος ο Λάκης Αθανασόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος ο Λάκ…

  Έπρεπε να γίνουν ...

Νίκη Τραγανού: Την Κυριακή η 1η Γ.Σ.

Νίκη Τραγανού: Την Κυριακ…

Την προσεχή Κυριακ...

Ζαχάρω: «Γίνει και εσύ δότης μυελού των οστών»

Ζαχάρω: «Γίνει και εσύ δό…

«Ημέρα εθελοντισμο...

Θέατρο «Απόλλων»: «CATS the musical»

Θέατρο «Απόλλων»: «CATS t…

Από την παιδική θε...

Έμμεση παράταση για το Ε9 έως τα μέσα Ιουνίου

Έμμεση παράταση για το Ε9…

Τελικά δόθηκε παράτα...

Δημοτικές εκλογές: Η "ακτινογραφία" του νέου αυτοδιοικητικού χάρτη

Δημοτικές εκλογές: Η …

Από την μελέτη της...

Αλλαγές στη σχολική χρονιά: Καταργούνται δύο μεγάλες αργίες -Μια βδομάδα νωρίτερα ανοίγουν τα σχολεία

Αλλαγές στη σχολική χρονι…

Μια εβδομάδα νωρίτ...

Έλληνας δε γεννιέσαι. Γίνεσαι

Έλληνας δε γεννιέσαι. Γίν…

Τον Ναμπίλ Ιωσήφ Μ...

Ποδηλασία: Στις  7-8 Ιουνίου ο 5ος Ολυμπιακός Δρόμος  Ειρήνης

Ποδηλασία: Στις 7-8 Ιουν…

Ένας αγώνας θεσμός...

Προτάσεις για διασκέδαση: Μαθητική συναυλία Μουσικού Σπουδαστηρίου στο Λαζαράκειο

Προτάσεις για διασκέδαση:…

Η μαθητική συναυλί...

Απαντήσεις στο μάθημα Φυσική Γενικής Παιδείας

Απαντήσεις στο μάθημα Φυσ…

Δείτε εδώ τις απαντή...

Δυτική Ελλάδα: Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε Μεσολόγγι και Καϊάφα Ηλείας

Δυτική Ελλάδα: Κατεδαφίσε…

Στην εφαρμογή της ...

Δείτε τα θέματα και τις απαντήσεις των Μαθηματικών

Δείτε τα θέματα και τις α…

Δείτε εδώ τα θέματα....

Prev Next
A+ A A-

Κατσιφάρας: «Πολιτική δέσμευση η ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού»!

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Η πρώτη επίσκεψη Κατσιφάρα – Γεωργιόπουλου στον Πύργο μετά την εκλογική τους νίκη
Συνάντηση με περιφερειακούς συμβούλους της παράταξης και Δ/ντές υπηρεσιών στην ΠΕ Ηλείας

Ρεπορτάζ: ΓιάννηςΣπυρούνης- Ελένη Παπαδοπούλου

Την πρώτη του πολιτική δέσμευση μετά την επανεκλογή του, σύμφωνα με την οποία η Ολυμπία Οδός θα ολοκληρωθεί μέχρι το τελευταίο της χιλιόμετρο,  ανέλαβε από την Ηλεία, ο επανεκλεγείς Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας που χθες μαζί με τον νεοεκλεγέντα αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γεωργιόπουλο, επισκέφθηκαν τον Πύργο όπου μίλησαν για τους στόχους που θέτουν και τις βασικές προτεραιότητες της θητείας τους.

Ο κ. Κατσιφάρας συνοδευόμενος από τον κ. Γεωργιόπουλο, ξεκίνησαν την μικρή περιοδεία στον Πύργο, από το εκλογικό κέντρο της παράταξης του «Δικαίωμα στην Πρόοδο», όπου τους υποδέχθηκαν οι εκλεγέντες περιφερειακοί του σύμβουλοι από τον νομό και οι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου του. Από το εκλογικό του «στρατηγείο»,  έστειλε και το μήνυμα της επόμενης ημέρας για το νομό, εστιάζοντας στο μήνυμα που έδωσε η κάλπη και η τοπική κοινωνία, αλλά και στο έργο της Ολυμπίας οδού που όπως είπε θα δώσει μάχη για να ολοκληρωθεί, χωρίς καμία απώλεια. Στην συνέχεια περιόδευσε στο κέντρο της πόλης και χαιρέτισε τον κόσμο και κατέληξε αργότερα στην ΠΕ Ηλείας όπου συναντήθηκε με τους Δ/ντές των υπηρεσιών.   

 

Κατσιφάρας: «Ευχαριστούμε για τη στήριξη – Ακούμε την κοινωνία»

Μιλώντας στα τοπικά ΜΜΕ, ο κ. Κατσιφάρας ευχαρίστησε τους πολίτες της Ηλείας για τη δύναμη που έδωσαν στην παράταξη και την ανταπόκρισή στους σε ένα προοδευτικό προσκλητήριο που έκανε ο ίδιος και η παράταξη του. «Αυτή την ανταπόκριση σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία και για τη χώρα και την αυτοδιοίκηση, δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ, ούτε εγώ ούτε οι άμεσοι συνεργάτες μου. Δώσαμε ένα προεκλογικό αγώνα με αξιοπρέπεια, με θέσεις, είμαστε η μόνη παράταξη που καταθέσαμε ολοκληρωμένο σχέδιο και δεν περιοριστήκαμε σε απλές διαπιστώσεις. Κατεβήκαμε πολύ χαμηλά και μιλήσαμε με τον απλό κόσμο που ήταν και η δύναμή μας. Τον ακούσαμε, ακούσαμε τον προβληματισμό τους , ανταποκριθήκαμε σε ένα ευρύτερο κάλεσμα και μια μεγάλη αγωνία που είχαν οι πολίτες της δυτικής Ελλάδας. Για εμάς και για μένα και για τους συνεργάτες μου, ο θεσμός της περιφέρειας θα είναι ένας λαϊκός θεσμός που θα ακούσει τον πόνο της κοινωνίας, θα είναι ένας αναπτυξιακός θεσμός και θα αλλάξουμε το παραγωγικό πρότυπο, όπως ακριβώς το έχουμε μέσα στο σχέδιο για να είναι βιώσιμο και να φέρει θέσεις απασχόλησης και ταυτόχρονα ένας θεσμός συμμετοχικός που θα κινητοποιεί και θα συνεργάζεται και με τους κοινωνικούς εταίρους και με τις δημοτικές αρχές, τους νέους δημάρχους μας, αλλά και με την κοινωνία των πολιτών».

 

«Μείναμε όρθιοι»

Ο κ. Κατσιφάρας χαρακτήρισε πρωτόγνωρη για την αυτοδιοίκηση, την  προεκλογική αναμέτρηση, «όπου όλα δοκιμάστηκαν, όμως η περιφέρεια δυτικής Ελλάδας έμεινε όρθια, όπως επίσης μείναμε και εμείς όρθιοι τα προηγούμενα 3,5 χρόνια, που ήταν πολύ δύσκολα για την περιφέρειά μας» είπε χαρακτηριστικά. «Έχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με προτεραιότητες, στην ανάπτυξη, στην κοινωνική συνοχή, ολοκλήρωση των έργων, προστασία του περιβάλλοντος, εξωστρέφεια της Περιφέρειας, ισχυρή φωνή και ρόλο σε όλα τα δρώμενα, τόσο τοπικά, όσο και στο ελληνικό πεδίο και στο ευρωπαϊκό πεδίο. Αυτές θα είναι οι μεγάλες προτεραιότητας πάνω στις οποίες θα κινηθούμε για να κάνουμε τη μεγάλη αλλαγή που χρειάζεται κυρίως το παραγωγικό πρότυπο της περιοχής μας».

 

Ηλεία πρωτοπόρος σε πολιτισμό, τουρισμό, πρωτογενή τομέα – Τι είπε για την Ολυμπία Οδό

Ο Περιφερειάρχης συνέχισε λέγοντας ότι στόχος είναι η Ηλεία να γίνει πρωτοπόρος

στον πολιτισμό και στον τουρισμό, ηγέτης στον πρωτογενή τομέα. «Αυτά είναι τα δύο μεγάλα στοιχήματα, αυτές είναι οι δύο μεγάλες αναμετρήσεις μας, με την ευθύνη μας και την ιστορία που έχουμε ως μια πολιτική και κοινωνική διαδρομή. Θέλω επίσης να επαναφέρω στο προσκήνιο, την ισχυρή πολιτική μας βούληση, ότι δεν θα ησυχάσουμε αν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και το τελευταίο χιλιόμετρο της Ολυμπίας Οδού. Η κυβέρνηση θα μας βρίσκει κάθε μέρα μπροστά της. Είναι δέσμευση πολιτική, που μπορεί να υλοποιηθεί, αρκεί η κυβέρνηση να είναι συνεπής με αυτά που έχει ψηφίσει. Όλα τα δείγματα που έχουμε από την ψήφιση της νέας σύμβασης μέχρι τώρα είναι θετικά. Εμείς θα πιέζουμε κάθε μέρα, να μην χαθεί ούτε μέρα, ούτε ένα ευρώ και να μη χαθεί ούτε ένα χιλιόμετρο, από το φυσικό και τεχνικό αντικείμενο».

 

Ο κ. Κατσιφάρας ευχαρίστησε τους συνεργάτες του λέγοντας πως όλοι στάθηκαν όρθιοι δίπλα του και τόνισε πως η στάση της παράταξης ήταν ένα μεγαλείο για την ίδια την πολιτική. «Στα δύσκολα είμαστε εδώ. Στεκόμαστε όρθιοι, μιλάμε με ειλικρίνεια στην κοινωνία, η κοινωνία θέλει αλήθειες. Αυτό ακριβώς κάναμε και εγώ και το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γεωργιόπουλο, που δεν έχασε ούτε λεπτό, να μην είναι σε επαφή με την κοινωνία. Και εμάς η δύναμή μας είναι ο απλός πολίτης. Και αξίες μας είναι η ειλικρίνεια, η εμπιστοσύνη και η πρωτοβουλία. Πάνω σε αυτό το τρίπτυχο θα κινηθούμε». Σχολιάζοντας τον μεγάλο αριθμό άκυρων και το μήνυμα που έστειλαν έτσι η πολίτες, τόνισε πως αυτό ήταν ένα φαινόμενο σε όλη την Ελλάδα, αλλά και ένα μήνυμα που ελήφθη και θα αξιολογηθεί σε πολιτικό επίπεδο. Χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την εκλογική αναμέτρηση, αλλά δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων που συγκέντρωσε η παράταξη σε σχέση με την προηγούμενη εκλογή.

 

Γιώργος Γεωργιόπουλος: « Η εμπιστοσύνη που μας δείξατε αποτελεί για μας δέσμευση»

Ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ευχαρίστησε τους πολίτες της Ηλείας για τη στήριξη σε μια δύσκολη αλλά νικηφόρα μάχη, αλλά και τους πολίτες που είχαν μια διαφορετική επιλογή. «Άλλωστε οι διαφορετικές απόψεις είναι ο πυρήνας και η πεμπτουσία της δημοκρατίας» σχολίασε και συμπλήρωσε πως «…η εμπιστοσύνη που μας έδειξαν αποτελεί για εμάς δέσμευση ότι θα αγωνιστούμε αυτά τα πέντε δύσκολη χρόνια, που ελπίζουμε όμως να είναι ταυτόχρονα και γόνιμα, για τα συμφέροντα της Ηλείας, για την ανάπτυξη και την αναγέννηση του τόπου μας. Αυτή τη δέσμευσή μας θα την τηρήσουμε, θα αγωνιστούμε στο πλαίσιο του περιφερειακού σχεδιασμού και το μήνυμα της αταλάντευτης διεκδίκησής μας το απευθύνουμε προς πάσα κατεύθυνση εντός και εκτός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας» κατέληξε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Συνάντηση με τους Δ/ντές των υπηρεσιών της ΠΕ Ηλείας

Γύρω στις 1.30 το μεσημέρι ο κ. Κατσιφάρας συνοδευόμενος από τον νέο αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο και τους νεοεκλεγέντες Ηλείους  περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής του, πέρασε την πόρτα του διοικητηρίου της ΠΕ Ηλείας. Ήταν η πρώτη του επίσκεψη στο διοικητήριο ως περιφερειάρχης με λαϊκή εντολή  δεύτερης θητείας. Ο κ. Κατσιφάρας και ο κ. Γεωργιόπουλος πέρασαν από τις υπηρεσίες του ισογείου, το ΚΕΠ του δήμου Πύργου και την Αναπτυξιακή και χαιρέτισαν  δια χειραψίας όλο το προσωπικό. Στην συνέχεια κατευθύνθηκαν στον 3ο όροφο, όπου περίμεναν να τον συγχαρούν στο γραφείο του απερχόμενου πλέον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Χ. Καφύρα και να κάνουν μια πρώτη κουβέντα, όλοι οι Δ/ντές  υπηρεσιών και προϊστάμενοι τμημάτων  της ΠΕ Ηλείας. Στη συνέχεια και ο ίδιος και ο κ. Γεωργιόπουλος συζήτησαν χαλαρά, σε εγκάρδιο κλίμα και χωρίς… πρωτόκολλο με τους Δ/ντές των υπηρεσιών τους οποίους αποκάλεσε βεβαίως συνεργάτες του. Έτσι κι αλλιώς τα πρόσωπα με τα οποία συνεργάστηκε κατά την διάρκεια της πρώτης τετραετίας του, παραμένουν ίδια, τα προβλήματα λίγο- πολύ γνωστά όπως και οι ευθύνες που κάθε Δ/νση έχει χρεωθεί, οπότε η συνάντηση έγινε  κυρίως για να τους ευχαριστήσει και για να ανανεώσουν την συνεργασία τους για την επόμενη πενταετία.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα