Menu
Επιστολή Μαρίνου για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στο Γυμνάσιο και Λύκειο του Δ.Δ Καλλιθέας.

Επιστολή Μαρίνου για τις …

Επιστολή απέστειλε ο...

Εμπορικός  Σύλλογος  Αμαλιάδας : Το ωράριο καταστημάτων τον Οκτώβρη

Εμπορικός Σύλλογος Αμαλ…

Καμία Κυριακή ανοι...

Αθλητική Ένωση Λεχαινών:  Εγγραφές σε τμήματα Στίβου, Βόλεϊ, Τένις, Μπάσκετ, Σκάκι και Τοξοβολία

Αθλητική Ένωση Λεχαινών: …

Προσκλητήριο προς τα...

Ο λαός να προβληματιστεί...

Ο λαός να προβληματιστεί.…

Του  Χρήστου Γιάνναρ...

Η πρεμιέρα του Σ. Παπαδόπουλου

Η πρεμιέρα του Σ. Παπαδόπ…

Η εκπομπή «Στην υγει...

ΚΕΦΙΑΠ Πύργου: Η αδιαφορία το μετέτρεψε σε κτίριο.. φάντασμα!

ΚΕΦΙΑΠ Πύργου: Η αδιαφορί…

Οι μέρες, που οι χ...

Επιτέλους θα λειτουργήσει ο Βιολογικός Καθαρισμός στον Κάμπο της Ηλείας

Επιτέλους θα λειτουργήσει…

Δύο πολύ σημαντικά...

Διακοπής ρεύματος την Πέμπτη στη Ζαχάρω

Διακοπής ρεύματος την Πέμ…

Ειδοποιούνται οι ενδ...

Δείτε εδώ την ΕΡΤ

Δείτε εδώ την ΕΡΤ

Η μετάδοση της ΕΡΤ κ...

Τον Ιανουάριο 2014 η δίκη της 49χρονης για τα 17 εκατ. ευρώ

Τον Ιανουάριο 2014 η δίκη…

Στις 7 Ιανουαρίου ...

Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακείο Πύργου: Ανασφάλιστοι και άνεργοι,σπεύσατε…

Κοινωνικό Ιατρείο- Φαρμακ…

Ξεκίνησε η υποβολή...

Στάση εργασίας για τους καθηγητές αύριο Τετάρτη

Στάση εργασίας για τους κ…

Αλλάζουν μορφή οι ...

ΟΓΑ: Από την ενιαία ενίσχυση θα καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» του

ΟΓΑ: Από την ενιαία ενίσχ…

«Ευνοϊκή η ρύθμιση...

Prev Next
A+ A A-

Αλέξης Χρονόπουλος: «Ο ερχομός Γκαγκάτση, αισιόδοξο μήνυμα»

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

 

 

 

 

Ο μεγάλος παράγοντας λύνει τη σιωπή του

Συνέντευξη στον Παύλο Τσάμη

Ο ΑΛΕΞΗΣ Χρονόπουλος είναι ένας από τους δύο – τρεις παράγοντες του τοπικού ποδοσφαίρου. Αξιολογικά τον τοποθετώ μετά το μεγάλο Σάκη Σταυρόπουλο. Γιατί υπηρέτησε το ποδόσφαιρο ως μέλος της ΕΠΣΗ επί 20 χρόνια, αφού νωρίτερα υπηρέτησε την ομάδα του χωριού του, τον Ηφαιστο Βουνάργου, επί μια δεκαετία.

Έχει ακόμη διατελέσει αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Πανηλειακός και σύμβουλος της ΕΠΑΕ, με συνεργάτες τους Κόκκαλη, Βαρδινογιάννης, Νικολαϊδη, Βίκτωρα Μητρόπουλο.

Σήμερα έχει αποσυρθεί από τα κοινά. Εδώ κι εννέα χρόνια, από το 2005, ζει με τις αναμνήσεις του παρελθόντος. Ασχολείται με το κύριο επάγγελμά του στο Βούναργο, όπου διατηρεί Σουπερ Μάρκετ.

Εκεί τον συναντήσαμε και είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση που σας παρουσιάζουμε σήμερα.

- Ως σύμβουλος της ΕΠΣ επί εικοσαετία γνωρίσατε πρόσωπα και καταστάσεις. Ποιες εντυπώσεις έχετε. Τι σας έχει μείνει ως ανάμνηση.

«ΜΠΗΚΑ στην ΕΠΣ το 1984 σε μια εποχή που το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στην περιοχή άρχισε να γιγαντώνεται. Τότε είχαμε καμιά πενηνταριά ομάδες. Σημερα υπάρχουν πάνω από ογδόντα. Είχαμε αρκετά προβλήματα συμπεριφορών κι επεισοδίων. Όλα αυτά σιγά – σιγά εξαλείφθηκαν και σήμερα έχουν περιοριστεί. Γνώρισα αρκετούς συναδέλφους στις διοικήσεις και είχαμε αγαστή συνεργασία. Θα αναφέρω δύο παράγοντες, πολύ μεγάλους για το τοπικό ποδόσφαιρο. Ο ένας είναι ο επί πολλά έτη πρόεδρος, Άγγελος Αναστασόπουλος. Ο άλλος ο αείμνηστος Γιώργος Παπαγεωργίου, ο οποίος (δυστυχώς) δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το έργο του».

- Γνωρίσατε ακόμη σπουδαίους παράγοντες σε πανελλήνιο επίπεδο, όπως ο μακαρίτης ο Αλημίσης, ο Τριβέλλας, ο Γκαγκάτσης, ο Λυκουρέζος, ο Κομπότης κι ο Βίκτωρας Μητρόπουλο.

«Όλοι αυτοί προσπάθησαν για το καλύτερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Άφησαν το στίγμα τους εκάστοτε. Θέλω να σταθώ λίγο στο Βίκτωρα, τον οποίο τα κομματικά δεν τον άφησαν να φτιάξει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θυμάστε τι πόλεμο του έκανε ο τότε υφυπουργός Αθλητισμού Φλωρίδης. Ο Βίκτωρας είναι αυτός που έβαλε καθίσματα σε πολλά στάδια της Ελλάδας, όπως της Καλαμάτας, του Πύργου, της Λεωφόρου».

- ΘΥΜΑΜΑΙ πράγματι ότι ο Βίκτωρας, που ήταν προσωπικό σας φίλος, είχε επισκεφθεί δύο φορές τότε τον Πύργο

«ΝΑΙ είχε έρθει το 2000 και είδε το χώρο, όπου θα γινόταν το Ενωσιακό γήπεδο. Αυτός είχε τη θέληση να γίνει το ενωσιακό. Είχε έρθει και στο στάδιο Πύργου. Τοποθέτησε τα καθίσματα και του ζητήσαμε να βάλει σκεπαστή στα επίσημα. Υποσχέθηκε να το κάνει, αλλά δεν πρόλαβε. Προσωπικά αναγνωρίζω την προσφορά του Βίκτωρα. Θέλω όμως να πω ότι και ο Σταυρόπουλος ήταν εκείνος που με επέλεξε αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Πανηλειακός, ώστε να έχω το δικαίωμα να θέσω υποψηφιότητα κόντρα στον Αχαιό παράγοντα Μουτζουρούλια, ο οποίος τότε ήταν πανίσχυρος!».

- ΗΣΟΥΝ ένας από τους κορυφαίους παρατηρητές αγώνων της ΕΠΑΕ, αυστηρός και δίκαιος. Η εμπειρία σου σε ανέβασε ψηλά. Σχολίασέ μας.

«ΠΡΑΓΜΑΤΙ επί μια δεκαετία περίπου ήμουν παρατηρητής αγώνων από Δ’ Εθνική ως Α’ Εθνική. Δεκάκις πήγα παρατηρητής σ’ αγώνες Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού. Οι αναμνήσεις μου είναι πλούσιες, ενώ η Τούμπα είναι μια από τις σημαντικές έδρες! Με την ευκαιρία εύχομαι στο Γιώργο Γεωργιόπουλο, ο οποίος εδώ και κάμποσα χρόνια είναι παρατηρητής Σουπερλίγκα να πάει ψηλά».

- ΓΝΩΡΙΖΩ πως στις τελευταίες ενωσιακές εκλογές σου προτάθηκε να μπεις σε ψηφοδέλτιο. Όμως αρνήθηκες.

«ΘΕΩΡΗΣΑ πως το τοπικό ποδόσφαιρο πλέον έχει χάσει την αίγλη του. Όταν ήμουνα εγώ με τους συνεργάτες μου υπήρχε σύμπνοια στην ΕΠΣ, κάτι που δε γίνεται στα κατοπινά χρόνια».

- ΣΧΟΛΙΑΣΕ μου λίγο και τον ερχομό του Βασίλη Γκαγκάτση στον Πύργο και την ανάληψη σημαντικής θέσης στην ΠΑΕ Πανηλειακός.

«Ο ΕΡΧΟΜΟΣ του μεγάλου αυτού προέδρου στον Πανηλειακό είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας για τον πυργιώτικο σύλλογο, που ήδη βγήκε από την αφάνεια. Δεν είναι λίγο για τον Πανηλειακό να αγωνίζεται στη Β’ Εθνική. Ο Βασίλης κατέχει το θέμα. Θα έχει επιτυχές έργο και μακάρι να φέρει τους ερυθρόλευκους στα μεγάλα σαλόνια».

- ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ θα ήθελα κάτι να πείτε για τον Ήφαιστο

«Ουδέν σχόλιον»

 

 

 

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα