Menu
Περιφερειακό Συμβούλιο: Σχέδιο δράσης κατά του ρατσισμού

Περιφερειακό Συμβούλιο: Σ…

Θέμα στην πρώτη για ...

«Το πιάνο, χρωματίζει την ζωή μου!»

«Το πιάνο, χρωματίζει την…

Η 16χρονη πιανίστρ...

Κόκκινο «χτυπά» το προεκλογικό θερμόμετρο   στον δήμο Ήλιδας!

Κόκκινο «χτυπά» το προεκλ…

«Βράζει»,  κυριολεκτ...

Η Μαριγούλα στο “the voice”!

Η Μαριγούλα στο “the voic…

Γράφει  η Ελένη Πα...

Φλερτάροντας με την εξουσία

Φλερτάροντας με την εξουσ…

Δεδομένη θεωρείται...

Κορακοχώρι: Της φίλησαν το χέρι και τις ξάφρισαν 6.000 ευρώ – Θησαυρός το στρώμα

Κορακοχώρι: Της φίλησαν τ…

Τρεις άγνωστοι εξα...

Σύλληψη για χρέη στο δημόσιο στον Πύργο

Σύλληψη για χρέη στο δημό…

Συνελήφθη 55χρονος ...

Επιστροφή στη ΣΠΚ για τη λαϊκή της Τετάρτης στον Πύργο

Επιστροφή στη ΣΠΚ για τη …

Μετά από πολλά χρό...

Αποφάσισε

Αποφάσισε

Φαίνεται ότι για τ...

Σπύρος Σκούρας: Ο ξεχασμένος «βασιλιάς» του Χόλυγουντ

Σπύρος Σκούρας: Ο ξεχασμέ…

Η ιστορία του έχει...

 Ο Μπάμπης Στόκας ζωντανά  το Σάββατο στο Κατάκολο

Ο Μπάμπης Στόκας ζωντανά…

ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ ζωντα...

Και επίσημα υποψήφιος δήμαρχος Πύργου  ο Τάκης Αντωνακόπουλος

Και επίσημα υποψήφιος δήμ…

Σε δέκα μέρες το πλα...

Η Δικαιοσύνη λάμπει στα σπίτια που καπνίζουν

Η Δικαιοσύνη λάμπει στα σ…

Αιθαλομίχλη διαβάζ...

 «Λευκές εβδομάδες» σε… λευκό τοπίο!

«Λευκές εβδομάδες» σε… λ…

«Λευκή εβδομάδα» ή α...

Στον ανακριτή με τη… βαλίτσα!

Στον ανακριτή με τη… βαλί…

Με τη… βαλιτσούλα ...

Σε γνώρισα στο ΙΚΑ…

Σε γνώρισα στο ΙΚΑ…

ΕΟΠΥΥ τέλος ! Ζήτω τ...

Prev Next
A+ A A-

Περιμένοντας την επανασύσταση του ΤΑΠ

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Μέσα στο Φεβρουάριο η προκήρυξη των θέσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

 

Εν αναμονή της προκήρυξης των θέσεων, για την πρόσληψη των υπαλλήλων που θα στελεχώσουν τη νέα δομή στην οποία μετεξελίσσεται ο Τομέας Αποκατάστασης Πυρόπληκτων Ηλείας, τελούν οι περίπου τριάντα εργαζόμενοι που έχουν τεθεί από τα τέλη Οκτωβρίου του 2013 σε διαθεσιμότητα.

 Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρώην εργαζόμενοι του ΤΑΠ Πύργου, θα έχουν εξτρά μοριοδότηση κατά την διαδικασία επιλογής των εργαζομένων που θα στελεχώσουν τη νέα υπηρεσία που θα δημιουργηθεί. Θεωρείται επίσης σχεδόν βέβαιο,  ότι οι  πρώην  εργαζόμενοι του ΤΑΠ με τεχνικές σπουδές  θα επαναπροσληφθούν στο σύνολό τους , ενώ οι διοικητικοί υπάλληλοι είναι πιθανόν να απορροφηθούν και σε άλλες θέσεις στο πλαίσιο της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Πάντως, οι διαδικασίες της προκήρυξης των θέσεων από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (στην οποία και θα προσδιορίζονται τα προσόντα και οι  ειδικές γνώσεις του προσωπικού που θα στελεχώσουν την νέα δομή  ) δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν πριν τον Φεβρουάριο.  

 

Παραμένει στον Πύργο η έδρα του

 

Η αποκεντρωμένη Διοίκηση πάντως, καλύπτει ως τώρα τα λειτουργικά  έξοδα του ΤΑΠ καθώς το κτίριο στο οποίο στεγάζονταν ως τώρα δεν είναι ιδιόκτητο, και το ενοίκιο  εξακολουθεί να καταβάλλεται.

Ο Τομέας Αποκατάστασης Πυροπλήκτων, όπως αναφέρεται σε απόφαση που δημοσιεύθηκε  προχθές  στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, θα έχει έδρα τον Πύργο.

 Ωστόσο, είναι αμφίβολο αν και με τη δημιουργία της νέας υπηρεσίας που θα αποτελέσει αυτοτελές τμήμα υπαγόμενο στον γενικό γραμματέα, θα μπορέσει να στεγαστεί σε άλλο χώρο ή θα μεταφερθεί σε ιδιόκτητο κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.  Τέτοιος χώρος στο κεντρικό κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στον Πύργο δεν είναι εύκολο να εξασφαλιστεί, λόγω στενότητας.  Εκτός δε από τους υπαλλήλους που θα επαναπροσληφθούν ή αυτούς που θα προσληφθούν για να στελεχώσουν τη νέα δομή, θα πρέπει να εξασφαλιστεί και χώρος για το τεράστιο αρχείο που διαθέτει ο ΤΑΠ Πύργου, το οποίο είναι δύσκολο και να μεταφερθεί. Επομένως κατά πάσα πιθανότητα, υπό τη νέα του μορφή, ο ΤΑΠ Πύργου θα εξακολουθήσει να στεγάζεται, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα της επαναλειτουργίας του στο κτήριο, που λειτουργούσε πριν την κατάργησή του,  επί της Εθνικής Πύργου- Αρχαίας Ολυμπίας .

 

Και όλα τα ίδια μένουν

 

Απορίας άξιο είναι,  σε τι ακριβώς διευκόλυνε την Κυβέρνηση η διάλυση των υπηρεσιών των ΤΑΣ –ΤΑΠ αφού οι υπηρεσίες αυτές, υπό τη νέα τους δομή,  υπαγόμενες  διοικητικά στις αντίστοιχες Αποκεντρωμένες Διοικήσεις  θα  εξακολουθούν να ασκούν τις ίδιες  αρμοδιότητες, υπό τις οδηγίες, τον άμεσο έλεγχο και τον συντονισμό της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμόπληκτων (Υ.Α.Σ.) της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων!

 Η Υ.Α.Σ. θα έχει επομένως τον πρώτο λόγο και πάλι :  Εκδικάζει ενστάσεις κατά πράξεων των ΤΑΣ και ΤΑΠ, συμμετέχει στις τριμελείς επιτροπές ελέγχου κτιρίων για τη σύνταξη και έκδοση πορίσματος χαρακτηρισμού τους, ελέγχει τις υπό έκδοση πράξεις  και παρέχει οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή των αποφάσεων που εκδίδονται από αυτή και αφορούν στο έργο της αποκατάστασης των πληγέντων. Οι εγγεγραμμένες και οι νέες προς εγγραφή σχετικές πιστώσεις της Υ.Α.Σ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, παραμένουν και διατίθενται στην Υ.Α.Σ., η οποία διατηρεί την ευθύνη για τη διαχείριση των σχετικών πιστώσεων. Οι υπαγόμενες στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις υπηρεσίες ΤΑΣ, ΤΑΠ κλπ εκτελούν τις σχετικές με το έργο της αποκατάστασης πληρωμές στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους με υπόλογό τους (ο οποίος ορίζεται από την Υ.Α.Σ) και ο οποίος διενεργεί τις πληρωμές αυτές! Εν ολίγοις ό,τι ακριβώς έργο εκτελούσαν και πριν, μόνο που τώρα θα πρέπει να υπάρχει συντονισμός ΥΑΣ –Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τη λειτουργία των νέων υπηρεσιών.

Στο μεταξύ οι δικαιούχοι πυρόπληκτοι και σεισμόπληκτοι, πρέπει να έχουν οπλιστεί με τεράστια υπομονή, αναμένοντας την ολοκλήρωση των διαδικασιών αυτών, μήπως και μετά από κάποιους μήνες καταφέρουν να εισπράξουν τα χρήματα που δικαιούνται για την ανακατασκευή η αποκατάσταση των σπιτιών τους , καθώς οι τελευταίες πιστώσεις που είχαν κατανεμηθεί  για το σκοπό αυτό, ουδέποτε διενεμήθησαν καθώς στο μεταξύ το ΤΑΠ Πύργου έπαψε να λειτουργεί !

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα