Menu
«Έρχονται» 5.178 προεκλογικές προσλήψεις στους Δήμους!

«Έρχονται» 5.178 προεκλογ…

Σε Πύργο, Αρχαία Ολυ...

Λιμάνι Κυλλήνης: Προετοιμασία για το Guideport

Λιμάνι Κυλλήνης: Προετοιμ…

Έτοιμο για το επόμεν...

Γαστρονομικό ταξίδι στην Ιθάκη με ξεναγό τη δική μας Ελένη

Γαστρονομικό ταξίδι στην …

Εξαιρετική παρουσίασ...

Πολυϊατρεία Πύργου: Την Τετάρτη η υποδοχή των πρώτων Ηλείων ασθενών

Πολυϊατρεία Πύργου: Την Τ…

Έναρξη των Πολυϊατρε...

Πάμε σαν  πέρυσι !

Πάμε σαν πέρυσι !

Με όλο το στελεχιακό...

Με την καθιερωμένη παρέλαση στον Πύργο κορυφώνονται  οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25ης Μαρτίου

Με την καθιερωμένη παρέλα…

Κατάθεση στεφάνων ...

«Παραδοσιακά» με κάγκελα η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στον Πύργο

«Παραδοσιακά» με κάγκελα …

Με «οδηγό» τις παρελ...

Αναγνώριση

Αναγνώριση

Η συμβολή του βουλευ...

Η πλατεία ήταν γεμάτη…

Η πλατεία ήταν γεμάτη…

Έσφυζε από ζωή χθες ...

Πύργος: Τον σκότωσε για προσωπικές διαφορές

Πύργος: Τον σκότωσε για π…

Η κόντρα των δύο αδε...

Κοροιβάρα… ολέ

Κοροιβάρα… ολέ

ΑΡΧΙΖΟΥΝ πλέον να το...

Αγώνας δρόμου…

Αγώνας δρόμου…

Αργυρόπουλος, Λιατσή...

Απαιτείται συνεργασία και…  ψυχραιμία!

Απαιτείται συνεργασία και…

Η τουριστική περίο...

Στη Φυλή με… συνοδεία!

Στη Φυλή με… συνοδεία!

Συνοδευόμενα από υπη...

Πανηλειακός: Τελευταία… αγγαρεία με Αχαρναϊκό

Πανηλειακός: Τελευταία… α…

Σε… αγγαρεία έχουν...

Κόροιβος – Βόλεϊ : Κέρδισε και τον Ποσειδώνα Λουτρακίου

Κόροιβος – Βόλεϊ : Κέρδισ…

Με το ροζ φύλλο αγών...

Prev Next
A+ A A-

Αμαλιάδα: Ένα μεγαλόπνοο έργο για τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Υπεγράφη χθες στον γραφείο του Γ. Λυμπέρη  η προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή του έργου Χώρου Υγειονομικής Ταφής Ηλείας – Ακολουθεί η υπογραφή της σύμβασης για το εργοστάσιο

Το αργότερο τέλος του 2015 παραδίδεται το έργο – Άνω των 40 εκατ. ευρώ ο συνολικός προϋπολογισμός

Σελίδα «γύρισε» από χθες η Ηλεία στο μείζον πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης του έργου κατασκευής του Χώρου Υγειονομικής Ταφής (Χ.Υ.Τ.Υ.) Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, από τον δήμαρχο Ήλιδας και πρόεδρο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Γιάννη Λυμπέρη και του εκπροσώπου της αναδόχου κοινοπραξίας, παρουσία δημάρχων του νομού.

 

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 7 εκατ. 720.000 ευρώ με το ΦΠΑ και τις επόμενες ημέρες ακολουθεί και η υπογραφή της σύμβασης για το εργοστάσιο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, ώστε τα δύο υποέργα να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν ταυτόχρονα, το αργότερο μέχρι τέλος του 2015. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι πρόκειται για το πρώτο ολοκληρωμένο έργο διαχείρισης απορριμμάτων με την μέθοδο αυτή που υλοποιείται σε ολόκληρη τη χώρα.

Παρόντες στο γραφείο του δημάρχου Ήλιδας ήταν, εκτός βέβαια του εκπροσώπου της τεχνικής εταιρείας ΙΘΑΚΗ Α.Ε. της κοινοπραξίας ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ, Διονυσίου Γεωργόπουλου, ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος, ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός, ο δήμαρχος Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, οι αντιδήμαρχοι Ήλιδας Δημήτρης Παναγιωτάρας και Βαγγέλης Χριστοφόρου, η περιφερειακή σύμβουλος Νίκη Κοκκαλιάρη, η οποία είχε συμβάλλει τα μέγιστα επί προεδρίας της στον σύνδεσμο στερεών αποβλήτων και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Υδάτινων Πόρων του δήμου Χρήστος Παπαγεωργίου, ο οποίος συνέβαλλε καταλυτικά στο να «τρέξουν» οι διαδικασίες, όσον αφορά τεχνικά κυρίως μέρη.

Γ. Λυμπέρης: «Νοιώθουμε δικαιωμένοι, κάναμε το καθήκον μας»

Την ικανοποίησή του εξέφρασε αμέσως μετά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ο δήμαρχος Ήλιδας και πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Γιάννης Λυμπέρης: «Υπογράψαμε την σύμβαση, άρα αυτό σημαίνει ότι το έργο ξεκινά, για το πρώτο υποέργο που είναι όλες οι εγκαταστάσεις χώρου διάθεσης και επεξεργασίας, πλην του εργοστασίου.

Όσοι μέχρι τώρα, είχαν αμφιβολίες, είτε καλόπιστοι είτε κακόπιστοι, από σήμερα δεν θα μπορούν να αμφισβητήσουν μια προσπάθεια πολυετή», είπε χαρακτηριστικά, ενώ συνεχίζοντας επεσήμανε τα εξής: «Αντιμετωπίσαμε προβλήματα, δυσπιστία και κριτική της κοινωνίας και των μέσων, όμως η Τοπική Αυτοδιοίκηση έκανε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και η πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση στην Ηλεία είναι η πρώτη στην Ελλάδα που ξεκινά αυτό το έργο με αυστηρά κριτήρια και ασφαλής  προϋποθέσεις για την προστασία του περιβάλλοντος».

Ο κ. Λυμπέρης έριξε τα «βέλη» στην κεντρική εξουσία και κυρίως στις κατά καιρούς ηγεσίες του αρμόδιου υπουργείου, λέγοντας ότι προσπαθούσαν να «οδηγήσουν» την διαχείριση μέσα από την δημιουργία ΧΥΤΑ, τη στιγμή που αποτελούσε ήδη όχι μόνο μια ξεπερασμένη μέθοδο, αλλά και είχε απαγορευτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Νοιώθουμε δικαιωμένοι, κάναμε το καθήκον μας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ευχαριστώ όλους τους συντελεστές, τους κατά καιρούς προέδρου του συνδέσμου, τον κ.Βρυώνη και κυρίως την κα Κοκκαλιάρη, την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Αμαλιάδας και κυρίως όλους τους δημάρχους, που συνέδραμαν σε αυτή την προσπάθεια», δήλωσε.

Ο κ. Γεωργόπουλος από την πλευρά της αναδόχου κοινοπραξίας, διαβεβαίωσε ότι υπάρχει μεγάλη εμπειρία σε τέτοια έργα, που έχει κατασκευάσει η εταιρεία στο εξωτερικό, προσθέτοντας ότι θα καταβληθεί η καλύτερη δυνατή προσπάθεια για να παραδοθεί ένα  λειτουργικό και άρτιο έργο.

Μάκης Παρασκευόπουλος: «Η Ηλεία γυρίζει σελίδα»

Ότι με την  χθεσινή υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τον Χ.Υ.Τ.Υ. και του εργοστασίου που επίκειται τις επόμενες ημέρες, ο νομός Ηλείας «γυρίζει» σελίδα και παίρνει τη θέση που της αρμόζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επεσήμανε ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος.

«Το έργο έγινε εφικτό από τότε που οι δήμοι ομονόησαν. Το «στοίχημα» είναι η επιβίωση των δήμων της Ηλείας μέχρι την ολοκλήρωση του έργου. Εδώ, θα παίξει μεγάλο ρόλο η κατανόηση των πολιτών. Δεν μπορεί αυτό, το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, να αποτελεί πεδίο αντιπαράθεσης.

Η κοινωνία να ομονοήσει, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Ευχαριστώ, όσους συνέβαλαν στη δρομολόγηση του έργου», τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Αλέξης Καστρινός: «Μια σημαντική προσπάθεια παίρνει σάρκα και οστά»

«Θέλω να πιστεύω, ότι μια σημαντική προσπάθεια ξεκινά να παίρνει σάρκα και οστά. Χρειάζεται κατανόηση από τους συμπολίτες μας», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός. Στάθηκε στη σημαντική συμβολή του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας όλα αυτά τα χρόνια, προσθέτοντας ότι: «Ενωμένοι, μπορούμε να προχωρήσουμε. Λίγη υπομονή και όλα θα πάνε καλά».

Θύμιος Κοτζιάς: «Το σημαντικότερο έργο για το νομό ξεκινά να υλοποιείται»

Ότι το σημαντικότερο έργο για την Ηλεία ξεκινά να υλοποιείται, μετά και την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, ανέφερε στη συνέχεια ο δήμαρχος Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς.

«Δεν μπορεί, παρά μόνο να νοιώθουμε μεγάλη ανακούφιση. Μέσα ένοιωθα αυτό το αδιέξοδο με τα σκουπίδια. Σήμερα, υπάρχει «φως» και οι πιο δύσπιστοι θα καταλάβουν ότι το έργο ξεκινά. Ευχαριστώ τους συντελεστές που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια και πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι», δήλωσε.

Νίκη Κοκκαλιάρη: «Φανήκαμε συνεπείς σε λόγια και πράξεις»

Την ικανοποίησή της εξέφρασε, τέλος, η περιφερειακή σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νίκη Κοκκαλιάρη, η οποία τόνισε ότι «μέσα από έναν δύσκολο «δρόμο», που διανύσαμε με ανυπέρβλητα εμπόδια, φτάσαμε στην υπογραφή.

Ήταν ένας αγώνας που κάναμε για τον άνθρωπο, για τη δημόσια υγεία, για το περιβάλλον. Φανήκαμε συνεπείς σε λόγια και πράξεις και αυτό εκτός βέβαια από την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, θα συμβάλλει και στην ανάπτυξη του νομού, όπως π.χ. από την αξιοποίηση του τουριστικού πλούτου».

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα