Menu
Σαββόπουλος, Μαχαιρίτσας, Μουζουράκης στο Κατάκολο

Σαββόπουλος, Μαχαιρίτσας,…

Την Παρασκευή η με...

3ο Γυμνάσιο Πύργου: Μια μαγική, αποχαιρετιστήρια γιορτή!

3ο Γυμνάσιο Πύργου: Μια μ…

  Όλα όσα έζησαν, τ...

Εγκρίθηκε οριακά στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας

Εγκρίθηκε οριακά στη Βουλ…

  Με 52 ψήφους υπ...

Στον Πύργο ο Καραγκούνης

Στον Πύργο ο Καραγκούνης

  Λίγες μέρες μετά ...

Σύνταξη στα 62 για τους αγρότες ζητούν Τζαβάρας, Μαρίνος  και Κοντογιάννης

Σύνταξη στα 62 για τους α…

Την μείωση του ορί...

Αλέξης Μητρόπουλος: «Σε σύντομο χρόνο η  προσφυγή στις κάλπες»

Αλέξης Μητρόπουλος: «Σε σ…

  Τι είπε για τις π...

Στίβος-Κόροιβος Αμαλιάδας: Στο πρώτο σκαλί και πάλι η Μαρκοπούλου

Στίβος-Κόροιβος Αμαλιάδας…

  Για ένα ακόμα Σαβ...

Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργου Ολυμπίας: Μια πλούσια σε δράσεις χρονιά!

Σύνδεσμος Φιλολόγων Πύργο…

Μια πλούσια σε δρά...

Κόροιβος Αμαλιάδας: Συνεχίζουν εκτός απροόπτου Καρύδας και Νοέας

Κόροιβος Αμαλιάδας: Συνεχ…

  Η νέα σεζόν θα βρ...

Σε καλό «δρόμο» η Μονάδα Θεραπευτικής Αποκατάστασης στην Ηλεία…

Σε καλό «δρόμο» η Μονάδα …

Δυναμική χαρακτήρι...

Ο ήλιος ανατέλλει ξανά

Ο ήλιος ανατέλλει ξανά

Μία πλατεία ασφυκτ...

Στην ΕΛ.ΑΣ. χωρίς καθήκοντα

Στην ΕΛ.ΑΣ. χωρίς καθήκον…

Το παρών έδωσαν χθ...

Πάτρα: Η καρδιά πρόδωσε τον 26χρονο Ερνέστο - Πέθανε ενώ διασκέδαζε ο γιος του αείμνηστου Νομάρχη Ηρακλή Παπαδόπουλου

Πάτρα: Η καρδιά πρόδωσε τ…

09.36: Ένας 26χρον...

Καλογερόπουλος: «Παρέδωσα την ομάδα στους φίλους και στους επικριτές μου…»

Καλογερόπουλος: «Παρέδωσα…

Η δήλωση αποχώρησή...

Βουλή των Εφήβων: Ψήφισαν Νομοσχέδιο για τον Κανονισμό των μαθητικών κοινοτήτων

Βουλή των Εφήβων: Ψήφισαν…

Ολοκληρώθηκαν οι ε...

ΠΑΜΕ Ηλείας: Καταγγέλλουν  απολύσεις τεσσάρων εργαζομένων

ΠΑΜΕ Ηλείας: Καταγγέλλουν…

Παράσταση διαμαρτυ...

Prev Next
A+ A A-

Στα… ουράνια οι Έλληνες με σφραγίδα Ηλείας!

  • Γράφτηκε από τον/την NewsRoom

Υπερήφανη η Ηλεία για Καραγκούνη, Σάμαρη

Της Μαρίας Καραντώνη

Στα… ουράνια βρίσκεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτη ολόκληρος ο ελληνισμός. Οι Έλληνες σ’ όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη πανηγύρισαν με το δικό τους ξεχωριστό και μοναδικό τρόπο την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ.

Το γκολ του Γιώργο Σαμαρά στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού έδωσε το έναυσμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς, όπου χτυπά η καρδιά του ελληνισμού.Συναισθήματα υπερηφάνειας έχουν κατακλύσει όλους τους Έλληνες αλλά και τους Ηλείους που είχαμε την τύχη να θαυμάσουμε δυο δικά μας παιδιά στην ενδεκάδα.Ο λόγος φυσικά για την αρχηγάρα της Εθνικής μας, το Γιώργο Καραγκούνη (εκ Αμπελώνος ορμώμενος), ο οποίος παίζοντας ως «έφηβος» απέδειξε για πολλοστή φορά το λόγο που αποκαλείται «τυπάρας». Παίζοντας με το πάθος που τον διακατέχει κι αποδεικνύοντας τι σημαίνει ελληνική ψυχή, ο αρχηγός μας έδωσε τα διαπιστευτήρια του σ’ ένα ακόμα παιχνίδι κι ακόμα κι όταν η Εθνική ισοφαρίστηκε ο ίδιος δεν έχασε ποτέ την πίστη του. Μάλιστα μ’ ένα εκπληκτικό μακρινό σουτ τράνταξε τη δοκό της Ακτής Ελαφαντοστού.

Κι αν ο Γιώργος Καραγκούνης δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, ένας άλλος Ηλείος, ο Βαρδαίος Ανδρέας Σάμαρης, που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον ΠΑΟ Βάρδας, στην πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση με τη φανέλα της Εθνικής, ήταν ο άνθρωπος που στο 42’ πέτυχε το πρώτο γκολ της Εθνικής μας σ’ αυτό το Μουντιάλ. Με απαράμιλλη ψυχραιμία ο Ανδρέας «εκτέλεσε» στο 42’ τον πορτιέρο της Ακτής Ελεφαντοστού κι έστειλε την Ελλάδα στα ουράνια. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδόσφαιρου άφησε τη… σφραγίδα του σε μια από τις πιο λαμπρές στιγμές του ελληνικού αθλητισμού και μαζί με τον Γιώργο Καραγκούνη έκανε όλους τους Ηλείους υπερήφανους.

 

Σάμαρης: «Γράψαμε ιστορία»!

Για τον ιστορικό θρίαμβο της Εθνικής που με τη νίκη απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού προκρίθηκε για πρώτη φορά στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου μίλησε ο Ανδρέας Σάμαρης, o σκόρερ του πρώτου γκολ.Αν και είχε μπει λίγο νωρίτερα εξ αιτίας του τραυματισμού του Παναγιώτη Κονέ, δεν είχε κανένα άγχος και με υπέροχο σουτ ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ και το δρόμο προς το θρίαμβο.Μετά το ματς δήλωσε στην τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ:«Θέλαμε να κάνουμε υπερήφανους όλους τους Έλληνες. Δώσαμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Έκανα ό,τι μου είπε ο προπονητής. Γράψαμε ιστορία σήμερα και αυτή η πρόκριση αποτελεί μια δικαίωση για όλους. Είμαι περήφανος για το πρώτο μου γκολ σε μεγάλη διοργάνωση. Αντιμετωπίσαμε παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Τους σεβαστήκαμε, δεν φοβηθήκαμε και νικήσαμε δίκαια».

Καραγκούνης: «Έτσι είναι πιο γλυκό…»



Περήφανο όλο τον ελληνικό λαό έκανε η πρόκριση της Εθνικής στους «16», όπως είπε ο μεγάλος αρχηγός, Γιώργος Καραγκούνης. «Πιο γλυκό έτσι όπως ήρθε», πρόσθεσε που ευχήθηκε ανάλογη χαρά σε πέντε μέρες.Με ένα πλατύ χαμόγελο υποδέχθηκε την μεγάλη πρόκριση της Εθνικής στους «16» του Μουντιάλ ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο μεγάλος αρχηγός της Ελλάδας αφιέρωσε αυτή την επιτυχία σε όλο τον ελληνικό λαό, έκανε λόγο για δικαίωση της προσπάθειας, έστω και στο τέλος του αγώνα και ευχήθηκε σε πέντε βράδια να υπάρξει νέα επιτυχία και για να συνεχιστεί το... ταξίδι στη Βραζιλία.«Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι. Αυτό θέλαμε απ’ την αρχή, ο στόχος μας ήταν να περάσουμε για πρώτη φορά στην επόμενη φάση. Το πετύχαμε με εμφατικό τρόπο, ήμασταν καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Καμιά φορά είναι πιο γλυκό όταν το κάνεις και με περισσότερη δυσκολία. Περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι. Στα τελευταία δέκα λεπτά όλοι θέλαμε να υπάρξει δικαιοσύνη. Με μια φάση, δεχθήκαμε γκολ και ο αντίπαλός μας δεν δικαιούταν την ισοπαλία. Με τη βοήθεια του Θεού, κάναμε όλους τους Έλληνες περήφανους και έχουμε ακόμα πέντε μέρες για να κάνουμε ακόμα μια επιτυχία. Με την Ελλάδα γίνεται ακόμα πιο υπέροχο το Μουντιάλ, κόντρα σε όλους τους ξένους. Όπως και το 2012 έτσι και σήμερα παίζαμε για ένα αποτέλεσμα και το καταφέραμε. Μακάρι για όλους τους Έλληνες να κάνουμε ακόμα μια επιτυχία», οι δηλώσεις του Γιώργου Καραγκούνη μετά τον αγώνα.

Ηλεια

Ελλαδα

Κοσμος

Πολιτικη

Οικονομια

Αθλητικα