Menu
Τέσσερις Περιφέρειες προτείνει το ΓΕΩΤΕΕ για τη Νέα ΚΑΠ

Τέσσερις Περιφέρειες προτ…

Έμφαση στη γη υψηλής...

Στην ΕΛ.ΑΣ. χωρίς καθήκοντα

Στην ΕΛ.ΑΣ. χωρίς καθήκον…

Το παρών έδωσαν χθ...

Ξεκίνησε το πρόγραμμα κάλυψης θέσεων παιδιών σε Παιδικούς Σταθμούς μέσω του ΕΣΠΑ

Ξεκίνησε το πρόγραμμα κάλ…

Εκδόθηκε από την Ελλ...

Τι θα γίνει αν ο Τσίπρας μαζέψει τις 120 υπογραφές για δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ

Τι θα γίνει αν ο Τσίπρας …

Την άμεση σύγκληση τ...

3ο Γυμνάσιο Πύργου: Μια μαγική, αποχαιρετιστήρια γιορτή!

3ο Γυμνάσιο Πύργου: Μια μ…

  Όλα όσα έζησαν, τ...

Σαββόπουλος, Μαχαιρίτσας, Μουζουράκης στο Κατάκολο

Σαββόπουλος, Μαχαιρίτσας,…

Την Παρασκευή η με...

Εγκρίθηκε οριακά στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας

Εγκρίθηκε οριακά στη Βουλ…

  Με 52 ψήφους υπ...

Στον Πύργο ο Καραγκούνης

Στον Πύργο ο Καραγκούνης

  Λίγες μέρες μετά ...

Σύνταξη στα 62 για τους αγρότες ζητούν Τζαβάρας, Μαρίνος  και Κοντογιάννης

Σύνταξη στα 62 για τους α…

Την μείωση του ορί...

Δ.Σ Πύργου: Ομόφωνα κατά της αξιολόγησης των υπαλλήλων του δήμου με τον επιμερισμό ποσοστών

Δ.Σ Πύργου: Ομόφωνα κατά …

Συνεδρίασε χθες βρ...

Αλέξης Μητρόπουλος: «Σε σύντομο χρόνο η  προσφυγή στις κάλπες»

Αλέξης Μητρόπουλος: «Σε σ…

  Τι είπε για τις π...

Στίβος-Κόροιβος Αμαλιάδας: Στο πρώτο σκαλί και πάλι η Μαρκοπούλου

Στίβος-Κόροιβος Αμαλιάδας…

  Για ένα ακόμα Σαβ...

Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου Ολυμπίας: Μια πλούσια σε δράσεις χρονιά!

Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργο…

Μια πλούσια σε δρά...

Κόροιβος Αμαλιάδας: Συνεχίζουν εκτός απροόπτου Καρύδας και Νοέας

Κόροιβος Αμαλιάδας: Συνεχ…

  Η νέα σεζόν θα βρ...

Σε καλό «δρόμο» η Μονάδα Θεραπευτικής Αποκατάστασης στην Ηλεία…

Σε καλό «δρόμο» η Μονάδα …

Δυναμική χαρακτήρι...

Ο ήλιος ανατέλλει ξανά

Ο ήλιος ανατέλλει ξανά

Μία πλατεία ασφυκτ...

Prev Next
A+ A A-

Καθαρίστριες: Δουλεύουμε 6 μήνες απλήρωτες!

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Στο «κενό» και η νέα διαμαρτυρία των Σχολικών Καθαριστριών του Δήμου Πύργου

- «Συγγνώμη αλλά δεν έχω νέα» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γ. Παναγόπουλος

Έξι ολόκληρους μήνες, παραμένουν απλήρωτες οι καθαρίστριες των σχολείων του Δήμου Πύργου και όλο αυτό το διάστημα κανείς δεν τους απαντάει υπεύθυνα πότε αυτό θα συμβεί. Όσες φορές και να διαμαρτυρήθηκαν, όσες φορές και να παρακάλεσαν για την αποπληρωμή των πενιχρών μισθών τους, κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον, τουλάχιστον όσον αφορά την υποστήριξη του αιτήματος τους, στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας που είναι και αρμόδιο για την καταβολή των δεδουλευμένων τους,  δεν υπήρξε από τη δημοτική αρχή.

 

Έτσι, μήνες τώρα, προσπαθούν να βρουν το δίκιο τους, χωρίς ουσιαστική βοήθεια με αποτέλεσμα όλες οι οικογενειακές τους υποχρεώσεις να έχουν μείνει πίσω, τα χρέη και οι λογαριασμοί τους να είναι απλήρωτοι και το κυριότερο να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Για ακόμα μια φορά χθες, συναντήθηκαν με τον αντιδήμαρχο Παιδείας του Δήμου Πύργου Γιάννη Παναγόπουλο, ο οποίος όμως τους ενημέρωσε ότι δεν έχει κανένα ευχάριστο νέο να τους ανακοινώσει. «Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Δεν έχω νέα. Εμείς ως υπηρεσία, είμαστε έτοιμοι διαδικαστικά ώστε μόλις μπουν τα χρήματα από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας να πιστωθούν οι μισθοί στους λογαριασμούς σας. Αν εξαρτιόταν από μένα η διαδικασία θα ‘ταν αλλιώς…».

Παράλληλα, τους επισήμανε ότι ο ίδιος αδυνατεί να τους δώσει κάποιο έγγραφο μέσω του οποίου θα προτρέπει τους Διευθυντές των σχολείων να τους δώσουν χρήματα καθώς  αυτό θα ήταν μια «μη τυπική πράξη». «Επαφιόμαστε στην ευαισθησία τους και την καλή διάθεση…» είπε, υπενθυμίζοντας ότι τα σχολεία έχουν λάβει ήδη την επιχορήγηση τους, τόσο για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης όσο και λειτουργικών αναγκών.

«Θα σταματήσουμε το καθάρισμα!»

Η διακοπή καθαρισμού των σχολικών συγκροτημάτων, μοιάζει μονόδρομος πλέον για τις καθαρίστριες οι οποίες σκέφτονται πολύ σοβαρά να σταματήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας να δουλεύουν. «Σκεφτόμαστε σοβαρά, να πηγαίνουμε στη δουλειά μας αλλά να σταματήσουμε να καθαρίζουμε μήπως και ενδιαφερθούν. Αν βρωμίσουν οι αίθουσες και οι τουαλέτες ίσως μας δώσουν σημασία» είπε η αντιπρόεδρος του Σωματείου Σχολικών Καθαριστριών Μαρία Παναγοπούλου εκφράζοντας ταυτόχρονα την αγανάκτηση και την απογοήτευση της που όλους αυτούς τους μήνες κανείς δεν τους συμπαραστέκεται και δεν τους βοηθά. «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε που θα βγει αυτή η κατάσταση. Από κανέναν δεν μπορούμε να πάρουμε καμία απάντηση. Παίρνουμε στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας, μια δεν το σηκώνουν, μια είναι κατεβασμένο… εμείς θα πηγαίνουμε στα σχολεία αλλά θα σταματήσουμε να καθαρίζουν μήπως και μας δώσουν σημασία. Θα δίνουμε το «παρών» αλλά δε θα καθαρίζουμε. Να νοιαστούν λίγο, η σχολική κοινότητα και όλοι γιατί όσο μας βλέπουν ότι συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και να καθαρίζουμε τίποτα δεν κάνουν. Ας αφήσουμε τα σχολεία και τις τουαλέτες βρώμικες να δούμε τι θα κάνουν».

«Ενδιαφερθείτε, ο κόσμος υποφέρει»

Στο πλευρό των καθαριστριών, βρέθηκε ξανά χθες ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανταρσία» Γιάννης Σεφερλής, ο οποίος και άσκησε σκληρή κριτική απέναντι στη δημοτική αρχή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δε μπορεί ο δήμος να ασχολείται με φρου- φρου και αρώματα, έργα δηλαδή μείζονος σημασίας και να είναι απλήρωτος τόσος κόσμος που δεν έχει να φάει!». Μάλιστα, προέτρεψε τις καθαρίστριες να προχωρήσουν σε ποιο δυναμικές κινητοποιήσεις, κλείνοντας το Δημαρχείο ενώ κατήγγειλε το Δήμαρχο, τονίζοντας ότι ποτέ μέχρι σήμερα δεν μπήκε μπροστά σε οποιαδήποτε διεκδίκηση.

«Νοιάζεται κανείς, τι τρώνε τα παιδιά μας;»

Η απογοήτευση και η απόγνωση ξεχειλίζει από τις καθαρίστριες οι οποίες όπως λένε, αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις υποχρεώσεις τους σε τέτοιο βαθμό που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα και φαγητό για τα παιδιά τους.

«Δουλεύουμε κανονικά έξι μήνες τώρα και δεν πληρωνόμαστε. Και κανείς δεν μας λέει τουλάχιστον πότε αυτό θα γίνει. Ακούμε συνέχεια τα ίδια και τα ίδια, τα έξοδα μας τρέχουν, έχουμε παιδιά πίσω μας με ανάγκες και κανένας δεν ενδιαφέρεται! Τι ζητάμε; Τα δεδουλευμένα μας για να κινηθούμε και να βάλουμε σε μια σειρά τη ζωή μας. Κανείς δεν μας δίνει απάντηση. Ούτε ο κ. Παρασκευόπουλος, ούτε ο κ. Παναγόπουλος. Εμείς που θα απευθυνθούμε; Ακόμα και να σταματήσουμε να καθαρίζουμε πολύ φοβάμαι ότι δεν θα καταφέρουμε κάτι γιατί θα κληθούν τη δουλειά να την βγάλουν οι μόνιμες καθαρίστριες όπου υπάρχουν…» δήλωσε η κ. Γιαννούλα Τασσιοπούλου.

Για μια απάντηση όμως, παρακαλά και η πολύτεκνη μητέρα Ιωάννα Χιώνη. «Παρακαλούμε το Δήμαρχο και όλους όσους εμπλέκονται να μας πουν πότε θα πληρωθούμε. Έχουμε ανάγκη μεγάλη. Έχουμε παιδιά να μεγαλώσουμε και να ταΐσουμε και υπάρχουν συναδέλφισες που κινδυνεύουν να τους κόψουν το ρεύμα. Έξι μήνες δουλεύουμε κανονικά και δεν πληρωνόμαστε. Ως πότε θα αντέξουμε;».

Κική Κολοβέρου

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα