Menu
Ξεκινούν  οι Κινηματογραφικές Βραδιές της ΕΛΜΕ

Ξεκινούν οι Κινηματογραφ…

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙ...

2ου ΕΠΑΛ Πύργου :   Μουσική… διαμαρτυρία!

2ου ΕΠΑΛ Πύργου : Μουσι…

Χθες το απόγευμα από...

Το χωριό του διαβόλου

Το χωριό του διαβόλου

Μια φορά κι έναν και...

 Η ανάπτυξη και τα παραμύθια της Χαλιμάς…

Η ανάπτυξη και τα παραμύ…

Του  Δημήτρη  Καζάκη...

 Χωρίς δημοτικό φωτισμό ο δήμος Πύργου

Χωρίς δημοτικό φωτισμό ο…

Άγνωστο γιατί και με...

Και στα λυόμενα και χωρίς δάσκαλο και χωρίς… ειδικότητες!

Και στα λυόμενα και χωρίς…

Για εχθρική αντιμετώ...

 ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ : Παραμένουν τα ερωτηματικά για Σταματή και Καραπέτσα

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ : Παραμένουν…

Οι αμφιβολίες που υπ...

ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ... ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ... ΤΗΝ ΑΛΗ…

Το παρακάτω κείμεν...

 Εν αναμονή του δρεπανηφόρου…

Εν αναμονή του δρεπανηφό…

Μετά από 4 χρόνια μα...

 Εθελοντική αιμοδοσία στη Βαρβάσαινα

Εθελοντική αιμοδοσία στη…

Για τρίτη συνεχόμενη...

Νέα μεγάλη νίκη του Κόροιβου  70 -62 τον Αρκαδικό

Νέα μεγάλη νίκη του Κόροι…

Το δύο στα δύο πέτ...

Κουτσούμπας: «Θα ληφθούν νέα μέτρα»

Κουτσούμπας: «Θα ληφθούν …

Τη βεβαιότητά του γι...

Γερβάσιος Ραυτόπουλος: «Η ζωή μας είναι σύντομη, ας βιαστούμε να κάνουμε το καλό»

Γερβάσιος Ραυτόπουλος: «Η…

Ο «Άγιος» των φυλακι...

Α1 Κατηγορία: Νίκες για Μαγούλα, Δάφνη

Α1 Κατηγορία: Νίκες για Μ…

Σημαντική νίκη πέτ...

 Ξεχάσατε τα τριχίλιαρα;

Ξεχάσατε τα τριχίλιαρα;

Μπορεί … Αλλά οι …πα...

Ημερίδα στον Καϊάφα

Ημερίδα στον Καϊάφα

Στο Λουτράκι πήγαν...

Prev Next
A+ A A-

Εκδήλωση στο ΣΠΑΠ από τη Ζ’ ΕΠΚΑ με τον αρχιμανδρίτη Γερβάσιο Ραπτόπουλο

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

«Πρόλαβε να κάνεις το καλό»

Έχει προταθεί από 150 προσωπικότητες απ’ όλο τον κόσμο για Νόμπελ Ειρήνης

Μια άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση με ομιλητή  τον προταθέντα για το φετινό  βραβείο Νόμπελ Ειρήνης,   αρχιμανδρίτη  Γερβάσιο Ραπτόπουλο, θα πραγματοποιήσει η Ζ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων Ολυμπίας, στο συνεδριακό κέντρο του ΣΠΑΠ αύριο στις 7.30 το απόγευμα. Το θέμα που θα αναπτύξει ο σύγχρονος άγιος των φυλακισμένων, ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος είναι «Πρόλαβε να κάνεις το καλό». Την εκδήλωση θα προλογίσει η Διευθύντρια της Ζ ΈΠΚΑ Γεωργία Χατζή -Σπηλιοπούλου.

Ο Πατέρας Γερβάσιος είναι γνωστός σε όλον τον κόσμο για τη φιλευσπλαχνία του. Σωστά του αποδόθηκε ο τίτλος του «Παπά των φτωχών» και του «Αγίου των φυλακισμένων», αφού γυρίζει τις φυλακές μοιράζοντας ηθική, πνευματική και υλική βοήθεια στους έγκλειστους.  Μάλιστα, τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια έχει συμβάλλει στην αποφυλάκιση δεκαπέντε χιλιάδων εκατό απόρων φυλακισμένων από ενενήντα χώρες, διαθέτοντας περισσότερα από  τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά των ποινών τους, προϊόν προαιρετικών συνδρομών φιλανθρώπων Ελλήνων και Ομογενών, οι οποίοι και σήμερα, παρά την κρίση, εξακολουθούν να συνδράμουν τη Διακονία αυτή της αγάπης.

Βιογραφικό

Ο π.  Γερβάσιος  Ραπτόπουλος γεννήθηκε το 1931 στο χωριό Αιμιλιανός Γρεβενών. Ως μαθητής Γυμνασίου ακόμη, συνδέεται πνευματικά με τον τότε  ιεροκήρυκα Αυγουστίνο Καντιώτη. Από εκείνον εμπνέεται την αγάπη για τον άνθρωπο και τον ζήλο για κοινωνική προσφορά. Πτυχιούχος  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  αρχικά εργάσθηκε ως θεολόγος. Το 1959 χειροτονείται. Προάγεται σε  αρχιμανδρίτη  και  διορίζεται τακτικός ιεροκήρυκας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ως Ιεροκήρυκας  εργάσθηκε σε 8  Μητροπόλεις περισσότερο από 50 χρόνια.

Το 1966 ιδρύει στη Θεσσαλονίκη την Ορθόδοξη Ιεραποστολική Αδελφότητα «Η ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ». Το 1976 ιδρύει τον σύλλογο Διακονίας Κρατουμένων « Ο ΆΓΙΟΣ ΛΗΣΤΗΣ ΤΟΥ ΓΟΛΓΟΘΑ», ο οποίος τον κατέστησε διεθνώς γνωστό ως προστάτη και πατέρα των φυλακισμένων απανταχού της γης.

Το έργο του είναι έργο χριστιανικής αγάπης προς τον άπορο μικροποινίτη κρατούμενο.  Προσπαθεί να επιτύχει  την  αποφυλάκιση απόρων μικροποινιτών κρατουμένων πληρώνοντας  τα δικαστικά έξοδα ή μέρος της ποινής τους. Μέχρι σήμερα  έχει αποφυλακίσει 15.500 απόρους μικροποινίτες κρατουμένους από 90 χώρες του κόσμου. Ο π.  Γερβάσιος με συνεργάτες του έχει επισκεφθεί πολλές φυλακές διαφόρων χωρών του κόσμου σε Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Αφρική. Τον Φεβρουάριο 2013 πραγματοποίησε επίσκεψη σε φυλακές της Ν. Ζηλανδίας και των Νήσων Φίτζι στον Ειρηνικό Ωκεανό, με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Το έργο του έλαβε πολλές τιμητικές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων, από την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, από την Ακαδημία Αθηνών και από την Εκκλησία της Ελλάδος. Έχει προταθεί από 150 προσωπικότητες και των 5 ηπείρων για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Η Ζ’ ΕΠΚΑ με ανακοίνωσή της  ευχαριστεί τους  υποστηρικτές  και  χορηγούς της εκδήλωσης που είναι: «ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ»- Αμαρούσιον, «ΔΗΜΟΤΙΚΟΝ ΣΧΟΛΕΙΟΝ» - Βαρβάσαινα, «ΜΥΛΩΝΑ» - Ποτοποιία – Πύργος, « ΑΦΟΙ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΙ» -Εστιατόριον- Λιναριά, «OLYMPIA PALACE» - Ξενοδοχείον- Ολυμπία, « ΙΟΝΙΟΝ SΕΑ» - Ξενοδοχείον- Λασταίικα.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα