Menu
Επιστολή Μαρίνου για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Δ.Δ Καλλιθέας.

Επιστολή Μαρίνου για τις …

Επιστολή απέστειλε ο...

Εμπορικός  Σύλλογος  Αμαλιάδας : Το ωράριο καταστημάτων τον Οκτώβρη

Εμπορικός Σύλλογος Αμαλ…

Καμία Κυριακή ανοι...

Αθλητική Ένωση Λεχαινών:  Εγγραφές σε τμήματα Στίβου, Βόλεϊ, Τένις, Μπάσκετ, Σκάκι και Τοξοβολία

Αθλητική Ένωση Λεχαινών: …

Προσκλητήριο προς τα...

Ο λαός να προβληματιστεί...

Ο λαός να προβληματιστεί.…

Του  Χρήστου Γιάνναρ...

Η πρεμιέρα του Σ. Παπαδόπουλου

Η πρεμιέρα του Σ. Παπαδόπ…

Η εκπομπή «Στην υγει...

ΚΕΦΙΑΠ Πύργου: Η αδιαφορία το μετέτρεψε σε κτίριο.. φάντασμα!

ΚΕΦΙΑΠ Πύργου: Η αδιαφορί…

Οι μέρες, που οι χ...

Επιτέλους θα λειτουργήσει ο Βιολογικός Καθαρισμός στον Κάμπο της Ηλείας

Επιτέλους θα λειτουργήσει…

Δύο πολύ σημαντικά...

Διακοπής ρεύματος την Πέμπτη στη Ζαχάρω

Διακοπής ρεύματος την Πέμ…

Ειδοποιούνται οι ενδ...

Δείτε εδώ την ΕΡΤ

Δείτε εδώ την ΕΡΤ

Η μετάδοση της ΕΡΤ κ...

Τον Ιανουάριο 2014 η δίκη της 49χρονης για τα 17 εκατ. ευρώ

Τον Ιανουάριο 2014 η δίκη…

Στις 7 Ιανουαρίου ...

Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο Πύργου: Ανασφάλιστοι και άνεργοι,σπεύσατε…

Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακ…

Ξεκίνησε η υποβολή...

Στάση εργασίας για τους καθηγητές αύριο Τετάρτη

Στάση εργασίας για τους κ…

Αλλάζουν μορφή οι ...

ΟΓΑ: Από την ενιαία ενίσχυση θα καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» του

ΟΓΑ: Από την ενιαία ενίσχ…

«Ευνοϊκή η ρύθμιση...

Prev Next
A+ A A-

Κυνηγετικός Σύλλογος Κρεστένων & Περιχώρων

Διαρκής αγώνας για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξάλειψη της λαθροθηρίας

Οι ποικίλες δραστηριότητες του Κυνηγετικού Συλλόγου Κρεστένων & Περιχώρων επικεντρώνουν στην προστασία του περιβάλλοντος και την εξάλειψη της λαθροθηρίας. Κύριο μέλημα του Συλλόγου είναι να επιτευχθεί από όλους σωστή διαχείριση της φύσης και των θηραμάτων και να αποτρέπονται οι παρανομίες.

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κρεστένων κ. Παναγιώτης Βασιλόπουλος αναφέρει πως η ύπαρξη του Κυνηγετικού Συλλόγου δεν είναι μόνο για την πραγματοποίηση του κυνηγιού. «Χρειάζεται να αγαπήσουμε τη φύση και να προστατεύουμε το περιβάλλον, αλλά και να προσπαθήσουμε να καταπολεμήσουμε τη λαθροθηρία. Οι συνδρομητές πρέπει να στηρίζουν το Σύλλογο με όλες τις δυνάμεις και προσφορές γιατί ό,τι χάνεται είναι δύσκολο να δημιουργηθεί ξανά. Ο κυνηγός πρέπει να τηρεί κάποιους κανόνες και να μην κυνηγά ανεξέλεγκτα όλο το χρόνο χωρίς αίσθημα προστασίας απέναντι στη φύση. Κάθε σύλλογος προσπαθεί με λιγοστά εφόδια να επιβάλλει την τάξη και να προσφέρει μια όμορφη κυνηγετική περίοδο. Κάθε κυνηγός, λοιπόν, χρειάζεται να έχει κυνηγετική άδεια και να ακολουθεί το πρόγραμμα της Γ’ Κ.Ο.Π.» επεσήμανε ο κ. Βασιλόπουλος.

Δραστηριότητες

Είναι πολύ σημαντικό να προστατεύουμε τα θηράματα και να συμβάλουμε στη σωστή ανάπτυξη των θηραμάτων, με τη βοήθεια της Ομοσπονδίας, των Συμβουλίων και την προσωπική εργασία των θηροφυλάκων.

Μια σημαντική δραστηριότητα του Συλλόγου είναι η απελευθέρωση Φασιανών, ελπίζοντας να παραμείνουν και να αναπαραχθούν, μια διαδικασία η οποία και θα επαναληφθεί.

Εξίσου μεγάλης σημασίας είναι η διαδικασία της σποράς ηλίανθων, οι οποίοι συμβάλλουν στη σωστή ανάπτυξη των θηραμάτων.

Επιπλέον, ο Κ.Σ. ήταν παρών στις φωτιές και έχουν προσφέρει πολύτιμη βοήθεια, καταφέρνοντας να εντοπίσουν φωτιές και να τις κατασβήσουν.

Έκδοση Αδειών

Όσον αφορά στην έκδοση αδειών κυνηγιού, ο πρόεδρος τόνισε ότι στην περιοχή της Κρέστενας η έκδοση αδειών φέτος είναι μειωμένη σε σχέση με άλλα χρόνια, προφανώς η κρίση επηρέασε και τους κυνηγούς. Ως λύση για να παροτρύνει να προσέλθουν να ανανεώσουν οι κυνηγοί τις άδειές τους, σκέφτεται να αναρτήσει σε κάθε χωριό της δικαιοδοσίας του Κυνηγετικού Συλλόγου Κρεστένων, τους πίνακες με τους έχοντες άδεια και τους παλαιότερους που δεν την έχουν ανανεώσει.

Ο κ. Βασιλόπουλος μεταξύ άλλων θέλησε να δώσει μια συμβουλή σε όλους τους κυνηγούς: «Η συμβουλή μου είναι πως αν δεν προστατεύουμε το θήραμα δε θα κατορθώσουμε να κάνουμε το χόμπι που τόσο αγαπάμε. Όλοι πρέπει να συμβάλλουν στην εξάλειψη της λαθροθηρίας».

Τέλος, ο κ. Βασιλόπουλος εξέφρασε το παράπονό του και επισήμανε ότι ο Σύλλογός τους δεν έχει καμία βοήθεια από φορείς. «Ό,τι κάνουμε το παλεύουμε μόνοι μας. Δυστυχώς!» 

Το Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Κρεστένων απαρτίζεται από τους: Παναγιώτη Βασιλόπουλο, Γεώργιο Κουλουμπουρδό, Δημήτρη Καλογερόπουλο, Ιωάννη Κλέγκουρα, Κων/νο Λινό, Κων/νο Γεωργόπουλο, Φώτη Γιαννίκο. Επίσης, στην Εξελεγκτική Επιτροπή οι Αγησίλαος Μαγκλάρας και ο Δημήτρης Χατζής.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα