Menu
Σύλληψη  53χρονου για χρέη στο Δημόσιο στον Πύργο

Σύλληψη 53χρονου για χρέ…

Για χρέη προς το δ...

Παράδοση σκυτάλης σε νέο Δ.Σ. στη  Μικτή Χορωδία  Πύργου

Παράδοση σκυτάλης σε νέο …

Μετά από μια ιδιαί...

Τα ονόματα των υποψηφίων για  της εσωκομματικές εκλογές της Ν.Δ. στην Ηλεία

Τα ονόματα των υποψηφίων …

Από τη νομαρχιακή ...

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ: Διαμεσολαβητής ή Καταλύτης;

ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ: Διαμεσολα…

Του Βασίλη Κοντογιαν...

Μεταφορά με ταξί  Ηλείων μαθητών

Μεταφορά με ταξί Ηλείων …

Με απόφαση της Οικ...

«Ταξίδια να σε βρω…»

«Ταξίδια να σε βρω…»

      Εγκαίνια ...

Παρέμβαση  Μαρίνου  για το  Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Παρέμβαση Μαρίνου για τ…

      Ερώτηση κ...

Στα δικαστήρια για τα εξαντλητικά ωράρια.

Στα δικαστήρια για τα εξα…

Στο ευρωπαϊκό δικαστ...

Δεν  είναι πολυτέλεια

Δεν είναι πολυτέλεια

Από  όσους αγαπούν...

Ο Αστέρας υπάρχει…

Ο Αστέρας υπάρχει…

      ΕΝΑ από τ...

Μετά από δυόμισι μήνες!

Μετά από δυόμισι μήνες!

Δυόμισι… μήνες, χρ...

BINTEO-«Ο Ροναλντίνιο που έκανε το… κλικ»

BINTEO-«Ο Ροναλντίνιο που…

Ο 17χρονος Ν. Δημη...

Η «διαπραγμάτευση»

Η «διαπραγμάτευση»

      –Ξέρεις, ...

Βρήκαν τον παράδεισό τους στη Μάνη

Βρήκαν τον παράδεισό τους…

  Με σπίτι και δουλ...

Prev Next
A+ A A-

Καταρρέουν και οι ΕΠΑΣ!

Μάθημα μόνον μια ημέρα την εβδομάδα για τους μαθητές των Επαγγελματικών Σχολών Κομμωτικής Πύργου και Αμαλιάδας

-Παραμένουν τρείς σχεδόν μήνες από την έναρξη της χρονιάς,  χωρίς εκπαιδευτικούς

-Η οικονομική κρίση και τα προβλήματα στη λειτουργία των ΕΠΑΣ ανάγκασαν αρκετούς μαθητές να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους

Μορφή … χιονοστιβάδας, παίρνουν τα προβλήματα στην επαγγελματική εκπαίδευση εξαιτίας των ελλείψεων διδακτικού προσωπικού καθώς μετά τα Επαγγελματικά Λύκεια, μάθημα, μόλις μια φορά την εβδομάδα και για δυο μόνον ώρες κάνουν και οι μαθητές των Επαγγελματικών Σχολών (ΕΠΑΣ) Κομμωτικής Πύργου και Αμαλιάδας!

Και σε αυτή την περίπτωση, το Υπουργείο Παιδείας, τρείς σχεδόν μήνες μετά την έναρξη της χρονιάς, εξακολουθεί να αδιαφορεί, και να μην τοποθετεί εκπαιδευτικούς για την αναγκαία έναρξη όλων των μαθημάτων του ωρολογίου προγράμματος.

Ο κίνδυνος να χαθεί ολόκληρη η χρονιά και αυτά τα παιδιά να μην πάρουν στα χέρια τους, το πολυπόθητο πτυχίο που θα τους βγάλει στην αγορά εργασίας, είναι πλέον ορατός. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι μαθητές που εξαιτίας των προβλημάτων στη λειτουργία της σχολής αλλά και της οικονομικής κρίσης, εγκατέλειψαν ήδη τα ΕΠΑΣ.

Οι μαθητές των τμημάτων Κομμωτικής, των δυο Επαγγελματικών Σχολών της Ηλείας, πραγματοποίησαν χθες παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, διεκδικώντας από τον προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων Νίκο Αγγελόπουλο που συναντήθηκαν, την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Όπως τους είπε, υπάρχει η δέσμευση από το Υπουργείο Παιδείας ότι το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου θα έχουν τοποθετηθεί αναπληρωτές, ενώ τους ζήτησε και συγνώμη που δεν μπορεί να τους δώσει λύση.

Οι μαθητές εξέφρασαν την αγωνία τους τονίζοντας ότι κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα ολόκληρη η χρονιά και κατά συνέπεια το πτυχίο τους ενώ επισήμαναν ότι το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να σταματήσει να τους αντιμετωπίζει ως μαθητές β’ κατηγορίας καθώς η πλειοψηφία αυτών, παλεύουν με νύχια και με δόντια για την απόκτηση του πτυχίου τους.

Παράλληλα, προειδοποίησαν πως αν σε δυο εβδομάδες δεν έχουν τοποθετηθεί εκπαιδευτικοί, θα επιλέξουν άλλους, δυναμικότερους, δρόμους διαμαρτυρίας.

Κική Κολοβέρου

 

Ζέφυ Αγγελοπούλου, ΕΠΑΣ Πύργου

«Κινδυνεύουμε να χάσουμε τη χρονιά και αν αυτό συμβεί δεν θα καταφέρουμε να πάρουμε ούτε το πτυχίο ούτε να προχωρήσουμε σε μεταγραφή για παράδειγμα στις σχολές του ΟΑΕΔ. Διαμαρτυρόμαστε λοιπόν γιατί δεν έχουμε καθηγητές με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να συνεχίσουμε τη σχολή μας. Είμαστε δηλαδή άνεργοι. Και η ανεργία, δυστυχώς δεν υποφέρεται. Προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι για το μέλλον μας μέσω της Σχολής ώστε να μπορέσουμε να αποκατασταθούμε ή έστω να βγάλουμε κάποιο χαρτζιλίκι και αυτό πάει στράφι. Έχουμε μια ωρομίσθια καθηγήτρια κομμωτικής που μας διδάσκει στο εργαστήριο δυο ώρες μια φορά την εβδομάδα και όπως καταλαβαίνεται δεν επαρκεί για να ολοκληρωθούν οι επιτρεπόμενες ώρες για το πτυχίο. Έχουμε ξοδέψει ήδη πολλά χρήματα για να πάρουμε τα υλικά κομμωτικής και δυστυχώς αν δε μπορέσουμε να τα εκμεταλλευτούμε παραμένουμε στον αέρα. Ζητάμε από το Δήμο Πύργου να κάνει μια φορά κάτι για τη νεολαία. Μια φορά μόνο. Ας μην κάνει τίποτε άλλο ποτέ. Ας αγκαλιάσει τουλάχιστον τα παιδιά που είναι εδώ. Γιατί αν δεν είναι εδώ, δεν θα υπάρχει ούτε ο Πύργος».

Χρύσα Κορδονούρη, ΕΠΑΣ Πύργου

«Κοντεύουν Χριστούγεννα και εμείς ακόμα περιμένουμε καθηγητές για να κάνουμε όλα τα μαθήματα που προβλέπονται στη σχολή μας. Διαμαρτυρόμαστε και απαιτούμε να τοποθετηθούν το συντομότερο καθηγητές για να ξεκινήσουμε τα μαθήματα. Ήδη έχουμε ξοδέψει αρκετά χρήματα για τα υλικά κομμωτικής του εργαστηρίου και οι δυσκολίες όλων μας είναι μεγάλες. Αντί να διδασκόμαστε πέντε ώρες την ημέρα, αυτή τη στιγμή κάνουμε μάθημα μόνον μια φορά την εβδομάδα και μόλις δυο ώρες. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει και δυστυχώς κανείς δεν δείχνει να ενδιαφέρεται. Δεν θέλουμε λόγια, θέλουμε πράξεις. Πρόκειται για το μέλλον μας και ένα επάγγελμα το οποίο επιλέξαμε και αγαπάμε και θέλουμε πάση θυσία να το μάθουμε αποκτώντας το πτυχίο μας».

Γιώργος Ντειμεντές, πρόεδρος μαθητών ΕΠΑΣ Πύργου

«Διαμαρτυρόμαστε για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη σχολή μας εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών. Κοντεύουν Χριστούγεννα και μάθημα στην ουσία δεν κάνουμε με αποτέλεσμα να κινδυνεύουμε να χάσουμε και τη χρονιά και το πτυχίο μας. Κανείς τόσο καιρό τώρα δεν μας δίνει απάντηση γιατί μας έχουν εγκαταλείψει. Το Υπουργείο Παιδείας δεν κάνει απολύτως τίποτα. Μας αγνοεί και δεν μας ενημερώνει ούτε για το τι θα γίνει. Δεν καταλαβαίνουν ότι πρέπει να μας στηρίξουν; Ότι πρέπει να μας βοηθήσουν να πάρουμε το πτυχίο μας; Υπάρχουν τόσα παιδιά που επέλεξαν τη σχολή Κομμωτικής γιατί αγαπούν το επάγγελμα αυτό και δυστυχώς κανείς τους δεν νοιάζεται. Σκεφτείτε μόνον, ότι εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί, υπάρχουν παιδιά που εγκατέλειψαν τις σπουδές τους και αυτό γιατί είναι από μακριά και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά ακόμα και στην αγορά του εισιτηρίου του λεωφορείου…».

Εβισον Τσίλη, πρόεδρος μαθητών ΕΠΑΣ Αμαλιάδας

«Είμαστε απογοητευμένοι. Ήρθαμε στη Δευτεροβάθμια να διαμαρτυρηθούμε μήπως και καταφέρουμε κάτι και ξεκινήσουν τα μαθήματα. Διδασκόμαστε μόνον δυο ώρες την εβδομάδα από τη μια και μοναδική καθηγήτρια και πλέον φοβόμαστε ότι θα χάσουμε το πτυχίο. Όλοι μας, επιλέξαμε την ΕΠΑΣ γιατί θέλαμε να ακολουθήσουμε κάτι που αγαπάμε. Και τώρα που είμαστε λίγο πριν το πτυχίο μας αγνοούν. Θέλουμε να μας συμπεριφέρονται ισότιμα με όλους τους υπόλοιπους μαθητές. Τι βαθμολογία θα μας βάλει μόνον ένας δάσκαλος. Τι θα γίνει με το πτυχίο; Τόσο καιρό κάνουμε υπομονή γιατί μας είχαν υποσχεθεί ότι σύντομα θα στείλουν καθηγητές, αλλά και η υπομονή έχει τα όρια της».

Ιωάννα Τσιχλιά, ΕΠΑΣ Αμαλιάδας

«Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Διαμαρτυρόμαστε για τα αυτονόητα. Πηγαίνουμε στην ΕΠΑΣ Κομμωτικής για να μάθουμε και να πάρουμε πτυχίο έτσι ώστε να μπορέσουμε να δουλέψουμε. Χωρίς καθηγητές όμως, φοβόμαστε ότι θα χάσουμε τη χρονιά και το πτυχίο. Το Υπουργείο Παιδείας πρέπει επιτέλους να δώσει λύση και να στείλει καθηγητές. Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί και πραγματικά δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε για να μας ακούσουν».

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα