Menu
Ξεκινούν  οι Κινηματογραφικές Βραδιές της ΕΛΜΕ

Ξεκινούν οι Κινηματογραφ…

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙ...

2ου ΕΠΑΛ Πύργου :   Μουσική… διαμαρτυρία!

2ου ΕΠΑΛ Πύργου : Μουσι…

Χθες το απόγευμα από...

Το χωριό του διαβόλου

Το χωριό του διαβόλου

Μια φορά κι έναν και...

 Η ανάπτυξη και τα παραμύθια της Χαλιμάς…

Η ανάπτυξη και τα παραμύ…

Του  Δημήτρη  Καζάκη...

 Χωρίς δημοτικό φωτισμό ο δήμος Πύργου

Χωρίς δημοτικό φωτισμό ο…

Άγνωστο γιατί και με...

Και στα λυόμενα και χωρίς δάσκαλο και χωρίς… ειδικότητες!

Και στα λυόμενα και χωρίς…

Για εχθρική αντιμετώ...

 ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ : Παραμένουν τα ερωτηματικά για Σταματή και Καραπέτσα

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ : Παραμένουν…

Οι αμφιβολίες που υπ...

ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ... ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ!

ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΕ... ΤΗΝ ΑΛΗ…

Το παρακάτω κείμεν...

 Εν αναμονή του δρεπανηφόρου…

Εν αναμονή του δρεπανηφό…

Μετά από 4 χρόνια μα...

 Εθελοντική αιμοδοσία στη Βαρβάσαινα

Εθελοντική αιμοδοσία στη…

Για τρίτη συνεχόμενη...

Νέα μεγάλη νίκη του Κόροιβου  70 -62 τον Αρκαδικό

Νέα μεγάλη νίκη του Κόροι…

Το δύο στα δύο πέτ...

Κουτσούμπας: «Θα ληφθούν νέα μέτρα»

Κουτσούμπας: «Θα ληφθούν …

Τη βεβαιότητά του γι...

Γερβάσιος Ραυτόπουλος: «Η ζωή μας είναι σύντομη, ας βιαστούμε να κάνουμε το καλό»

Γερβάσιος Ραυτόπουλος: «Η…

Ο «Άγιος» των φυλακι...

Α1 Κατηγορία: Νίκες για Μαγούλα, Δάφνη

Α1 Κατηγορία: Νίκες για Μ…

Σημαντική νίκη πέτ...

 Ξεχάσατε τα τριχίλιαρα;

Ξεχάσατε τα τριχίλιαρα;

Μπορεί … Αλλά οι …πα...

Ημερίδα στον Καϊάφα

Ημερίδα στον Καϊάφα

Στο Λουτράκι πήγαν...

Prev Next
A+ A A-

«Κόπηκε» ο δρόμος Αμαλιάδας – Κρυονερίου…

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Σημαντικά προκλήθηκαν από την κακοκαιρία στα δημοτικά διαμερίσματα Ήλιδας – Υπερχείλισε ο Γκουρλέσας

Δέντρο κατέληξε σε αυτοκίνητα στο κέντρο της Αμαλιάδας από τους δυνατούς ανέμους

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν η έντονη βροχόπτωση το βράδυ της Τετάρτης, σε συνδυασμό και με τους δυνατούς ανέμους που έπνεαν από χθες τα ξημερώματα σε διάφορες περιοχές του δήμου Ήλιδας.

Από την κακοκαιρία ο επαρχιακός δρόμος Αμαλιάδας – Κρυονερίου υπέστη για δεύτερη φορά κατολίσθηση και μάλιστα σε ένα σημείο συνεργείο του δήμου έκλεισε το ένα ρεύμα κυκλοφορίας για 50 περίπου μέτρα, αφού είναι ορατός ο κίνδυνος να βυθίσει. Εκεί τοποθετήθηκε προειδοποιητική σήμανση, ενώ κατολισθήσεις υπέστησαν και διάφορα σημεία σε Περιστέρι και Γεράκι, τη στιγμή που τα συνεργεία του δήμου συνέχιζαν τις εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προξένησε η κακοκαιρία την περασμένη εβδομάδα.

Από την έντονη βροχόπτωση υπερχείλισε ο χείμαρρος Γκουρλέσας, με συνέπεια να «πνίξει» στο νερό και τη λάσπη χωράφια και αγροτικούς δρόμους.

Από την πρώτη στιγμή στα σημεία όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα, βρέθηκε ο αντιδήμαρχος Ήλιδας Βαγγέλης Χριστοφόρου, ο οποίος χθες το μεσημέρι απέστειλε έγγραφο στην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας για άμεση αποκατάσταση των ζημιών που υπέστη ο δρόμος Αμαλιάδας – Κρυονερίου.

«Δυστυχώς τη στιγμή που τα συνεργεία έκαναν την αποκατάσταση των προ ημερών ζημιών, ήρθε η νέα κακοκαιρία και διόγκωσε τα προβλήματα. Πρέπει άμεσα η Περιφέρεια να μεριμνήσει για την αποκατάσταση του δρόμου του Κρυονερίου, γιατί ο συγκεκριμένος δρόμος εξυπηρετεί όχι μόνο το Κρυονέρι, αλλά την Δαφνιώτισσα και την Πηνεία.

Από την πλευρά μας, προσπαθούμε με διανοίξεις και όποια άλλη παρέμβαση απαιτείται, να αποκαταστήσουμε τις ζημιές και βέβαια να προλάβουμε ενδεχόμενες χειρότερες καταστάσεις, αφού βρισκόμαστε ακόμα στο φθινόπωρο και δεν ξέρουμε τι επιφυλάσσει ο χειμώνας», δήλωσε ο κ. Χριστοφόρου.

 

Στην Αμαλιάδα

Σε δύο αυτοκίνητα κατέληξε χθες το πρωί ένας ευκάλυπτος, που βρίσκονταν απέναντι από τα γραφεία του ΟΑΕΕ στην Αμαλιάδα,  εξαιτίας των δυνατών ανέμων, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός.

Η πτώση του δέντρου έγινε ξαφνικά περίπου στις 10 το πρωί, στο ύψος του πεζοδρομημένου σημείου και της πλατείας,  και το ευτύχημα ήταν ότι εκείνη τη στιγμή δεν περνούσε κανένας, αφού στο σημείο υπάρχει και ποδηλατόδρομος.

Από την πτώση υπέστησαν κάποιες ζημιές τα αυτοκίνητα, ενώ σε αυτό που στάθηκαν ο ένας εκ των ιδιοκτητών και πολίτες είναι ότι  θα μπορούσε να είχε γίνει κάποιο κακό, εάν κάποιος βρίσκονταν μέσα στα οχήματα ή περνούσε από το σημείο.

Μάλιστα, ο κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος, ο ιδιοκτήτης του ενός αυτοκινήτου, μόλις το είχε παρκάρει: «Δεν είχαν περάσει 10 λεπτά που το είχα παρκάρει. Μπήκα μέσα στο ΚΑΠΗ και μετά από λίγο ήρθαν και μου είπαν ότι στο αυτοκίνητο έπεσε ένα δέντρο. Και εγώ είπα ευχαριστώ πολύ! Τι να κάνουμε;», είπε χαριτολογώντας ο κ. Ανδριόπουλος.

Πάντως, περίοικοι εξέφρασαν τις διαμαρτυρίες τους ότι η συγκεκριμένη περιοχή παρότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και σε απόσταση «αναπνοής» από το δημαρχείο, είναι παραμελημένη και για το λόγο αυτό πριν λίγες μέρες απέστειλαν επιστολή  στον δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, την οποία υπογράφουν 29 κάτοικοι.

«Εδώ είμαστε στο κέντρο της Αμαλιάδας και όλο λένε ότι η πλατεία θα φτιαχτεί. Η δημοτική αρχή, μας έχει εγκαταλείψει και δεν ασχολείται με τα επανειλημμένα αιτήματά μας. Η πλατεία είναι σε κακά χάλια. Όταν βρέχει η περιοχή γίνεται λίμνη και δεν μπορείς να περάσεις από την λάσπη. Θα πρέπει να ελέγξουν και τα δέντρα, γιατί υπάρχει κι άλλο που στηρίζεται πάνω σε ένα άλλο, ακριβώς σε σημείο απ’ όπου περνάει κόσμος…», δήλωσε ο κ. Αλέξης Σαφαρής.

Ερωτηθείς σχετικά με τα δέντρα που χρειάζονται κάποια φροντίδα, ώστε να μην ελλοχεύουν κίνδυνοι  για τους πολίτες σε ανάλογες περιπτώσεις, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Χριστοφόρου, ανέφερε ότι  έχει εγκριθεί και ξεκινάει σχετική εργολαβία, ώστε να αντιμετωπιστούν τέτοια ενδεχόμενα.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα