Menu
Τραγωδία σε παραλία της Αιτωλοακαρνανίας

Τραγωδία σε παραλία της Α…

Τραγωδία στην παρα...

Ανακοινώθηκαν τα στατιστικά στοιχεία των Πανελλαδικών

Ανακοινώθηκαν τα στατιστι…

Στη δημοσιότητα δό...

Τέλος στην αγωνία και για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ

Τέλος στην αγωνία και για…

Αναρτήθηκαν χθες ο...

Τζαβάρας-Κουτσούκος: Πρωτοβουλία για λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών

Τζαβάρας-Κουτσούκος: Πρωτ…

Νομοθετική ρύθμιση...

ΥΠΠΟ: Θα καλυφθούν τα έξοδα για την Άννα Συνοδινού

ΥΠΠΟ: Θα καλυφθούν τα έξο…

«Οτιδήποτε χρειασθεί...

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις…

Από τις 14 Ιουλίου...

Πολλές οι πρωτιές στην Ηλεία: Πέτυχαν το στόχο τους!

Πολλές οι πρωτιές στην Ηλ…

Ρεπορτάζ: Κική Κολ...

«Εικονικό» παρελθόν

«Εικονικό» παρελθόν

Αναφερόμαστε τόσο ...

Και κάτι καλό…

Και κάτι καλό…

  Ενώ το γενικό κλί...

Αφόρητη η κατάσταση στα φανάρια

Αφόρητη η κατάσταση στα φ…

Τα παιδιά των φανα...

Κοροϊδεύουν τους ανασφάλιστους

Κοροϊδεύουν τους ανασφάλι…

Από την τσέπη τους θ...

Αυτή είναι η Χαριτίνη!

Αυτή είναι η Χαριτίνη!

Η Χαριτίνη Χριστοπ...

Γυμνάσιο- Λύκειο Νέας Φιγαλείας: Γιόρτασαν το κλείσιμο της σχολικής χρονιάς

Γυμνάσιο- Λύκειο Νέας Φιγ…

Με μια εντυπωσιακή ...

Χρώματα της Ήλιδας : Τον Αύγουστο στο προαύλιο  του Παλιού Μουσείου Ολυμπίας

Χρώματα της Ήλιδας : Τον …

Συνεχίζει τις μουσ...

Το ραντεβού με τον Βρούτση

Το ραντεβού με τον Βρούτσ…

 Στις αρχές της επόμ...

Διακοπές στην Ελλάδα ο Κριστιάνο

Διακοπές στην Ελλάδα ο Κρ…

  Πρόωρα αποχαιρέτι...

Prev Next
A+ A A-

16ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου: Στις 30 Νοεμβρίου αρχίζει η μεγάλη γιορτή των παιδιών…

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο Δ.Ε η επιχορήγηση του 16ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους με 70.000 ευρώ

  • 55 ταινίες από την Ευρώπη στο διαγωνιστικό μέρος και 300 ταινίες στο camera zizanio

Σταθερό στο ραντεβού του με τα παιδιά και τους νέους της Ηλείας, που για 16η συνεχή χρονιά θα έρθουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου αλλά και με συνομηλίκους τους από την Ευρώπη και όλον τον κόσμο, θα είναι και φέτος το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η 13η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπιτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio και των παράλληλων εκδηλώσεών τους.

Η μεγάλη γιορτή των παιδιών, θα πραγματοποιηθεί από τις  30 Νοεμβρίου έως τις 13 Δεκεμβρίου 2013, με έναν πλούτο ταινιών και εκδηλώσεων. Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, κατά την διάρκεια της προχθεσινής του συνεδρίασης, ενέκρινε τη συμμετοχή της ΠΔΕ, δηλαδή το ποσόν της επιχορήγησης των 70.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας εξουσιοδοτήθηκε για την υπογραφή των συμβάσεων. Το στοίχημα των διοργανωτών είναι παρά τον φετινό σφιχτό συνολικό προϋπολογισμό του,  να παρουσιαστεί ένα Φεστιβάλ ισάξιο των προηγούμενων και γι αυτόν ακριβώς το λόγο δεκάδες άνθρωποι εργάζονται εδώ και καιρό, για να επιτύχουν αυτό το σκοπό χωρίς «εκπτώσεις», φροντίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια, ενώ το ενδιαφέρον των ανθρώπων του Κινηματογράφου για να μετέχουν στο Φεστιβάλ και τις εκδηλώσεις είναι τεράστιο. Πέρα από τις προβολές και το διαγωνιστικό κομμάτι των ταινιών, θα λειτουργήσουν κανονικά τα εργαστήρια για μαθητές και φοιτητές, ενώ θα παρουσιαστεί και ένα μεγάλο αφιέρωμα στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο, ενώ για δεύτερη χρονιά θα υπάρχουν εκδηλώσεις και στους άλλους δύο νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.    

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Χ. Καφύρας εισηγούμενος στο περιφερειακό συμβούλιο το  θέμα της συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη διοργάνωση του 16ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, της 13ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Oπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio και των Παράλληλων Εκδηλώσεων τους, παρουσίασε  περιληπτικά τις φετινές εκδηλώσεις, που έχουν ως εξής:

  • Στο 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους  θα διαγωνιστούν περί τις 55 ταινίες από την Ευρώπη και άλλες χώρες, όλες πρόσφατης παραγωγής (2013-2012), που θα προβληθούν στο θέατρο Απόλλων Πύργου από 30/11/2013 έως 7/12/2013. Οι ταινίες έχουν επιλεγεί με αυστηρά αισθητικά, ψυχαγωγικά και εκπαιδευτικά κριτήρια, από τον καλλιτεχνικό διευθυντή ανάμεσα από 600 περίπου ταινίες της διεθνούς παραγωγής.
  • Στη 13η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio θα διαγωνιστούν συνολικά περί τις 300 ταινίες παιδιών και εφήβων από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, που θα προβληθούν στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο από 30/11/2013 έως 7/12/2013.
  • Στις παράλληλες εκδηλώσεις, που θα γίνουν από 30/11/2013 έως 13/12/2013, περιλαμβάνονται ειδικές προβολές και κινηματογραφικά εργαστήρια για τους μαθητές των σχολείων Α’/βάθμιας και Β’/βάθμιας εκπαίδευσης, κινηματογραφικά εργαστήρια για τους φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ, εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο αναδρομικό αφιέρωμα στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο για νέους και παιδιά με 35 ταινίες μεγάλου μήκους με το γενικό τίτλο: Zoom in European Children' s Films.
  • Για δεύτερη χρονιά, στις παράλληλες εκδηλώσεις περιλαμβάνεται μια σειρά δραστηριοτήτων στους νομούς Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας.

Δ. Σπύρου: «Κάνουμε μεγάλο αγώνα για να σταθούμε όρθιοι»

Ο καλλιτεχνικός Δ/ντής του Φεστιβάλ κ. Δημήτρης Σπύρου μιλώντας στην «Πρωϊνή» για την φετινή διοργάνωση, τόνισε ότι μπορεί ο συνολικός προϋπολογισμός του Φεστιβάλ να έχει συρρικνωθεί σημαντικά και αυτό να δημιουργεί ένα μικρό θέμα κυρίως ως προς την έλευση των προσκεκλημένων από το εξωτερικό αφού το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο, ωστόσο γίνεται μια τεράστια προσπάθεια από τους διοργανωτές και από τους δεκάδες φίλους και εθελοντές του Φεστιβάλ, να βγει πέρα το εγχείρημα έτσι όπως πρέπει, χωρίς «εκπτώσεις», γκρίνιες και μιζέρια.

«Αυτή για μας, είναι μια περίοδος πολύ σκληρής δουλειάς, δεν υπάρχει καθόλου ελεύθερος χρόνος για τίποτα, θα το παλέψουμε όμως, γιατί το Φεστιβάλ πρέπει να σταθεί όρθιο και να μην καταρρεύσει ένα οικοδόμημα που στήθηκε με πάρα πολύ κόπο, μέσα σε αυτό το δυσμενές κλίμα της κατάρρευσης του σύμπαντος. Το ενδιαφέρον από το εξωτερικό είναι μεγάλο όπως και οι συμμετοχές, θέλουμε να έρθει κοντά μας κόσμος του κινηματογράφου και πολλά παιδιά από την Ευρώπη, θα δούμε πώς αυτό θα το καταφέρουμε λόγω της συρρίκνωσης του προϋπολογισμού, υποσχόμαστε όμως ότι θα είναι μια αξιοπρεπής διοργάνωση που θα έχει να δώσει σημαντικά πράγματα».

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα